Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

firari662 mrb
geçmiş olsun aramıza hoş geldiniz Rahatsızlıkarınızla
ilgili alabileceğiniz oranlar aşağıda kontrol edebilirsiniz

sakatlık oranı cetveli 'ne göre;

UYKU İLE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLAR*

1-Hafif %5
2-Orta %10
3-Ağır %35
Hipper tansiyon %10

uyku apnesinden %35 alırsanız ve tansiyondanda %10 toplamda balthazard hesabına göre %42 olur bu raporla vergi imdirimi alırsanız 3 dereceden erken emeklilik için başvura bilirsiniz
emeklilik şartlarınız ise 4240 gün 19 hizmet yılına tabi olursunuz buda 04/2022 yılında şartlarınız tamamlanır
öncelikle yetkili bir devlet hastanesine engelli raporu için başvuruda bulunmalısınız.

Yani 2022 yılana kadar emekli olma şansım yok. Sadece vergi indiriminden yaralanabilirim. Teşekkür ederim.

firari662 evet doğru anlamışsınız
Vergi indiriminizi alın 3 yıl beklenize gerek yok zamanınız dolguğunda sgk vergi indiriminizin olduğunu belirtip emeklilik talebinde bulunabilirisniz.

umut2135
Çok teşekkür ederim. Sağolun varolun. Son birşey sorabilirmiyim bu cihazın markadı önemlimi yada sizin tavsiye edeceğiniz bir marka varmı?

Çok ama çok özür diliyorum sonradan aklıma geldi. Bir sorum daha olacak. Benim işten ayrılma olasılığım var ve daha önceki oluduğum mesajlarda vergi indiriminden yararlanmak için çalışıyor olmak gerekli diye okumuştum. Yani işten çıkarsam yararlanamam mı yada vergi indiriminden yararlandıktan sonra işten çıkarsam vergi indirimi iptal olurmu?

Vergi indirimine başvuru yapmak için çalışıyor olmanız gerekli. Vergi indirimini aldıktan sonra işten ayrılmanızda sıkıntı yok. Hatta vergi indirimine başvuru yaptıktan sonrada ayrılabilirsiniz, ben öyle yaptım, vergi indirimi aldıktan sonra emekli oldum

yesilsy
Ben emekli olamıyormuşum. Vergi indiriminden faydalanmak istiyorum ama dediğim gibi bu aralar işten ayrılma durumum var vergi indirimine başvurduktan sonra onaylanırsa şayet işten ayrılırsam iptal olurmu birde işten ayrıldığımda emekli olamayacağım için işsizlik maaşını etkilermi vergi indirimi.

firari662

Vergi indirimi sadece Emeklilikte işe yarıyor. Vergi indirimine başvuru yaptıktan sonra işten ayrılmanızda sakınca yok. İşten ayrılırsanızda vergi indirimi iptal olmaz. İşsizlik maaşıda etkilenmez. Bende nasıl oldu kısaca anlatayım. Vergi indirimine başvuru yaptıktan 2 hafta sonra işten ayrıldım, 2 ay sonra vergi indirimi onaylandı, hemen emekli olmadım çünkü işsizlik maaşı daha yüksekti, 6 ay işsizlik maaşı aldıktan sonra emekliliğe başvuru yaptım ve emekli oldum.

1Rem ilişkili asos a yüzde kaç engelli raporu veriyor?Rem ahi 36.1 appne hipopne indeksi 1 ahi 14.7

1Rem ilişkili asos a yüzde kaç engelli raporu veriyor?Rem ahi 36.1 appne hipopne indeksi 1 ahi 14.7
Kardes bize kac verirler oran kimse cevap vermiyor

yesilsy
ya birde merak ettiğim konu şu emekli maaşı ne kadar kimse bilgi vermiyor. hani alacağımız maaş yetecekmi yetmicekmi ne bilim korkuyorum açıkcası !!

yesilsy
o siteden hesapladığıma göre 1.000tl çıkıyor bunu içinde sanırım gerek yok.. vergi indirimimi alsam yeter birde beni ikinci kez yatış için çağırmadılar geçen yine gittim hastaneye şikayetlerimi anlattım ne zaman çağıracaksınız nezaman makina alacağım ne zaman rahat uyuyacağım diye bana ne deseler iyi biz daha 10.ay da gelen hastaları ikinci yatışa çağırıyoruz siz daha beklersiniz. yani daha 2 ay felan beklicem gibi görünüyor. peki ben birinci yatışımda bana verilen raporla heyete giremem mi illa ikinci kez yatışı beklemem gerekiyormu?

firari662

Heyete ilk raporla giriliyor, ikinci rapor cihaz için veriyor.
firari662

İlk raporu hastaneden aslı gibidir yapın 2 set. Birini heyete birini vergi dairesine verirsiniz ankara'ya yollanması için.

yesilsy

yani bana verilen ilk raporla hastaneye gidip raporun fotokopisini çektirip aslı gibidir onayı yaptıracam doğrumu peki bu aslı gibidir onayını kendi doktorumdan mı yoksa hastane başhekimliğinden mi yaptıracam. birde ben tansiyon hastasıyım fakat raporum başka hastaneden çıktı onu da çıkartan doktordan aslı gibidir yaptırıp heyetten randevu mu alcam. heyetten rapor almak için hastaneden mi alıyorum yok 182 den mi alıyorum.sizden ricam yapmam gerekenleri sırasıyla söylermisin yada numaramı versem iletişime geçebilirmiyiz.

merhaba arkadaşlar 2018 sonlarına doğru osas için ilk yatışımı yapmış ahi 36.8 raporumu almıştım ancak sağlık kuruluna baş vumam 2019 ocak ayında oldu
sağlık kurulu doktorları
OSAS AHİ 36.8 %35 sürekli
işitme % 6 sürekli
bel fıtığı % 8 sürekli
hiper tansiyon % 10 sürekli olarak verdi ve bende tüm evrakları heyete teslim ettim 15 nisana randevu verdiler heyet sonucunu bekliyorum
bu osas için 2. yatışımı yapacağım sorum şu vergi indirimi için osas raporunu evraklarla birlikte Ankaraya göderi yoksa eksik evraktan geri döner deniliyor ancak benim tüm evraklarım heyette bunu bana verceklermi vermez iseler yeni evrakı nasıl çıkaracağım 2. soru ise Ankara
bütün raporlar sürekli olmasına rağmen süreli çıkabilirmi yanıtlarınız için teşekkkür eder acil şifalar dilerim

ayrıca tüm teşhis ve tanılar hakem hastahane statüsündeki hastahanelerden alınmıştır bunun bir avantajı olurmu

tekrardan herkese merhaba dün gece titrasyon testi için hastahanede yattım gece boyunca en düşük seviye bar ile uyudum doktorla henüz görüşmedim ama bunun anlamı nedir merak ediyorum randevu 15 gün sonraya verildi ben meraktan ölmeden önce cevap verebilecek biri varmı bana senin cihaza ihtiyacın yok denilebilirmi lütfen bilen biri cevaplasın

Merhaba,

Rapor tahlil ne varsa ankaraya yollanması gerekli hatta aslı gibidir yaptırıp göndermek en sağlamı. Uyku apnesinden geri gelenler oldu forumdan. Ankara büyük ihtimal onaylar. Bende de uyku apnesi hafif işitme kaybı ve bel fıtığı var. Bel fıtığından 2 yıl süreli rapor verdiler toplam %42 Ankara onayladı ve emekli oldum. Siz hangi hastaneden aldınız raporu?

Cihaz verilmez gibi bir durum yok. Ben 15 ahi ile cihaz aldım. Olsa bile engelli raporuyla işi yok. Engelli raporu için ilk rapor önemli, titrasyon testinin bir önemi yok

@cavitünder 2. yatışı yaptığınızda size yapılan titrasyon testiyle apnelerinizi hangi basınçla etkisiz hale getireceklerine bakıyorlar. size ahi indeksinize göre ağır osas hastası olarak geçmektesiniz ki size cihaza ihtiyacınız yok diyemezler fakat bazı durumlarda cihaz apnenizi etkisiz hale getiremiyor yani cihaz işe yaramıyormuş nadir de olsa. 15 gün sonra size 2. yatış raporunuzu, reçetenizi ve tıbbi cihaz raporunuzu verecekler. o evraklarla sgk ya gidip cihaz başvurusu yapacaksınız eğer sgk desteğini almak istiyorsanız. istemezseniz gidip medikalciden direk cihaz alabilirsiniz. ( sgk desteği cpap için 702, auto cpap için 1404) çin işi cihazlardan uzak durmamız tavsiye ediliyor onun dışında cihaz seçimi size kalmış ama maske bu konuda çok önemli. 10 gündür cihaz kullanıyorum ama maskeye alışamadım bu sebeble de gece farkında olmadan çıkarıp atıyorum, cihazın faydası oluyormu derseniz de artık sabahları bazen uykusuz olsamda yorgun olmuyorum.

Samil38

cevap için teşekkür ederim çarşamba günü doktor randevum var bakalım o ne diyecek ama cihaz verirlerse mutlaka alır ve kullanırım

merhaba

merhaba uyku lab. % kaç oranında rapor alabilirim. sonucu değerlendirirseniz sevinirim herkes bir şey söylüyor. cihaz kullanıyorum
şimdiden teşekkür ederim

Tanı G47.3 uyku apnesi pozisyon ilikili orta osas obbstrüktif sleep apne sendromu
hastaya tedai amacıyla ısıtıcılı nemlendiricili noninvazif ventilasyon AUTOCPAP cihazı verilmişti

melihakalender mrb alabileceğiniz oran rahatsızlığınız ile ilgili

UYKU İLE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLAR*

1-Hafif %5
2-Orta %10
3-Ağır %35

Merhabalar uyku apnesinden teste girdim çıkan sonuçlara göre %35 rapor alabilir miyim..tıkayıcı uyku apnesi 15, mikst apne 65, santral apne 15 Toplam ahi 26...

Şunu ilave edeyim eksik oldu 76 adet hipopne var..şimdiden teşekkürler..

Iki defa yatış yaptırırlar 1.yatış raporunda AĞIR OSAS yazar ise %35 verirler. 2.yatış CPAP cihaz ayarı için ve size cihaz reçetesi yazarlar. Oran konusunda ahi 30 ve üstü olursa %35 veriliyor ama yakın olduğu için 10 değil 35 verebilir mi bilemiyorum. Cihaz vereceklerdir @melihakalender

Orta osas %10 verirler ama uyku esnasında başka tepkiler var ise eklemeler mi bilemeyiz Pagani

umut2135 Samil38
yesilsy

Selamlar
Cpap raporunu kim veriyor? Ben raporları Kbb den aldım.Ağır uyku apnesi raporum var.İkinci yatış raporunu almak için gittiğimde dr cihaz kullanacaksın dedi ama cihaz raporu vermedi.Nerden alacağım diye sorunca göğüs hastalıklarından alacaksın dedi.Raporu göğüs hastalıklarına götürdüm.Onlar da biz vermiyoruz dediler.Sonucta aleti kendim alacağım ancak cihazın basıncı ne olacak hiçbir bilgim yok.Titrasyon denilen cihaz raporu bana verilmedi.Elimde sadece birinci ve ikinci yatış raporları var.Bunlarda da cihazla ilgili bir bilgi yok.Cihaz kullanmam gerektiği de yazmıyor.Sadece hastalık teşhisi mevcut.

login merhaba,
bende ilk olarak gögüs hastalıklarından uyku polikiliğine sevk edildim. benim gittiğim hastanede normalde KBB,Gögüs Hastalıkları ve Noroloji ilgileniyor. sevk işlemlerini 3ü de yapıyor ama ilk yatıştan sonra seni norolojiye yönlendirmeleri gerekiyor. aslen uyku apnesi ile ilgili olan birim noroloji. yatış raporlarını aldığın sekreterlik ile görüş senin doktorun kim onu öğren, ikinci yatış raporunda illaki cihaz bilgileri vardır ve o raporla birlikte sana reçete de vermeleri gerekiyordu. sen yatış raporlarını aldığın yerle konuş seni yönlendirmeleri lazım. birde ilk raporunu aldıkdan sonra sen doktora görünmedin mi hiç, ikinci yatış için seni tekrar uyku polikiliğine sevk etmeleri gerekir yoksa yatış vermezlerdi sana. kısaca senin yatış raporlarını aldığın sekreterlik ile görüş ordaki yetkililer illaki sana yardımcı olacaklardır. ve ilk raporunu doktora kesinlikle onaylat ilerde heyet raporu alman gerekirse raporun onaylı olması gerekiyor

login

Merhaba login.İlk önce 2.yatış raporunu göğüs hastalıkları uzmanına gösteriyorsun.Sonra uzman doktor raporu inceleyip sana cpap.reçetesi yazıyor.Raporla reçeteyi alıp sgk'ya gidiyorsun.Onlar ellerinde varsa sana cpap veriyorlar.Yoksa medikale yönlendirip fiyatının yaklaşık 1400 tl.sini karşılıyorlar.Hatırladığım kadarıyla cihaz çalışma değerleride reçetede belirtiliyor.

Üst Alt