Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Halenumutlu

Rica ederim. Aslında hastaneye göre değişiyor. Ama genelde "Göğüs Hastalıkları" bölümü altında "Uyku Polikliniği" oluyor. Onlar bakıyor. Bazı hastanelerde uyku polikliniği olarak da oluyor. Bakmanız gereken, Uyku Polikliniği, Göğüs Hastalıkları veya Nöroloji bölümleridir.

Rem bagımlı uyku abne sendromu a yüzde kaç engelli raporu veriyor?Rem ahi 36.1 appne hipopne indeksi 14.8
Auto cpap yazıldi kullanmaya başladım
hangi guruba giriyor
yüzde kac oran verirler?

Çok teşekkür ederim yeniden Allah razı olsun

Annemin var

Maske kullanıyo

Polisomnografi raporu var ağırlaşan uyku apne sedromu g47.3 diyo

Kaç verilir

ozgur bey sizin yorumu okudumbendede uyku 37bel 7 verdiler baltazarda 40 oranla ankaraya yolladik ve uc ay sonra eksik evrak diye geldi ve uyku apnesinden psg raporu istediler siz onlari psg yi koymusmudunuz dosyaya yara benim sonuc nasil olur tahmin edermisin ok

Arkadaşlar asv cihazını sgk karşılıyor mu? Karşılıyorsa ne kadarını karşılıyor? Cihazı kullanan var mı? Nasıldır?

Merhaba arkadaslar araniza yeni katildim. Bir sorun olacak bilen arkadaslar yardim ederse sevinirim.
Bugün osas ahi orani %24.5 saglik kuruluna basvurdum ayni zamanda 3 bel fitigim , boyun fitigim ve boyun duzlesmesi rahatsizligim var fizik tedavi gordugum icin fzt %7 uyku apnesi icin 0 verildi. Kilom ve boyum bahane edilerek arastirmalarimda osas rahatsizliklari olanlar ve ahi orani 20 ustunde olanlar %35 aliyor bu iste bir yanlislik var gibime gemdi sizce nedir acaba.

Yardimci olabilecek bir arkadas yok galiba
ozgurmeric74 hocam osas ve ahi 24.5 heyete girdim heyet uyku apnesi icin 0 verdi 3 bel fitigi, boyun firigi ve duzlesmesi icin 7 osas ahi 24.5 icin 0 vermeleri normalmi kilo ve boyun iyi dediler 😀

Bizde yarın gtcz bakalım annem için apneye bizim hastanede kağıda değilde pc ye yazıyo hastalığı sizdede ölemi

@Pluvia
Ewt birsey soylemiyorlar daha sonra ogrendim sadece degerlendircez dediler gecen ay bir arkadasim osas ahi 23.1 %35 bel fitigindan %9 aldi bende ona istinaden basvurdum ama itiraz edicem buyuk ihtimal 0 verdiler 3 bel fitigi boyun foriyla duzlesmeye 7 verdiler

@Gülsüm yıldırım
Bende yeni farkettim dun okudum bir arkadasin yazisini vermiyoruz demisler daha sonra %35 almis hastane ve dr gore degisiyor ama ben olurda itira ettigimde gerekli puani alirsam dr uda sikayet edicem

Artık pcyemi yazıyolar yani

Ne yazıldığını göremedik

Bende şüpheliyim bakalım vercekmi oran maskede kullanıyo hakkını yemez umarım

Nefes testi güzel apne doktoru bakcak bide

Berk bey ben indirdim slepp uygulamasını nasıl alıcam değerlerimi peki teşekkürler yediden

anneme apneci 10 verilir demiş polisonografi raporu girmiş pcye g47.3 değeri bu kaç gelirki 10mu vercek gerçekten

Pluvia

Resimde görülen apne hipopne indexi 28.6 buna gorede yine bu sayfalarda okuduguma gore %10 verirler diye biliyorum. Index 30 uzeri olursa %35 veriyorlar.

Rapor cıktı %55.saglik kurul %48 düşürdü bir ay sonra maaş bilmiyorum vergi indirimi var ama kadar olacak bimiyorum

%35 veriyor

Rem ilişkili asos a yüzde kaç engelli raporu veriyor?Rem ahi 36.1 appne hipopne indeksi 1 ahi 14.7
2) Boyunda tortikolis ve yüzde asimetri var askerlikden muafım
3) Boyun fitigi var iki adet.
Bu rahatsızliklara yuzde kac engelli raporu verilir.

Arkadaşlar bana yardımci olun lütfen.
Kimse rem iliskili asosdan rapor almadimi ömur boyu 4_ 12 basıncda auto cpap kullanacagım.

@Gökhannnn

Uyku polikliniği tarafından, KBB doktoruna hitaben reçeteye benzer sayın meslektaşım yazan ve KBB doktorunun nelere bakması gerektiğine ilişkin bir kağıt yazacaktır. muayene sonucu aynı kağıt üzerine KBB doktoru ilaç tedavisi, operasyon, yada CPAP, BPAP kullanıp kullanamayacağını ne ise değerlendirir yazar. Bu kağıdı KBB doktoru ve başhekimliğine onaylatın. Paylaştığınız psg raporunda yazanlara göre puan alırsınız ama 10 mu 15 mi 35 mi göğüs veya nöroloji karar verir. Çünkü solunum tıkanması durumu normale çok yakın ancak bacak haraketleri ve uykunun sıklıkla bölündüğü, uyku apnesinin azalıp arttığı yazıyor.

Apneye göre hafif osas +bacak hareketleri+uykunun bölünmesi bunların üzerinde dururlar. KBB nin ne yazacağı önemli KBB ile alakalı ise gırtlak, bademcik dil kaçması, guatr, kist, burunda devilasyon, burun boşluğunun genişliği ve derinliği(hava yolu açıklığı) sinüsler bunları inceler sorun bulamazsa CPAP yada BPAP kullanır yazar. Uyku polikliniğinde titrasyon testi için tekrar yatış olur. 1. Yatış raporu ve eklerinin tümü KBB doktorunun yazdığı dahil kurulda gereklidir.

Denizünal34
%35 verir.Puan 1.yatış psg testine göre veriliyor. Titrasyon testinde cpap kullanınca normal olduğu yazıyor. Emeklilik için Balthazar formulüne göre en az %40 gerekir. Yani 8 puan kadar bir hastalık varsa

Pluvia
%35 olabilir. KBB nin ne karar vereceğine göre değişir.Iki ayrı AHİ saptanmış büyük rakamlı ele alınırsa kesinlikle %35 küçük rakamlı AHİ :11 ele alınırsa %10

Ogün göğüsçünün heyet doktoru yoktu başka göğüse girdik oda sisteme bişi yazmamış sağlık kuruluda düzeltrin dedi apneci doktorda bişi yazmamış bu bilgisayar işi iyi olmadı ne yazıldığını göremiyoz
Kederli303

Sence 35verilirmi

Apneci anca 10verir dedi

Kbb girdi oda işitme testine yolladı :D mayyak bu doktırlar

Biz uyku için giryoz adam işitmeye yolluyı

Abuksabuk bihastane bişi bilmiyolar

Arkadaşlar ay sonuna randevu aldım kurul için. Daha önceden %42 raporum var. Şimdi ağır uyku apnesi çıktı. Bununla beraber yeni rapor alacağım. Titriyor testine girmedim. Bazı alternatif yöntemleri deniyorum.cihaz kullanmıyorum diye sorun olur mu?

berk3435
Cihaz kullanman gerekli kullanım bilgilerini çıktı alıp kontrollere gidip doktorunuza gösteriyorsunuz. Doktor bilgisayarında değerlendiriyor. Ayrıca SGK yılda 1200 saat minumum kullanmayanları tespit edince tekrar silbaştan rapor ister

Kederli303 Bilgilendirme için teşekkür ederim. Yani cihaz kullanmadan elimizdeki ağır uyku apnesi raporu işe yaramıyor öyle değil mi? Cihazdan önce bazı alternatif yöntemleri deniyorum. Örnek olarak burun aparatları, dişlikler vb. Bu hafta içerisinde bir dişçiye gidip özel dişlik yaptıracağım. eğer hiç birinden sonuç almazsam cihaz testi için başvuru yapıp, cihaz kullanmaya başlayacağım. Bu şartlarda rapor için başvurmamı tavsiye etmiyorsunuz sanırım. Öyle değil mi?

Önce uyku polikliniğine tedavi olduysanız biri teşhis için yatış biri cihaz raporu verilecekse titrasyon testi 2 gece ayrı yatış olur. Cihaz verilmiş ise kullanımı sağlınız içinde gerekli cihazın verilme nedeni uykuda horlamayı kesmek değil, solunumu düzenli ve yeterli oksijen miktarı ile uykuyu randımanlı hale getirmektir. Ayrıca cihaz gerekli ise ve kullanmazsanız ileri yaşlarda çok yüksek tansiyon sonucu kalp kapskçıklarınız görevini yapmaz hale gelebilir. Diğer aparatlar tedavi sağlamaz sizin değil sizin horlamanızı duymak istemeyen kişileri konfora ulaştırır. Yazdıklarımı yanlış anlamayınız. Bu sizin sağlığınız. İyi akşamlar

Teslim ettik raporu

10vercek sanırsam

Apne için dosyasına koyduk raporlarını

Kederli303 Rica ederim. Hiç yanlış anlamadım. Devlette 5 ay sonrasına verdiği için özel bir hastanede yaptırdım. Uyku laboratuvarına test için gittim. İlk test sonucunda ağır uyku apnesi teşhis edildi. Titrasyon testi de önerdiler. Elimdeki sonucu daha önce muayene olduğum devlet hastanesindeki uyku polikliniğindeki doktora gösterdim. Cihaz kullanman lazım. Fakat daha gençsin dedi. Bir süre sonra insanlar kullanmak istemiyor dedi. Cerrahi yöntem belki çözüm olabilir dedi. Başka bir hastanedeki KBB doktorunu önerdi. Oraya gittim. Doktor muayene etti. Bende alternatif yöntemlerin işe yarayıp yaramayacağını sordum. Kendimce bazı aparatlar denediğimi belirttim. 1 dakika geçmeden çenemin geride olduğunu söyledi. Dişlik işini görebilir dedi. Boğazıma baktı, muayene etti. Bende tavsiye edebileceği bir doktor olup olmadığını sordum. Bir doktor adı verdi. Aradım, görüştüm. Fiyatı biraz pahalı geldiği için başka doktorlar araştırıyorum. Bir tane daha buldum. Hafta içi oraya gidip muayne olup ve özel dişlik yaptıracağım. Çenemin öne doğru gelmesini sağlayarak hava yolunu açabilirmiş. Zaten kalp ile ilgili hafif mitral yetersizliğim var ilk raporumda. Bu yöntemi de denedikten sonra olmuyorsa titrasyon testine girip cihaz kullanımına başlayacağım. Bu şartlarda; elimdeki ağır uyku apnesi raporuyla, titrasyon testine girmeden ve cihaz kullanmadan ağır uyku apnesine verilen %35 yüzdeyi verirler mi?

@Pluvia
Hakkında hayırlısı olsun. İki ayrı AHİ den biri 35 diğeri 10 luk pozisyonel olduğu için tereddüt ondadır.

@berk3435
1.Yatış psg ve ekleri şarttır. 1.yatış sonucu ağır osas çıkarsa titrasyon testi mecburen yapacaklar. 2 yatış yapmadan engelli raporunda %35 vermezler.
Eğitim ve araştırma hastanelerinde bunlar yapılmazsa özel Polk testlerini kabul etmezler. Çenemde problem olsun yada olmasın titrasyon testinden önce KBB bölümünden bazı bilgiler için muayene yaptırmanı uyku Polkliniği isteyecek zaten. Bunlar şarttır ve tekrar hatırlatmakta fayda var ağır osas kalp kapakçıklarına zarar verebilir. Belki KBB ameliyat önerir. Sonra uyku testi değerlendirilir. Titrasyon testi olup ameliyat olursan ameliyat sonrası tekrar titrasyon testi yaptırman gereklidir. Çünkü ağız boşluğu çene yapısı dil bademcik alınması vs hepsi değişmesine etken yanlış cihaz ayarı olmuş olsa kalbine ve ak ciğerlere veya böbrekler zarar verebilir. Özel polikliniklere çok güvenmeyin. Basit görünen ciddi bir hastalık ben de çok sonra öğrendim.

Üst Alt