Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Doktorum ABD de çalışıyor. Senelik izinde falan geliyor. Ben belirli periyotlarla kan sonucumu gönderiyorum o da ilacın dozajına karar veriyor.
Vergi indiriminde sağlık kurulu raporu yeterli olmuyor mu? Asıl hastalığım apne. Onun raporunu da koyarım zaten dosyama

%35 APNE + %10 TROID + %10 Cild ile %47 heyet raporumu aldım diyorsunuz...

troid kan sonuçlarını ve cilt ile ilğili tahlil ne varsa sonçların bir fotokopisi ile uyku testi sonuçlarınızı mutlaka gönderin... ankaranın işi belli olmaz eksik evrak diye geri dönebilr..

geçen hafta verği dairesindeydim.. adamın raporu( eksik evrak )diye geri göndermişler raporu sürekli ve kolu sakat adamın..

atalarımız ne demiş eşeği saglam kazıga bagla..yinede kaçarsada bagladım dersin.....

Oradaki sorumlu bunların hiçbirine gerek yok dedi. Onlar eskidendi. Şimdi rapor yetiyor dedi. Diğer sonuçların hepsini geri
Verdi bana. Bakalım sonucu bekleyelim. Bu gün başvuruyu yaptım.

O GÖREVLİNİN ADINI ALAYDIN..ANKARADANMI BAŞVURDUNUZ...
Verği dairesi üst yazısında derki rapor ile çıkan sonuç tahlil..tetkik.. V.S....ne var ise bize gönderin diyor...o görevli yaptığı işin bilincinde değil yada üst yazıyı okumadan yoksun...
rapor yetiyor diyorsa raporlar eksik evrak var diye neden geri dönüyor...bizdemi bir anormallik var.. yoksa evrak eksik diye gönderenlerdemi.
TEMENNİM RAPORUNUZ DİREK ONAYLANIR...

Merhaba,

Sağlık kuruluna girdiğimde uyku apnesi için uyku testi raporlarımla ilgili ilginç birşey söyledi nöroloji doktoru . Dedi ki testler yeniymiş yoksa oran vermezdim. Yani seneye tekrar sağlık kurulu raporu almamız için yeniden uyku testi mi yaptırmamız gerekecek?

uyku apnesi normal 5 yıl geçerlilik süresi var idi..sgk 5 yıl da 1 makine yeniliyordu...

şimdi ise sgk makineyi 10 yolda bir yeniliyor....2 veya 3 yılda birde size yazı gönderiyor yıllık 1200 saat kullandınızmı diye..size tavsiyem sgk ile hiç ugraşmayın makieyi kendi paranızla alın....prosedürlerle ugraşmazsınız...

RAPORUNUZ 2 YIL SÜRELİ İSE YENİ RAPOR ALMANIZDA FAYDA VAR HEM TESTİ YENİLEMİŞ OLURSUNUZ..HEMDE MAKİNEDEKİ GERÇEK BAŞINÇ AYARLARINI YENİLEMİŞ OLURSUNUZ....SAGLIK AÇISINDAN FAYDALI OLACAĞIDIR..

BENİM MAKİNE BASINÇ AYARI 10 BARDAN 6 BARA DÜŞTÜ....

Öncelikle yol gösteren başta ozgurmeric74 olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ederim istanbul40, e1978ank izmir vergi dairesi gerekli belgeler kısmında sadece kurul raporundan bahsetmişler diğer raporlarla ilgili bir ifade yok
http://evis.izmirvdb.gov.tr/evis.pdf

Benimde raporum yeni çıktı işyerinden çalıştığıma dair yazı alıp vergi dairesine başvuracağım

Benim durumumda olan diğer arkadaşlarında yararlanması için yaptıklarımı kısa bir özet geçeyim.

Sağlık kurulu için başvurduğum Devlet hastenesinde daha önce muayene olmadığım için benden diğer hastanelerdeki raporların ıslak imzalı kopyalarını istediler.
Belki şehirden şehire farkediyordur ama raporları başka hastaneden olanların yanına almasında fayda var.
Sağlık kuruluna başvuru tarihimle raporun çıkması arasında 2 ay zaman var.
Aldığım raporu hastanede aslı gibidir kaşesi vurarak işyerinde çalıştığıma dair bir yazıyla vergi dairesine vergi indirimi için başvuracağım
Konu ile ilgili deneyimlerimi yine yazarım

baybars

eğer raporunda uyku apnesi puanı varsa raporunu vergi dairesine verirken mutlaka uyku apne polisomgrafi 1. yatış sonuçlarını ekle.
yoksa ankaradan döner. ankara maliye test sonuçlarını görmek istiyor.. 3 ay kaybedersin. bana öyle olmuştu.

ozgurmeric74 Merhaba,

Size bir kaç sorum olucak yada bilen kişilerde dönerse çok sevinirim.

İstanbulda özel bir hastanede muayne oldum ve osas agır uyku apnesi hastası teshisi konuldu ve rapor çıkartıldı.AHI indeksim %42.5 yazmakta.Bu rapor ile sgk dan bibap-s cihazı aldım ve kullanıyorum.Bu hastalıktan ötürü hipertansiyonum gelişti ve devlet hastanesinden rapor verildi 2 yıllık.

Piskiyatriste gittim ve yaygın ankisiyte teshisi konuldu ve 2 aydır ilaç kullanıyorum fakat bu hastalık ile ilgili bir raporum yok. Daha önceden olmuş oldugum çift taraflı varikosel amleliyatı geçirdim yine agrılarım devam ediyor ve bu ameliyatların ekipiriz raporları var.Boynumda meslegimden ötürü düzleşme mevcut.Aynı zamanda daha önceden apandisim patlamış ve bununla birlikte bir takım kompilikasyonlar yaşadık direk hayatıma etki etmesede hafif üşüttügmde karnım agrıyor.Sorularım şu yönde;

Bu arada 5000 iş günün doldurum yaş 36 ve 1997 de ssk girişim var.
1. Özel hastaneden çıkartılan osas uyku apnesi raporu kabul edillirmi?
2-Sizce %40 ile emekli olabilirmiyim?
3-Emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim başvuru vs...

Vakit ayırıpda cevap veren herkeze teşekkür ederim.Saygılarımla.

rapor sonuçlarını da ekledim ama fotokopi olduğu için sorun çıkar mı bilmiyorum ama açıkçası indirimi alsam bile bir süre daha çalışmam gerekecek emekli maaşım düşük olacak ve işyeri girdi çıkma yapmayacak gibi bir durum var

Raporuma 5 yıl kontrol koymuşlar bakalım maliyeden nasıl bir sonuç gelecek

@freeman22

sadece uyku apnesinden alacağınız oran 35 dir. diğer rahatsızlıklarınızdan da puan alabileceğiniz kanaatindeyim. size %8 oran yetiyor.

ben sizin yerinizde olsam hemen bir engelli raporu çıkartırdım. uyku apne testi için size sgk zaten cihaz vermiş. demekki raporu kabul etmiş.

engelli raporu çıkardıktan sonra defterdarlıktan vergi indirimi alarak emekliliğe başvurabilirsiniz. yıl ve prim gün şartınız tamam.

ozgurmeric74 Bey merhaba,

İlk yapmam gereken kendim bireysel olarak tam teşekküllü bir devlet hastanesine engelli raporu bölümüne randevu almakmı yoksa sgk ya başrurarak bir hastaneye sevkimi istemekmi?Birde osas raporumun PSG ikgün ve ikinci gün testleri var.Bunları aslı gibidir diye raporu aldıgım hastaneye onaylatmalımıyım.

@freeman22

vergi indirimi alacağınız için,ister vatan caddesindeki engelli vergi dairesine başvurup oranın sevkiyle hastaneye gidip rapor çıkarın,
istersenizde kişisel başvuru ile kendiniz rapor çıkarın. bireysel başvuru ile alınan raporlarda vergi indiriminde geçerlidir. ancak rapor alacağınız hastane engelli raporu vermeye yetkili bir hastane olması şart.

PSG nin ilk yatış raporu önemlidir. çünkü hastalığın teşhisi o rapordadır. 2. yatış kullanacağınız cpap cihazının hastalığınızı tolere edip etmediği yani tedavi edip etmediği ve alacağınız cihazın kaç basınç ayarında tedavi ettiği ile alakalıdır.Neme lazım elinizde 2 yatışında aslı gibidir suretleri olmasında fayda var. ama mutlaka vergi indiriminde rapor ile beraber maliyeye psg testlerinin gitmesini sağlayın ki işiniz 3 ay uzamasın.uyku apne testi yaptırdığınız hastaneden sadece aslı gibidir yaptırmanız kafi. engelli raporu aldığınız hastanedeki heyetten tekrar onay almanıza gerek yok. zaten onaylamazlar.

ozgurmeric74
Uyarınız üzerine uyku apne raporunu ekledim ancak mesajınızı yeniden okuyunca içime kuşku düştü benim eklediğim ile sizin bahsettiğiniz aynı şeymi emin değilim.
Ben bana verilen ağır uyku apnesi olduğuma dair raporun kopyasını (orjinalini SGK'ya cihaz almak için vermiştim) verdim.
Raporda 1. testteki AHİ sonucum ve 2. yatıştaki sonuçlar yazıyordu.

baybars

doğru yapmışsınız. ama yinede ankara maliye resmi yazıyla hastaneden isteyebilir. ama zannetmiyorum.

ozgurmeric74 Bey;

Şu cümleler biraz kafamı karıştırdı,onaylamanızı rica ederim.
"ama mutlaka vergi indiriminde rapor ile beraber maliyeye psg testlerinin gitmesini sağlayın ki işiniz 3 ay uzamasın.uyku apne testi yaptırdığınız hastaneden sadece aslı gibidir yaptırmanız kafi. engelli raporu aldığınız hastanedeki heyetten tekrar onay almanıza gerek yok. zaten onaylamazla"

-- Engelli raporu için gittiginiz tam teşekküllü devlet hastanesi zaten raporunuzu kabul eder ve %35 verir tekrar onay istemenize gerek yok.
--Diger sıkıntılarınızla doktorlara anlatıp hastaneden %40 engelli raporunu aldınız ,vergi indirimi için deftardarlıga gititginizde maliyeye göndermeleri için PSG Testlerini aslı gibidir diye onaylatıp göndermelerini saglayın.

@freeman22

şimdi %40 raporunuzu aldınız diyelim. bu oranın %35 i uyku apnesinden.
vergi indirimi için rapor ANKARA maliye yüksek sağlık heyetine gider. orada rapor incelenir. herhangi bir sıkıntı yoksa onaylanır.
ancak kendimden örnek vereyim.

rapor ankaraya gidince sağlık kurulu uyku apnesi hastalarını polisomografi testini görmek istiyor. bu testi genelde rapor ile beraber ankaraya göndermiyorlar. ankaraki kurul vergi dairesine bir yazı gönderip test sonucunu istiyor. yani yazının gelmesi senin tekrar heyete girmen hastanenin raporu vergi dairesine göndermesi, onların tekrar ankaraya göndermesi falan zaman alıyor. aynı işlem benim başıma geldi. aşağıda örneği var. benim 5 ay sürmüştü.

06.10.2017İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
29.07.2017Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
12.06.2017Hastaneden rapor bekleniyor
03.05.2017Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

Peki boyle bir durumda heyet raporu alirken bizim mi belirtmemiz lazim 1. Ve 2. Yatis raporlarinida ankaraya gonderin diye acaba

Halil76

söylemekte fayda var ama memurların insiyatifinde tabii. ama raporu sevkli almayıp kişisel müraacatla alan kişiler vergi indirimi için kendileri başvuru yapacağından raporun arkasına ekleyip vergi dairesine öyle teslim edebilirler.

Ben sevkli gidecem randevu gununu bekliyorum mecbur rica edecez o zaman eksik evrak gitmesin diye

@ozgurmeric74 Bey selamlar saygılar.

Bu önümüzdeki hafta devlet hastanesine rapor almak için randevu aldım ve gidecegim. Süreç İnşallah benim içinde başlıyor olacak.

Biraz farklı konulara deginmek istiyorum müsadenizle.1997 de sgk başladıgını belirtmiştim şu anda yakşalık 5200 pirimim var.https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sitesinde 1997 girişli oldugum için şuan emekli olursam maaşım 1450 tl olarak an itibariyle görüyorum.Bu meblag her ayın 20 de uzerine 70 tl koyarak degişiyor .Normal şartlarda emekliligim 5900 gün prim gün sayımı dolması ve 57 yaşını doldurmak bekleniyor.

Sorularım şu yönde;
1) Emekli olursam alacagım maaş bumudur,yada engelli emekli oldugum için sanki 5900 günü doldurmuşum gibi maaşımda biraz daha artış olur mu? .
2) Emekli maaşımı az bulup almış oldugum engelli raporunu bir kaç yıl bekletip sonra işyerimden kagıt alıp emeklilik için defterdarlıga başvurabilir miyim?

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ozgurmeric oncelikle surec senin icin hayirli olur insallah maas hesaplama konusunda bilgim yok ama site guncel bildigim kadariyla oradaki hesap dogru olabilir gunlerin dolu ise emekli olup tekrardan calisabilirsin malulen emekli olmayacaksan eger beklemene gerek yok diye biliyorum ustadlar cok daha dogru ve net cevaplar verebilirler saygilar iyi aksamlar..

polisomonografi ( uyku testi ) kaç yıl geçerli.
bilen varsa lütfen yardım etsin

freeman22

1-maaşınızı SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı sitesinden hesaplatın. sgk uygulamasına göre 150-200 tl fazla çıkacaktır. engelli olduğunuzdan sgk sitesi size normal şartlardaki maaşınızı hesaplar. buda düşük çıkar. kendimden örnek vereyim. emekli olmadan sgk 1585 tl hesapladı. emekli maaşı com sitesi 1793 tl hesapladı. maaş 1793 tl bağlandı.
2- vergi indirimi almadıysanız derterdarlıktan vergi indiriminizi alın.sgk ya başvuru yapmadan zaten emekli olamazsınız. sgk ya istediğiniz zaman emeklilik için başvurursunuz.

ozgurmeric74 bey ,

Bahsettiginiz site güvenilir midir? Butun bilgilerimizi kopyalayıp hesapla demek zorunda kalıyoruz.
Olumsuz bir şey olur diye hesaplatmadım

freeman22

bende önce çekindim ama sonra yaptım sorun çıkmadı. gönder butonuna basmadan kişisel bilgilerinizi silebiliyorsunuz.

ozgurmeric74 Bey,

Dediginiz gibi ilgili siteden kişisel bilgilermi degiştirdim 1430 dan 1593 olarak hesapladı. Bu arada devlet hastesine gittim ve tahlillerim devam ediyor bir kaç haftada biitecek inşallah ama şunu diyebilirim .Gögüs hastalıkları doktoru "vergi indiriminden yararlancakmısınız sadece bu uyku apnesi için size %35 veriyorum "dedi. Diger doktorların oranlarını bilmiyorum ama onlarda vermiştir sanırım sisteme girip yüzüme karşı söylemediler.Rapor sonucum çıksın tekrar paylaşacagım.

@freeman22
o site +-30 tl ile doğru hesaplar. benim -7 tl ile hesaplamıştı.hesapladığı tutardan 7 tl fazla bağlandı.
hadi hayırlısı bakalım. normalde çoğu zaman elindeki muayene kağıdına teşhis ve oran yazarlar. bazende sisteme yazarlar.
uyku apnesinden 35 aldıysan sana minumum %7 lik bir oran kalıyor.

Merhaba arkadaşlar 1 ay önce Samsun Göğüs Hastanesinde uyku testine girdim bugün sonuçlarım çıktı doktor olmadığından sonuçları gösteremedim yarın tekrar hastaneye gideceğim.

Daha önce 2 defa burun ameliyatı Burun Deviasyon ameliyatı geçirdim ilk ameliyat da sonuç alamadım bir yıl sonra tekrar ameliyat oldum şuan burnumdan nefes alabiliyorum fakat apneden kaynaklı uyku problemlerim hiç geçmedi.Burun ameliyatından sonra kronik sinüzit problemim başladı.

Uyku testi yaptırdım sonuçları AHI 46,6 AĞIR OSAS KBB POLK. SONRASI CPAP TİTRASYONU İÇİN ÇAĞIRILACAK sonuçları yarın doktora göstereceğim. Bana cihaz ve rapor olayında neler yapmam gerektiği hakkında bilgi verecek süreçleri yaşamış olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Bu hastalıktan kaynaklı gün içinde ara ara kalp ritim bozukluğu gibi şikayetlerim var daha önce doktora gitmedim bu şikayet ile alakalı AHI değerimin yüksek çıkacağını düşünmüyordum biraz stres yaptım genel bir kontrol yaptırmayı düşünüyorum kalp, tansiyon, şeker vs. biraz yaşantımıza dikkat edip cihazı kullanmaya alıştıracağız kendimizi sanırım.

Üst Alt