Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

dev adam

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar;benim ortepedi % 25 psikyatri % 25 kbb % 2 toplam % 45 raporuma karşılık ankaradan % 41 ile bir yıl süreli vergi indirimi aldım.indirimin bitiş tarihi yaklaşıyor.bu arada akciğerlerimdeki problemden dolayı tıkayıcı uyku apnesi (osas sendromu)teşhisi ile cpap cihazı verildi ömür boyu kullanacak mışım.size sorum osas sendromu na oran veriliyor mu veriliyorsa kaç veriliyor.şayet iyi bir oran verilirse sürekli rapor alabilmek için psikolojik problemi söylemeyeceğim,yani ortepedi göğüz % 40 olursa.cevabınız için teşekkürler.....

sakatlık oranı cetveli 'ne göre;

UYKU İLE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLAR*

1-Hafif %5
2-Orta %10
3-Ağır %35

NOT: *Bu başlık;uykuyu başlatma ve sürdürme ya da uyuyamama, uykuyla indüklenen solunumyetmezliği de dahil olmak üzere, aşırı uyuma bozukluğu, uyku-uyanıklık döngüsübozuklukları ve uyku, uyku evreleri bozuklukları ile parasomnileri kapsar.

Dikkat, konsantrasyon, diğerbilişsel yetilerin bozuklukları, depresyon, irritabilite gibi mental vedavranışsal faktörler; kardiyovasküler sistem, sistemik ve pulmonerhipertansiyon kardiyomegali, konjestif kalp yetmezliği veya aritmiler,polistemi gibi hematopoetik sistem bozuklukları ilgili bölümlerde ele alınır,bu başlık altında ayrıca puanlanmaz.

Uyku Bozuklukları-Uluslarası Uyku Bozuklukları Sınıflaması

1. İnsomniler(Uyarlanmış insomni, psikofizyolojik insomni, paradoksal insomni, idiyopatikinsomni, mental bozukluğa bağlı insomni, yetersiz uyku hijyenine bağlı insomni,çocukluk çağının davranışsal insomnisi) %10

2. Uykudasolunum bozuklukları (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apnesendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar). Bu gruphastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. %35

3. Hipersomniler(Narkolepsi sendromları, rekürren hipersomniler, idiyopatik hipersomniler). Bugrup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. %35

4. Sirkadiyenuyku-uyanıklık ritm bozuklukları (Geçikmiş uyku fazı sendromu, erken uyku fazısendromu, düzensiz uyku-uyanıklık ritmi, serbest ritm bozukluğu, jet-lag,vardiyalı çalışmaya bağlı ritm bozukluğu) %10

5. Parasomniler(Konfüzyonel uyanma, uykuda yürüme, gece terörü, uyku paralizisi, kâbusbozukluğu, uykuda dissosiyatif bozukluk, enürezis, inleme, patlayan başsendromu, hipnagojik veya hipnopompik hallüsinasyon, uykuda yeme-içme sendromu) %10

REM uykusu davranış bozukluğu.Bu hastalığın tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. %35

6. Uykudahareket bozuklukları (Huzursuz bacak sendromu, uykuda periyodik hareketbozukluğu, uyku ile ilişkili bacak krampları, bruksizm, uykuda ritmik hareketbozukluğu) %10

şeklinde oran verilir.

kelebek arkadaşım;uluslar arası uyku bozulluları sınıllaması na göremi puanlama yapılıyor.benim rahatsızlığım 2. şıktaki gibi obstruktif uyku apne sendromu (OSAS) cpap cihazı verildi.yani % 35 mi alırım sizce.cevabınız için teşekkürler......

Evet, diğer KBB, ortopedi vs, diğer bölümlerden aldığınız oranlara % 35 oranda eklenir sıralamaya, Balthazard Formülü ile hesaplanmak üzere..

ha tamam anladım.psikyatriyi katmasamda % 40 ı geçiyor.zaten %2 5 ortepedi kesin...cevabınız için teşekkür ederim...hayırlı geceler....

Arkadaslar osas icin saglık kuruluna sordum.oran verilemeyecegini soyledıler.bu hastalıktan oran alan var mı :yardıncı olursanız sevınırım.......

kurul dogru mu soyluyo .cevap veren yok mu....:

sakatlık oranı cetveli'nin 97. sayfasından alıntı:[FONT=Calibri]

1. [/FONT]Uykuda solunum bozuklukları (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apne sendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır:% 35

Uyku apnesi OSAS için oran veriliyor. Size, gerekli tetkikler yapıldıktan sonra mı oran veremeyiz denildi, yoksa hiç muayene etmeden OSAS için rapor verilmiyor mu denildi?

osas icin oran verilmiyor denildi.benim tetkiklrim yapıldı. cpap cihazı verildi,su an kullanıyorum.... teşekkurler....

Oran veriliyor. Size baştan sağma davranmış olmalılar.. Bu rahatsızlığınızdan da oran almak istiyorsanız itiraz edebilirsiniz raporunuza.. Yeniden değerlendirilir..

evet oran veriliyormuş.%35 aldım.teşekkurler......

Yaşar bey AĞIR OSAS teşhisi ile cpap cihazı aldım%35 oranında rapor alabilirmiyim

Yaşar bey sizinle görüşebilirmiyim 0532 373 12 31 çaldırın ben sizi ararım
teşekkürler

Sol gözüm tamammen görmüyor. Ağır osas teşhisi ile cpap cihazı aldım Bu iki hastalık ile %40 alabilirsem emkli olabilirim.Ama bu konuda hastahanelerin kararları değişik oluyormuş. Elimde bir rapor örneği olursa emsal teşkil ettirebileceğimi düşündüm.Sizden bununla ilgili yardım isteyecektim

kardeşim % 35 de gozden alırsın %40 üstünde kesinlikle rapor alırsın sen biran evvel sağlık kuruluna müracaat et

Yaşar bey beni çok umutlandırdınız teşekkürler

uyku apnesi raporumu 9 ay önce almıştım sağlık kurulunda geçerlimidir

uyku apnesi

bence çok umutlanma bende ağır uyku apnesi var.fonksiyon kaybı yok deyip 0 oran verdiler.maskeyi takma ölürsen veririz diyorlar herhalde

dem adam selam ben hastaneye gittim vergi indirimi için.bende ağır uyku apnesi var ve cpap kullanıyorum 1,5 yıldır.raporda osas (cpap kullanıyor) fonksiyon kaybı yok yazmışlar çılgına döndüm herhalde cpap kullanmazsan ve yataktan bir daha kalkmazsak alırız bu oranı ...canım çok sıkkın ayrıca hiç ilgilenmediler heyette ..heytten sonra kardiyolojiye gittim çarpıntıdan dolayı mitral+aort+trükspit kapak minimal yetmezlik vamış..ayrıca dahiliyeye gittim ve açlık kan şekerim 300 çıktı ve uzun zamandır şeker hasyasıymışım haberim yok.ve bu adamlarda beni salladılar diye iyice piskolojim bozuldu.

Şimdi raporumu inceledim.Benimki AĞIR OSAS raporda hayati önem arzetmektedir diye ibare var

Osas

selam ben hastaneye gittim vergi indirimi için.bende ağır uyku apnesi var ve cpap kullanıyorum 1,5 yıldır.raporda osas (cpap kullanıyor) fonksiyon kaybı yok yazmışlar çılgına döndüm herhalde cpap kullanmazsan ve yataktan bir daha kalkmazsak alırız bu oranı ...canım çok sıkkın ayrıca hiç ilgilenmediler heyette ..heytten sonra kardiyolojiye gittim çarpıntıdan dolayı mitral+aort+trükspit kapak minimal yetmezlik vamış..ayrıca dahiliyeye gittim ve açlık kan şekerim 300 çıktı ve uzun zamandır şeker hasyasıymışım haberim yok.ve bu adamlarda beni salladılar diye iyice piskolojim bozuldu.

Doktorun birine sordum ağır uyku apnesinden oran veriliyormu diye cpap kullanıyorum dedim verilmiyor dedi. Bende özür oran cetvelini gösterdim orda yazıyor ancak hiç bir doktor vermez veremez dedi hayırdır inşallah yemin mi ettirdiler anlamadım gitti yardımcı olun ne olur hangi yolu izleyeyyim

kardeş bende de aynısı yazıyor.hastada yaratacağı hayati tehlike nedeiyle cpap kullanması uygundur yazıyor..bende isyanlardayım..

pozisyonel ağır obstrüktif uyku apne sendromu

bende aynı rahatsizlik var uyku suresince 903 adet solunusal olay gercekleşmis 503 obstriktuf apne 335 mikst apne 9 santral apne 56 adet de hipopne izlenmiş apne hipopne endeksi 132.7 en uzuzun apne suresi 34 saniye bu rapora verilen oran yuzde sifir

Yaşar bey raporu nasıl acaba %35 aldığını yazmıştı

Osas

bunu bize neden yapıyorlar anlamadım..bazıları aldık diyor.ayrıca özürlü oran cetvelinde uyku bozuklukları diye 97.sayfada yazıyor ve ağır olanlara verilen oran %35 ancak insafsız doktorlar cpap kullanmayın felç olun kalp krizi geçirin ölmezseniz veririz oran diyorlar herhalde

bölüm önemli değil sağlık kurulu heyette önemli olanı heyet vermiyormuş..

bi bölum verecek heyette onaylanıp onaylanmıyacagi belli olacak bir bölum vermeden olmaz dahiliyemi olur sinir sistemimi olur biri verecekki ona göre heyet evet yada hayır diyecek neden dedim bunu cunku bu rahatsizliga bakacak bölum yok saglık kurulunda

Mesele özür oran cetveli neden uygulanmıyor.elimzide ağır uyku apnesidir ce cpap kullanması gerek dediği halde yazan doktor raporu olduğu halde

Göğüs hastalıkları bu konunun bölümü olmuyormu

Üst Alt