Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

@ensenturk

sadece ağır uyku apnesinden sınır olan %40 oranı bulamazsınız. hastalığınızın oranı %35 dir. kanunen engelli sayılabilmeniz için %40 ve üzeri oran almanız gerek. buda size %7 gibi bir oranın daha olması demektir. peki başka rahatsızlıklarınız varmı? ben fıtığı,diyabet, yüksek tansiyon,kalp gibi?

eğer %40 ve üzeri engelli raporu alabilirseniz vergi dairesinden vergi indirimi alarak (4/a lı çalışan iseniz) hemen erken emekli olabilirsiniz. gün ve yıl şartını tamamlamışsınız.bu raporu engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneden almanız gerekir.

ama herşeyden önemlisi cpap cihzı kullanıp uyumak. risk taşıyorsunuz farkında mısınız? bütün ağır hastalıkların nedenidir uyku apnesi eğer cihazı kullanırsanız çok rahat edeceksiniz. tabii ilk zamanlar zor. ama zamanla alışıp yanınızdan ayırmayacaksınız.

ozgurmeric74

Başka rahatsızlığım yok sadece geçen ay tansiyonum sürekli yüksek çıktığı için dahiliyeye gittim bana ağır OSAS dan dolayı tansiyonumun yükseldiğini söyledi ve bana tansiyon ilacı verdi ve sürekli kullanmam gerektiği için de ilaç raporu çıkarttı.

@ensenturk

sürekli ilaç raporun varsa belki yüksek tansiyondan oran alabilirsin.sana %7 lik oran gerekiyor.

bence engelli sağlık raporu vermeye yetkili bir hastaneye başvur.eğer uyku testi yaptırdığın hastane engelli raporu vermeye yetkili ise işin daha kolaylaşır. polisomografi testinide yanına almayı unutma. eğer %40 ve üzeri rapor alırsan hemen işyerinden çalıştığına dair bir yazıda alarak raporunla vergi dairesine vergi indirimi için başvur. onlar raporunu ankara yüksek sağlık kuruluna gönderecek.vergi indirimin onaylanıp işyerine geldiğinde çıkışını alıp hemen emekliliğe başvurabilirsin.

tabii biraz uzun sürecektir. ben 04/04/2017 de hastaneye rapor için başvurdum. 06/10/2017 de vergi indirimim onaylandı.25/12/2017 de ilk maaşımı aldım.

Hipertansiyon orani 10 dur ben aldım uyku apnesi ile engelli raporu alırsın.heyet günü dahile doktoruna ilac raporunu ve eczane ciktisini göster yüzde 10 oran verecektir

@ozgurmeric74 Vergi indirimi için sağlık kurulu raporu almak istiyorum.Şu aşamada işyer,nin bilgisi olmasını istemiyorum kendim başvuru yapacağım ancak Hastane(üniversite hastanesi) rapor için ücret talep etti(muayene ve doktor başına 50 tl) toplamda 1000 tl'ye yakın ücret çıkabileceği söylendi.

Kurul raporu için her doktora gitmem gerekiyormu (örneğin göz ve psikolojik rahatsızlıklarım yok)

Her gidilen doktor rapora oran yazıyormu? (% 40'ı tamamladıktan sonra diğerlerine muayeneye gitmemek için soruyorum)

Rapor vermeye yeklili devlet hastsnelrinden vergi indirimi engelli raporu için randevu alacaksın şahsi olarakta müracat yapabilirsin ücret alınmıyor bilgin olsun sadece yüzde sıfır oran alanlardan para isteniyor yüzde 1 bile oran alandan ücret alınmıyor

Uy apnesi için özel hastaneden rapor alsam sağlık kurulunda geçerlimidir yüzde alabilirmiyim

ruzgar34

Bilgi için çok teşekkür ederim. Birde uyku raporlarım 15/11/2017 tarihli bu bir sorun olur mu?

baybars

Eğer sgk lı isen neden devlet hastanesine gitmiyorsun? ücret alınmıyor.
8 veya 9 polikliniğe muayene olman gerekir. ekstra tahilillerde yapılır. boşuna verme.ben tek kuruş vermeden sgk nın hastanesinden aldım.
devlet hastanesinden al bence. ama kafana göre muayene olamıyorsun. engelli sağlık raporu alacağım diye başvur. onlar sana bir kağıt veriyor 8 polikliniğe gün içinde muayene olabiliyorsun.
ensenturk

olmaz. zaten yeni tarihli.
Kahireli

engelli raporu alacağın hastaneye bağlı. kabul etmeyebilirler. onlar kabul etse bile ankara maliyede rapor takılabilir!!!

Ben en son heyet raporu aldım %38 şuan hakem hastane raporunu bekliyorum ancak ümidim yok çünkü uyku apnseni raporun olmadığı için hakem hastane kabul etmedi hakem hastanede uyku apnesi tedavisine başlasam tekrar heyet raporu için basvurabilirmiyim

@Kahireli

aslında cpap cihazı kullanıp kullanmaman sana kalmış. doktorlar için önemli olan 1. yatış polisomografisi. çünkü 1.yatış senin hastalığının teşhisi. 2. yatış cpap cihazının hastalığı tolere durumu ve basınç ayarı içindir. sen hiç yatış yaptın mı? çünkü ağır apne oranı %35

@ruzgar34 teşekkürler

@ozgurmeric74
Bilgi için teşekkürler uyku apnesi raporum üniversite hastanesinden olduğu için oraya başvurmuştum.bulunduğum yerdedeki devlet hastanesinde uyku bölümü yok üni. hastanesinden aldığım raporu devlet hastanesi kabul ederse hastaneden başvurmak benim için de iyi olur

slm arkadaşlar ben boyun fıtığı ameliyatı oldum %27 engelli raporu verdiler
şimdide uyku apnesi teşisi konuldu cihaz tespiti yapılcak 2ci yatışı yapapıcam
hiper tansiyon hastasıyım aynı zamanda rapor alabilirmiyim

[FONT=sans-serif]@[/FONT]salim2834

[FONT=sans-serif]ilk yatış uyku apnesi polisomografi testindeki raporda AHİ oranınız kaç görünüyor.?eğer 30 dan büyükse %35 oran alırsınız.oran almanız için ilk yatıştaki tespit önemli yani AHİ değeri[/FONT]

Merhabalar 1 ay önce uyku testine girdim ağır santral uyku sendromu teşhisi konuldu.Ahi değerim 83.7 bu hastalığı araştırırken istenen testlerde açlık şekerim 154 çıkmıştı.şeker yüklemeleri sonucu diyabet teşhisi konuldu glukofen 1000 mg ilaç ile Diyet verildi.Acaba bu duruma göre % kaç rapor alabilirim

solmaz61

uyku apnesinde %35 ; diyabetten %20 alırsınız. buda toplamda balthazard formülüne göre %48 oran yapar.

ozgurmeric74 özgür hocam söylediğin gibi devlet hastanesine başvurdum göğüs doktoru %35 verdi dahiliye doktorum pazartesi gelecek hiper tansiyondan da o %10 verecek. Ben bu raporu aldıktan sonra SGK ya mı başvuracağım yoksa Vergi dairesine mi? Raporu aldıktan sonra izlemem gereken yol tam olarak nasıl olacak? İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim.

Özgür meriç bey 2. Uyku testimde cihaz önerdiler.cihaz ile uyuduğum zaman apne sorunu düzelmiştin gözüküyor.Bu durum rapor oranını etkiler mi

ensenturk

eğer sgk da 4/a lı isen ve ilk sigorta tarihin 01/10/2008 yılı öncesi ise vergi dairesinden vergi indirimi alman gerekir.
eğer yazdığım gibiysen; raporunu alınca, çalıştığın işyerinden vergi dairesine hitaben orada çalıştığına dair kaşeli imzalı dilekçe al. ve raporunun aslı gibidir onayı ile vergi dairesine vergi indirimi için başvur. rapor ankara maliye yüksek sağlık heyetine onaya gidecek. oradan onaylanıp tekrar başvurduğun vergi dairesine gelecek. sonrasında vergi indirimi yazın işyerine tebliğ edilecek. o yazıyı aldıktan sonra eğer prim ve yıl şartını tamamladıysan sgk dan önce emekli olur yazısı alıp işyerine ver. seni 14. maddeden çıkış yapsınlar. sonrasında emeklilik için sgk ya başvurabilirsin.
solmaz61

hayır etkilemez. %35 oranı alman için önemli olan 1 yatıştaki neticedir.eğer AHI değerin 30 un üstündeyse ki cihaz verdiklerine göre üstünde %35 oranını alırsın.
2.yatış makina ile kaç basınçta tedavinin olduğu ile alakalıdır. senin alacağın oranla alakası yoktur. hastalık teşhisin 1. yatıştaki raporda tescillenmiştir.

@ensenturk

oooo senin herşeyin dolmuş. vergi indirimini alıp hemen emekli olabilirsin. ama işlemler biraz zaman alıyor.4-5 ay gibi sürer.

bu arada sana bir tavsiye; raporunu vergi dairesine verirken mutlaka uyku apnesi 1. yatış polisomografi raporunu arkasına koy. ankara maliye mutlaka görmek istiyor. benim önce onaylamamışlardı. sonrasında testi gönderdim. onayladılar. 2.5 ay boşa gitmişti.

@ozgurmeric74 hocam 1. yatış polisomografi raporunu bana verecekler mi? verirlerse aslını mı göndermeliyim fotokopisini mi?

@ozgurmeric74 Hocam başını çok ağrıttım biliyorum hakkını helal et. Siz benim için tek bilgi kaynağı oldunuz bu konuda kimseden yardım alamıyorum. son olarak aslı gibidir onayını nerede yaptırmam gerekiyor. Birde bu vergi indirimini aldığımızda sadece emekli olmaya mı yarayacak yoksa başka alanlarda da bize bir yararı olacak mı?

ensenturk
estağfurullah
vergi indirimi çalışanlar gününü doldurmayanlar için maaşa ufak bir miktarda katkı yapar. orana göre 35 tl ile 100 tl arası. ama erken emekli olmak için şarttır. o belge seni emekli edecek. polisomografi raporunu hastaneden aslı gibidir yaptırabilirsin.

Ayrıca alacağın raporla tüm engelli haklarından faydalanabilirsin. onu internetten araştır. emlak vergisi muafiyeti- su faturası indirimi belediye hizm indirimi gibi. ama en önemlisi kendine engelli kimlik kartı çıkattır.

Arkadaşlar yardım, istiyorum, uyku apnesi nden rapor alabileceğim hastane ismi istiyorum, adanada malesef vermiyorlar, uyku apnesi ne saglık Bakanlığı bile karışamam çıkan orana diyor. Başka bir hastaneden al diyor

Selamın aleyküm ankara veya İstanbul dan veya adana çevresinden uyku apnesi için rapor alan arkadaşlar hastane ismi ögrenebilirmiyim. Lütfen yardımcı olurmusun. Adana kesinlikle vermiyor. Uyku apnesi nden puan alan arkadaşlar hangi hastaneden aldınız

Üst Alt