Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

ozgurmeric74 hocam suan hizmetim 20 sene civari %40 engelli raporu alinca 18 yil uzerinden emeklilik hakki kazaniyoruz, suan emekli olmayi dusunmuyorum, 3-4 yil sonra emekli olmayi dusundugum zaman engelli raporunu yenilemek gerekecekmi

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mimmurat07

eğer 4/a lı çalışan iseniz sizi emekli edecek şey vergi indirimidir. eğer süresiz vergi indiriminiz varsa tekrar rapor almanız gerekmez.
yaş ve yıl şartınızı doldurduysanız vergi indiriminizle istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz. şayet 4/b li iseniz emeklilikte vergi indirimi şartınız bulunmuyor.raporunuz emeklilikte işinize yaramayacaktır. sizden başvurunuzda bağkur sevkiyle tekrar rapor istenecektir.

ozgurmeric74

Ben kamuda 657 sayili devlet memuru olarak calisiyorum. Buyuk ihtimalle 4a liyimdir. Suresiz vergi indirimi olayi nedir. Ben hastaneden aldigim raporla vergi dairesine basvuracam, sureli veya suresiz durumuna kim karar verecek

mimmurat07
Hastane verdiği sağlık raporunda süreli veya süresiz diye işaretliyor.Daha sonra Ankara Maliye inceliyor(Süreli veya süresizi değiştirme hakkı var).Sonuçta Ankara Maliye rapor oranı ve süresi için nihai kararı verip tekrar vergi dairesine gönderiyor.Yani süreli süresiz durumuna Ankara Maliye son kararı veriyor.
Saygılarımla,

mimmurat07 Merhaba,

Emekli sandığından maaş alıyorsanız yani kadrolu devlet memuruysanız 4/C lisiniz demektir, e-devletten hizmet dökümünüze girip, bakabilirsiniz, kafanız karışmış olabilir çünkü 4/C genel olarak geçici sözleşmeli personel olarak biliniyor ancak bu farklı bir statü.

Sağolsunlar, kanunlarda herşeyi çorba gibi yazdıkları için kafanızın karışması çok normal sizin suçunuz yok.

Devlet memurlarının vergi indirimi alması için gerekenleri forumda araştırarak bulabilirsiniz oldukça basit işlemler, ancak engellilikten dolayı erken emekli olmak düşünceniz varsa memur olduğunuz için vergi indirimi almanız gerekmiyor (ben hata yapıp aldım, boşuna zaman kaybettim gerek olmadığını sonradan öğrendim), kurumunuzdan sevk alıp engelli heyet raporu vermeye yetkili bir hastaneden alacağınız %40 veya üzeri rapor ile sigorta başlangıç gününüz ve uzun vade pirim gün sayınıza göre emeklilik talebinde bulunmanız mümkün.

Tüm bunlar aslında forumda yazılmış anlatılmış, sağ üst köşede yer alan büyüteç resminin olduğu arama yerine yazarak konulara ulaşabilmeniz mümkün.

Sağlıklı günler.

mimmurat07 Merhaba,

Emekli sandığından maaş alıyorsanız yani kadrolu devlet memuruysanız 4/C lisiniz demektir, e-devletten hizmet dökümünüze girip, bakabilirsiniz, kafanız karışmış olabilir çünkü 4/C genel olarak geçici sözleşmeli personel olarak biliniyor ancak bu farklı bir statü.

Sağolsunlar, kanunlarda herşeyi çorba gibi yazdıkları için kafanızın karışması çok normal sizin suçunuz yok.

Devlet memurlarının vergi indirimi alması için gerekenleri forumda araştırarak bulabilirsiniz oldukça basit işlemler, ancak engellilikten dolayı erken emekli olmak düşünceniz varsa memur olduğunuz için vergi indirimi almanız gerekmiyor (ben hata yapıp aldım, boşuna zaman kaybettim gerek olmadığını sonradan öğrendim), kurumunuzdan sevk alıp engelli heyet raporu vermeye yetkili bir hastaneden alacağınız %40 veya üzeri rapor ile sigorta başlangıç gününüz ve uzun vade pirim gün sayınıza göre emeklilik talebinde bulunmanız mümkün.

Tüm bunlar aslında forumda yazılmış anlatılmış, sağ üst köşede yer alan büyüteç resminin olduğu arama yerine yazarak konulara ulaşabilmeniz mümkün.

Sağlıklı günler.
Haklisiniz baktim 4c li gozukuyor. suan hizmetim 20 sene civari, suan emekli olmayi dusunmuyorum, 3-4 yil sonra emekli olmayi dusundugum zaman engelli raporunu yenilemek gerekecekmi

mimmurat07
Anladığım kadarıyla işe girişiniz engelli kadrosundan değil, sonradan engelliyseniz 2008 öncesi devlet memuru olanlar ile 2008 sonrası memuriyete giriş yapanlar arasından emeklilik açısından farklı kriterler var, detaylardan bende çok emin değilim sizi yanıltmış olmak istemem, henüz araştırma ve öğrenme aşamasındayım her kafadan farklı bir ses çıkıyor desem yeridir. Sosyal Güvenlik uzmanlarının yazdıklarını inceliyorum.
Tam emim olmamakla birlikte, özellikle 2010 öncesine ait engelli raporları kabul edilmiyor ve özelliklede devlet memurları için erken emeklilik başvurusunda yeni rapor isteniyor diye biliyorum.

mimmurat07

o zaman vergi indirimi zorunluluğunuz yok. emekli olmak istediğinizde emekli sandığı sizi tekrar hastaneye sevk edecek ve kurum sevkiyle alacağınız rapor dikkate alınıp şartlarınız oluştuysa emekli edilebileceksiniz.

ozgurmeric74

Ben simdi %40 engelli raporunu alip maliyefen de vergi indirimini alsam, emekli olacagim zaman yeniden rapor almam mi gerekiyor

Bir akadaşım uku apnesi teşhisiyle gerekli araştırmalar sonucu Ahisi 13.5 çıkmış bu orana göre yüzde oranı kaç olur

Mümin Çelik
5 Puan alırsınız.

ahı:
0-15 arası 5 puan
16-30 arası 10 puan
30 üzeri 35 puan
Saygılarımla,
mimmurat07
4/c li olduğunuz için sürekli 40 puan üzeri vergi indirimi raporu aldığınızda tekrar rapor almanıza gerek kalmaz.
Saygılarımla,

@Cüneyt E merhaba,

Yine aynı şeyleri yazacağım, O bildiğiniz %5-%10-%15 uyku bozuklukları için veriliyor. Mesela uykuya dalamama, uyanamamak, uyanıp yataktan zıplamak ve uyku terörü vb.. Durumlar. Uyku apnesi sendromu ise çok farklı. Sendrom bir kaç hastalığın birleşmesi ile oluşan bir durum. Ben 15,8 ahi ile 3 hastaneden %35 oran aldım. Son hastanede %10 verdiler bende anlattım böyle böyle diye hatta cetvelde o kısımın çıktısı vardı yanımda. Heyette tartışıp birini aramışlar aradıkları doktor hasta doğru söylüyor demiş. 5-10-15 verenler ya bilmiyor ya işlerine gelmiyor yada İşgüzarlar. Rapor alırken uyku polikliniği olan hastaneler tercih edilmeli.

cüney benim ahi oranım 3,8 bende 5 yeti alabilirmiyim ?

uyku apnesi testtinde illaki osas ağır apne mi gerekiyorAHİ 3,8 ÇIKARSA 5 PUAN ALAMAYIZMI ?

Cüneyt E

Hocam benim %35 uyku apnesinden raporum var. %5 fizik tedavi bel fitigindan verdi, %3 ise genel cerrahi sol kalcamdam ameliyat olmustum vida taktilar ondan verdi. Bu durumda ben surekli rapor alabilirmiyim.

mimmurat07 merhaba,

Bende apneden 35 belden 5 işitme kaybından 6 aldım. Ve raporum 2 yıl süreli verildi. Süreli verilme sebebi fizik tedavi.

657 4/A iseniz devlet memurusunuz demektir. Emeklilik için 18 yıl yetiyor, vergi indirimine gerek yok.

mimmurat07

emeklilik için vergi indirimi şartınız yok. almanıza gerek yok. emeklilik istediğinizde sizi tekrar hastaneye sevk edecekler

@mimmurat07
Kardeşim fizik tedaviye süreli verme olasılıkları yüksek.Ama yine de belli olmaz süresiz de verebilirler.Tam net bir uygulama maalesef yok.
Şans seninle olsun inşallah.
Saygılarımla,

@yesilsy
Çok doğru söylüyorsun kardeşim.
Özellikle uyku apnesi için mutlaka uyku polikliniği olan üniversite hastenelerinden almakta çok fayda var.Çünkü diğer hastenelerde enin belittiğin gibi düşük ve anlamsız puanlar verilebiliyor.
Saygılarımla,

Uyku apnesi.....uyku ile ilişkili bozukluklar*

MERHABA

UYKU İLE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLAR*

1-hafif %5
2-Orta %10
3-Ağır %35

PUANLARI HALA BU ŞEKİLDE Mİ , 2018 DE ARTMADI MI , NEDEN ARTMIYOR ANLAMIYORUM AĞIR UYKU APNESİ HASTASIYIM MAKİNE İLE UYUYORUM BUNA RAĞMEN %35 ÇOK DÜŞÜK DEĞİL Mİ.....MÜJDELİ HABER VEREN YOK MU %45 OLDU DİYE :)

Cetvel bu:D başka hastalık daha ekletirseniz olur:)

BursaUykusuz artık engelli belirleme yönetmenliği değişmesin her değiştiğinde oranlar dahada düşüyor
Başka küçük bir rahatsızlığınız varsa onuda belirtin %10 daha alsanız yeterli olacaktır.

Arkadaşlar Merhaba

pozisyonel özellikli Obstrüktif Uyku apnesi ahi :18,3 (sırtüstü pozisyonda 37,7 h) diyor raporda

Buna göre % 35 vermeleri gerek miyor mu? hafif orta ağır diye ayırmamışki cetvelde, neden doktorlar ayırıyor heyette?

ozgurmeric74 yesilsy merhaba orta derece uyku apne çıktı
Uyku etkinliği %64.7
Ortalama oksijen saturasy %94
Minimum oksijen %87
Sirtustu ahi 42.
Rem evresi ahi 20.6
Toplam apne hipopne indeksi 29.6 bu sonuca göre kaç rapor oranı alabilirim tesekurler

Gittiğiniz hastanedeki gögüs hastalıkları doktorunun bu konuda çoğunun puanlama sistemiyle ilğili bilğisi yok kitabı açıyorlar karşılığında ne yazıyorsa o puanı veriyorlar...
uyku apnesi ve astımınız varsa gögüs doktorunuz %40 yazabilir.oda astım ilaçları kullanıyor olmanız yani raporlu ilacınız olması lazım....
yani %35+5 en fazla olacağı budur....
UYKU APNESİ PAPORLARINDA GENELLİKLE 2 YIL SÜRELİ VERİYORLAR BENİM 2.Cİ RAPORUMDADA 2 YIL SÜRELİ VERDİLER...
Onaylanan vergi indirim yazısının hala işyerime gönderilmesini bekliyorum...insafa gelipte gönderirlerse diye bekliyoruz...

Turgutturgut

uyku apnesi rahatsızlığınız ahi değeri 30 dan küçük olduğundan orta dereceye girer. tablodaki oranı 10 dur. eğer 30 ve üzeri çıksaydı 35 alırdınız.

Turgutturgut

Turgut bey merhaba, %35 almanız gerekli. Ben 16 ahi ile %35 oran aldım. 5-10-15 uyku bozuklukları için veriliyor.

kardeşim alacağın puan 10 dur....benim apne hipopne toplam indeksi 30.8 çıktı zar zor 35 verdi...30 a kadar 10 diyordu ben sayın hocam 30.8 üstüdür dedimmm artı tanıma ağır obscrütüf yazmışsınız dedim öylece evet kılpayı ağır deyip 35 vermişti....

Üst Alt