Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Özgür bey,2 ağustosta heyete giricem fakat cihaz için yatısim 28 ağustos heyet cihazla yatış raporunu istermi.ahi oranim 32.9.

Tetkikler bitmeden sağlık kurulundan herhangi bir sonuç alacağınızı tahmin etmiyorum. Çünkü , birinci yatışınızda yapılan psg testi ile uyku apneniz varmı yada yokmu buna bakılır. İkinci yatışta ise titrasyon testi ile cihaz kullanımındaki başarı sonucuna bakılır ve cihaz seçimi yapılır doktorlar tarafından. (cpap , oto-cpap , bpap vs. vs.)

Özcan bey diyelim ki cihaz verildi tedavide başarı sağlandı.hastalık yokmu sayilcak oran alamayacakmiyim.pozisyonel uyku apnesi teşhisi kondu agir dereceli uyku apnesi sendromu ahi 32.9 doktor oran alamazsın cihaz verilecek dedi pozisyonelsin yan yatacaksin dedi.periyodik bacak hareket sayım çok yüksek çıktı bunda orani norolojimi verecek.uykuda nabız en yüksek 166 en düşük 14 çıkmış kardiyoloji oran verirmi bilginiz varsa yorumlarinizi bekliyorum.saygılar iyi bayramlar

Rem ve pozisyonel olarak vermişlerdir kararı aslen sanırım. Cihaz verildi yada kullanıyorsunuz diye hastalık yok denemez. Bu hastalığın zaten tedaviside yok ve ömür boyu cihaz kullanımı yapılıyor daha konforlu bir yaşam için. Aklınıza ilk etapta sağlık kurulunu almayın... Tedavinin bitimini ve cihazın sizin üzerinizdeki başarısı önemli.

Oran konusunda ise bende henüz netleştirmedim. PSG testi yapıldı , sonrasınbda titrasyon testi ile cihaz kararı verildi ve ilk kontrolden sonra benim şikayetlerim ile birde evde yatış yani porti yapıldı. Sonucuna göre bende oran talep ediceğim. Yalnız bazı doktorlar bu konuda katı oluyorlar ama bazıları yardımcı oluyor. Önemli olan sizin raporı almanız ve sonuçlarınız.

Özcan bey ,
bu durumda özel sağlık merkezlerinin verdiği uyku apnesi testleri geçersizmi. Ama bunlar kullanılan cihazı vermeye yetkili hastanelermiş. Devlet hastanesinde tam 7 ay sonraya gün atıyorlar bizde özel hastanede yaptıralım diye normal olarak başvuru yapıyoruz. Kulak burun boğaz yapıyormuş bu testi bu arada özel hastanede. Giderken SFT sonucunuda yanımıza almalımıyız?

hakansezer

Hastaneleri çalışma şekli birbirine göre değişiklik gösterebilir. Kimi yerde kbb de teste yönlendirir , uyku merkezi testi gerçekleştirir ve tekrar kbb ye sevkeder. Yalnız klasik çalışma yöntemi ; göğüs hastalıkları uzmanlarından oluşan uyku polikliniği doktorları kendi bünyesindeki uyku merkezlerinde sırasıyla testleri yaparak tedavi yöntemine geçerler. Bu süreçte sadece kbb ye 1 kere sevkederler ve solunum yollarında herhangi bir sorun varmı yokmu kontrolü yapılarak (kemik eğriliği - geniz eti vs.) cerrahi operasyona gerek varmı anlamında yorum isterler.

Özel hastanelerin test sonuçlarınında cihaz verilmesine yetkisi olabilir ama şahsi alımlarda geçerlidir. Sigorta üzerinden cihaz alımlarında geçerli değil diye biliyorum ama teyit etmek lazım. Süreç uyku merkezlerinin donanım imkanına göre uzuyor yada kısa zamanda oluyor ve birçok kişinin dert yandığı bir nokta. Mesela ben günlük 6 hasta yatışlı bir hastanede PSG testi için 1 yıla yakın süre sırada bekledim. İkinci test olan TİTRASYON için 1,5 ay kadar ve evde yatış testi içinde 2 ay kadar bekledim.

Durumunuz çok acil değil ise tam teşekküllü devlet hastanelerinde bu testleri yaptırmanızı tavsiye ederim. Sonuç olarak özel merkezlerin çoğunluğu hastalara ticari amaçlı baktıkları içinsonuçlar güvensizlik yaratabiliyor.

Örnek olarak özel bir hastane çocuğum için üstünzekalı ve hiperaktif teşhisi koyarken , üniversitede uzman kontrolünde üstünzeka onaylanıyor ama bu çocukta hiperaktiflik yok deniyor genetik hocaları tarafından. Size bir rehber olması anlamında anlattım bunu.

Özcan.
Üstadım bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Ez cümle bu uyku apnesi problemi tespiti,tedavisi ve bu durumun bana olmasını umduğum rapor için derin araştırmalar içerisine girdim. Evet haklısın devlet hastaneleri tabiiki daha iyi ama maalesef 1 yıl sonraya gün atılmasıda çok üzücü bir durum. 2 ay sonra vergi indirimi için başvuru yapacak biri olarak 1 yıl daha bu durumun neticesini beklemek çok zor bir durum.
Kafamdaki soru işaretleri,
* İlçemizde bulunan bir özel hastane Uyku apnesi testini bir ücret karşılığında yapıyor ve sonucuna göre ihtiyaçsa gerekli materyalleri karşılıyor rapor dahilinde.
* Bu cihaz için vereceği rapor bana kurulda da geçerli olacakmı
*Bu özel hastaneler akredite edilmiş merkezlermi
*Son olarak da bu hastalıkla ilgili olarak KBB mi Nöroloji mi Göğüs Hastalıklarımı ilgileniyor. Bilgi kirliliği var maalesef KBB den gidersen oran vermezler vs.. şeklinde sıkıntılar var.
Bu konularla ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız ben ve benim gibi bu süreçte zorlanan herkese bir yol vermiş olursunuz.

hakansezer

1.) Özel kurumlar ücret karşılığında yapıyor bu testi doğrudur ve genelde birazda yüksektir ücreti. Gerekli meteryaller derken neyi kastettiğinizi anlamadım. Çünkü test sonrasında teşhis konarsa kullanmanız gereken cihazdır ve buna karışmazlar. Bu özel merkezin sgk ile anlaşması varsa ve raporu kurum nezdinde geçerli ise cihaz ücretinin bir bölümünü sigorta karşılıyor. Tabiiki kurumun elinde var ise elindeki ikinci el cihazlardan birini veriyor.

2.) Özel merkezin verdiği rapor sgk kurumunda geçerli ise heyettede geçerli olacaktır. Yalnız ilk etapta kuruma yada testi yaptıracağınız yere bu detayı sorup netleştirin.

3.) Akredite edilen yerler konusunda hiç araştırma yapmadım. Malum ücretlerinden dolayı ben direk devlet hastanesine yönlendim.

4.) Her hastanenin işleyişi ne yazıkki birbirinden ayrı ve bundan dolayı net birşey söylemek zor. Buna ilave olarak doktorların idealist olup olmaması bile süreci etkiliyor. Yalnız bu hastalık ile aslen göğüs hastalıkları ilgilenir. Bulunduğunuz ilçedeki hastanelerde ''uyku polikliniği'' varsa randevu almak istediğinizde sorarsanız doktorların göğüs hastalıkları uzmanı olduğunu göreceksiniz. Bu bir taraftan şuna benzer... Bel ve boyun fıtığına beyin cerrahi bakarken nöroloji biriminede gittiğinizde bakması gibidir , kbb ve nörolojininde ilgilenmesi. Sonuç olarak solunum yolları ve beyin arasındaki yaşanan bir rahatsızlık.

Dediğim gibi öncelikle gittiğiniz özel merkeze danışıp raporlarının sgk kurumunda yada hakem hastanelerinin sağlık kurulunda geçerli olup olmadığını sorun. Geçerli değil ise mecburen devlet hastanelerinde malum süreci izlemek zorunda kalacaksınız.

@Özcan

teşekkür ederim bilgilendirme için İnşallah gönlümüze göre bir sonuç alırız. Ben SFT testine girdim ve
parameter unit pred pre %pred post %pred post%pre
FVCex 1 5,59 0,96 17 1,92 34 99
FEV1 1 4,55 0,84 18 1,64 36 95
FEV1/1VC % 80
FEV1/FVC % 80 87 108 85 106 -2
PEF 1/s 10,14 1,8 18 4,68 46 160
MEF75 1/s 8,77 1,74 20 4,15 47 138
MEF50 1/s 5,64 1,12 20 2,37 42 112
MEF25 1/s 2,6 0,46 18 0,89 34 92
MEF25-75 1/s 4,71 0,98 21 1,91 40 95

Aex 1*1/s 0,89 4,44 400

gibi sonuçlar çıktı doktorda bana bi toz ağızdan sprey ve iğne verdi. Sonucunu söylemedi ama bilemiyorum nasıl bişey çıkacak

uyku apnesi sağlık kurulu

selam arkadaşlar uyku apnesinde kişinin durumuna göre raporun içeriğine göre %25-35 arasında gögüs bölümünde puan veriliyor ben %35 aldım kullanmazsam ölüm riski var basınç 12

Bende aldım cihaz 8 bar otomatik nemlendiricili cihaz yazmış burun maskeli kullanıyorum ama şu koyamiyorum makina suyu basınçla galiba maskeden atiyor

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kalekim

Hafif : %5
Orta : %10
Ağır : %35

Teşhise göre üstte yazdığım oranlar verilir. Basınç ahi oranınıza göre belirlenir.

Cihazınız otomatik ise 8 bar standart olmaz , örnek olarak 5 - 12 bar aralığındadır ama cihaz ortalama olarak sizin nefes alıp verişinize göre 8 bar veriyordur. Nemlendirici ünitesi ise haznesindeki suyu buharlaştırarak hava ile size verir ve boğaz kuruluğunun önüne gçmiş olur. Maskeden atma gibi bir olay yoktur.

Özcan ney cihaz bu rampa 60 04-08 yazıyor şimdi suyu koyunca gece uyanıyorum hortumun içi su burun tarafı su ama bilmiyorum ayarları goturmedim aldığım yere aceba ısıtma ayarimi yüksek belki de buharlaşma çok oluyor bununla beraber makina nin uyurken yüksek basıncı ile uyanıyorum aceba yüksek basınçtan dolayı suyu yada buharı neyse bunu dışarı yani hortumla beraber maskeye gönderiyor.internetten baktım cihazı anlatan video bulamadım kullanma kulavuzuda yabancı anlamadım.
a3a308f1ac01f71173c28fc1f3e23fe5.jpg
8a455e757f65cd619d2806780109f87b.jpg
a0fd92d7f97d80675858e24d819f94da.jpg

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mbsmah

1.) Cihazın yüksek basıncı ile değil... Apneye girdiğiniz anda cihaz sizin uyanmanızı sağlıyor ve apneden çıkıyorsunuz. Yani yüksek basınç sizi rahatsız ettide sizde uyandınız diye bir olay yok.

2.) Her marka cihazın birbirinden farklı ayarları mevcut ve bunu tam olarak bilene yaptırın. Kimi yazılım ile pc üzerinden yapar kimide menüsünden. Nemlendirici sıcaklık ayarı vardır ve bunu kendinize göre ayarlatmanız yada menüsünü öğrenip deneyerek kendinize göre ayarlamanız gereklidir. Nemlendirici konforu yükseltir , ayarsız oluncada bu şekilde rahatsız edebilir. Mesela ben kendi cihazım için bir ayar yaptırdım , maskemi takıp nefesi aldığım an cihaz çalışıyor ve hava basmaya başlıyor.

3.) 4 bar cihazların endüşük basınç gücüdür ve bu rampa süreci (uykuya dalana kadar) sırasında kullanılır. (kişi bundan memnun ise) Uykuya daldığınız andan sonra cihaz sizin nefes alıp verişinize göre (oto-cpap ise) basıncı ayarlar. Eğerki sabit basınçlı bir cihaz kullanıyor iseniz (sadece cpap) rampa süresinden sonra cihaz ayarlı basınca yükselerek sabit olarak hava vermeye devam eder. Kullandığınız cihaz üzerinde oto-cpap yazıyor ama ben genel olarak anlattım.

Merhaba arkadaşlar. Ahi endeksim 2 yıl önce Bursa Tıp Fakültesinde 88 çıkmıştı. Geçen ay Çanakkale Tıp Fakültesinde tekrar test yaptılar engelli raporu alabilmem için. Gece çok az uyuyabildim 4 saat kadar. 4 kez ihtiyaç için kalktım. Sonuç Ahi endeksim 32 çıktı. Raporumda %35 Engelli Oranı verdiler. %40 Engelli Raporu alan arakadaşlar var. %40 oranını neye göre veriyorlar acaba bilgisi olan var mı?

Bigali kardesim uyku apnesi olanda hipertansiyon olma olasiligi fazla eger varsa yuzde 10 oran alirsin 40 i gecersin àyrica kardiyolojiye gorun birde diyabetine baktir muhakkak oran alirsin diye dusunuyorum.ben de bu vesile ile bir soru sorayim size.2 agustosta heyete girecegim bendede uyku apnesi var ahi 32.9 cihaz icin yatisim heyetten sonraya geldi ilk rapor yeterli olurmu.doktorlara sordum oran alamayacagimi cihaz verildigi icin dediler size 35 verdilermi heyette bu konudaki fikirlerinizi paylasirmisiniz

ruzgar34

Teşekkür ederim. Özür Oranları Cetveli (EK 2) diye bir bölüm var internette bulabilirsiniz orada puanlamalar açıklamalarıyla mevcut. Çanakkale Tıp Fakültesi ilk defa bana vermiş bu hastalıktan %35 oranını. Daha önce başvuran olmadığından pek bilgileri yokmuş. Orada çalışan memur sağolsun araştırma yapmış ve Çanakkale Devlet Hastanesinden telefonla bilgi almış. Bence eksiklikler var çoğu yerde.. Mesela beni Kalp bölümüne göndermediler. Şeker ile ilgili değerlendirme yapılmadı. Daha önce şeker ile ilgili ilaç kullanmama rağmen..

Bigali kardeşim ilk test sonucuna goremi oran aldın cihaz ile ilgili test sonucu istiyorlar mi çarşamba günü heyete gireceğim cihaz için yâtisim 28 ağustos sorun olurmu merak ediyorum ayrıca bilgisi olan varsa lütfen yazsin

ruzgar34

İlk test sonucu yeterli oluyor sanırım. Benim 2. teste bakılmadı ve istenmedi çünkü.. Hastaneyle iyi iletişim kurmaya çalış derim. Geçmiş olsun..

Merhaba Arkadaşlar 05.02.2016 tarihinde özel bir hastaneden aldığım rapor ektedir. rapor istek nedeni cihaz için deniyor buna göre ne yapmam gerekir ayrıca yarın ankara atatürk hastanesinde gögüs polikinliğinden randevu aldım. samimi olup rapor almak istiyorum desem ters tepermi ? yardımcı olurmunuz. bir sorum daha olacak bu raporu erken emeklilik içinde kullanacagım yaklaşık 21 senelik ssk yatmış. erken emekli olur aynı şirketimde çalışabilirmiyim ve şu anda ssk en üst düzeyden yatıyor. şimdiden teşekkürler
jWRk2D.jpg
[/url][/IMG]

Son düzenleme:
Uyku apnesinden 35 oran alırsın eğer 7 puan daha başka bir hastalıktan alırsan 40 ı gecersin emekli olursun çalışmaya devam edebilirsin bir sakınca yok eğer işverenin kabul ederse.ama önce rapor veren bir hastaneye engelli raporu için müracat edeceksin rapor alırsan raporunu çalıştığın işyeri deftadarliga gönderecek onlarda ankaraya maliyeye gindercek maliye onarsa emeklisin.bu süreç en az 6 ay sürüyor bilgin olsun

30 derece skolyoz var ve sol bacaktada huzursuzluk bulunmakta yarın doktora hepsini anlatacam bakalım ne diyecek

Bugün heyet günumdu sırayla doktorları dolaştım.heyet doktorlarının olduğu katta göğüs hastalıkları doktoru olmadığından uyku apnesi için noroloji doktoruna gittim.doktor bana bu konuyla ilgili uyku poliklinigine sevk etti mesafe 15 km oraya gittim uyku doktoru cihaz alacağımi biseyin kalmayacak dedi bende oran cetvelini gösterdim orda yazabilir ama geri döner dedi bende anayasal hakkim bu dedim oda heyet ekranına ahi oranimi yazdı ahi 33 plm sayim 22 bunları yazdı tekrar ana binaya gittim heyete giremedim evrak yetişmedi ordaki sekreter sana oran yazilmmamis yoksa oran almazsin dedi tekrar uyku poliklinigine gittim doktor biz oran yazmıyoruz heyet karar vercek dedi ana binayi aradik onlarda cuma gunu noroloji birdaha baksin dediler simdi noroloji oran vermedi uyku doktoru oran vermedi.cuma günü noroloji oran verdiğinde mesela 35 gibi maliye norolojinin oranini kabul edermi bilgisi olan lütfen yazsın.teşekkürler

bugün bende bütün birimleri gezdim raporu kurula verdim gögüs uzmanı %35 özürlü yazmış ortopetide ileri derece skolyaz var 19 derece agrılı demiş bakalım skolyozdan ne verecekler 12 eylülde heyete girecekmişim

Bugün haydarpaşa numune hastanesinden yüzde 46 rapor aldım .uyku apnesi 35,hipertansiyon 10,ortopedi 8 kurul raporumu sürekli olarak vermiş.

Ileri derece uyku apnesi ve hiper tansiyonum var midemin %80 i obeziteden alındı bu şekilde %40 ı geçer miyim?

Sadece agir uyku apnesi ve tansiyon yeterli eğer uyku apnesinden 35 alırsan 10 tansiyonla 40 ı gecersin

Bende uyku apnesi ve hipertansiyon var geçimini şöfor olarak saglıyorum heyete girersem uyku apnesin den ehliyetim alınır mı rapor alan arkadaşlar alındımı ehliyetleriniz

Üst Alt