Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

oran verebiliyormu veremiyor cogu hastanede uyku labaratuvarı yok

zaten ağır uyku apnesi olan ve cpap kullanan uyku laboratuvarına 2 defa girmiş oluyor mesela ben zaten uyku laboratuvarında çıkıyor bu hastalık

gogüs hast. dan aldım ben % 35 vermek zorundalar cetvel belli %35

Sağlık kurulu heyet vermedi bize

dev adam %35 alırken ne diye başvuru yaptın

arkadaşlar lütfen uyku apnesinden rapor alan biri fikir anlamın da yardımcı olsun

bana 0 oran verdiler ağır uyku apnesinden

cpap cihazi kullanıyorum kullanmamak lazım felç veya kalp krizi geçirdikmi o ozaman öbür tarafa giderken oran verecekler

Yaşar bey sol gözüm tamamen görme özürlü,birde ağır osas hastasıyım göz için %32 alabileceğimi düşünüyorum.Fakat apne için bazılarına%0 oran verilmiş sakıncası yok ise raporunuzu bana fax çekebilirmisiniz

Benim raporun sana bir fayda sağlamaz cpap chazını hangi hastane yazdıysa o hastanenin sağlık kuruluna sor senin olcumlerinde gece nefes durması varmı kac hava ile calışıyor cpap cihazı

Elinde olcümlerini gosteren rapor varmı

7cm20basınç
rdı:42,4
apne 147
hipopne 27

raporum da yazanlar bunlar

bilemiyorum benim daha yuksek cpap cihazı kac havayla calıiıyor

arkadaşlar,27 kasımda heyetten randevu aldım.Amacım %40 üzeri rapor alıp erken emeklilik hakkı kazanmak.Bunun için almam gereken raporun adı ne,yanımda hangi belgeleri götürmem gerekiyor.
Heyete gireceğim hastalıklar
1 sol göz tamamen görmüyor ( ışık hissi yok ayrıca iki ameliyat geçirdim.)
2 ağır osas bezmi alem üniverstesinden bu yıl tarihli rapor fotokopim var aslı gerekirmi
3 hiper tansiyon (bir yılı aşkındır raporlu olarak ilaç kullanıyorum)

bilgilendirirseniz memnun olurum.

Teşekkürler
Mesajınız

öncelikle hepinize acil şifalar dilerim başkaları pamuk ipliğinde yaşamın ne olduğunu bilmesede biz osas hastaları iyi biliriz sizler gibi bende bu rahatsızlıktan muzdaribim ben ağır bir osas hastasıyım dakikada 72 kez solunum durması yaşıyorum ve 15 bar basınçla cpap cihazı kullanıyorum bu hastalıktan özürlü raporu alınabiliyormu bahsettiğiniz %35 ne işe yarıyor söylermisiniz arkadaşlar

Muharremkivrak;

% 35 oran bir işe yaramaz.. Yüzde 40 olması gerekiyor. Başka bir rahatsızlığınız varsa ve ondan % 7 daha alabilirseniz % 40 olur..

narkolepsi ve agır uyku apnesi tanısı kondu ayrıca huzursuz bacak sendromu var bende yüzde kaç alabilirim arkadaşlar

uyku apnesi cpap kullanan sakatlık oranı ne olur

Tanı
cpap cihazı ile yatan hastanın cpap öncesi ahi si 32.7 cpap sonrası ahi si 3.9 çıkmıştır bu nedenle her gece 8 sat 7 cm h2o basıncınçtan cpap kullanması gerekmektedir

sakatlık oranı ne olur

UYKU İLE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLAR*
1-hafif %5
2-Orta %10
3-Ağır %35

NOT: *Bu başlık; uykuyu başlatma ve sürdürme ya da uyuyamama, uykuyla indüklenen solunum yetmezliği de dahil olmak üzere, aşırı uyuma bozukluğu, uyku-uyanıklık döngüsü bozuklukları ve uyku, uyku evreleri bozuklukları ile parasomnileri kapsar.
Dikkat, konsantrasyon, diğer bilişsel yetilerin bozuklukları, depresyon, irritabilite gibi mental ve davranışsal faktörler; kardiyovasküler sistem, sistemik ve pulmoner hipertansiyon kardiyomegali, konjestif kalp yetmezliği veya aritmiler, polistemi gibi hematopoetik sistem bozuklukları ilgili bölümlerde ele alınır, bu başlık altında ayrıca puanlanmaz.

Uyku Bozuklukları- Uluslarası Uyku Bozuklukları Sınıflaması
1. İnsomniler (Uyarlanmış insomni, psikofizyolojik insomni, paradoksal insomni, idiyopatik insomni, mental bozukluğa bağlı insomni, yetersiz uyku hijyenine bağlı insomni, çocukluk çağının davranışsal insomnisi) % 10

2. Uykuda solunum bozuklukları (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apne sendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. % 35

3. Hipersomniler (Narkolepsi sendromları, rekürren hipersomniler, idiyopatik hipersomniler). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. % 35

4. Sirkadiyen uyku-uyanıklık ritm bozuklukları (Geçikmiş uyku fazı sendromu, erken uyku fazı sendromu, düzensiz uyku-uyanıklık ritmi, serbest ritm bozukluğu, jet-lag, vardiyalı çalışmaya bağlı ritm bozukluğu) % 10

5. Parasomniler (Konfüzyonel uyanma, uykuda yürüme, gece terörü, uyku paralizisi, kâbus bozukluğu, uykuda dissosiyatif bozukluk, enürezis, inleme, patlayan baş sendromu, hipnagojik veya hipnopompik hallüsinasyon, uykuda yeme-içme sendromu) %10
REM uykusu davranış bozukluğu. Bu hastalığın tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. % 35

6. Uykuda hareket bozuklukları (Huzursuz bacak sendromu, uykuda periyodik hareket bozukluğu, uyku ile ilişkili bacak krampları, bruksizm, uykuda ritmik hareket bozukluğu) %10

herkese selamlar...
arkadaşlar ben uyku apnesi ağır osas 5 endokrin den ve urolojidende puan aldım yani toplam p bununla emekli olabilirmiyim?

Yanlız bir sorun varki, heyetteki bir doktor emekli olupta devlete zarar ettirme,
daha yaşın genç 40 yaşındasın dedi bende kendisine, eğer çalışabilseydim burada zaten olmazdım efendim dedim.
Birde kalp damar danda elimde raporlarım var vröz lerde büyüme ve bacak damarlarımda tıkanma lar çok miktarda mevcut ona bile puan alamadım kısacası heyette hastayız diye bir tek ayak üstünde bırakılmadığımız kaldı kısacası hakkımız yeniyor..lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardım etsin daha ne yapabilirim selam ve sevgilerimle..

özürlü raporu alıp normal emekli olabilirsin

eğer 15 yılın varsa birde yanlış hatırlamıyorsam 4200 günün özürlü raporu ile hemen emekli olabilirsin

muharrem bey uyku apnesi puanım 35 endokrin 20 uroloji 15 de zaten yirmi yıllık sürem ve 2000 günüm son heyet raporuma uykuapnesi ameliyat olunursa iyileşebilir diye yazıyor yani kesin iyileşileceğini garantide edemiyoremsal teşkil eden raporlarla itiraz hakkım olabilirmi ? gerçi hastane SGK ya gönderdiği raporun karar bölümünede şu yazıyı yazmış malüllüliyeti sosyal güvenlik kurumunca karar verilecektir diye

önce vergi indirimi al

önce vergi indirimi almak için başvur özürlü haklarından faydalan erken emekli olursun

bnde aldım 5 agır uyku abnesi huzursuz bacak şeker balthazard formülüne göre S verdiler

bence yi geçmez sizin rahatsızlık orta dereceye girer %10 alırsınız

Son düzenleme:
benım hastalığım 2. madde osas obstruktif uyku apnesendromları vergı ındırımınden dırekt yüzde 35 mı alınır ahi ye bakılırmı benım raporda agır orta veya hafıf yazmıyor KKELEBEKK

@ dev adam
Arkadasim suan hastanedeyim.uyku apnesine elimde universitenin raporuna ragmen ORAN VERMEDI doktor.Tam tesekkullu devlet hastanesi.digerlerinden 40 aldim,baltazar ile 35 yapiyor.
AHI 95 olmasina ragmen vermedi.nasil nereye itiraz ederim.yarin 13/4/2017de heyete giricem.
Senin tavsiyene Acil ihtiyacim var.

Benim raporda ağır osas yazıyordu Ahi değeri 91 nöroloji doktoru % 40 verdi 14 Şubat 2017de aldım. Raporumu göstermemle 40 oran vermesi bir oldu. Hiç duraksamadı bile. Ben 35 bekliyordum 40 verince şaşırdım bir an.

Ahi 91 cok yüksekmiş. Ciddi şekilde kalp krizi tehlikeniz vardır. Hastanede yattiginiz sonuclarada bakiyorlar benim ahi 41 di gece tansiyonunda 8e 4 oldugunu ustune basarak belirtti. heyet doktorları geçerli bir neden bulmuştur. Bende bugün heyete girdim ağır osastan 35 bel fitigindan 7 oran verdiler %40 engel raporu verildi. Bir notta osas için nöroloji sağlık kuruluna girilmesi gerekiyor.

Arkadaşlar merhaba, birşey sormak istiyorum.
Apne-hipopne indeksim (AHİ): 87,7.
Bursa Tıp Fakültesinde göğüs hastalıklarında 2 yıl önce test oldum sürekli olarak cihaz kullanıyorum.
Elimde ki belgeyle Çanakkale Tıp Fakültesine Heyet Raporu için başvurmayı düşünüyorum.
Sizce bir problem olur mu?
Yoksa raporu aldığım Bursa Tıp Fakültesine mi gitmeliyim?
(Çanakkale Tıp Fakültesinde Uyku Apnesine Nöroloji bakıyormuş.)

[FONT=sans-serif]Chichikow [/FONT]öncelikle geçmiş olsun.yüzde 40 oranı enteresan geldi.zira benim oranlarım sizden daha yüksek ve cetvelde maksimum yüzde 35 veriyolar diye biliyorum.(osas için).bir yanlışlık olmasın

Üst Alt