Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Sadece uyku apnesi rahatsızlığınız var ise heyete girmenizin bir avantajı olmaz... Hafif %5 , orta %10 ve ağır uyku apnesi %35 olmak üzere skorlanıyor. Heyetten çıkacak raporun yararlı olması için %40 ı geçmeniz gereklidir.

Heyet raporunun ehliyet için bir etkisi yoktur , ne zaman ehliyet ile ilgili işlem yapmak isterseniz ilgili sağlık kuruluşunda başvuru sırasında bir form dolduruyorsunuz ve uyku apnesi ile ilgili kutuyu işaretlerseniz eğer doktor raporu onaylar ama göğüs hastalıkları uzmanının olur görüşü şartı ile. Bu evrak ile göğüs hastalıkları uzmanına giderek elinizdeki rahatsızlığa dair evraklar ile muayene oluyorsunuz. Doktor olur görüşü verirse ehliyetinizi tekrardan çıkarırsınız , onaylama ise ehliyeti alamazsınız.

Bu detay haricinde elinizdeki ehliyete bir etkisi yoktur heyet raporunun.

Saglık raporunda o gezdiğimiz o doktorlar mu puan verecek yoksa o heyetteki doktorlar mı puanlamayı verecek

gezdiğiniz doktorlar puanları yazıyor. zaten çoğu hastanede heyet gezdiğiniz doktorlardan oluşuyor. heyettede onaylanıyor.

Sağlık kurulunda normal poliklinik gibi muayene işlemleri yapılıyor ve evraktakı ilgili bölümlerine doktorlar muayene ve tetkik sonuçlarınızın notlarını düşüyor. sonraki adımda heyete giren doktorların karşısına fiziki olarak çıkıyorsunuz ve sonraki günlerde de evrağınızdaki poliklinik sonuçlarına göre tablodan alabileceğiniz oranlar yazılarak hesaplaması yapılıyor.

Arkadaşlar esasında uyku apnesi raporumu resim olarak paylaşıcaktm..lakin beceremedim..

O yüzden bir kısmını yazarak paylaşıcam..
Toplam 163 Apne ,163 Hipopne görülen hastanın RDI :48.2 olarak bulundu..

SONUÇ: AĞIR OSAS TANISI BULUNAN CPAP-BPAP TŞTRASYON ÖNERİLİR..
2011 YILINDAN BERİ CPAP CİHAZI KULLANIYORUM..
BU rapora göre yüzde kaç rapor alabilirim..
Ayrıca ŞEKER ,TANSİYON VE KOLESTROL HAPI KULLANMAKTAYIM..

TÜM BU RAHATSIZLIKLARDAN % 40 RAPOR ALARAK EMEKLİ OLABİLİRMİYİM..

Uyku apnesi agir olduğu için 35 oran kesin tansiyon 10 kesin bu ikisi bile 40 ı geçmene yeterli.Geçmiş olsun

Tşk ederim..sağlık kurulundan randevu alıcam..inşallah emekli olabilirim

Arkadaşlar herkese sağlıklı günler dilerim.yasim 30 ağır derecede uyku apnesi teşhisi konuldu....boyum 171, kilom134 yani 64farkim var 2008de askerlikten kilo yüzünden çürük belgen var.... Sağ bacağından varis var pıhtı vardı köpük tedavisi yapıldı ameliyat ile bacagimda siyah,mor renk karışımı yara var ama yara kapalı.... 6 Kasım'da heyet e giricem hasekide yuzde kaç özür oranı alabilirim ilgilenen cevap veren dostlara şimdiden teşekkürler

Merhaba ağır dereceli obstrüktif uyku apne sendromu ile raporum var 2 yıldırda cihaz kullanmaktayım heyete girdim %20 oran verildi bu hastalığım ile ilgili rapora veren doktora sordum kendisinin öyle uygun gördüğünü söyledi özürlülük cetvelinde bu hastalığın karşılığı %35 bu oranı kendi kafasına göre verebilirmi. Sağlık müdürlüğüne itiraz ettim başka bir hastanede heyete gireceğim bakalım ne olacak.

Ben de bu hafta başladım. Pazartesi vergi dairesine gittim. Ordan hastaneye sevk edildim. Kurula 30.10.2017 baş vurdum. 1.11.2017 günü işlemleri bitirdim. Dahiliye bölümünden hiper tansiyona 10 puan aldım. Göğüs kalp damardan uyku apnem ahim 108. Olarak yazdı. Makinayla 100de 98 rahat yattığım yazdı yalnız puan yazmadı bende neden puan yazmadığını sordum oda kurulda görüşülecegini söyledi.

13.11.2017 günü kurula gireceğim heyetin karşısına çıkacam. 2013 yılından beri cihaz kullanıyorum. Uyku testine 2013 yılında girmiştim. Şu an girmedim. O test sonuçları kabul edilir, dendi ve raporlarla işlem yapıldı. Şu an korkum heyette puan alamamak uyku apnesinden 13.11.2017 gününü beklemekten başka çare kalmadı. Vergi dairesine işşallah o elimdeki 2013 yılında aldığım sonuçları kabul eder işşallah yoksa tekrar yatıp test yaptırmaz işşallah. Şu an beklemekten başka hiç bir şey yapılamaz işşallah kurul 35 i verir. Tansiyona 10 aldım zaten 45 olur. Vergi dairesi bunu 41 düşürür bende vergi indirimini alırım işşallah

Sayın Kazımer

Bendede uyku apnesi var...ayrıca tansiyon şeker kolestrol var.. 30.10.2017 pazartesi sağlık kuruluna gittim .
Dahiliye...Gögüs hastalıklar....k.b.b...göz...nöroloji...genel cerrahi bölümlerinde doktora gözüktüm...kan...idrar...solunum testi...akciğer filmi.

Tüm bunlardan sonra sağlık kurulundaki personele gittim..eklemek istediğin evrak varda dosyanın içine koyabilirsin dedi..

Bende 2011 yılında vakıf gureba hastanesinden aldığım uyku apnesi raporunu ve e devlettden 6 yıldır kullandığım şeker,,tansiyon,,kolestrol haplarının dokümanını çıkartmıştım ,bunları dosyama koyup teslim ettim... Görevli kişi 2 ay sonra belli olur dedi.

Yani ayrıca kurulun karşısına çıkma gibi bir durumum yok..

Ben evis sisteminden kontrol ediyorum..
Hastaneden rapor bekleniyor diyor sistem.

Bende 13.11.2017 günü kurul karşısına çıkacağım söylendi, bazen çıkartımıyorlar diye yazı okudum. Özellikle sordum, çıkıp çıkmayacagımı oda çıkacaksın 13 de dedi, zaten 3ay gibi sürdüğünü duydum burda yazanlardan ama kurula muhakkak girmeliymişim, öyle söylediler.

Arkadaşlar 30.10.2017 de haseki hastanesinde sağlık kurulunda çeşitli doktoralara gözüktüm..2 ay sonra sonuçu eviss siteminden görürsün dediler. Bugün eviss tekrar baktığımda "Rapor Durumunuz" kısmında ..
"RAPOR BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ CEVAP BEKLENİYOR" yazıyor..
Buna göre olumlu yada olumsuz bir sonuçmu çıkar size göre.

rapor sonucun evisste görünmesi vergi dairesinin yoğunluğuna göre değişir. ancak ankara maliye sağlık heyetine telefon açıp öğrenebilirsin.
0312 415 3205
0312 415 3206
0312 415 3218

yansimalar

raporunuza uyku apnesi polisomografi 1. yatış test sonucunu ekledinizmi?

çünkü ankara sağlık heyeti mutlaka o test sonucunu görmek ister. yok ise resmi yazışma ile sizi tekrar hastaneye sevk eder. buda rapor onayının 2 ay atması demek.

Uyku testimin her 2 ikisininde test sonucunu koydum dosyanın içine...ayrıca e devletten yıllardır kullandığım tansiyon şeker kolestrol ilaçlarının dökümünü çıkartıp dosyaya koymuştum.

çok iyi yapmışsınız.
raporunuzun onaylanacağı kanaatindeyim.
yukarıda yazdığım numaralardan ankarayı bir arayın. yarın sabah 9-11 arası ulaşırsınız.

Ankara maliye sağlık heyetini arıyorum..
"Henüz bize gelmemiş" diyorlar..

rapor ankaraya ulaşmamışsa teslim ettiğiniz vergi dairesine bir sorun.

Özgür bey..Ben vergi dairesine teslim etmedim..hastaneden sağlık heyetinden randevu alıp doktor kontrollerinden geçtikten sonra elimde bulunan uyku apnesi raporları ve kullandığım ilaçların çıktısını hastanedeki görevliye teslim ettim.. görevli bana eviss den duruma kontrol edeceksin demişti.

o zaman siz sevkli gitmişsiniz. hastane belki daha göndermemiştir. hastane önce vergi dairesine yollayacak. vergi dairesi ankaraya gönderecek. eviss ten baktınız mı? ne yazıyor? hastanede ne zaman heyete girmiştiniz?

Özgür bey bana numaranızı sitenin mesaj bölümünden atabilirmisiniz..ben mesaj bölümünü bulamadım))

Ben 13/11/2017 de heyete girdim. 13/12/2017 heyet sonucunun bir nushasını aldım. Kuruldan hipertansiyondan %10 aldım, gözden %2 aldım. Uyku apnesi 1derece ağır uyku apnesi ahi 108. 8 yazmasına ragmen heyet oran vermedi, ve o şekilde vergi dairesine göndermiş hastane şu an vergi dairesinde inceleniyor yazıyor. İnternete baktığımda, ilginç olan doktor sen diyor birinci derece ağır uyku apnesi sin 108.8 ahin diyor makinayla iyisin diyor.

İtiraz için ne yapabilirim, vergi dairesi bizim kararımızı beklemek zorundasın diyor. Biz karar verdikten sonra itiraz edebilirsin diyor. Ama saçma olan saglık Bakanlığı bir ölçüt vermiş, ağır uyku apnesi %35 ama doktor uymadı. Bana söylediği il saglık müdürlüğünün seni başka hastaneye sevk ederiz, bende onlara başka hastaneye sevk çözüm mü ben o hastane saglık bakanlığının cetveline uymazsa ne yapabilirim.

sizin %35 oran hakkınızdır. vermeyen doktor halt etmiş. bazen böyle işi bilmeyen doktorlar çıkabiliyor. rapora itiraz edeceksiniz.başka hastaneye sevk edecekler. muhtemelen oradan 35 i verecekler.iki hastanenin oranları farklı olduğundan son kez hakem hastanesine sevk edileceksiniz. oranın vereceği oran geçerli olacaktır. bu arada cihazla uyuyup ahi oranının düşmesi verilecek oranı etkilemez. her zaman ilk yatış testi baz alınır. zaten cpap la yatışla ahi nin düşmemesi durumu malülen emekliliği doğurur.
Kazımer

İtirazlar veya mahkemeye veren ve alan varmı uyku apnesi den puan alamayanlar lütfen puan alamayanlar mahkemeye veren var mı yardımcı olun lütfen.

Merhaba,

Bir arkadaşımın rapor alabileceğimi söylemesinden sonra internet araştırmalarında burayı buldum.Konuları da okudum ama farklı sonuçlar alanlar da olduğu için buraya yazmak istedim.

Ağır uyku apnesi raporum var ve CPAP kullanıyorum( 1 aydır). okuduklarıma göre %35 apne'den rapor alınabiliniyor. %40 ve üzeri oranlı rapor alınabilirse vergi indirimiyle erken emekli olabileceğim söylendi.
Apne dışında bildiğim çok fazla rahatsızlığım yok(Aslında apne olduğumu da sonradan farkettim)

Gece terlemeleri(apne ve troid hormonları neden olduğu) nedeniyle yapılan muayenede triod nodülleri olduğu için hipertroidi ön tanısıyla euthyrox(25mg) ve insulin direncini artırmak için matofin kullanmaktayım. (tabloda % 10 verilebildiği yazıyor)

Bir de anal fissür olduğu için zaman zaman kanamalar olmakta. (tabloda % 10 verilebildiği yazıyor)

Bu durumda % 40 üzeri rapor alma şansım varmı?

Son düzenleme:
baybars
%40 alırsınız.
01 ekim 2008 yılından önce sigortalı iseniz (4/a lı olduğunuzu varsayarak) raporunuzla defterdarlıktan vergi indirimi almanız gerekiyor.
işe giriş tarihiniz ve ödenen prim gününüz kaç?

Teşekkürler girişim 1998 prim günüm 6000 i geçti
Peki hangi aşamaları izleyeceğim ilk rapor alıp sgk ya mı başvuracağım yoksa sgk dan bir belge alıp rapor için hastaneye mi başvuracağım

KDZ Ereğli SSK hastanesi nden 1 önce 100/35 aldım bu sene Zonguldak devlet hastanesi sevk edildi m göğüs hastalıkları uzmanı sıkıntı çıkardı

Merhaba ozgurmeric hocam.
Ben Rize de yaşamaktayım. Her sabah baş ağrısı ile uyanıp gün içerisinde sürekli yorgun ve uykulu hissettiğim için Rize Eğitim araştırma hastanesinde göğüs polikliniğine gittim. Beni iki kez uyuttular ve raporumda Ağır derecede OSOS teşhisi konuldu. Göğüs Profesörü doktoruma bu durumdan dolayı erken emekli olabilirmiyim diye sorduğumda öyle bir şey olmaz dedi bende araştırma gereği duymadım. İnternette sizin yazılarınızı görünce size de sorup görüşlerinizi almak istedim. Ben 1973 doğumluyum 1991 SSK girişliyim yaklaşık 5000 küsür sigorta günüm var.
15/11/2017 tarihli Raporumda
AHİ değeri: %39,7 olarak çıktı.

Doktor bana ölüm riskinin çok yüksek olduğunu mutlaka maske ile uyumam gerektiğini belirtti. Ama maalesef ben maske ile uyuyamadığımdan cihazı almadım ve kullanmıyorum.

Benim size sormak istediğim bu raporlarla ben malulen (Erken emekli) olabilirmiyim? Şayet olabilirsem ilk nereye başvurup hangi yolu izlemem gerekir. Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Vereceğiniz cevap için şimdiden çok teşekkür ederim.

Üst Alt