Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

freeman22

İnanın bu sorunun cevabını hiç bilemiyorum. Çok şükür işler benim için hiç bu kadar karmaşık hale gelmedi, başına gelen birsinine de denk gelmedim burada. Belki daha tecrübeli forumdaşlar yanıt verebilir size... kusura bakmayın ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum.

Erdogan Er

Selam güzel bir haberim var.İstanbul vergi dairesini aradım Vatan caddesindeki yetkili siz bize vergi indriimi için başvurun muhtemelen süresiz olur dedi. Birde şikayetlerim arttı derseniz tekrar sevk ederiz beklemenize gerek yok dedi. Yani 3 yada 6 ay sonra olur demedi.

Arkadaşlar herkese selamlar
Uyku apnesi, hipertansiyon, şeker teşhisleriyle %53 oranında engelli raporu aldım. Apne 35, tansiyon 10, şeker 20 puan. Formülle beraber süresiz 53 oran aldım. Vergi indirimine başvurdum. 2 ay sonra olumlu cevapla beraber geri döndüler. Akabinde istenilen şartlar ile beraber (18 yıl sistemde olmak, 4080 gün çalışma günü) sgk ya emeklilik için başvurdum. Sonucu bekliyorum.
Öncelikle yukarıdaki arkadaşların yazdığı çoğu şey doğru. Eğer sürekli rapor almak istiyorsanız psikiyatriyi karıştırmayın. Tansiyon hastalığı kroniktir ilaç ile iyileşmez sadece kontrol altına alınabilir. Bir diğer konu vergi şndirimi için başvuracaksanız bu raporu veren sgk nın belirlediği hastahaneler var. Sgk dan öğrenip öyle gidin aksi takdirde öngöremediğiniz sıkıntılarla karşılaşabilir siniz.
Sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım
iyi günler

merhabalar dün başka bir forumda aşağıdaki sorumu yöneltmiştim anacak cevap alamadım.sizin bir bilginiz varmıdır ?(sağlık bakanlığı 184 hattı alınan raporun geçerli olması gerejtiği bilgisini veriyor ancak hastane uygulamak istemiyor) bu arada bugün gittiğim hastane tetkiki onaylayamayacığını söyledi.

engelli raporu için, bugün göğüs hastalıkları birimine gittim.sgk anlaşmalı hastane yapılan uyku apnesi testini kabul etmeyerek,devlet hastanesine sevk ederek PSG istedi.(göğüs hastanesine sevk ederken oranın yetkili birimine sevk yaparken not düştü."hastanın engelli raporu için başvurusu mevcut olup,ekli özel hastaneden alınan raporun geçerli olup olmadığı,geçerliyse oran verilmesi,geçerli değilse PSG çekilmesi" diyor.sitede raporun kabul edeilmesi gerektiği ve onaylalan birçok rapor sahibi mevcut.Geçerli olduğuna dair bir yazı,uygulama talimatı veya resmi bir duyuru varmıdır ? çünki sevk edilen hastaneden telefonla aldığımız teyit tede geçerli olmadığı yönünde.bende hiç bir şey ispat edemiyorum.görüş ve yardımlarınızı rica ederim.

merhaba,yarın sevk edilen hastaneye gideceğim.elimde herhangibir belge veya duyuru olsun istiyorum.konu hakkında bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.tşk ler

Benim raporum üniversite hastanesinden ancak rapor çıkartma sürecinde buna benzer birşey bana da söylenmişti. Bildiğim ve de bana söylenilen kadarıyla anlaşmalı bile olsa özel hastane raporlarını geçerli saymıyorlar. Bunun yasal bir geçerliliği olup olmadığını bilmiyorum ama zaten rapor vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar dolayısıyla bunu da bahane ediyor olabilirler

Benim uykunapnesi 1. Yatis ve 2. Yatislar istanbul gaziosmanpasa medikal partan 20 nisanda okmeydani egitim hastanesinde kurula girdim ozel oldugu halde hicbir sey denmeden 35 oran verildi simdi raporum ankarada kurulda daha sonuclanmadi ozel hastenenin teshisini kabul etmislerdi bende

sağlık bakanlığının sağlık raporlarına ilişkin usul ve esaslar duyurusunun 6.maddesinda 6.3-6.4-6.5-6.6 şıkları sgkurul doktoruk anlaşmalı hastane raporları ekinde tetkikle değerlendirilir diyor. alo 184 hattıda değerlendirmenin kurul doktorunca yapılacağını söylüyor. yani hastane hekimi sağlık bakanlığı usul ve esaslarına ters bir şekilde davranıyor.anlamak mümkün değil.

rapor alınan yer sgk anlaşmalı.yani sgk denetiminde.çözülecek gibi görünmüyor.ama bu forumda birçok arkadaş aldığını ve onaylandığını belirtiyor.

SAYIN cankan

Uyku apnesi için aldığınız raporların geçerlilik süresi yaklaşık 5 yıldır...sgk bile bu rapora verdiği makineyi 10 yıla çıkarmıştır.

ANCAK raporunuz eski ise doktorun isterse yenisini isteyebilir..doktorun insafına kalmıştır..şikayet etsenizde bir şey yapamazsınız..
Yeni sevk gittiğiniz hastaneden alacağınız yeni raporla işleminizi yaptırabilirsiniz..

Doktorun o günki moral düzeyi bozuksa size denk gelmiştir. Ben iki kere özelde uyku raporunu aldım.ikisinine devlet hastaneleri kabul etti.

Moderatör tarafında düzenlendi:
tekrar merhaba, özelden aldığım rapor 1 hafta öncesi.işte bunu anlamıyorum.standardı yok bunun.anlamakta zorluk çekiyorum

Obstrüktif uyku apne sendromu

12.06.2018 heyete girdim obstrüktif uyku apnesi sendromu mevcut cpap cihazı kullanıyorum nöroloji sadece %10 rapor verdi sonuc olarak orta osas ahi 20.1 yazıyor acaba heyet sonucuna itira, edeyim mi cunku burda okuduklarıma göre kbb ve psikiyatrinin de oran vermesi gerekniyor mu saygılarımla

@kapusuz3882

uyku apnesi için ahi değeriniz 20 ise orta derecelidir oranı 10 dur. bazı hastanelerde gögüs hastalıkları bazı hastanelerde nöroloji bu oranı verir.nöroloji 10 verdiyse doğru vermiştir. bunun üzerine aynı hastalığa başka poliklinik oran vermez.itirazınız kabul görmez. alacağınız oranı almışsınız.eğer başka rahatsızlıklarınız varsa ve oran verilmediyse itiraz edebilirsiniz.

Obstrüktif uyku apne

KKELEBEKK

İlk seneçenekte vergi indirimi için başvurduk diyelim onlarda süreli verdiler, ben 6 ay sonra şikayetlerim arttı diye yine rapor almak için defterdarlıktan bir devlet hastanesine sevkimi isteyemez miyim?

Uyku apnesi orta olan en fazla 10 mu veriliyor yoksa 15 yada 20 veriliyor mu doktor ya bilmediğinden başından silmek için 20 verilir en fazla dedi hafif 5 yazıyor orta 10 ağır 35 ne kadar dengesiz dagilim

Obstrüktif uyku apnesi sendromu

Obstrüktif uyku apnesi sendromu mevcut cpap cihazı kullanıyorum nöroloji sadece %10 rapor verdi
Orta osas ahi 20.1 yazıyor acaba heyet sonucuna itiraz edeyim mi

Valla kdz Ereğli Devlet Hastanesi'nden ve Zonguldak Devlet Hastanesi'nden de ayrı ayrı 100/35 verdiler bana halen engelli emekliyim

Ya valla ben nöroloji sağlıklı aldım iç hastalıkları uzmanı veriyor oranı iki hastane de aynı şekilde oran verdi

Göğüsçiye gircen apne için nöro değil

Uyku apnesi rahatsizligi icin Gogus hastaliklari,Kulak Burun Bogaz veya Noroloji doktorlarinin oran vermeye yetkileri vardir.

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oranı bilmem onun dalı göğüs hastalıkları

Tetkik ve uyku laboratuvarina yatişi tabii ki Gogus hastaliklari doktoru yonlendiriyor,ama çikan sonuca oran vermede gogus kbb yada noroloji yetkili dallar.

Yani nasil ki diabete ve tansiyona dahiliye,kardiyoloji,nefroloji doktoru oran verebiliyorsa uyku apnesinde de durum bu sekilde.

Gogusten oran alamayanlar KBB ve Noroloji doktorlarina da muhakkak anlatsinlar durumu,verebiliyorlar yetkileri var.

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

özgür bey merhaba
ben bursa yüksek ihtisas hastanesinde uyku testine girdim ve ahi değeri %79.7 çıktı.Bu oran için özür oranı kaç olur cevap verirseniz sevinirim

Teşekkürler abim
her göğüs doktoru bu oranı verir mi abi

Üst Alt