Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

umut2135

umut2135 abim ağır derece uyku apnesine ve astım başlangıcına rapora bazı hastaneler süreli bazı hastaneler süresiz veriyorlar. Neye dayanarak çelişkili rapor veriyorlar anlamış değilim.

Murat CAN Kurt malesef süreli veya süresiz raporlar için doktor ve hastane süreli rapor verilme ilgili ilerde bazı rahatsızlıklarda ilerleme ve düzelme ihtimali olduğu için bu nedenle süreli veriliyor

umut2135

Ben iki bölümden oran aldım ama yazılanları okudum ve kontrol şartı gibi bir yazı görmedim. Bu raporların süreli yada süresiz olması doktorları gezerken verilen oranların yanlarına not düşüyorlar acaba oralara yazıptamı sonra karar veriliyor yoksa buna heyetmi karar veriyor..

AHİ Değerin 30 ve yukarı ise % 35 oran veriliyor. 15 ile 30 arasına % 10 veriliyor

Ahi değeri kaç çözemedim ben resimler mevcut bir baksanız.

Merhabalar, uyku apnesi testinden "saatte 25,65 sıklığında tekrarlayan Obstuktif tipte apne ve hipopneler şeklinde anormal solunum olayları kaydedilmiştir" ibaresi geçen bir sonuç verildi. bu değer Ahi değeri midir?

Rapor muayenelerinde göğüs hastalıkları uzmanı bana yüzde 10 vereceğini söyledi. Benim bildiğim yüzde 35 almam gerektiği. Sonuçta cetvelde ouas direk 35 olarak gösterilmiş ve ahi değerlerine ait bir madde yok.

Eğer yüzde 10 verilirse itiraz süreci hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.

umut2135

Ben iki bölümden oran aldım ama yazılanları okudum ve kontrol şartı gibi bir yazı görmedim. Bu raporların süreli yada süresiz olması doktorları gezerken verilen oranların yanlarına notmu düşüyorlar acaba oralara yazıptamı sonra karar veriliyor yoksa buna heyetmi karar veriyor..

benimde 35+10
%42 çıkıyor rapor bu oranlarla.

ağustos ayında vergi indirimi için başvurumu yaptım evraklarımla ama hala Ankaradan sonuç gelmedi daha ne kadar sürer bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar sgk dan erken emeklilik için rahatsızlıklarımı beyan ettim beni sağlık kuruluna sevk ettiler hastaneye vermem gereken kağıtta kesinlikle herhangi bir puan vermeyin sadece rahatsızlıkları tespit edin diyor benim ahi değerin 66.2 uyku apnesi var birde hiper tansiyon 03.01.2019 da sağlık kuruluna giricem sgk bünyesinde çalışan doktorlarmı puanlama yapıcak yakın zamanda bu rahatsızlıklardan puan alan varmı benim araştırmalarım toplamda 45 puan olarak hesapladım uyku apnesi 35 hiper tansiyon 10 yeter inşallah

Özgür bey Tel.numaranızı verirmisiniz görüşe bilirmiyiz

Özgür meriç bey benim için çok önemli sorularım var

Kelebek hanım Merhaba!
Bende uyku apnesi var ve otomatk cpap cihazı kullanıyorum emeklilik için araştırıyorumda pek anlamadım. Size sonucu yazayım yorum yaparsanız sevinirim...
LABARATUVAR BULGULARI ;
labaratuar: ilk polisomnografi:apne/hipopne indeksi: 38.9: apne indeksi 23.8 oksijen desatürasyon indeksi: 31.7 minimum satürasyon : %94.7

CPAP titrasyonu ile: apne/hipopne indeksi 0.8, apne indeksi 0, oksijen desatürasyon indeksi 0, minimum satürasyon %95 , uykudaki ortalama oksijen desatürasyonu %97.8

KLİNİK BULGULARI

Tanı;
G47.3 - uyku apnesi

Karar;
Hastanın farklı pozisyonlarda farklı uyku evrelerinde basınç farkının çok fazla olması nedeni ile 4-12 cm H2o basınç aralığında nazal maske ile otomatik CPAP cihazı kullanması gereklidir.
Bu cihazı alabilmesi hayati öneme haizdir.

Gögüs hatalıkları müt. 31/12/2016 tarihinde yapılan polisomnogafi tetkik sonucunda 367 dk kayıt altına alınmıştır ve ahi 24,2 olarak tespit edilmiştir ortalama olarak saturasyonu %96 iken solunumsal bozuklşuklar da %81 e kadar desaturasyonlar görülmüştür .beraberinde gündüz aşırı uykululuk hali olan hastaya osas tanısı sonucunda cpap ile kara verimiştir

Hastaya10 cm /h2o basınçlı ısıtılıcı nemlendirici cpap cihazı uyku sürecinde kulanması gerekir sağlık kurulu kararıdır

Rapor geçerlilik süresi yoktur

bu rapora göre hangi oranda rapor alırım?

Arkadaşlar dün heyete girdim Uyku apnesi %35 Hiperlipidemi %10 olarak toplamda %42 olarak raporum heyetten onaylandı. 4 adet aslı gibidir kaşeli raporumu bugün hastaneden aldım. Ben kişisel başvuru ile istihdam ve engelli haklarından yararlanmak için raporumu çıkardım.

Öğrenmek istediğim bir kaç husus var sizden.

- Bu rapor ile işkura başvuru yapabilirmiyim ve engelli haklarından yararlanabilirmiyim.

- Ankaradan tekrar bir onay beklemem gerekiyormu rapor süreci 2 ay kadar sürer biliyordum bu süreç yanlış mı düşünüyorum bilgilendirirseniz memnun olurum. Bu birkaç ay süren süreç vergi indirimi ve erken emeklilik için işliyor sanırım doğrumu düşünüyorum.

- Heyet raporu için başvuruyu kişisel yaptım Vergi indirimi için heyetten aldığım rapor ile başvuru yapabiliyor muyum nasıl ve nereye başvuru yapacağım.

- Vergi indirimine şimdi başvuru yapar ve ankaradan takılmadan onaylanırsa bana verilen vergi indirimini emekli olacağım zaman kullanabilirmiyim.

- Şu an ki durumuma göre sigorta başlangıcım 2003 yirmi yıl durumuna göre 2023 de emeklilik hakkını elde ediyorum bildiğim kadarı ile vergi indirimini aldığım zaman emeklilik için başvuru yaptığımda tekrar rapor çıkartmam gerekecek mi almış olduğum süresiz hayat boyu yazan raporu tekrar çıkarmam gerekecek mi.

Umarım anlatabilmişimdir Saygılar

Son düzenleme:
samsunspor mrb öncelikle hayırlı olsun sorularına
Sırasıyla cevap vermeye çalışacağım

Bu rapor ile işkura başvuru yapabilirmiyim ve engelli haklarından yararlanabilirmiyim
cevap
elinizdeki engelli raporuyla
İşkura kayıt yaptıra bilir engelli haklarından
Yararlana bilirsin

- Ankaradan tekrar bir onay beklemem gerekiyormu rapor süreci 2 ay kadar sürer biliyordum bu süreç yanlış mı düşünüyorum bilgilendirirseniz memnun olurum. Bu birkaç ay süren süreç vergi indirimi ve erken emeklilik için işliyor sanırım doğrumu düşünüyorum.
cevap
evet 2/3 ay süren bekleme vergi indirimi başvuruları için

- Heyet raporu için başvuruyu kişisel yaptım Vergi indirimi için heyetten aldığım rapor ile başvuru yapabiliyor muyum nasıl ve nereye başvuru yapacağım.
cevap
vergi indirimine aldığın engelli raporu ile aktif sgklı çalışan olduğunda başvuru yapabilirsin çalıştığına dair yazı ile vergi dairesi genel müdürlüğüne başvuruda bulunacaksın.

- Vergi indirimine şimdi başvuru yapar ve ankaradan takılmadan onaylanırsa bana verilen vergi indirimini emekli olacağım zaman kullanabilirmiyim.
cevap
vergi indirimin sürekli onaylanır ise bir süre şartı olamaz ise diğer gün ve hizmet yılınız tamamlandığı takdirde sgk sizden tekrar rapor istemeden sizi emekli eder

- Şu an ki durumuma göre sigorta başlangıcım 2003 yirmi yıl durumuna göre 2023 de emeklilik hakkını elde ediyorum bildiğim kadarı ile vergi indirimini aldığım zaman emeklilik için başvuru yaptığımda tekrar rapor çıkartmam gerekecek mi almış olduğum süresiz hayat boyu yazan raporu tekrar çıkarmam gerekecek mi.
cevap
hayır gerekmez rapor ve vergi indiriminiz sürekli olduğu takdirde.

umut2135

Çok teşekkür ederim umut bey çok yararlı oldu verdiğiniz bilgiler. Vergi indirimi için çalışıyor olmak mı gerekiyor.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar ben bağkurluyum erken emeklilik için sgk ya müracaat ettim doktorlardan geçtim ocak 18 de heyete giricem sgk sevk kağıdında her hangi bir oran yazmayın biz değerlendiricez diye bir not düşmüş doktorlar rahatsızlık larımı yazdı sadece benim ağır osas ahi değerim 66 ve hiper tansiyonum var doktor ağır osas ahi 66 yazdı ve hiper tasiyonumda yazıldı aranızda yakın zamanda sgk tarafından sağlık kuruluna sevk edilen varmı benim gibi oranların yazmaması biraz can sıkıcı birde titrasyon maskeyle yattığım oranları istediler acaba sgk ilk yatıştaki ahi değerine değilde makinayla yattığım ahi değerinimi baz alıcak bilgisi olan varsa sevinirim herkeze sağlıklı bir hayat dilerim

Mesutbursa
Titrasyon değerlerine cpap cihazını öneren uyku bölümü dr tarafından heyet raporu için done olacak, ara vermeden kullaniyormusun diye kontrol amaclı bakılıyor, bende de aynı şekilde oldu. Cihazı sürekli kullanıyorsanız sıkıntı yok 👍

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için siz hangi tarihte başvurmuştunuz acaba

1)Rem ilişkili asos a yüzde kaç engelli raporu veriyor?
2) Boyunda tortikolis ve yüzde asimetri var askerlikden muafım
3) Boyun fitigi var iki adet.
Bu rahatsızliklara yuzde kac engelli raporu verilir.
Simdiden tsk ler.

Merhaba arkadaşlar 2 ay önce vergi dairesinden sevk ile vergi indirimi için hastaneye başvuru yaptim ve kurulda %40 üzeri raporumu aldim aldim derken elden birşey almadim sadece rapor onay icin ankaraya gönderildi. Benim sormak istediğim sağlık kurulu sonuçta bana engelli raporu verdi ben bu raporla engelli haklarından faydalanabilirmiyim eğer faydalanabiliyor isem raporu hastaneden nasil alirim şimdiden ilginize teşekkürler.

sterkeslii

Engelli haklarından yararlanabilirsiniz, Vergi dairesinden sevkli gidince süreç nasıl işler raporu nasıl alırsınız bilmem. Hastaneye sorun, onlar sizi yönlendirir. Eğer hastane verirse 3-4 adet aslı gibidir yaptırın ve ne işlem yaparsanız yapın sakın aslını bir yere vermeyin.

1Rem ilişkili asos a yüzde kaç engelli raporu veriyor?Rem ahi 36.1 appne hipopne indeksi 1 ahi 14.7
2) Boyunda tortikolis ve yüzde asimetri var askerlikden muafım
3) Boyun fitigi var iki adet.
Bu rahatsızliklara yuzde kac engelli raporu verilir.

Arkadaşlar bana yardımci olun lütfen.

@ozgurmeric74

Bulgular pozisyonel niteliginde belirgin olan (supin/yan AHi 63.3/5.3 ) orta siddette (AHi:15.3) OBSTRUKTİF UYKU APNE SENDROMU İLE UYUMLUDUR YAZIYOR SONUCTA OZÜR RAPOR ORANIM NEDIR ARKADASLAR YARDIMCI OLURMUSUNUZ

Arkadaşlar 16.0 Ahi orta dereceli uyku apnesi teşhisi kondu. Odyometri öçümünde yüksek frekanslı seslerde işitme vardır deniliyor. Kemik erimesi ostopeni seviyede -2.2.

Bunlarla başvuru yapsam belli bir engelli oranı çıkar anladığım kadarıyla. Ancak benim işim ağır değil. Bu sebeple erken emeklilikten ziyade maaşımda yapılan kesintiler için bu raporları nasıl kullanabilirim diye soracaktım.Vergi indirimi olunca otomatikman maaştan vergiler düşürülmüyor mu? Elimde bu üç rapor sonucu varken ayrıca sağlık kurulu raporunu almama gerek var mı?

Cümletten merhaba..

Arkadaşlar 1 haftadır hemen hemen herkesin yazısını okudum. Bir çoğunda kafamdaki soru işaretleri gitti. Fakat bazılarında da kafam karıştı.çok özür dileyerek bir kaç soru sormak istiyorum.cevap verirseniz sevinirim..

Mehmet akif ersoy eah.'inde 28/12/2018 tarihinde ilk uyku testimi yaptırdım ve 11/01/2019 tarihinde raporum çıktı. Raporumda yazanlar; solunumsal analiz sonucunda 45 obstrüktif apne,1 mikst apne ve 1 santral apne olmak üzere toplam 47 apne ve apne indeksinin 7.1(/sa) olduğu gözlendi.175 hipopnesi olan hastanın, apne-hipopne indeksi (ahi) 33.7(/sa) olarak bulundu.supin pozisyonda toplam uyku süresinin %58.9 geçiren hastada supin ahi 44.9(/sa) iken, non-supin ahi 17.8(/sa) idi. Rem döneminde ahi 46.1(/sa) ve non-rem döneminde ahi 30.0(/sa) bulundu.oksijen satürasyonu en düşük %56 ve ortalama %91 olarak gözlenirken %81 ile %90 arasındaki desatürasyonların 27.5 dakika sürdüğü izlendi.oksijen satürasyonunun %90'ın altında seyrettiği uyku süresinin %9.5 olduğu saptandı.

Tanı : Obstruktif uyku apne sendromu
bunu bana verdiler ve doktor dediki bir ay içinde tekrar seni çağıracağız ve makineyle uyutacağız buna istinaden sana rapor verip cihaz kullandıracağız. Ikinciye henüz çağırmadılar. NOROLOJIYE YÖNLENDİRDİLER NOROLOJI DOKTORUDA PEXOLA İLACI BAŞLADI AYAKLARIMDAKİ AĞRI VE GECE YATARKEN RAHAT UYUMAM İÇİN.
04/2003 ssk girişim var ve toplamda 4350 gün primim var.
şimdi benim size bir kaç sorum olacak.
1- bu rapora istinaden vergi indiriminden yararlanabilirmiyim
2- bu rapora istinaden emekli olabilirmiyim
3- şayet emekli olursam alacağım maaş ne kadar olur (bunu kimse konuşmuyor) yani alacağımız maaş alt üst sınır ne olur
4- cihazı hangi marka seçmeliyim

ayrıyetten hipertansiyonum var
kolestrolum var
diabet sınırda
1.73 boy
105 kilo

Üst Alt