Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?
Kabul edilir diyorsunuz peki saglik ile sikayetim artti diye basvursam ordada fotokopiyi gostersem olurmu yoksa asli gibidir isterlermi heyet doktoru agir cikan sonuca oran vermemezlik yaparmi
Eşimin zorlamasıyla 3-4 ay önce uyku apnesi rahatsızlığı ile NOROLOJİ polk. başvurduk.
Uyku randevusu alıp 2 hafta önce hastanede her yerimde kablolarla uyudum.
Sonucu bugün aldım.
Bu polisomnografik bulgular hipoventilasyon,efor ve horlama ile birlikte 'Orta derecede OSAHS(Obstruktif Uyku Apne Hipopne Sendromu) nin varlığını göstermektedir.
AHI:28,6 REM INDEX 47,7
Rapor almak gibi bir niyetim yoktu. Fakat hastalık hakkında bilgi almak için araştırma yaparken forumda yazılı olanları okudum.
Herhalde banada %10 verirler. Tek kulağım doğuştan duymuyor. Onada %12 veriliyor.
Tekrar teste girdiğimde AHI yüksek çıkar mı? Ayrıca bu REM INDEX oranı ne anlama geliyor?
Herkese sağlıklı günler diliyorum. Benim ağır uyku apnesi,astım ve guatırda ilaçsız ve 6 ayda kontrollü iki adet kitle bulundu. Bunlarda rapor oranım ne olur.Ankarada yaşıyorum, bana Ankarada vergi indirim raporu alabileceğim devlet hastanesi önerebilirmisiniz. Birde şuan işsizim ve bu şekilde müracat edebilirmiyim. Gerekli rapor oranı alırsam ilerde vergi indirimi için kullanabilirmiyim. Bu sorularımı cevaplaya bilirseniz çok sevinirim. Herkese Allah acil şifalar versin..
Merhaba. Ağır uyku apnesi için %35 oran veriliyor. Diğer hastalık içinde size verdiği rahatsızlığa bakarak değerlendirilir. Engelli Oran tablosundan bakabilirsiniz. Engelli raporu için çalışıyor olmanıza gerek yok, kişisel başvuru yapabilirsiniz ama vergi indirimi almak için çalışıyor olmanız gerekli. Kafanıza takılan tüm soruların cevabı forumda var.
Alakası yok. Astım farklı uyku apnesi farklı. Birbiri ile bağlantıları var. Uyku apne sendromu bir kaç hastalığın birleşmesi ile oluşan bir durum. Astımda bunlardan biri ve tabloya göre ayrı değerlendiriliyor.
Merhaba, Çanakkale Devlet Hast.Ezine Uyku Merkezinde Uyku testine girdim AĞIR OSAS teşhisi konuldu. 2.teste gün verildi gitmedim 16 yıllık çalışmışlığım ve 5000 gün sigortam var.Süreç nasıl olur,ne yapmam gerekir yada ne yapmalıyım. Teşekürler
Zikopolidis
Eğer ağır uyku apnesi varsa maske alıp kullanın. Uyku apnesi için %35 oran veriliyor. Başka hastalığınız varsa engelli raporu alabilir ve gerekli şartları sağladığınızda erken emekli olabilirsiniz. Engelli raporu için ikinci teste gerek yok, ilk test ile başvuru yapabilirsiniz.
Chek-up yaptırıp farklı hastalık oluşumunu tetikleme durumu varmı diye kontrol etmek istiyorum zira %35 tek başına alınsa ne kadar etki edebilirki, vergi indirimi veya emekliliğe... samimi ve içten geri dönüşünüz için ayrıca teşekkür ederim.
Selamün Aleyküm HERKESE. Arkadaşlar ağır uyku apnenin yanında polisomnografi raporunda ( Uyku esnasında solunumsal olaylar ile ilgili olarak her iki bacakta da miyoklonik aktivite artışı dikkat çekti diye yazıyor). Şimdi sorum şu, ağır uyku apnesine verilecek oran dışında bu bacak aktivite artışına ayriyeten oran veriliyormu. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Bir kaç hafta sonra vergi indirimine başvurmak için hastaneye başvuru yapacağım.
Göğûs hastaliklari uzmani veya Nöroloji uzmanì verebiliyor hem Uyku Apnesine hem de Huzursuz Baacak Sendromu yani Ayakta uyku halindeki normalden fazla miyokonik bacak hareketine.
Çok az da gorulmekle birlikte KBB uzmanlari da Uyku Apnesinde oran vermeye yetkili.
SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkür ederim Kardeşim Allah razı olsun. İnşallah erken emeklilik için yeterli oran alırım. Bende başlangıç olarak j45.9 astım var inşallah onada oran verirler.
Öncelikle Herkese Geçmiş Olsun diliyorum...
12.06.2018 de Ankara sanatoryum hastanesi uyku poliklinik den apne hipopne indeksi 30.8 ile ağır derece uyku apnesi polisomnografi raporunu aldım.
Raporda birde uyku esnasında solunumsal olaylar ile ilgili olarak her iki bacakta da miyoklonik aktivite artışı dikkat çekti diye yazıyor.
Yaklaşık 5 ay önce de j45.9 astım teşhisiyle doktor rapor düzenleyip respiro 25 MCG / 250 MCG hava ilacı verdi.
Şimdi sorum şu :Ben başka bir devlet hastanesinden elimdeki polisomnografi raporumla vergi indirimi için başvuru yapabilir miyim elimdeki raporu kabul ederler mi yoksa yeniden test isterler mi.
Ve diğer iki hastalığıma da oran alabilir miyim. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim..
Merhabalar herkese geçmiş olsun...
%42 Ahi ile ağır derecede uyku apne-hipoapne sendromu teşhisi konuldu. 10 yıllık devlet memuruyum ve 10 yıllık sigortalıyım. Malulen emekli olabiliyor muyum ve vergi indirimleri oluyormuş sanırım bundan faydalanabiliyor muyum?
Teşekkür ediyorum
Uyku testine girdim, raporda rem dönemi ahi 29.2 yazıyor, cihaz kullanımı hayati öneme sahiptir, reçeteye pozisyonel ve rem ilişkili obstruktif uyku apne sendromu yazılmış, ömür boyu 4-9 cm h2o basınç aralığında kullanılması
Bu yazılanlara göre yüzde 10 mu alırım yoksa yüzde 35 mi?
%35 veriliyor geçen hafta perşembe günü ben aldım + tip 2 inisülün kullanıyorum diye %20 + kolestrol den %10 + bel fığından sağ bacağıma felç indiginden ameliyat olmak zorunda kaldım ve 1 fitiğım daha duruyor burdanda %8 verildi toplamda %73 aldım fakat hastane heyeti bunu %57 ye çekti. Keşke varsa diğer rahatsızlıklarından da söyleseydin puan açısından çok iyi olurdu
cevabınız için teşekkür ederim, ben rahatsızlığım için doktora gitmiştim aklımda engel oranı olduğu hiç gelmemişti. apne teşhisi konulduktan sonra internette göz gezdirirken farkettim, birde benim tiroid bezim alındı, buna da yüzde 10 veriyorlarmış diye duydum. Bende de bel fıtığı var , ölçüsü ne bunda engel oranında? her fıtığa yüzde 8 veriyorlar mı?
cuneyt37
Rica ederim ne demek. Benim bel fıtığından felç olduğu için ve ameliyat olunan yer kireçleme olduğundan %8 oranı verdiler. İnanın ameliyat olunmamış fıtık için ne oran verirler hiçbir fikrim yok, ama tiroit bezlerinizin alınması alcağınız puan için bir + dır, tabi hepsini alt alta koyulursa sizin için daha olumlu olur
merhaba
bence alakası var ben daha geçen ay rapor için müracaat ettim ağır uyku apnesinden %35 verdiler ama orta derecede astımım hatta koah a dönmek üzere olan hastalığıma oran vermediler fev değerlerim %50-55 arası ama yine de alamadım.
Selamün Aleyküm arkadaşlar. Bugün Ankara Keçiören Eğitim ve araştırma hastanesi kurul işlemeleri yapan kişiye ben kişisel vergi indirimi başvurusunda bulunacağım diye bir kaç soru sordum. Bu hastaneden oran düşük gelirse başka bir hastaneye başvuru yapabilirmiyim dedim oda bunun mümkün olmadığını söyledi. Sizin bilginiz varmı, oran düşük gelirse başka bir hastaneye başvuru yapamazmıyım yada bunun belli bir zamandan sonramı yapabiliyorum. Bu konuda beni tetaylandırırsanız çok memnun kalırım.
Bildiğim kadarıyla bütün hastanelerde puan tablosu aynı, fakat bu rahatsızlıgın evreleri farklı evrelere göre puan değişiklik gösterir bpap kullanımı olan bir hasta cpap cihazı kullananlardan daha fazla puan alır. Bu puan da dediğim gibi bu rahatsızlıgın evrelerinden kaynaklı. Varsa başka rahatsızlıkların onları da ekleyin puanları bu şekilde yükseltmeniz mümkün olacaktır. Her hangi bir devlet hastanesinde heyete girdiğinizde aldığınız puan yeteriz kalırsa bildiğim kadarıyla 1 sene heyete göremiyorsunuz. Bu aynı hastanemi Yoksa bütün hastanelerde geçerli mi araştırmak gerekir
Bende araştırma yapıyorum ama bir türlü cevap alamıyorum. Ama Ali tezelin videosunu izledim eğer kişisel başvuru yapıldığında oran düşük gelirse başka bir hastaneye tekrar başvuru yapıla bilir diyor. Çünkü kişisel olduğu için sisteme girilmiyormuş. Ama işte insan tereddütte kalıyor
Arkadaşlar Cpap cihazı kullanıyorum AHİ%47, şuan bildiğim 1 ay önce dahiliye doktoruna kontrole gittim Kolesterol : 320Trigliserit : 620 çıktı ilaç tedavisi başlattı 3 ay sonra kontrole gideceğim yüksek kolesterol'den %10 aldım diyen arkadaşlar var verilmiyor diyenler var net bilgisi olan yardımcı olabilir mi saygılar.