Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Bigalı kardesim öncelikle gecmis olsun. Raporu hangi hastaneden aldığınız önemli değil. Bende sgk anlaşmalı özel bir hastanede uyku testi yaptirmistim engelli raporunu başka hastaneden aldim

Orta derece ouas var cihaz icin bir daha yatacam cihaz verirlerse vergi indirimi icin heyetten 35 puan alabilirmiyim konu hakkında bilgi verebilirmisiniz

Ahi degeriniz 30dan yüksekse alabilirsiniz

Ahi degerim 14.8 fakat cihaz icin birdaha yatacam eger cihazı bana uygun görürlerse o zamann uluslararası uyku apnesi degerlerinde pap cihazı kullanan hastalar icun 35 puan yazıyor heyet acaba vergi indirimi için bana 35 puan verebilirmi bunu ögrenmek istiyorum tesekkürler.

Birde 2011 kalp anjiyosu oldum fakat temiz çıktı vergi indiriminde onunda puanı varmı acaba tesekkürler

Ahi 5i geçen herkese pap cihazı oneriyorlar fakat

Engel oranları şu sekilde
Ahi 5-15 hafif apne %5
Ahi 15-30 orta apne %10
Ahi 30 ve üzeri ağır apne %35

cy06cy

Hocam benim ahi degerim 36 raporumda agir derecede yaziyor. %35 rapor ile vergi indirmi alinabiliyormu ? Birde psikiyatriye gideceğim muayene olmaya psikolojik tedavi görmem lazim

@pemaxs
Evet bu değerle %35 oran alırsınız. Üzerine %7 oran alabilecek bir rahatsizliginiz daha varsa %40 engelli sayılırsınız.

Geçmiş olsun

psikiyatri için rapor alırsanız raporunuz sürekli olmaz bilginize.ama uyku apnesi sürekli olur. ikisini birleştirirseniz vergi indirimi için süreli onaylarlar.

Değerli dostlar,benim soruma cevap lutfen 2017 ağustosta hastalıklarımdan heyete girecegim ıstanbul haydarpaşa numune hastanesi.
43 yaşındayım 25 yıl sigotali ve 8000 gün prim ödemem var.
mevcut rahatsizliklarimdan yüzde 30 gibi oranım var.bu yeterli değil lakin ağır dereceli uyku apnesi var bende ahi 32.9 cihaz verilecek yakın zamanda gogus hastalıkları doktoruna bu hastalığından kac oran alırım dedim doktor bana yüksek bir ses tonuyla sıfır dedi. ben de oran veriliyor dedim. yeni yönetmeliğe göre bakanlığın talimatı var cihaz kullananlara verilmeyecek denmiş

moralim çok bozuk böyle birşey varmi 20 oran alsam emekli olucam.Degerli dostlar bu konuda bilgisi olan bana bir yol göstersin kalın sağlıcakla

Sadece agir osastan %35 oran alırsınız. ben gecen ay cihaz kullandigi mi söyledim yüzde 35 verdiler ankara numune hastanesinde

Ayrıca burda GOGUS hastalıkları değil nöroloji ilgileniyor bu hastalıkla. Norolojjiden verdiler bana

Geçmiş olsun ALLAH kolaylik versin

uyku apnesi

cy06cy

Yanliz benim raporda pozisyonel tanısı kondu bu orani etklilyormu bilginiz varmi dediğim gibi ahi32.9 yan uyudugumda ahi orani 0

Net bilgim yok ama. Doktorun söylediği hatırımda kalan bir söz sadece sırtüstü yatarken problem görülen hastalarda cihaz onerilmedigi ve hastalığın yok sayıldığı şeklinde bir söz hatırlıyorum. Ama kesin bilgi değil. Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim cy06cy yorumlardan baktım şimdi bir arkadaş pozisyonel uyku apnesinden oran almış ayrıca sürekli yan yatamam ki bu konuda başka bilgi sahibi olan varsa degerli yorumlarinizi bekliyorum

bugun norolojı uzmanına gıttım agır dereceli uyku apnesı raporumu gosterdim fikir almak ıcın soruyrum dedim bu rapora oran varmı deyince hayır yok dedi biz bu konuda oran veren bolum degılız dedı gogus hastalıkları dedi.bende cok kişi oranı norolojıden almış deyınce benim cetvelimde boyle bısey yok dedi.anlamadıgım bu doktorların ya hepsi iyi bir tiyatrocu yada mesleğini iyi bilmiyor devlet bir oran cetveli yayınlamıs uyan yok yada gecekten haberleri yok arkadaslar tekrar yazıyorum agır derceli uyku apnesı var bende ahi 32.9 cihaz onerildi sıramı bekliyorum teste giricem eger bu hastalıktan oran alamıcaksam zaten emekli olamam yuzde 30 civarı rapor var 20 alsam emekli olucam bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

ruzgar34

Bende ağır osas hastasıyım cihaz kullanıyorum ahı:62,50 %35 oran verdiler 27 nisanda bilginize
ayrıca bu hastalıkta raporda sadece ahi değerine bakılır diye biliyorum.ahi %30 üzerindeyse ağır apne sayılır ve %35 oran verilir.

AYRICA UYKU APNESİ GÖGÜS HASTALIKLARININ İLGİLENDİĞİ HASTALIK BEYİNLE İLGİLİ HASTALIK DEĞİLKİ. SOLUNUM HASTALIĞI. NEDEN NÖROLOJİ DOKTORUNA GİTTİNİZ.

Özgür Bey gogus hastalıkları doktoru bana cihaz alıcan sorunun olmayacak ben buna 0 oran veririm dedi.forumlardan norolojı oran veriliyor denınce gıttım oda biz ilgilenmiyoruz dedi.2 agustosta heyete giricem bakalım ne olacak dediğinız gibi olursa cok iyi olucak benim için yorumunuz için tesekkürler

Ben geçen ay gogus hastalıklarına gittim. Raporlarını gösterdim tamam dedi geçti. Ne oran veriyorsunuz diye sorduğumda oran vermedigini beyinle alakalı hastalik olduğunu söyledi. Norolojiye gönderdi . Nöroloji uyku raporlarıma baktı ve yüzde 35 yazdı. engelli Raporumu aldim üzerinde yazan NOROLOJI AĞIR OSAS %35

O doktor saçmalamış bende kullanıyorum %35 verdiler. Cihaz kullananlar sakat sayılmıyorsa o zaman diyaliz hastalarıda engelli sayılmaz makinaya bağlanıyorlar ama yaşıyorlar, ortopedik hastalarda engelli sayılmaz tekerlekli sandalye kullanıyorlar.öyle saçma şey olurmu. Biz osas hastaları günlük 8-10 saat cpap cihazına bağlı yaşıyoruz. O salak doktor o maskeye bağlı bir akşam uyusunda göreyim. Cpap kullanmazsak ölüm riski taşıyoruz. Meraklanma hakkını ara. Bu senin hakkın %35 oran vermek z o r u n d a .

BEN OLSAM ORAN VERMEYEN O GÖGÜS HASLALIKLARI DOKTORUNA ÖYLE BİRŞEY SÖYLERİMKİ..... HAYATINI SAKATLIK ORAN CETVELİNE BAKARAK GEÇİRİR.:) ORANGUTAN OLUR HABERİ OLMAZ.

çok sagolun yorumlarınız için sonuna kadar hakkımı arayacagım gecerli bir sebep gostermedikleri taktırde rapora itıraz edicem gerekli mercilere

Oran vermezlerse yap itirazını hakkını ara kardeşim. Bende senin yaşındayım.uyku apnesinden 35 bel fıtığı ameliyatında 9 toplam 41 sürekli rapor aldım. Vergi indirimi için maliye kurulda şuan raporum. Onaylandığı taktirde hemen emeklilik işlemlerine başlayacağım. Bu arada özürlü sağlık raporu alırsan;
1- belediye otobüsleri ücretsiz.
2- su faturaları %50 indirimli
3- cep telefonu,dıgıturk,turk telekom,gibi abonelikler indirimli
4-emlak vergisi muafiyeti
5- engelli kimlik kartı

gibi haklarından faydalan. Ben bu saydığım tüm haklardan yararlanmaya başladım.

Aynen %40 verdi bende ondan şaşırdım zaten acaba doktor yanlışlıkla mı yazdı bilemiyorum .

2 ağustosta heyete gireceğim.yanlız uyku apnesi cihazla yatis heyetten sonraya denk geldi bu durumda oran alamazmiyim. Siz 40 oranı ne zaman aldınız.benim ahi 33 fakat pozisyonel uyku apnesi diyor raporda bu oranı etkilermi bu konularda bilgisi olan lütfen paylassin

Değerli yorumlarinizi bekliyorum.birde merak ettiğim uyku apnesinden kimi göğüs hastalıklarından kimisi norolojiden oran almış ben her iki bölüme gittim iki doktor da oran veremeyiz dedi bu işten bişey anlamadim

Cihazla yatis konusunda tam bilgim yok. Ilk tespit yeterli olurmu bilmiyorum. Ben norolojiden aldim demistim maliyeden geri dondu raporum uygun bolumlerde muayenesi uygundur diye baska hastaneye sevketmisler oradada muayenelerimi oldum gogus hastaliklari doktoru santral uyku apnesi varsa beyinle alakalı olduğu için norolojinin verdiği %35 geçerlidir şeklinde not aldı. Her iki bolumdende orani mi onaylatmış oldum. Şimdi heyet gununu ve yeniden maliye onayını bekliyorum

bazı hastanelerde nöroloji bazılarında gögüs hastalıkları yazıyor. benimkini gögüs hastalıkları yazdı. çünkü hastalık gögüs hastalıklarına giriyor.solunum ile alakalı. ilk yatışta zaten ahi değeri çıkıyor. ahi derecesi önemli olan. ikinci yatışta cpap cihazının tedavi durumuna ve basınç değerine bakılıyor. ilk yatışta hastalık teşhisi koyuluyor. ama maliye 2. yatış raporunuda isteyebilir.
bu arada benim rapor maliyeden döndü. oran düşürmediler ama açıklayacı bilgi istiyorlar. tekrar hastaneye gidip resmi yazışma yapmalarını sağlayacağım. uyku apnesinde en yüksek oran 35 dir. eğer 40 oran verdilerse mutlaka maliye oranınızı düşürür. tedbirinizi alın.

selam arkadaşlar benim boyum 1.74 kilom 150 ileri derecede mistik tipte uyku apnesi var vergi indirimine baş vurdum dahiliye doktoru kilodan %20 verdi hipertansiyondan % 10 verdi noroloji doktoru uyku apnesinden %10 verdi uluslar arası uyku bozukluğundaki oran 35 doktor neye dayanaraktan bana % 10 niye verdi acaba
oturan boğa arkadaşım cevaplarsan memnun olurum teşekkür ederim

alkanpol

Uyku apnesinin yapılan testler sonucunda skorlaması yapılır. Bu skorlamadan AHİ indeksi alınır ve indeks düşükse Hafif , normalse Orta ve yüksek ise Ağır olarak netleştirilir. Sakatlık cetveline göre ise ; hafif %5 , orta %10 ve ağır %35 ile sonuçlandırılır. Psg sonucunuza bakarsanız eğer ahi indeksinizi göreceksinizdir.

MERHABA,
Özel sağlık merkezlerinin yaptığı test ve raporu kabul ediyormu sağlık kurulu

merhaba

özel sağlık merkezlerini kabul etmiyorlar diye biliyorum. ama yinede sansınızı deneyin. maliye uyku apnesi oranı için psg raporlarınıda istiyor. benim raporu geri gönderdiler bu yüzden. sizinde dönebilir gönderdiğiniz taktirde.

Heyet raporu

2 ay önce kalp krizi geçirdim 3 stent taktılar ayrıca şeker hastasıyım ve tansiyon hastasıyım kolesterol var hepsinin ilaç raporları mevcut ayrıca bel fıtığı da var nekadar engelli raporu alabilirim

Üst Alt