Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Onun açısından bakmama yardımcı olabilir misiniz?

yelpaze öncelikle şöyle söylemek istiyorum tıbben çocuğu olması mümkün ve cinsel açıdan problem söz konusu değil. Ben onunla ilgili rahatsızlığiyla ilgili araştırmayı kendi hayatım için yapmadım. Tıp ,alternatif tıp ne varsa.hatta artık o bana yeter diyor.çünkü birşey bulurum umuduyla araştırmadan hiç vazgeçmedim. Durumuyla ilgili neredeyse herşeyi biliyorum. Ben hayallerimden vazgeçmeyeceğim ama öneriniz için teşekkür ederim
nuray inanın yeniden yaşamaya başlarsınız sevince.inşallah Allah im size en hayırlısını verir Rain_Man çok teşekkür ederim ben sizler destek olunca daha iyi hissediyorum daha kararlı duruyorum hep .

Neden evlilik hwkkinda konusmuyorsunuz demek istedigim sizin evliliginiz hakkinda degil genel olarak evlilik konusmuyorsuz bu sayede evlilik icin ne hissediyor ne dusuyor yada nelerden cekiniyor yada korkuyor bu kokularin nasil asilabilecegi yada bu konuda sizden beklentileri neler tum bu sorulara zaman icinde yanit bulabilirsiniz. Tamam siz ona guveniyorsunuz ve guvende hissediyorsunuz peki o bu konuda sizin kadar sizin yaninizda guvende hissediyor mu tum bunlari yaniti biraz konusarak cogunluklada yasayarak bulunacaktir.sevgi ile kalin

ayağa kalkınca evlenelim dedi.insanlarla tanışırkende nişanlım diye tanıtıyor beni ve evlilik ne zaman diyenlere 1sene içinde evleniriz diyor bende anlamıyorum artık iyice kafam karıştı :) spastik

omurilik felci iyilestigi gorulmusmudur.
iste durst adam, seni kirmadan hakikati soyluyor. uyanman lazim.
hakikatler bazen acitir ama, dusle yasamaktan iyidir.
insan bakicisiyle evlenirmi.

bdilara arkadaş çok iyi bahsetmiş. erkek kadının yanında gücünü göstermeyi onu koruyacağını belirtmek ister. bundan dolayı da size evlenme teklif etmesi bir hayli zor gözüküyor. bu tavsiyemi sakına yanlış anlamamanızı rica ederim. bu konuyla ilgili bir psikolog dan yardım alın. psikolog beyefendi yi ikna etsin. yada en azından size yol göstersin. bunca şeyi yaşamışsınız bu fazlasıyla hakkınız.

shukufe nin yorumu hayatımda okuduğum en berbart yorumlardan biri.. bir insanın bakış acısı kötü olabilir bunu sadece belirtirim fakat şunu söylemeden edemeyeceğim yukardaki okuduğum yorum son derece küçümseyici.. herkes herkesi kendi gibi zannediyor maalesef bakıcıya muhtaç halde hissedebilirsin bunada sözüm yok fakat küçümseme üzerinden kendi egonu tatmin etmek istersen buna dur derim lütfen yorumlarınızın kişiliğinizi yansıttığını unutmadan ve sizden çok uzaklarda başka yaşamlar üzerinde olumsuz etkiler yarattığı gerçeğini bilerek bu duyarlılıkta mesajlar yazalım..

diğer konuya gelirsek aslında engeli olmayan insanların her birini yaşadıkları sıkıntılardan farklı sıkıntılar yaşamıyorsunuz belki sadece ortalama şiddetin biraz daha üzerinde ve geniş bir yelpazede yaşanıyor sizin yaşadıklarınız yasama bana öğrettiği çoğu zaman doğal akışına bırakmanın çok daha iyileştici gücü olduğu..

Dilara hanjm beni hatırladınız umarım uzun zamandıe yazmiyorsunuz hikayenizi merak ettim söylemiş rim size bu öykü den çok etkileyici bir Roman çıkartabilirim..

İnsanların ne dediği ya da ne demediği önemli değil, iç sesinize kulak verin.Tüm mutluluklar sizinle olsun.

helal olsun. sen mutluysan başkasının ne dediğini önemseme. Allah'tan sağlıklı sıhhatlı huzurlu mutlu ömürler dilerim.

insanların ne dediği önemli değil mutluysa sorun yok iç sesini dinle gibi motive içerici sözler güzeldi fakat söylenilen kişide karşılığı yoksa hiçbir anlam ifade etmez. bu tarz yaklaşım ilk başta egomuzu kabartsana arka planını doldurmadığımız sürece bir ayran köpüğü gibi bir nefeste söner ve gider geriye sadece hayal kırıklıkları hemen arkasında da özgüven yetersizlikleri gelir.
engelli olmak ayrı birşeydir engellinin farkında olmak çok ayrı engelliler hakkında farkındalık oluşturmak ise çok daha ayrı bir boyuttur. o acıda her engelli engelli olmanın farkında dahi değildir kimileri bu duruma engelini aşmış diye dursun kişi birşeyleri aşmak bir tarafa kendi olduğu durumun dahi farkında olmayarak yaşadığı tranvatik durumun eşiğinden dahi adım atmamıştır.
engelinin ve engellinin farkındalığında olarak yolunuz açık olsun...

taktir edilecek bir insansınız helal olsun size insanların size nasıl baktığına degil onun sizi sevmesi ve sizin onu sevmesi önemli olan umarım hayat istediğiniz gibi olur

" insan bakıcısıyla evlenir mi? " cumlesine hiç bir engelim yokken fakat geçen her bir saniye engelli adayı olma ihtimalimi göz önünde bulundurarak çok uzuldum ve alındım . Bu form sitesinde de günlük hayattada duydugumuz bir çok olay var evlenip daha balayı donuşu trafik kazası geçirip omurilik felçli kalanlar var. Peki şimdi bu durumda 1 hafta önce SAĞLIKLI diye evlendigimiz bu insanı , 1 hafta sonra OMURİLİK FELÇLİ kaldı diye . Ve sırf o 1 hafta önce aşkıyla yanıp tutuştugumız insanın 1 hafta sonra BAKICISI olmamak için ondan vazgeçiyorsak. Biz yaşamayı hak etmeyen medeniyetten yoksun vicdansızın tekiyiz. Evdeki sehpanın bile işlevi bizden çok oluyo bu durumda . Dar fikirliliğede gerek yok bu ornekte , evlendikten 10 ay sonrada olabilir 4 sene sonrada. Hayatın kimseye ne getireceği belli olmaz. O yüzden sabit dusunupte kendimizi çokda kaf dağında görmeye gerek yok. Yorumumda kimseye itaafen değil sadece rahatsız olduğum için içimden geleni yazdım. Herkesin fikrine saygılı olmak gerek

Son düzenleme:
Kelimesi kelimesind dikkatle okuduğum olaylardan biri. Sizin gibi düşünen insanlar yok denecek kadar az . Bence sevgilininiz sizi çok sevip değer verdiği için ve ilerde daha büyük sıkıntılar olabileceğini düşündüğü için etmiyordur teklif! Çünkü bazen çok sevdiği halde gidebiliyor insan . başıma gelmiş bir duruma benzer hikayeniz 😊 Fakat sevgiliniz belki en uygun zaman'ın daha gelmediğini düşünüyordur🙂 Umarım ilerde evlenirsiniz ve mutlu olursunuz.

Merhaba yazını okudum oturdum hüngür hüngür ağladım.Kafamı duvarlara vurdum, neden hiç böyle sevilmedim diye, 31 yaşındayım sevgilim olmadı bu zamana kadar aslında çok iyi niyetli birazda sag biriyim.Hafif zeka geriliğim var ama bu sevilmeme engel mi? neden hayatımda kimse olmuyor?Kusura bakma boğdum senide dertlerimle ama öyle şeyler anlatmışsın ki, tutamadım kendimi çok duygulandım, kafamı duvarlara vurdum açıkcası birazda kıskandım.Sevgiline duyduğun sevgiyi kıskandım. Allah sevgiline böylesine bir sevgiyi lütfetmiş gerçekten çok şanslı bi insanmış.
Sana akıl verebilecek durumda değilim ama herşey erkekten bekleniyor.Bence bi yüzük al ve sen evlenme teklif et.Gurur aşka hiç bir zaman hükmedemez.
Mutluluklar

daha önce yorum yazanlardan bazılarının engelli olduğuna inanmak bile istemiyorum yani utanmasalar kızı vazgeçirmek için elinden geleni yapacaklar engelli düşmanları var malesef bu sitede daha doğrusu ağır ortopedik engelli düşmanlığı var dışarı çıkmasınlar evlenmesinler ölsünler diyecek kendilerine engelli diyen insan müsvetteleri bile var kendileri anlamıştır bir daha alıntılamayla uğraşamayacağım ... Hanım kardeşim sen ciddiye alma bunları benim tanıdığım felçli ve çocukları olanlar var gayette mutlulular burada bazı insanlar kendileri mutsuz olduğu için olanında elinden almak istiyorlar galiba

benimle aynı rahatsızlığı yaşıyor sapasağlam birisini bir evin içine hapis etmek çok zor bir karar Allah yardımcınız lsun

Galiba siz cennetliksiniz.

Yere düştüğunde elinden tutan sen, ağladığında gözyaşlarını silen o,sabah uyandığında ilk görmek istediğin o, gece uyuduğunda üstünü örtmek isteyen sen, hayat denen bu kederli ve hüzünlü yolda onunla yüruyorsunuz.

Sizin gibiye helal olsun denmeli.

Son düzenleme:
bdilara

Düğün yaptınız mı? İnşallah hayırlı sonuçlar almıştırsınız. :)

yazdıklarınızı bir çırpıda okuyuverdim :) umarım hakkınızda hayırlısı olur hatta belki olmuştur bile :)

merhaba büsra dilara yaziniz muhtesem icten gelerek dürüstce ve samimice yazmissiniz her insan bir engelli adayidir ama farkli bir durum var sizi cok seviyor sizi o kadar cok seviyorki size yük olmak istemiyor ha evlenme konusuna gelince cok ciddi bir konu iyi günde kötü günde saglikta hastalikta diye basliyor ve ölene kadar devam ediyor yada mahkemeye kadar o tartisilir ama resime bakinca onun arkasinda bir koruyucu melek gibi duruyorsunuz ne mutlu ona diyecegim acaba o bu durumda mutlumu oda ayri bir soru simdi o arkadasin yerine kendimi koyuyorum ve degerlendiriyorum

o bir engelli sizde cok sükür hic bir engel yok bu pozitif ama ondaki negatif durum her zaman olacak insan sevdigini el üstünde tutmak ister yüreginde tasidikca bir baska mutlu olur onun gözlerinin icine bakinca dünyalar onun olur icinden kelebekler sürüsü gecer yüregi pirpir eder onu görünce ama onu yorgun argin bitmis halde görünce o zamanda yüregi pirpir eder gözlerine bakip eski sevgiyi samimiyeti göremeyincede korkudan bir gün beni birakirmi diye pirpir eder kisacasi güzel kardesim o size kendini layik görmüyor cesaret edemiyor o teklifi yapmaya ara sira cocuk muhabetine girin kizimiz olursa ne olsun oglumuz olsa ne olurdu falan eger biyolojik acidan yapilabilinirse yoksa sakin ha o konuya girmeyin onu cok yikarsiniz oda onda bir eksiklik hisetirecektir ha bu arada gelismeleride yazin merak ediyorum ben eski bir tiyatrocu olarak bu oyunun sonunu yanlis anlamayin sizin ki oyun demiyorum hayatin oyununu kalin saglicakla mutluluk sizin gözlerinizde kalsin hep yüreginize köprü olur umarim

Sizi ayakta alkışlıyorum. Sizin gibi duyarlı insanları gördükçe yaşama sevincim artıyor. sayenizde moralim düzeldi biraz. Allah mutluluğunuzu bozmasın. O mutluluğu daim kılsın. Ferhatla şirin sizi kıskansın. ne diyeyim siz Allah'ın sevgili kulusunuz.

sizi öncelikle yurakten tebrik ediyorum bende işitme engellisiyim eşim ise sağlam 8 yıldır eşimle beraberim 2 yıldır evliyim bugüne kadar tek birsey yansıttığını gormedim aynı sekilde kendi ailem ve eşimin aileside ... eşimle tanıştığımda cihaz dahi kullanmıyordum cunkü kabullenmiyordum birgünde duymadım kendisinden duymuyorsun diye ...

hatta eşim gözlük kullanıyor ama engelli değil sevgiliyken kendisine sormuştum senin için sorun olurmu diye ama oda bana sen bir ömür boyu benim gözüm ol ben senin kulağın olayım demişti ....

hata esimin akrabaları arkadas cevresi demiş bırak onu duymuyor falan diye sahitte oldum hatta eşimde su cevabı verdi benim yarın ne olacagım belli değilki seviyorum bırakmam dedi (sevincten aglamıstım) ama sunu itiraf etmeliyimki benim eşimde evlenme teklifi etmedi :) bence sende sunu yapabiilirsin evinizi hayal edebilirsiniz yazın mı kısınmı evlensek,ev esyalrını su renkmi olsa hatta gelinlik modelleri gosterip hangisı yakısır bana diye sorabilirsiniz sonrası corap soküğü gibi geliyor :) biziim oyle olmustu :) anlayamadık telaslardan nasıl evlendiğimizi(tanısma isteme nisan ev falan derken)... RABBİM gönlünüze göre versin...

Bana neden bildirim gelmemiş bilmiyorum yorumların hepsini şimdi gördüm çok çok teşekkür ederim hepinize .çok mutlu oldum inanın. Hala evlenmedik hala teklif yok .6.yilimizdayiz bekliyorum hala

bdilara

Evlilik kararı gerçekten zor bir karar inanın. Bir engelli için evlendikten sonra eve bakmak ev işlerini yapmak daha çok güç gerektiren erkeklerin yapması gerektiği işleri yapamamak ve bunu düşündükçe daha da derine inip aklını yitirmemek elde değil. ben doğuştan engelliyim sol bacakta kısalık ve kas zayıflığı var yürürken aksıyorum ben bu durumda bile ilk sevgili olduğumuz da kim sever ki beni diyip çok canını acıtmışımdır. size güzel gönlünüz için teşekkür ediyorum. zaman vermenizi eğer zamanla olmuyorsa evlenmek istediğinizi güzel bir dille sizin söylemenizi öneriyorum :)

OguzZ' evet büyük bir karar bende öyle düşünüyorum .evlenmek istediğimi söyleyeli çok oldu ama istemedi. Benimle evlenmek istiyor bunu biliyorum artık ama zamani gelince olsun istiyor acele etmek istemiyor sanırım .artık bende akışına bıraktım teklif ederse olur etmezse olmaz .bakalım artık ne olacak .ben size teşekkür ediyorum bu güzel yorumunuz içn
Suqer sevmeye engel bir durum bilmiyorum ben .yani sevgi ve aşk elinizde olan birsey degil en azından benim için öyle.sizi de seven çıkacaktır neden olmasın sadece olumsuz olmayın kendinize güvenin. Benim sevgilim kendine öyle güvenir ki inanın enerjisiyle herkesi kendine çeker eş dost aşk herseyi

nasıl baktığın degıl baktığında ne gordugun önemli oda sana mutlaka öyle bakıcaktır acele etme

Üst Alt