Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Özgür agbi ben astım için göğüs hastalıkları.gittim göğüsten filim çekildim lakin bir film daha çekildi ağız açık olarak.sonuclari göstermek için doktora tekrar gittim.uyku annesi var dedi Mart ayında yatış yapacak.nerden anladı uyku annesi olduğunu.birde burun iç kemik eğriliği var dedi.simdi napcaz

Selamın aleyküm ankara veya İstanbul dan veya adana çevresinden uyku apnesi için rapor alan arkadaşlar hastane ismi ögrenebilirmiyim. Lütfen yardımcı olurmusun. Adana kesinlikle vermiyor. Uyku apnesi nden puan alan arkadaşlar hangi hastaneden aldınız
Merhaba, Ben derince eğitim araştırma hastanesi, Gebze fatih devlet hastanesi ve haydarpaşa numune hastanesinden 35 aldım. Ahi 16.

ahi 16 ile 35 alamazsin kardesim ahi 16 10 puandir

Yanlış biliyorsunuz. O bildiğiniz %5-%10-%15 uyku bozuklukları için veriliyor. Mesela uykuya dalamama, uyanamamak, uyanıp yataktan zıplamak ve uyku terörü vb.. Durumlar. Uyku apnesi sendromu ise çok farklı. Sendrom bir kaç hastalığın birleşmesi ile oluşan bir durum. Son hastanede 10 verdiler bende anlattım böyle böyle diye. Heyette tartışıp birini aramışlar aradıkları doktor hasta doğru söylüyor demiş. 5-10-15 verenler ya bilmiyor ya işlerine gelmiyor yada İşgüzarlar. Rapor alırken uyku polikliniği olan hastaneler tercih edilmeli.

kardesim valla benim rapor aldigim hastahanede uyku labaratuvari var ve benim ahi.30.8 cikti...tani agir osas yazdi doktor...heyete girdim...doktor bana soyledi 30 a kadar orta osas tir ve puani 10 dur...benim 30.8 olmasina ragmen dusundu....ben dedim hocam 30. 8 30 un ustudur alti degil dedim ve kil payi 35 puan dedi zar zor verdi...benim annem ahi.17 idi 10 puan verdi.

Tek goz %70 gorme kaybina yuzde kac ozur orani verilir

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ozgurmeric74 hocam elimde 2 rapor var biri ilk uyku raporum ikincisi CPAP cihazı için uyutulduğum uyku raporum. Ankaraya bu ikisini de göndermeme gerek var mı yoksa ilk yatış raporum yeterlimi?

@Kazımer
sağlık bakanlığı istanbul eğitim ve araştırma hastanesi SAMATYA/İSTANBUL

@ensenturk
aslında görmek istedikleri ilk yatış raporu. ben ilk yatış raporunu göndermiştim.onaylandı.çünkü 1. yatışta hastalığın teşhisi içindir.

@mimmurat07
genelde tek göz tamamen görememe %32 dir. ama sizin %70 onu hekimler bilir. sakatlık oran cetveli nden karşılığına baktınızmı?

@selo_selo07
uyku labaratuarında 1 gece yatman gerekir. oradan çıkacak polisomografi raporunda belli olacak.sonrasında kbb doktoru muayene edecek.

ozgurmeric74 hocam ben 2013 yılında almis oldugum AHI %65 raporumu tarihinin eski olmasi sebebiyle yenilememi istediler. Bende ilk raporumu aldigim ankara sanatoryum hastahanesine gittim tekrar yatmaniz gerekiyor dediler, sistem bu sekilde mi oluyor, birde yeniden yatinca AHI degerinin degisme durumu olurmu acaba,

@mimmurat07

mevcut raporunuz süresizdi sanırım.evet rapor yenilenmesini istedilerse tekrar yatış yapman gerek.uyku apnesi hastalığı özellikler ağır ise düzelme şansı çok az.

benim raporum sürekli idi. bana cihaz verirlerken belirsiz süreli kullanması uygundur diye yazmışlardı.

@ozgurmeric74 hocam aynen söylediklerinizi yaptım. Defterdarlığa vergi indirimi için başvurdum. Rize devlet hastanesine hitaben dilekçe verdiler hastanede heyete girdim Ağır OSAS için %35 + Hiper Tansiyon için %10 + Menisküs için %5 verdi doktorlar toplamda %50 ile heyete girdim.

Sonuç 19 Şubatta verilecek iç yazışma ile defterdarlığa gidecek oradan da Ankara'ya gönderilecek. Birinci yatış raporumun aslını da dosyama koydular 1,5 Ay sonra Ankara dan sonuç gelir dediler.

Hocam her şey için çok teşekkür ederim sayenizde zorlanmadan işlemlerimi bir gün de hallettim. ALLAH(CC) sizden Razı olsun. Ahirette de Rabbim senin işlerini kolaylaştırsın inşallah.

@ensenturk

amin.hayırlı olsun.teşekkür ederim.bundan sonrada her türlü sorularını sorabilirsin. yardımcı olurum.

bu arada 1,5 ay sonra sonucu 0312 415 3205---0312 415 3206 (ankara maliye) numaraları sabah 09.00 11.00 arası arayarak öğrenebilirsin.

Şu an itiraz etmesem maliyeye 6 ay sonra vergi dairesine tekrar başka bir hastaneye gönderilirmiyimyoksa itirazı etmem lazım

ozgurmeric74 hocam suan hizmetim 20 sene civari %40 engelli raporu alinca 18 yil uzerinden emeklilik hakki kazaniyoruz, suan emekli olmayi dusunmuyorum, 3-4 yil sonra emekli olmayi dusundugum zaman engelli raporunu yenilemek gerekecekmi

Arkadaşlar merhabalar, aranıza yeni katıldım. Ben de pozisyonel osas hastasıymışım :) ahi oranım 36 geçen cuma titrasyon testine girdim. Yarın sonucunu alacağım, cpap cihazı ve Ankara için medikalci tavsiyesi istiyorum. Teşekkürler.

Özgür bey..size bir şey sormak istiyorum..
Benim rapor daha elime ulaşmadı..
Geçen gün engelli vergi dairesini aradım.onların sistemine düşmüş..2-3 hafta sonra işyerinize ulaşır dediler.

Benim sormak istediğim şu...bana %53 rapor vermişler.
Ben bu rapor elime geçince engelli kartı alıp otobüs, tramvay vs bu tip şeylerden ücretsiz faydalanibilirmiyim.. benim engelim fiziksel değil nörolojik..bu farkeder mı?..uyku apnesi tansiyon şeker tansiyon vs..

Özgür bey slm %40 vergi indiriminden emeklilik durumunda maaş miktarları nasıl hesaplanır.normal emekli okunduğunda ki maaş tutarı mı alınır.

Herkese slmlar bu gece cihaz için yatıcam ahi oranım %21miş bu oran rapor almama yararmı teşekkürler

Salim bey, ben 16 ahi ile %35 aldım. Sizde alırsınız.

yansimalar
Bu saydıklarınızdan yararlanabilirsiniz

Devadam osas sendromu teshisi icin hangi bölüme basvurdunuz ve sizi hastanede uyutarak mi teshis ettiler bilgilendirirsen sevinirim

@fatma hanım
2011 yılında uyku apnesinden habersiz olarak Bezmialem Vakıf hastanesine dahiliye doktoruna gittim Rahatsızlıklarımı anlattım..

Beni göğüs hastalıkları, kbb, solunum testi için bu bölümlere gönderdi..
Tüm bunlardan sonra uyku laboratorına gönderdi..

İleri bir tarihe randevu alıp 1 gece hastanede uyudum..uyku apnesi çıkınca daha sonra gene gün verdiler.

1gece daha hastanede maske ile uyudum . Benim süreç böyle işledi.

LbRkoG.jpg

https://hizliresim.com/azN9oz

https://hizliresim.com/A1X4m0

https://hizliresim.com/p/yukle

Özgür agbi.uyku polikliniği yattım sonuç bu.2 saat uyubildim.raporu engelli raporuna ekletcem bı oran cikarmi

selo_selo07

Bu raporun sonuç kısmında size konulan tanı yazar, fotoğraflarda tanı kısmını ben göremedim, gördüğüm kadarıyla kendi raporumdan bildiğim kadar ile AHİ indeksi değerlendirmeleri şu şekilde;

Apne -Hipopne İndeksi:

5-15 arasında ise hafif,

15-30 arasında ise orta,

30 den yüksekse ağır bir uyku apnesinden bahsedilir

Fotoğraftaki raporunuzda sizin AHİ oranı %3.5 yazıyor ve bu indekse göre herhangi bir uyku apnesi sorununuz yok görünüyor.

Uyku apnesi nden puan alan arkadaşlar hangi hastaneden aldınız

@Kazımer

Merhaba, Adana Numune ve Araştırma Hastanesi ile Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi ne sordunuzmu?
Engelli raporu vermeye yetkili hastane listesinde adı var ve web sitesindeki bilgilere göre uyku laboratuvarı da var.

Ayrıca tüm bu sorduğunuz sorular genel bilgiler ve google'da benimde bulduğum gibi kısa bir araştırma yaparak rahatça bulabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

ozgür ağbi benim uyku testim de söyle yazıyor.0 obsrtrüftif apne ..1 miks apne 1 santral apne ve 14 hipoapne saptandı..apne hipoapne indeksi AHİ 3,5 OLARAK BELİRLENDİ.SIRT ÜSTÜ AHİ 3,4 SAĞYAN SOLYAN VE YUZ ÜSTÜ AHİ 3,8 REM AHİ 0 NON REM AHİ 3,8 BULUNDU GECE BOYUNCA odi 2,4 ortalama satursyon 93,5 idi.en düşük saturasyon 91,0 ve 90 altında desature kalma süresi 0 dakika olarak saptandı. ( AĞBİ SORMAK İSTEDİĞİM 2 SAAT UYUDUM SONRA UYUYAMADIM..BURDAN Bİ ORAN ÇIKARMI ?

@selo_selo07 Yazdıklarımı okudunmu? Özgür abini bu şekilde @ozgurmeric74 taglamazsan (yani etiketlemezsen) bu soruyu ona sorduğunu göremez.

Ayrıca 2 saat uyudum diyorsun ama raporunda " Toplam uyku süresi 273 dakika " yazıyor, ben o testlere 4 kere girdim, insan uyumadım zannediyor ama aslında o sürede uyuyorsun. Sende 2 saat uyudum diyosun ama bilgisayarda bir yanlışlık yoksa 4 saat 55 dk uyumuş görünüyorsun.

rexart kardes tesekkür ederim ilgin için.benim ortapedik engelim var 32 kalıyorum üstüne oran ekletmem lazım burdan bi oran çıkarmı merak ediyorum

Mersin Üniversitesi Araştırma Hastanesi ve Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi dışında Adana ve Mersin de başka yerden alamazsınız.

Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesine başvurabilirsiniz.Nöroloji bölümüne. Özel Hastanelerde var ama Ankara Maliye ve Hastane Sağlık Kurulu kabul etmez raporunuzu.

Ben de bu nedenle özel hastaneden olan raporum nedeni ile tekrar uyku testine girdim.

selo_selo07 Rica ederim, seni anlıyorum kolay gelsin, mevcut uyku apnesi raporunla puan alman imkansız görünüyor, böyle bir rahatsızlığın yok görünüyor.
Yinede tam emin olmak için soruyorum tekrar dikkatli cevap verin lütfen, TANI kısmında ne yazıyor? Raporun düzgün olarak ilk ve son sayfasını TAM BOY foto çekerek yollarsanız bakalım. Dilerseniz özelden de yollayabilirsiniz.

@selo_selo07

Maalesf birşey çıkmaz. uyku apne değerlerin normal.ahi değerin normal .normal oksijen satursyon 93,50 iyi. 90 ın altında olduğunda hasta olarak kabul edilirsin.

Üst Alt