Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

login 1.yatışta hafif-orta-ağır osas teşhisi içindir. psg sonuçları ve grafikleri engelli raporu için kullanırsın.
2.yatış uyku laboratuvarına ait cpap cihazı ile titrasyon apne, solunum ahi değerlerine göre hangi hava basıncı nda en iyi hale geldiğini tespit ederler. 2. Raporun sonucu çıkınca doktor cpsp cihazı alman için üç doktordan imzalı kurul raporu, hava basıncı yazan reçete, ve psg testi ekleri ile SGK ya gidersin orada evrak işleri olur. Git cihazı şal gel derler istediğin medikal ilden alabilirsin faturası ile cihazı görmek isterler aldığın cihazın ayarını aldığın firma yapar, zamanla kendin öğrenirsin basit

Selam arkadaşlar bugün engelleli erken emeklilik baş vurumunu sgk dan cevabı geldi %19 oran vermişler ağır osas ahi 66.4 ve hipertansiyon rahatdızlığım mevcut bu oran az değilmi bilgisi olan varmı ne şekilde bir itirazda bulunmak gerek

Normal şartlarda ağır osas tam % 35 kesin alman gerekiyor aslında. Bu konuda bir terslik var

Herkese merhabalar ,Uyku apnesinde
Ahi oranı 30 altında olup %35 rapor alan arkadaşlar varmı...

Sgk daki memur sağlık kurundan randevu al derecelerini yazsınlar dedi dereceli sağlık kurulu raporunu dosyaya ekleyip itiraz et dedi kuruldan puan almadan itiraz edersen birşey çıkmaz dedi

Bende uyku apnesi için yatış yaptım.orta düzeyde uyku apnesi vardır raporu aldım.cihaz kullanmayacağım heyetten %10 alabilirmiyim.yoksa 2-3 puanla
Geçiştirirlermi.
Birde bel fıtığım var 2 adet hastane bel fıtığından özür oranı vermiyoruz dedi.verilmezse itiraz hakkım varmıdır
Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Arkadaş yeni aldı SGK 720 tl sini karşıladı

Hatırladığım kadarıyla ;Uyku apnesi orta ise %10, bel fıtığından en az %7

adilaltas5578

Şubat 26 da raporumu aldım ben, uyku apnesi ve bel fıtığından, uyku apnesi ağır olduğu için %35 verdiler, bel fıtığından da %8 aldım rapor oranımda %40, senin uyku apnesi orta olduğu için %10 verirler, bel fıtığından vermiyoruz dememeleri lazım ordan da %8 alırsın 2 fıtık olduğu için belki %9 verirler toplamda da %14-15 gibi bir oran çıkar ki bu da bir işine yaramaz %40ı geçmedikçe, başkaca hastalıklarında varsa onlarla beraber 40 oranını geçmen lazım başka rahatsızlığın yoksa uğraşma derim.

Kardes rem ahi 36
Uyku abne ahi 14.8
Buna gore kac oran verirler Rem ahimi gecerli yoksa digerimi
Teshisde rem ilişkili asos yaziyor.
Cihaz onerdiler

Polografik uyku tetkiki + solunum kayıtları+ bacak egm kaydı.
Evre 1. 46 dk (%11.0)
Evre 2. 213 dk (%51.0)
Evre3. 79 dk. (%18.9)

Rem:90 dk %19.1
Santral apne 26
Obustriktif apne 68
Miks apne 6
Toplam apne :100
Hipopne : 154
Toplam solunumsal olay 254
Apne Hipopne indeksi (ahi) 36.4

Rapor Sonuç hastanin cpap uyumu iyidir 6 cmh2o ile her gece ömür boyu kullanması gereklidir.

Arkadaşlar bu bacak sonucu hangisi oluyor? Sanirim ben bu şekilde %35 alabiliyorum. Birde bacaklardan osas degerinde %10 alanlarda varmış raporda emg kayıt yazıyor ustteki devirler var onlarmi oluyor?

bugün uyku apnesi testi sonucum çıktı.Ancak bir daha yatırılacakmışım cihaz için.
sonuçlar aşağıda bu oranlarla %kaç engelli raporu verirler.Teşekkür ederim.(raporu özel hasteneden aldım sorun olurmu)

Toplam Kayıt Süresi : 337,5 dakika
Toplam Uyku süresi : 287 dakika
uyku Lantası : 2,5 dakika
REm Lantası : 107 Dakika
Uyku Etkinliği :%85
NREM I : %16,7
NREM II: %27
NREM III: %42,9
REM: 13,4

4 Adet Hipopne
128 Adet apne izlenmiş
Apne Hipopne indeksi 27,6/ Saat
SUPİN AHI : 89,1 /Saat
En düşük Oksijen Düzeyi: %85
ortalama Oksijen Düzeyi : %94,1
Horlama Endeksi : 15,1 / Saat

En düşük Kalp Hızı : 74/dk
En yüksek Kalp Hızı : 118/dk
ortalama kalp Hızı : 89/dk

Gece boyu 51 adet bacak hareketi olmuş,
bacak hareket endeksi 10,7/Saat

Sonuç Pozisyonla ağırlığı artan tipte obstrüktif uyku apne sendromu.

Supin pozisyon bağımlı ağır osas ahi değeri 55 buna ne kadar engel oranı alırım

Umut bey cvp verebilirseniz sevinirim şimdiden tşkler

Merhaba arkadaşlar, bugün test sonucumu aldım. AHİ : 44.9 olarak görünüyor. Daha önceden başka rahatsızlıklarımdan dolayı %42 raporum vardı. Bununla beraber kaç olur acaba? Ayrıca öğrenmek istediğim şey; araç kullanmaya engel değil değil mi?

Benim boynumda boyun fıtığı ameliyatında 3 tane protez koyduklar. Perşembe günü kurula gireceğim. Rapor büyük bir olasılıkla süresiz olur. Ama süreli olunca ne oluyor. Süreli rapor aldım ve emekli oldum. Rapor süresi dolunca ne oluyor

Bana yardımcı olur musunuz. Benim j45 astım tanımlanmamış. K30 allerji hastalığım var. Boyun fıtığından Ameliyat oldun 4-5-6 omurilikleri aradında 3 tane protez var. Ayrıca bileğimden sinir sıkışmasından ameliyat oldum. Diğer bilekdede bsşladı. Boyun fıtığıda yenilemeye başlamış. Bankacıyım. Meslek hastalığı. Ayrıca guvatr var. Hipotroid. Hepsininde tahilileri ultrason ve mr sonuçları var. 5 nisanda sağlık kuruluna giricem. Hayırlısıyla. Özürlülük oranım kaç olur acaba. Bana az çok yardımcı olurmusunuz

Arkadaşlar uyku apnesi belirtileri neler

Halenumutlu

Horlama, uykudayken nefesin 10 saniyeden fazla durması, gün içinde yorgunluk, uykusuzluk, baş ağrısı vb. Bunu tespit etmek için çok güzel bir uygulama var. "Sleep for android" Programı kurduktan sonra yatmadan önce başlatıyorsun. Uykudaki horlamalarını, konuşmalarını ve nefes durmalarını kaydediyor. Daha sonra ne kadar süre derin uykuda kaldığını vb. şeyi görebiliyorsun. Eğer apne durumu varsa bir uyku labaratuvarına gidip test yaptırırsın.

Berk çok teşekkür ederim hastane yok bizde dedi hangi bölüm yönlendirir beni teste peki ve hangi bölüm ilgilenir bu bölümle

Üst Alt