Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

samsunspor

geçmiş olsun. aynı senin gibiydim. (ameliyat olmadım.) cpap cihazı için tekrar çağıracaklar. makine ile uyuyacaksın. kaç basınçta apnenin kaybolduğu tespiti yapılacak.sonrasında sana cpap makinası alman için rapor çıkartacaklar. medicalcilere gidip veya sgk ya gidip cihazını alacaksın.ömür boyu o makina ile uyuyacaksın. diğer hastalıklarınla alakalı risklerin düşecek.ama kontrollerini ihmal etme. ben tüm şikayetlerimden kurtuldum. ilk başlayana zor tabii ama alışacaksın başka çaren yok.

engelli raporu için uyku apnesi puanın %35 ama yetmiyor. %40 olması lazım. başka hastalıklarında varsa +%7 lik bir oran engelli raporu almana yetecektir.

ozgurmeric74
Kronik Sinüzit + Reflü rahatsızlığım var sürekli ilaç kullanıyorum şükürler olsun bildiğim başka rahatsızlığım yok en az %7 lik bir oranla engelli raporu alabilirmiyim cevabınız için teşekkür ederim bu arada.

Ama kalp ile alakalı şikayetlerim var bununla alakalı doktora gideceğim inşallah bir şey çıkmaz sigarayı bıraktım genel bir baktıracağım artık uykumu almış olarak uyanmak istiyorum.

1.77 boyum kilom 78 doktor kilo vermemi söyledi daha önce KBB doktoru KISA BOYUN problemi varmış kilo verirsen seni rahatlatır biraz dedi baktığın zaman kilom yok ama 3-4 kilo bile boyun bölgemde oluşan yağlanmadan dolayı problem yaratır dedi hikayemiz bu özgür bey :)

samsunspor

gece reflüden ağzına acı su geliyor değilmi? gündüzde sürekli mide yanması? tahminimce nexium kullanıyorsun.
makina ile uyuyunca hepsi geçiyor. reflünün sebebide uyku apnesi.benim geçti tamamen.uyku apnesi ile +7 lik bir oran alırsanengelli raporu alabilirsin.

Aynen öyle ilaç 3 günde 1 kullanıyorum Pantpas ilacın adı nexium ile aynı içerikte ilacı kullanmazsam ne yesem miğdem yanıyor. %7 lik bir oran nasıl alabilirim bilmiyorum ama şikayetlerimle alakalı doktora gideceğim.

Özgür bey sgk CPAP cihazının ne kadarını karşılıyor 700 tl gibi bir rakam duydum.

samsunspor

2017 yılı için 702 tl
ben hiç para vermeden respirox g1 model aldım. maske hortum dahil. işimi görüyor, memnunum.. fazla pahalı bir cihaz almana gerek yok aslında.ama yinede sen bilirsin. 5000 tl ye kadar makinalar mevcut piyasada.

Yüzde 10 netmi

Bu raporun sonuç kısmında size konulan tanı yazar, fotoğraflarda tanı kısmını ben göremedim, gördüğüm kadarıyla kendi raporumdan bildiğim kadar ile AHİ indeksi değerlendirmeleri şu şekilde;

Apne -Hipopne İndeksi:

5-15 arasında ise hafif,

15-30 arasında ise orta,

30 den yüksekse ağır bir uyku apnesinden bahsedilir

Fotoğraftaki raporunuzda sizin AHİ oranı %3.5 yazıyor ve bu indekse göre herhangi bir uyku apnesi sorununuz yok görünüyor.[/QUOTE]

Merhaba. Orta uyku bozuklugu net %10 veriliyor yoksa hesaplanıyor

3. Uykuda solunum bozuklukları
A. Ağır fonksiyonel kayıp; uykuda solunum bozukluğunda polisomnografide belirgin noktürnal desaturasyon bulunması ve bu kronik noktürnal hipoksemiye bağlı pulmoner hipertansiyon veya kor pulmonale gelişmesi
veya
B. Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup CPAP tedavisini tolere edememesi veya yeterli kompliyans sağlanamaması

..........

Maluliyet cetvelinde bunlar yazıyor.Buna göre sadece ahi değerinin 35 ten yüksek olması ya da ağır derecede raporun olması tek başına yeterli görülmemiş gibi anlaşılıyor.Yani ya hipertansiyon olacak ya da ventrikül büyümesi..Bunlar yoksa hastaya cpap cihazı takılacak ve bundan da fayda sağlamamış olacak.

Uyuku bozuklugu orta derecede olana net %10 alıyor

Orta derecede uyuku bozuklugu olan kişeye net %10 alırmı ???

ozgurmeric74 Bey Merhaba,

Geçen hafta tam teşekküllü egitim ve araştırma hastanesine gittim.Raproun sonucunu 25 Mayıs da alıcam.

Heyeti gezerken gögüs hastalıkları doktoruna gittim .Bana "Vergi indiriminden yararlanacakmısın sadece ben sana %35 vericem"dedi.
Apandistim patladıgı ve ameliyat izlerime bakan Genel cerrah da bieşeyler yazmış olabilir.
Boynumda olan sonuca bakarak hangi bölümdü hatılamıyorum diger bir doktorda fıtık var boynunuzda dedi sanırım oda bişeyler yazdı.
İç hastalıkları doktoruda hiper tansiyonuma baktı tansiyonumu ölçtü ve kullandıgım ilaçlara rapora baktı sanırım oda bir rapor verdi.
Son olarak Pisikatri doktoruna uyku apnesinden ötürü ilaç kullanıdıgımı ve ankisiyete teşhisi konudugunu anlattım ve oda bişeyler yazdı ama oran belirtmedi.

Şimdi baktıgımda ankisiyeteden ötürü 1 yada 2 yıl süreli verebiliyorlarmış raporu .Görüşünüzü rica edebilir miyim?

Son düzenleme:
freeman22

sınır olan %40 aşarsınız.keşke psikiyatriyi karıştırmasaydınız. normalde yazdığınız hastalıklardan süresiz rapor verilir. ama psikiyatri işin içine girince 1 yada 2 yıl süreli verilir.
Aysunyami

evet net 10 yazılır. ama genel toplamda balthazard yöntemi uygulandığından bu puan düşer.

ozgurmeric74 rapora ilacı aldım ama kullanmıyorum diye itiraz edebilir miyim? yada kesin süresiz verilme ihitmali yokmudur. Diger sıkıntılarım %40 ı aşacak nitelikte.

freeman22
üstad zor artık. inşallah süresiz veriler ama psikiyatriden dolayı pek mümkün görünmüyor.

ozgurmeric74 abi,

İnşallah hayırlısı ile sureisiz çıkar. Cuma günü bir olsun sonuca göre yazarım size.Selamlar.

ozgurmeric74 abi.

Gittigim hastanede çalışan bir arkadaşımın saglık kurulundan bir yetkili ile görüşmesi sonucunda %50 engelli raporu aldıgımı ve bu raporun 1 yıl süreli oldugunu ögrendim. Bu biraz üzdü beni ama rahatsızlıklarıma oran verilmeside sevindirici. Hangi kaleme ne verildi bilemiyorum Cuma günü ögrenicem..Abi yine bir kaç sorum olacak.
1)İtiraz etmelimiyim.
2)İtiraz etmeyip zamanımın geçmesini beklemek dahamı dogru olur.
3)Tekrar yeni bir rapora başvurmak 1 yıl sonramı olur yada 6 ay sonramı.
4) Alacagım bu süreli rapor ile İş Kur a kayıt olup vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlıgıda baş vurayımmı? (bazı durumlarda süresiz e çevirebiliyorlarmış.)

Görüşlerini rica ediyorum.Teşekkürler.

freeman22

1- itiraz süreci şöyle olur. il sağlık müdürlüğüne gidip dilekçe verirsin. onlar seni başka hastaneye sevk eder. oradanda aynı sonuç çıkarsa raporun kesin olur. eğer farklı oran çıkarsa son kez hakem hastanesine sevk edilirsin. oranın vereceği rapor kesindir.kararı kendin ver.
2- bence beklemen daha doğru olur.çünkü raporun muhtemelen psikiyatri doktorunun verdiği orandan dolayı 1 yıl sürelidir.
3- 6 ay sonra tekrar hastalıklarının ilerlediği gerekçesiyle rapora başvurabilirsin.
4- evet bazen süreli raporları ankara maliye vergi indiriminde süresiz onaylayabiliyor. istersen başvur.ama neticeyi anca 3 ay sonra alırsın.

ben olsam; eğer emeklilik için zamanım varsa, emekli olmayı düşünmüyorsam,şuan hiçbirşey yapmadan bekler 6 ay sonra hastalıklarım ilerledi gerekçesiyle tekrar kurula girerdim. ama psikiyatriyi katmadan.

Abi çok teşekkür ederim. Emekliliği en az iki yıl düşünmüyorum. O hak elimde olsun istiyordum.Dedigin gibi yapıdan cuma günkü sonuçlar için dönerim sana. Hoscakal

freeman22

Aman psikiyatriyi katmayın, herşeyi rezil bir şekilde karıştırıyor psikiyatri, rapor alınması gecikiyor (kontrol süresi koyarak ilaç kullandırıyorlar 4-6 ay arası) rapor alındaıktan sonra rapor büyük ihtimalle süreli veriliyor vs...

rexart

Bende kötü bir tecürbe ile anladım ama öncesinde uyarılmadım. Her işte bir hayır vardır.Sizin ne gibi sıkıntınız oldu.

ozgurmeric74 Erdogan Er Herkeze Selamlar,

Aşagıdaki yazım için görüşlerinizi rica edebilir miyim?

Raporumu Kartal Lütfi Kırdar Egitim ve Araştırma Hastanesinden aldım,dedigim gibi %50 oran ve 1 yıl süreli rapor vermişler. Raporun arka yüzünde de süregen(kronik) tikli olmasına ragmen.
Herneyse raporunumun degerleri şöyle;

1)Üroloji - (Varikosel ameliyatlarımdan ötürü) 5
2)İç hastalıkları -Hipertansiyon 10
3)Gögüs Hastalıkları - Agır uyku apnesi 35
4)Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon -Boyun Fıtıgı 8

Toplamda 58 olmuş baltazar formulunden %50 olarak hesaplanmış.Yukardaki belirttigim ankisiyeteden ötürü bir deger verilmemiş.
Saglık kurulundaki arkadaşlara neden süreli verildigini sordugumda biz süresiz raporu çok zor veriyoruz genelde de bu durum devlet hastanelerinde böyle dedi. Sanki hiç böyle bir rapor verilmiyormuş gibi bir açıklama yaptı.Açıkcası bu bana ikna edici gelmedi.Raporun arkasında KİŞİNİN ÖZÜR GRUBU başlıgı altında
Ortopedik tikli ve Süreğen(Kronik) tikli. Ayrıca
Vergi indirimi -- Evet
Aylık Bağlanması -- Evet
Engelli Kimlik Kartı -- Evet

Sonrasında kendilerine süreli rapor almak istedigimi ve bu hakkında elimde olmasını ilerde emeklilik için kullanacagımı söyledim.
Onlarda bu seferki gibi kişisel engelli rapor almak için başvurmayın Sgk ya gidin rahatsızlıklarım var emekli olmak istiyorum deyin ve sizi sevk etsin dedi öyle raporunuza farklı yaklaşılır dedi, bu yorumun sizce dogrumu ?
İş kuruda gidip raporu kaydettirdim.Artık benimde Kişisel durumum =Engelli olarak degiştirildi.
Ayrıca sizden aldıgım bilgi ile itiraz etmeden bir sornaki rapor isteyebilecegim süre "hastalıklarım arttı " deyip 6 ay sonra başvururum dedim.Onlarda bir yıl sonra raporunuzun süresi doluyor dediler.Bunuda yorumlamanı çok isterim.Teşekkürler.
Saygılarımla

Son düzenleme:
@freeman22

allah allah. hastalıklarınız kronik yani sürekli neden süreli verip uğraştırıyorlar anlamadım. bende kişisel başvuru ile ist. eğitim araştırma hastanesinden aldım.uyku apnesi 35 bel fıtığı ameliyatı 9 toplamda 41 sürekli verildi.ankara maliyede aynen onayladı.

muhtemelen vergi indirimi alırsanız maliye raporunuzu sürekli olarak onaylar.ama bence 6 ay sonra vergi dairesi sevkli gidin.nasıl olsa yine aynı hastalıklar çıkacak kronik çünkü. puanlarıda sabit. aynı oranı süresiz vereceklerdir. zaten söylemişler sevkli gelin diye.

işte durum böyle; hastane hastane değişiyor.her kurulun yorumu farklı olabiliyor.

ozgurmeric abi ongorecegin bir hastane varmi.1yildan önce yeni rapora başvuramazsını dediler.bu şekilde de vergi indirimi istesem defterdarlığı başvurarak belki raporumu sürekli yaparlar diye dusunuyorum.

@freeman22 @ozgurmeric74

Fesubhanallah! Nerden çıktı bu şimdi. Ne alaka yahu. Bal gibi de verirler sürekli raporu. Resmen suya sabuna dokunmamak istemişler. Sorumluluktan kaçıp topu SGK ya da Maliye'ye atıyorlar.

Biricisi, bunlar sürekli hastalıklar, süreli rapor verilmesi anlamsız. İkincisi sizin rahatsızlıklarınız ortopedik sınıfa girmiyor, boyun fıtığını bir kenara koyarsak ki çok düşük bir oranı var. Bu kısmı tiklemeselerdi iyi olurdu. Üçüncüsü SGK'nın sevkiyle rapor alma işlemi ancak Malulen emeklilik için işe yarar ki sizin durumunuz buna uygun değil, çıkmaz bir yola girmiş olursunuz, uzak durun.

Önünüzde iki yok var, ya elinizdeki süreli raporlarla Vergi indirimi için Maliyeye başvurursunuz. Onlar da büyük bir ihtimalle sizin vergi indiriminizi sürekliye çeverirler. Ama bir risk var yine de........ Ya da Özgür beyin dediği gibi 6 ay geçmesini beklersiniz, bu sefer vergi dairesi sevki ile başka bir hastaneye başvurursunuz. Özgür beyin gittiği hastane bu konu oldukça sistematik çalışıyor. Tavsiye ederim. Fakat siz anladığım kadarıyla Anadolu yakasındasınız, bu nedenle git gel yapmak biraz zahmetli olabilir sizin için.

Geçmiş olsun, Allah sabır versin, yardımcınız olsun kardeşim.

Erdoğan

Son düzenleme:
Hipertansiyondan süreli olmuştur sanırsam ilaç tedavili çünkü o
freeman22

Bide apneyede süreli veriyo bazıları

Erdoğan Er ve ozgurmeric74 abilerim teşekkür ederim cevabınız için.

İnsanın aklına yine sorular geliyor.

1-) Bu 1 yıl süreli rapor içinde olsa işyerimden kagıt alıp vergi dairesine vergi indirimi için başvurmayı düşünüyorum.Süresiz rapora çevirirlerse zaten sanırım sıkıntım çözülecek.
2-)Özgür beyin dedigi gibi bir sene beklemeyip şikayetlerim arttı gerekçesi ile defterdarlıktan sevkimi istedigimde yeni rapor için bir yıllık raporunuz süresi geçmeli derler mi?

Gerekirse senelik iziin alırım , Özgür beyin dedigi hastaneye giderim. Bunlar ugraştıracak beni gibi gözüküyor.

freeman22

1 yıl süre geçmeli diyebilirler, bunu kesin bilmek mümkün değil. Sizin de dediğiniz gibi iki seneçek var önünüzde. Ben olsam 2. seçeneyi tercih ederdim, 6 ay sonra Vergi dairesi sevkiyle yeniden başvururdum engelli raporuna. Tamamen size kalmış artısıyla eksisiyle....

Erdogan Er Bey,

İlk seneçenekte vergi indirimi için başvurduk diyelim onlarda süreli verdiler, ben 6 ay sonra şikayetlerim arttı diye yine rapor almak için defterdarlıktan bir devlet hastanesine sevkimi isteyemez miyim?

Üst Alt