Merhaba
miranın annesi
Önce şunu söyleyeyim.RAM merkezinden alacağınız raporla ücretsiz olarak Ayda 8 saat fizik tedavi alabiliyorsunuz.Bu gittiğiniz merkez size bu konuları söylemedi mi?İlla ücretli olarak mı gitmeniz gerekiyor?
Muharrem hocayı televizyonda görmüştüm.Yanılmıyorsam küçük yaştaki çocukların kemiklerine uzayan çivi çakıyor diye övünüyordu haberde.Artık cam kemikler kırılmayacak falan gibi birşeydi zannedersem.(Yanılıyorsam Arkadaşlar düzeltin lütfen) Şimdi size kırılsında öyle müdahale edelim diyor anlamadım.
Gerçi bu tip hastalarda bütün doktorlar aynı şeyi söylüyor.Bence gerekmedikçe bulaşmak istemediklerinde bu şekilde söylüyorlar ama neyse ben kötü düşünüyorum galiba.
Müdahale edilmeyip büyümesi beklendiğinde bu çocukta ayağında bulunan eğrilikten dolayı yürüdükçe vücudunun diğer yerlerinde bu eğrilikten kaynaklı sorunlar çıkabilir mi?Şimdi düzeltilip çocuğun düzgün yürümesi sağlanması gerekmez mi.?Ayrıca sizin hiç bir yeriniz kırıldı mı diye sormak lazım muharrem hocaya.Kırık acısını yaşayan bilir.Uyutarak kırmak varken neden canlı canlı acıyı yaşatalım.Çiviyi takınca bu ayak %95 oranında kırılmıyacaksa ( ki kırılma ihtimali çok düşüyor.) kırılsında yapalım çocuğa bu acıyı bir yaşatalım ondan sonra bakarız nasıl bir anlayış ben anlayamıyorum.Bu ameliyat kaçınılmaz sa bir an evvel yapılarak çocuğun metabolizmasının düzgün çalışmasını sağlamak daha doğru değil mi?
Belki miranın durumu farklıdır ama mutlaka düzeltilmesi gereken hastalarda var.onlar içinde bu konuyu yazıyorum.
Sorular sorular.maalesef Sevgili Prof larımız (İyi olanları bir kenara koyuyorum.) aldıkları onca devasa ücrete rağmen bizimle 10 dk dan fazla konuşmadıkları için bunları soramıyoruz.
Ha şöyle dense çocuk daha küçük biraz daha büyüsün.Ama bu da doğru değil çünkü benim kızımın kalçalarına 3 yaşında uzayan çivi takıldı.Çapadaki Dr. çok zor çok zor demişlerdi büyüsün o zaman falan ayrıca 1 kalça o zaman (12 yıl önce) en az 5 bin TL ve 5 bin TL de bıçak parası isterim demişti ismini şimdi vermeyeceğim.Bende Sağolsun Hasekideki doktoruma götürdüm 2 şer ay arayla iki kalçasına da uzayan çivileri yaptı.Dr. risk aldı belki ama kızımın bu kemiklerinde hiç kırık olmadı.Kollarında ve diz altındaki kemiklerde çivi yoktu kırıklar sürekli bu bölgelerde oldu.Ben inanıyorum ki eğer bu çiviler olmasaydı şu ana kadar belki 5 kere kırıkları sadece bu bölgede olabilirdi.Bana 16 yaşımda bu ameliyatlar yapıldı ve şu anda koltuk değneği ile yürüyebiliyorum.Bu ameliyatlardan sonra ayağa kalkabildim.Keşke bana da daha küçük yaşlarda bu platinler takılmış olsaydı da ayağa kalkım yürüyebilseydim hem boyum uzardı skolyozum olmazdı ve yürüdüğüm için vücudum daha düzgün gelişebilirdi.
Keşke doktorlarımız bir araya gelip biraz kafa yorsa da bu çocuklara en erken kaç yaşında yapılabilirse o yaşta bütün düz kemiklerine platin veya çivi desteği yapsa.Gerçekten platinin olumsuz yanları da vardır belki ama bu hastalarda çok büyük etki sağlıyor.Hem yürümede daha güçlü hissettiriyor hemde kırık olmamasında büyük katkısı var.Platinde kırılır benim kırıldı ama merdivelerden direk bacağımın üzerine düştüm yani baya sağlam düştüm.
Neyse Ben düşüncemi paylaştım tabi doktor değilim ama bu hastalığı yaşayan biri olarak böyle düşünüyorum.
Sizlerde düşüncenizi veya platinle yaşayan arkadaşlarımız fayda veya zararlarını yazsınlar lütfen buraları okuyan insanlarda bir tecrübe kazanmış olurlar.
Kalın sağlıcakla.Allaha Emanet