mimmurat07 Merhaba,
Emekli sandığından maaş alıyorsanız yani kadrolu devlet memuruysanız 4/C lisiniz demektir, e-devletten hizmet dökümünüze girip, bakabilirsiniz, kafanız karışmış olabilir çünkü 4/C genel olarak geçici sözleşmeli personel olarak biliniyor ancak bu farklı bir statü.
Sağolsunlar, kanunlarda herşeyi çorba gibi yazdıkları için kafanızın karışması çok normal sizin suçunuz yok.
Devlet memurlarının vergi indirimi alması için gerekenleri forumda araştırarak bulabilirsiniz oldukça basit işlemler, ancak engellilikten dolayı erken emekli olmak düşünceniz varsa memur olduğunuz için vergi indirimi almanız gerekmiyor (ben hata yapıp aldım, boşuna zaman kaybettim gerek olmadığını sonradan öğrendim), kurumunuzdan sevk alıp engelli heyet raporu vermeye yetkili bir hastaneden alacağınız %40 veya üzeri rapor ile sigorta başlangıç gününüz ve uzun vade pirim gün sayınıza göre emeklilik talebinde bulunmanız mümkün.
Tüm bunlar aslında forumda yazılmış anlatılmış, sağ üst köşede yer alan büyüteç resminin olduğu arama yerine yazarak konulara ulaşabilmeniz mümkün.
Sağlıklı günler.