Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?
Ben 2014 yılında göğüs hastanesinde teste girdim ve ağır osas tanısı kondu.
2015 yılında askere gittim ve orda da gataya sevk ettiler gatada 3 kez test yapıldı ilk ikisinde orta osas çıktı uyuyamadığımdan ve son yapılan testte ağır çıktı ve apap cihazı vererek askerliğe elverişsizdir raporu vererek terhis ettiler.
Memlekete gelince heyete girdim o test sonuçlarına bakarak yeni test istemeden hipertansiyon ve osas ile yüzde 42 rapor aldım fakat 2 yıl süreli verdiler.
Şimdi haziran ayında raporu yenilemek için gittiğimde yeni test istenir mi yoksa yine aynı sonuçlarla raporum yenilenir mi?
Cevaplarınız içün şimdiden çok teşekkür ederim
KARDEŞİM GEÇMİS OLSUN..
Yeni testinizi yaptırın......hastane eski raporunuzuda kabul edebilirde etmeyebilirde o anki gögüs doktorunun insiyatifine baglıdır..
bende uyku apnesi vardı yeniden testlerimi yaptırdım eski ve yeni raporumu doktora gösterdim 2 ci raporumda 2 yıl süreliydi..
verği dairesi 2 ci raporumuda süresiz gönderdi....ama raporum 2 yıl süreliydi...
SİZİN YAPACAĞINIZ ŞİMDİDEN UYKU TESTLERİNİ YENİDEN YAPTIRIN ELİNİZDE HAZIR OLSUN..YENİDEN GEÇMİŞ OLSUN...
evet ilk raporum 2 yıllık süreli .....2.ci raporum iki yıllık süreli vergi dairesi 2.ci raporumdan sonra sürekli süresiz geldi....
ANCAK emeklilik süresiz olabilir...ama rapor 2 yıl süreli olduğu için raporun olanaklarından faydalanmak için yine rapor almak gerekir..ulaşım...su....v.s haklar için...
Diyelim ki uyku apnesinden dolayı rapor aldınız. Seneye raporu yenilemek için uyku apnesi testlerini tekrar mı yaptırmak gerekiyor? Bu süresiz hastalıktır, tekrar test yaptırmak gerekmez ki?
Uyku apnesi testleri eskiden 5 yıl süreli idi...sgk 5 yıl için cihaz veriyordu..
şimdi ise cpap cihazlarını 10 yıl kullanım süresine çıkardılar...
Raporunuzun süresi 5 yıl gibi uzun süre geçmiş ise ise yeni rapor almak gerekir...
5 yıl geçmediyse yeni uyku testi yaptırmanıza gerek yok....
Ama kafanızın rahat etmesini istiyorsanız yeni rapor alıp garanti etmek daha iyidir...
YENİ CPAP CİHAZI ALCAK ARKADAŞLAR SGK LA BOŞA UGRAŞMAYIN..BİR VEYA 2 YIL SONRA YAZI GÖNDERİYORLAR CİHAZI KULLANIP KULLANMADIĞINIZA DAİR DOKTOR RAPORU İSTİYORLAR..YILLIK 1200 SAAT KULLANMANIZDA ŞART....ZATEN 702 TL VERİYORLAR..UGRAŞMANIZA DEĞMEZ...KENDİ PARANIZLA ALIN RAHAT RAHAT KULLANIN..STRESE GİRMEYİN...
Merhabalar raporumu bir turlu buraya aktarmayi basaramadim kisa oz yazmak gerekir ise solunum eforu indeksi 43,toplam anormal solunum endeksi 55 olarak hesaplanmistir. Hastada ortalama O2 saturasyonu %94,anormal solunun olayari ile birlikte minumum O2 saturasyonu ise %86olarak olculmustur
Yüzeysel bacak EMG kayitlarinda anormal solunum olaylarina eslik eden ve satte 18 sıklıginda tekrarlayann bacak hareketleri kaydedilmistir.
EKG kayitlarinda anormal solunum olaylarina eslik eden bradi-tasiaritmiler izlenmistir.
Uykunun makroorganizasyonu incelendiginde uyaniklik sayisi artmis olarak degerlendirilmistir.
SONUC: Bu bulgular hastada horlamanin eslik ettigi OBSTRUKTIF UYKU APNE SENDROMU nun (OUAS) varligini gostermektedir..
Bilgisi olandan yardim rica ediyorum bu rapor ile saglik heyetinden ouas tan %35 huzursuz bacak sendromundan %10 alinabilir mi herkese saglikli gunler dilerim..
iki test sonucunuz var ise ve cpap cihazı kullanıyorsanız ..%35 alırsınız..
Biz ne dersek de yalan olur.. gideceğiniz hastanenin gögüs doktorunun ogünki ruh hali önemlidir..çogu kitapçığı açıyor rahatsızlık oranını yazıyor....kimide o işin uzmanıysa direk puanı yazıyor..anlatabildimmi acaba....
2. Teste onumuzdeki hafta girecem hava olcumu icin direk ilk raporuma gore doktorum cihaz kullanman gerekiyor dedi desenize durumumuz hem sansa hem allaha kalmis olsun hakkimizda hayirlisi olsun demekten baska caremiz yok
Arkadaşlar iyi akşamlar bende ahi 67, titrasyon testinde cpap tolere edemedi,bpap tolere etmiş.yasada malulen emeklilik hakkım var diye okudum . Bu bilgi doğru mudur, cevap için teşekkürler KKELEBEKK
Ağır fonksiyonel kayıp; uykuda solunum bozukluğunda polisomnografide belirgin noktürnal desaturasyon bulunması ve bu kronik noktürnal hipoksemiye bağlı pulmoner hipertansiyon veya kor pulmonale gelişmesi
veya
Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup CPAP tedavisini tolere edememesi veya yeterli kompliyans sağlanamaması
Merhaba
%35 APNE + %10 TROID + %10 Cild ile %47 heyet raporumu aldım. Yarın vergi indirimi için defterdarlığa başvuracağım. Birkaç sorum var. Bilenler cevaplayabilir mi.
1- tiroid ile ilgili özel muayenede tedavi oldum ve 4 yılı aşkın ilaç kullanıyorum. Bununla ilgili bir belge yok elimde, sadece kan sonuçlarım var. Vergi indirim belgesi Başvuru ekine koyayım mı bu son7çları yoksa hiç karıştırmayayım mı? Sonuçta hastanede sağlık raporu alırken incelediler?
2-Sadece uyku için ilk belgemi hastaneden Aslı gibidir yaptırıp koysam yeterli mi?
3-Sağlık kurulu rapor sonucunu noterden mi onaylatayım yoksa hastanenin Aslı gibidir onayını kabul eder mi defterdarlık?
Teşekkürler
e1978ank merhaba. Uyku apnesi testini hastaneden aslı gibidir yaptırıp raporunuza ekleyin. Diğerlerini de aynısını yapın ve ekleyin. Yoksa geri gelir zaman kaybı olur. Raporunuz süreli mi