Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

uzun adam

Tabii. vermek zorunda.senin hakkın o. mırın kırın ederlerse sakatlık oran cetveline baksınlar.

ozgurmeric74

psikayri oranlarda 10 yada 15 verselerdemi sürekli eskiden engele bağlı psi. bozukluğuna çoğu kişiye verdiler şimdi nasıl

patpat55

psikiyatri den de oran alırsanız raporunuzun 1 veya 2 yıl süreli olması çok kuvvetli ihtimal.

patpat55

psikiyatri den de oran alırsanız raporunuzun 1 veya 2 yıl süreli olması çok kuvvetli ihtimal.

Güzel diyorsunuzda artık örnek veriyorum engele bağlı psikolojik sorun nedeniyle en azindazından 10 yada 15 puan veriyorlardı artık onu vermiyorlar mi hatta o verilen raporlarda süreli yok kontrol felan dusulmuyordu şimdi sahte rapor olayları yüzünden mi bu yapılıyor 2 sene sonrada geçse o zaman kesin tedavi olamayacağını doktorda söylüyor önce kafanda sorunu arman gerekiyor diyor

patpat55

muhtemelen dediğiniz gibi.ama raporunda psikiyatri olup süresiz rapor alana daha rastlamadım. tabii illakide vardır ama ben duymadım.

Abi merhaba
ben de astım yani koah başlangıcı da var ona ne oran da rapor verirler fev lerin yüksek çıktığını söyledi doktor
bu konu da bilgin varsa bana yardımcı olursan sevinirim abi

ozgurmeric74

O zaman artık eskisi gibi değil bu şekilde olan arkadaşlar var peki en az 2 sene sonra sürekli verirlermi abi anlamadığım sürekli verse sen bu hastalığı yenememisssin demek olmuyor mu peki sürekli en az ne kadar tedavi olan doktor bile ilaçla değil kafada bitiyor diyor bazıları yarışlar almış bazıları çok uzun sene tedavi olmuş burda bu şikayetim var yatista yaptım diyor yalan mi söylüyorlar anlamadım kimi oran alamadım diyor veren alan nasıl alıyor illa en az 2 senemi tedavi yada yarış gerekiyor 6 ay kontrol oldumu bu rapor verilmiyormu benim engelimden dolayı şikayetim 2 sene tedavi ile diyelim attm 30 senedir atsmadim geldi tedavi ile attılar o zaman sürekli rapor alamadiktsn sonra hep rapor icin mi koşucam

KKELEBEKK

paylaşımdaki 2 . maddeki şikayetlerin teşhisi sonucundamı 35 kadar verilir diyor yoksa o başlıktaki hastalıklaramı 35 veriliyor bende ahi 15.1 santral uyku appnesi yoksa o başlıktaki şikayete test yapılır onunda sonucuna göremi bide paylaşımınızda mesela hiç şu tetkikte şu numaralı maddede yapılır onada %5 yazmıyor ondan sordum öyleyse o numaradan test yapanlara 35 kadar puan hakkımı var ama ortaya 10 veriyorlar

dev adam

Kardeşim puan verilir osas yani uyku apnesinden ben aldım hemede baya yüksek verdile %35 aldım apne %43.11

Son düzenleme:
özgür abi merhaba sana bir şey sorucam iznin olursa;
acaba uyku apnesi raporu süreli mi oluyor yoksa ömür boyu süresiz mi oluyor.
cevaplarsan sevinirim.

merhaba
osas + hipertansiyondan %42 sürekli raporumu aldım.
kamuda işçiyim vergi indirimden yararlanmak için hangi belgelerle nereye başvuru yapmam gerekiyor rehberlik yapabilir misiniz?

uzun adam

uyku apnesi raporu genelde süresiz verilir. ama hafif ve orta derecesinde bazen 2 yıl süreli verildiğini duydum. eğer ağır ise kesin süresiz olmalı.
huseyin_sengul19

çalıştığınız yerden bir dilekçe ile raporunuzla bulunduğunuz yerin defterdarlığına müraacat edeceksiniz.

ozgurmeric74
teşekkürler abim
abi bi de birşey sorucam ben 2 yıldan beri astım hastasıyım sft sonuçlarım biraz kötü en az %20 alırsın dediler acaba bu da süreli mi yoksa süresiz mi olur

uzun adam

astımıda genelde süresiz verirler ama bellide olmuyor. sağlık kurullarının yorumları farklı olabiliyor.

ozgurmeric74
teşekkürler abi
ozgurmeric74
abi bir şey daha sorucam müsadenle ben titrasyon testine temmuzun beşinde girdim daha aramadılar cihaz için şimdi bana akıl versene abi cpap cihazını aldıktan sonra mı emeklilik için müracaat edeyim yoksa şimdi müracaat etsem olurmu

uzun adam

cpap cihazı almanla emeklilik müracaatın arasında bir bağ yok. engelli raporundada zaten 2 yatış önemli değil. 1 yatış önemli yani teşhis.
2 yatış senin cpap ile kaç basınçta uyuman gerektiğini gösterir.engelli raporu veya emeklilikle ilgisi yok.

ozgurmeric74
abi osas uyky apne oranı %79.7 (ağır)
son sft sonucum ise
fvc:%66,1
fev1:%69,5
fev1/fvc:%85,81
abi sence bu ikisinden emekli olabilme ihtimalim varmı bir de her iki hastalığa da göğüse müracaat etmem gerekecek her iki hastalığa tek oran verirmi doktor yoksa ayrı ayrı mı verir

merhaba öncelikle hepinize geçmiş olsun benimde bir kaç sorum olacak hodgking lenfoma hastasıyım yaklaşık 12 ay kemoterapi aldım 22 günde radyasyon onklojisinde ışın tedavisi gördüm uyku apnesi için uyku labaratuvarında yattım ahi 46.2 çıktı burdan ne kadar rapor alabilirim onkoloji bölümü ilk 5 yıl için %25 veriyor 5yıl içinde nüks olmazsa 5 yıldan sonra %10 a düşüyormuş galiba radyasyon onkolojisi ayrı rapor veririmi bilmiyorum sol bacgımda fibula kemigim kırıldı 2 ameliya geçirdim ordan da rapor verirlermi vergi indirimi için başvuracagım ne yapmam gerekiyor

Merhaba.Bilen arkadaşlara 2 sorum olucak.Birincisi:Bugün uyku apnesi birinci test sonuçlarını aldım AHİ 36.8 çıktı ve doktor ikinci test için kulak burun boğaza sevk etti ancak 2. test kuvvetle muhtemel en az 2 yıl sonrasına randevu verilecek (yoğunluktan dolayı) acaba sadece birince testle vergi indirimi için başvurabilir miyim? eğer başvuramazsam 2. testi özel bir hastanede yaptırıp ssk ya onaylatabilir miyim? 2. sorum ise 26 sayfanın tamamını okudum uyku apnesi raporu 5 yıl süreyle veriliyor diyor şimdi 10 yıla çıktı deniyor bu sadece cihazın süresi mi? yoksa vergi indirimden emekli olursak 5 yıl sonra tekrar mı heyete gireceğiz. cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ikıncı test titrasyon testi yani cihaz için gireceksiniz benim bildiğim vergi indirimine başvurabilirsiniz ikinci sorunuz ise makina 10 yıl süreyle veriliyor yani makinanın raporu 10 yıl diye biliyorum

teşekkür ederim uzun adam ama bunu nasıl teyit edebilirim başvura bileceğimiz bi merci varmı

efekan135

Resmi işlemlerde önemli olan hastalık teşhisidir. 2.ci test söylendiği gibi kullanılacak olan cihazın çeşidini ve basıncını belirlemek için yapılıyor.

Sigorta tarafından verilen yada geri ödemesi yapılan cihazların kullanım ömrü 10 yıldır ve bu süre geçtikten sonra cihaz yenilemesi talep etme hakkın doğar. Maddi imkanın var ise cihazını donanımlı bir ürün seçerek kendin al yada sigorta üzerinden işlemlerini yap.

Hastanelerin sağlık kurullarındaki doktorların yorumları farklılık gösterebiliyor... Bir doktor %25 verirken bir başkası %15 verebiliyor. Hastalık aynı hastalık ama derece durumundan dolayı bu farklılıklar ortaya çıkıyor. Oranlar gibi verilen engelli oranlarının süreli yada süresiz olmasıda doktorların insiyatifindedir. Genel kanı şu şekilde olur ; tedavi ile düzelebilercek hastalıklar için yılda bir kontrol , tedavi ilede düzelemeyecek kronik rahatsızlıklar için süresiz raporlar çıkar.

Benim uyku apnesi , bel ve boyun fıtığı ile nöropatik ağrılar için süresiz rapor çıktı. Hekimlerin kararını etkileyen bir konuda hastanın düzenli olarak tedavisini alıp almadığıdır.

Özcan bey cevabınız için çok teşekkür ederim. O halde
1. 2010 yılında bel fıtığından amaliatlıyım (özel hastahane) sanırım raporları bulabilirim
2.1997 kulak ve burun amaliyatım var sol kulak işitmiyor forumun kulakla ilgili bölümünde %6 gibi bi oran alırsınız demişlerdi
3. 4 aylık hiper tansiyon teşhisiyle raparum var
4. boyun fıtığım ve boyunda düzleşmem var ancak raporlu değil
5. kolestrolüm var ancak raporlu değil.
6. 1 haftalık uyku apnesi ahi 36.8

bu durumda vergi indirimi için baş vura bilirmiyim yada senin raparların çok yeni üzerinden belli bir süre geçsin o zaman gel derlermi ve oran %40 (süresiz) geçme olasılığı nedir? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

merhaba astım dan 40 yüksek tansiyondan 10 toplamda %46 sürekli aldım

uzun adam önemli olan sft sonucu orta düzeyli çıkarsa %40 veriliyor. ben astımdan %40 yüksek tansiyondan %10 aldım
uzun adam önemli olan sft sonucu orta düzeyli çıkarsa %40 veriliyor. ben astımdan %40 yüksek tansiyondan %10 aldım

Üst Alt