Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osteomyelit kemik enfeksiyonu ve tedavisi..?

hikmet bey
OStemliyelitiniz nerde idi ve hiperbarik oksijen tedavisini ne kadar süre (kaç gün) ve nerede gördünüz? Bir de ostemliyetitten kurtuluşunuzu (bir çok şey yapılmış görünen o ki) neye bağlıyorsunuz? Ve de neye dayanarak OStemliyetit'ten kurtuldum diyorsunuz? (Bazıları 10 yıl sonra tekrarladı diyor çünkü :) .(Aman tekrar endişesi sarmasın ama bize ayrıntı vererek yardımcı olursunuz diye düşünüyoruz).
saygılar

Slm arkadaşlar :lütfen bunu dikkatle okuyunuz kısa ve öz yazmaya çalışayım bu kıronik ostomyelit ileti 2 yılımı aldı .aşağı yukarı hiperbarık oksijen dahıl sızlerın bah setığı tum tedavileri greftleme dahil tüm yöntemler denendı .sağ ayak femur benımkısı .pansuman yapa yapa bunalım geçirıyodum.ailece çaresız kaldık hemşire olan ablamın araştrmaları sayesinde kesın ve tek kalıcı çözumu bulduk 6 yıldır kıronık ostomyelıt illetınden kurtulmuşum artık pansuman yok yuksek ateş yok koku yok...ablam hastanede yatan bır hastaya bukonuyu şans esri konuşmuşlar..o yaşlı koca nıne tek çaresi ısırgan otunu sabah akşam 10 gün çiğ yanı kaynatmadan yiyecek demiş .5gun denemem sonucu hiç umadığım şekılde yara buyce bır şekilde acılmıştı ne kadar ilthap kemık parcacıklrı ve şarepnel parcacıkları varsa hepsı bır anda dökulmuş ve yara temızdı yara bır hafta içinde kapandı.bırdahada açılmadı tek çözüm ısırgan otu..arkadaşlar bunu kesinlikle sallamıyorum .tıbın çözemedıği illeti ısırgan otu çözdu lütfen kendi iyliğiniz için deneyın.ben otu bulamam dıyen varsa not yazsın göndereyım..ama lütfen deneyın..

ostomyelit

selam arkadaşlar ayak tabanımda buyuk bı yara var ostom yelıtlı bıkaç defa amalıyat oldum yıne aynı sonuç yok bılek den aşasındada hıssızlık var ner eye gıtmelıyım nasıl bı dokdora gıtmelıyım yardımcı olursanız sevınırım burdakı dokdorlar anlamıyo tşk

Kuman Bey; osteomyelit sağ bacak femurda parçalı kırık sonrası izmir asker hastanesinde yapılan ameliyatta kullanılan platinin mikroplu olmasından dolayı oluşmuş(platini aldırdığım doktor söyledi)Hiperbarik tedavi İstanbul GATA asker hastanesinde bir ay yattım,antibiyotik destekli yaklaşık 15 kez,30'ar dakika oksijen odasında gruplar halinde tedavi gördüm.Bu süreler hastaların tedaviye uygunluğu ölçüsünde dr gözetiminde değişiklik gösterebiliyor.Ben burda gördüğüm tedaviden hemen sonra kurtulmadım osteomyelitten,yaklaşık iki yıl daha sürdü akıntılar, ordu vazife malül maaşı bağlandıktan sonra İzmir 9eylül üniversite hastanesinde 56 gün yattım,doktor gözetiminde pansuman,enfeksiyonun sonuna gelen dirençte düzenli antibiyotik tedavisi,yani bu dirençte antibiyotikte etkili olmasa ameliyat kaçınılmazdı,akabinde hastaneden çıktıktan sonra 6 ay boyunca dakikasını dahi geçirmeksizin yine antibiyotik kullandım,beni asıl kurtaranın hastaneden çıktıktan sonra 27 yıl içtiğim sigara belasını bırakmam olduğunu önemle siz ve bu yazdıklarımı okuyan herkese aktarmak istiyorum.Benim bundan başka belkemiğimde L3-4-5 kırığı,buna bağlı nörolojik,kronik,sistemik rahatsızlıklar,ağrılar,sızılar mevcut,benden ayrılması zor olan bu rahatsızlıklarla dost olma bilincimi geliştirerek,kötü alışkanlıklarımdan kurtulmam gerektiği inancıyla,kararlılıkla yapmam gerekenleri yerine getirme gayreti içinde oldum,sonuç aldığımı düşünüyorum,tüm rahatsızlıklarımla dostum,kötü alışkanlıklarımla onların bana düşmanlıkları kadar düşmanım.Kurtuluşumu kendi potansiyelime inanarak,herşeyin süreçleri olduğunu bilerek,saygıyla,sevgiyle,çalışarak elde etme gayretime bağlıyorum naçizane.osteomyelitten kurtuldum diyorum;çünkü onu sigara gibi kurtulunması gereken bir düşman olarak gördüm ve sonuç aldım.Değerli Dostum bugünü yaşarken gelecek kehanetinde bulunma yeteneğim olmadığı için ilerde ne olur bilemiyorum,bütün bunlara bağlı olarakta tekrar endişesinden fersah fersah uzağım.Bir noktanın altınıda özellikle çizmek istiyorum;rahatsızlıkların hemen hepsinin ortak isimleri vardır,ancak bunların hepside kişiye özel olması hasebiyle farklı seyredebilir,onun için benim tedavi sürecim bir başka arkadaşımın tedavi sürecine uymayabilir,sizinle bu satırlardaki paylaşımım,bir fikir vermeye dönük ve tavsiye niteliğindedir.Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.Mutlu,güzel günler diliyor,saygılar sunuyorum.

gönül yarası kardeşım bende 11 senedır var aynı ayak tabanında ne yapacamı bılmıyorum çaresızce sadece parsuman ılaç başka bışıy yok amalıyatlar sonuç vermıyo dahada kötuye gıdıyo her geçen gun

ömer ali kardeşım benı oyle bı etkıledınkı anlatamam nasıl yapmamız lazım tambı açıklama yazarsan kardeşım sevınırım yanı dırek hıçbışı yapmadan mı yıcez bıde kurusumu yaşımı yıcez bu mevsımde bula bılırmıyız tşk kardeşım yazarsan sevınırım

Yazmıyordum ama takip ediyordum konuyu yazılanları,herkese şifalar dilerim.
Kendimi takip ediyordum gelişme olursa yazarım diye o yüzden seyirci kaldım bi dönem,olduğum ameliyatdan sonra çok şükür iyiyim bir sıkıntım yok tamamen kapandı iyileşti yara akan kokan yok şimdilik inş olmazda dolaşım bozukluğundan dolayı şişme oluyor.
Benimde denemediğim yöntem takdik ilaç kalmamıştı,hiç bişeyden fayda görmedim ameliyat son çaremdi,
_fatih_;
iyi kazınmıyor heralde bölge yada vücut üretiyormu aklım almadı benim lanet mikroba herkesde farklı farklı sorunlar yaratıyor benim akıntım yoktu sadece delik vardı kapanmıyordu sabah yatakdan kalkınca bastığımda kanıyordu su çıkıyordu içinden iltihap akmıyordu koku yoktu sadece yara bi küçülüyordu bakmışsın kocaman açılmış oluyordu,
şuanda ameliyatdan sıkıntım çalıştığım zaman yada fazla ayakda kaldığım zaman ameliyat bölgesiden atma alıyor böyle tık tık bişiy atıyor o bölgede şimdilik sıkıntım yok inş olmazda.
Herkese acil şifalar dilerim

ostomyelit

bende ostom yelit hastasıyım bu illeti 31 yıldır çekiyorum en son 2 yıl once ameliyat oldum yara kapandı ama 1 yıl sonra tekrar açıldı hakketten çok illet bi hastalık bazen çoooook ağrılar çekiyorum allah hepimşze yardım etsin burdakileri okuyup ısırganı deniyorum:) inşallah çözüm yolu olur

Ameliyat olalı 6 ay oldu şuanda sorun yok inş olmaz birdahada tekrarlamaz,
Herkese şifalar dilerim.

Gözüm aydın :)
Daha önce antibiyotikle kurutmuş olduğum baş parmağımdaki yaranın olduğu yerden tekrar açıldı,ameliyat olduğum yerden sorun yok orası kapandı ama şimdi de bu baş parmak uğraştıracak gibi,
ömerali;
arkadaşın dediği ısırgan otunu deneyip doktora öyle gitmeyi düşünüyorum gelişmeleri yazarım.

ömerali;
Arkadaşım bu ısırgan otunu yemeye yerim ben zehir olsada ama annem babam çiğ yenmesinin zor olduğunu söylüyorlar yanlış bişey yapmayalım nasıl yenecek yıkayıp maydonoz kıvırcık yer gibimi yiyeceğiz? İnsanın ağzını dalamıyormu bu ot eline bile değdiği zaman bile kabartıyor heryerini nasıl olacak bu tam açıklayıcı yazarmısın gerçi en son 3.ayda girmişsin inş okuyunca cevap yazarsın.

Arkadaşlar ilk baştan herkese geçmiş olsun derim,benim önerdiğim bu Dr muhakkak danışın derim çünkü kendisi bu işin ustası diyebilirim KOcaeli Araştırma Hastanesi(umuttepe) Yrd.Dc.Dr. Bilgihan Tosun (Ortopedi)

merhaba siteye daha yeni uye oldum bende osteomyelit hastasıyım malesefkı hastalıgımın ilk başta yanlış teşhis sonrasında ise geç kalındığı için oluştugunu öğrendim.. ilk şikayetim kolumun ağrsından geceleri hiç uyuyamazdım istanbul taksim hastanesine gittim kas ağrısı dedilerr gunden gune dahada dayanılmaz bir hal aldıki acile gittiğimde ise kien böck hastalığı dediler amelıyata aldılar amelıyattan cıktıgımda sol el bılegımın oynak yerinde 2 tane kanca takılıydı 1.5 ay sonra kancalar hiçbir uyusturma yapılmadan cekılerek cıkarıldı :( aradan 2 yıl gectı o dönem ankaradaydım bir gece kolumun agrısıyla uyandım ama öyle böyle bir agrı değil sabaha kadar zar zor dayandım sabah hastaneye gttıgımde çatlak dediler :/ ama hıc bır yere vurmamıstım yada dusmemıstım... 2 hafta alcıda duracak dediler inanınn alçıyı 1 hafta tutamadım kolum şişti gidiyrdum hastaneye bırsey yok dyrlardı dayanamayıp keserek cıkardım.. önceden gecırdıgım amelıyat yerim şişp gerilmişş aradan 2 gun gecmedı tabı bende aynı acı bır anda amelıyat yerim patladı iltihap akmaya başladı hastaneye gttıgımde yıne yok bırsey dediler antıbıytk verdiler.. gecmedı agrım coğaldı kolumm remenn eriyrduu hissediyrdum.. inanınn ARASTIRMA HASTANESİ hastalıgımı teşhis edemedi.. calıştıgım avm deki doktr buldu hastalıgımı hastaneye tekrr gttıgımde bn syledmm kemık ılthbıı olabılırmı bu hstalık dye doktorun verdiği cvp: AAA EVETT HEMEN YATIRMAMIZ GEREK SİZİ :( ve hastaneye yattıgım gun amelıyatt olmadan son pansuman esnasından sol bileğimden 2 parca kemıgım düştü o doktorun yuzunu grmenızı isterdim bembeyaz oldu...patolojıye gdecek dediler düşen kemıkler amelıyattan cıktıktan sonra öğrendimki kaybetmişler :( vee hstneden 1 hfta snra tburcu edldgımde dedkleri şey 3. şnsın yok KOLUNU KESİCEZ :( ve şuan ne yazıkkı yaklasık 3 gndr sag kolum drsekten asagıya cok agrıyr ve bn istanbula geri döndüm... buu zamndıı kımı kıme skayet edcemkıı eger erkn teshis konulmussa hstalıgınıza sakın ertelemeyin...

Baş parmak tırnağını söktüm,parmağın altındaki deriyide keserek furacin krem sürdüm,yara kapandı tırnak düzeldi bakalım nekadar gidecek bu takdik :)

merhaba Ben Evren YILDIRIM bende 18 yıl önce yere düştüm bacağımda kemik iltihaplanması meydana geldi 2 kez muşta 2 kez ıspartada ameliyat oldum
ilk yıllar yürüyemezken daha sonraları yürümeye başladım baya iyileşmler oldu ama 18 yıl boyunca bacağımdan iltihap akıyordu enson 7 ay önce yara kapandı ama doktorların söylediğine göre latent evrensinde yani dinlenme evreisnde imiş tekrar devam etme ihtimali varmiş hatta iyi tedavi edilmezse keilme ihtimali bile varmış

Selam Ömer Ali,
bu ostemyelit illeti bende de var 8 yıldır çekiyorum.
ısırgan otunu bende denemek istiyorum fakat çiğ nasıl yiyeceğim. ağızda kaşıntı ya da uyuşma yapmıyoru mu? tek endişem bu. beni bilgilendirirsen sevinirim..
çetin ... cetin@guletgroup.com msil atarsan daha da makbule geçerr...

arkadaslar hepinize geçmiş olsun bendede ostemyelit vardı 4 yıl çektim ayak tabanında kuş parmak altında idi yürümek işkence gibi bişeydi çok ağır antibiyotikler kullandım. allaha çok şükür tabanda nasır ama enfekte değil 2 yıldır işlemiyor. bendekin sorun ayaktaki şekil bozukluğundan ileri geliyordu. ayak dengesiz bastığı için gücün hepsi nasır olan bölgeye verildiğinden bi türlü tedavilere yanıt vermedii.. ancak 2 yıldır ort. bot kullanıyorum böylelikle ayaktaki dengesizlik ve baskı tek nokyadan alınıp dağıtılmış oldu... rabbime binlerce şkr opera falan olmadan kapandı. bazen çok az bi acı veriyor ama eskisinin yanında sinek ısırığı gibi bişey...

Selam arkadaslar,
Ben spina bifida hastasıyım en son 12 yaşında amelıyat olmustum ayak bileği düzeltilmesi için biraz düzeltildi.. Sol ayagımda bilekden altında his yok. 8-10 aydır ayağımın altında yaklasık olarak mercimek tanesi kadar bir delikden iltihap akıyordu arada sırada bazen kapanıyor bazen acılıyordu bu surecde..... 3,5 ay önce kadarda ayağımda bir şişme meydana geldi çok ateşlendim çok aşırı iltihap birikti 2-3 aydır dr. dr. gezdim ama bir sonuca ulasamadım. Şuanda ayağımdaki şişkinlik hala duruyor toplam 100 gün kadar oldu komple hiç düzelmedi ve sürekli akmaya devam ediyor.. bu tedavi süreci icersinde yaklasık 35 tane antıbıyotık iğne , 50-60 tane kadarda hap kullandım bir fayda görmedim... tavsiye edeceğiniz DR. olarabilir, ilaç olabilir, ne bilim aklınıza ne geliyorsa yardımlarınızı bekliyorum..

Not : en son heyete çıktığımda sürekli bu hastalığı çekiceğimi ve daha kotuye gıtmesı durumunda ayağımın kesileceğini soylediler.

arkadaşlar bu hastalıkla ilgili olarak 9 aralık günü ameliyat oldum.. tedaavi sürecim devam ediyor... yaralı bölge temizlendi içerisine antibiyotikli sünger konuldu... iğne ve hap olarakda antibiyotik kullanmaya devam ediyorum.. bu 15 gündür herhangi bir iltihap akıntım olmadı.. durumdan sizleri haberdar edeceğim..

Bu hastalık tedavisi uzun ve meşakatli bir illet maalesef. Tedaviyi zorlaştıran en büyük etkenlerden biriside bilinçsiz antibiyotik kullanımı. Benim nacizane tavsiyem bir ortepedi doktoruna göründükten sonra büyük olasılık kronik ostemiyolitte yapacağı kemiği temizleme ve yara kültüründen alınan örneğe göre etkili ve uzun süreli bir antibiyotik kullanımı olacaktır. Büyük olasılık bakteri metisilin ve penisilinlere direnç geliştirmiş olacağından IV yani damardan cubucin, targocid, vankomisin vb. güçlü antibiyotiklerle mikroba savaş açıp kazanmaya çalışacaklar tabi bu işle uğraşmayı göze alacak cevval bir ortepedi doktoru ve enfeksiyon uzmanı bulmak lazım.sitede bahsi geçen antibiyotikler sadece geçici çözüm olur. ağrı geçer akıntı yavaşlar sonra tekrar alevlenir. Kullanılan ilaçlar pahalı ve yan etkileri bol psikolojik olarak da sağlam olmak lazım herkese geçmişolsun

Sedim ve crp bu hastalığın tanısını koymakta çok önemli değil sadece limitlerin üzerinde çıkması durumunda enfeksiyon olduğunu anlıyorlar. Fakat ağrı ile eşlik eden ateş durumu bölgede bir problem olduğunu gösterir ki mr ve kemik sintagrafi ile kesin teşhis konulabiliyor. Kronik ostemiyolitte temel tedavi kemiğin ölü noktalarının tamamen temizlenmesi (kemikten kan gelene kadar), ondan sonra alınan kültüre göre mümkün olan en yüksek dozda ve uzun süreli (min 8 hafta bazen 3 ay) antibiyotik tedavisi ile kesin bir istirahat yapmaktır. Bundan sonrası allaha dua edip lanet bakterilerin yok olmasını ummak 30 sene geçse bile tekrarlama riski ise yeterince zor bir durum.

meraba gönül yarası kardeşim bende 12 yaşından beri osturmmaltik kemik iltahabı var ben şuanda 28 yaşındayım aşa yükarı 17 yıldır bu hastalı çekiyorum bende senin gibi gitmedim bir doktor kalmadı sürekli akıntı yaralarım vaerdı ve herkez beni dışlamıştı
bende çapada bir doktoraa gitim ve orda bana ayamı kesiceni söyledi ben çok üzüldüm doktorum bana dediki ben seni çok sevdim senin ayanda bir ameliyat denemek istiyom razılın gelirse kemik nakli yapmak istiyorum ben razı geldi ve şuanda çok iyim 10 ameliyat oldum en azında yaralarımda kurtuldum
ayamın şekli bozulmuştu onuda 2 ay önce düzelti şuanda cerepemde düzgün çok mutluyum şimdi doktorumun adı doç.dr.önder ismet kılıç oğlu
;););)
;)

slm ergün kardeşim bende çapada tedavi oluyorum ama levent hocayı ben tümör üzerine bakını biliyorum bu arada kahraman hocayıda tnıyorum çok iyi bir hocadır bir süre bende o hastanede tedavi gördü belki duymuşundur ayşegül bursalı vardı o tedavi eti ama faydasını görmedim bve semih ayan oğlu vardı

oo ilaçların fayası oldumu gönül yarası

sayın gönül yarası sen hangi hastanelere gitin hangi doktorar tedavi eti

sayın arkadaşlar özelikle gönül yarası size bir tavsiyem var bende 16 yıldan fazladır osturmatik kemik iltahabı var ben çapa tıp fakültesinde doç. dr. önder kılıç oğluna tedavi oluyorum faydasınıda görmedim deil yaram vardı ama ala şükür 3 senedir yok gönül yrası kardeşim sna tavsiyem bi gitmeni isterim çok ii bir hoca
kendisi

arkadaşlar bu kemik iltihabı insana ne gibi rahatsızlık veriyo bendede şübheleniyola birkaç gün içinde biobsiye gidecem kemiklerden parça alacaklar verdiği rahatsızlık nedir mesela bende ateşlenme var sebebi bulunmuyor verdiği rahatsızlıktan bahsederseniz sevinirm

Sorununuz nerde acaba ? yeni başlamış ise korkmanıza gerek yok tedavi edilebilir ama Kronikleşti ise iş zorlaşıyor.Bir dizi ameliyatlar gerekebilir.Başlangıçta Akut Osteomiyelit Ateş,halsizlik,titreme,bulantı vs yapabilir.Bende Femurda yaygın durumda ve Kronik durumda iyileşme şansı anca mezarda denilenden.

Selda34 mrb.kemik nakli ile tamamen iyileştinmi nasıl oldu hangi kemikte ? kemiğin tümünde mi yoksa bir kısmında mı? bunları detaylandırırmısın.

biobsi doktoru flmleri inceledi ve o bölgeden biobsi yapapamam dedi platinler civatalar engelliyomuş beyin cerah biobsi olmazsa ben bişey yapamam diyor belinide açamam açılacak yeri kalmadı 3 kere açıldı dedi ifeksiyon bana iltihaptan sıvı gelmeyince bişey yapamam dedi yani beni kaderime terk ettiler hergün ateşleniyorum hap ile duruyorum ancak hapta nereye kadar hele gece terlemem bıktırdı ne havlu dayanıyor ne gecelik ne yapacağımı şaşırdım tam 3 aydır hergün ateşleniyor gece terliyorum bu kemikteki iltihabın başka yolu yokmuki

Sizin sorun Omurilikte falanmı çünkü o bölgede sinirler geçtiğinden ameliyatta zor olur ama yaşadığınız bölge neresi bilmiyorum da Ankara istanbul gibi yerlerde ancak ilgilenirler diye düşünüyorum.Ayrıca ordaki kemikte kazıma yapılabilirse ve uzun süre duyarlı antibiyotik kullanırsanız sorun düzelmesi lazım.Kronikleştiyse iş daha zorlaşıyor malesef.Ben Baltalimanı Kemik Hastanesinde tedavi oluyorum fakat sizin sorun omurilikte ise orası bakabilirmi bilmiyorum.İnşallah Kısa zaman da iyileşirsiniz.Gece terlemeleri bende de oluyordu iltihap akut fazda ise bu tür belirtiler olur.Akıntı olmaması aslında dezavantaj akıntı olunca ben rahatlıyordum akmayınca çok sıkıntı çekiyorum.

iltihap omuriliğe yakın omurgada orası kazada tamamen parçalandığı için platin yerleştirdiler sırt kemiklerimde yok onlarda parçalanmış platinli

Hocam çok geçmiş olsun.Sizin sorunu sadece Osteomiyelit uzmanı ortopedi dr ları değil bir kaç farklı branş dr unun birden bakması gereken bir sorun.Beyin cerrahı,fizik tedavi,Enfeksiyon Uzmanı vs dr ların komplike çalışma yaptıkları Hastaneler lazım Ankara,istanbul gibi yerlerdeki üniversite hastaneleri falan bakması lazım.

Bu illetin tedavisi iyileşme şansı ben bunu çekiyorum ve tecrübelerime dayanarak yazıyorum.Konuyu açtığımda ayak tabanında yara vardı kapanmadı ve ortopedi bölümüne kemiği kazıtıp temizlettim,fakat baş parmaktaki yara yine uzun süredir devam etmekte.Uzun süreli antibiyotik tedaviside görmeme rağmen kapanacak gibi kapanıyor gibi olmasına rağmen tekrarlıyor.Ameliyatta çözüm değil belli süre sonra illaki biyerden patlak veriyor.Uzun süre hastanelere gidip gelmeme rağmen ne crp yüksek çıkıyor ne çektirdiğim mr da çıkıyor,onun içinde durduk yere canını yakmayalım diyede ameliyatla o bölge kapatılmak istenmiyor.Ayakta his olmadığı içinde doğrusu ameliyatdan sonra kapanmazsa parmağı almak zorunda kalırız diyede yapmaktan kaçılıyor.
Arkadaşım tavsiyesi üzerine kudret narı yağını sürüyorum faydası oluyor gibi bakıyorum kapanmış bakmışım eski halinden dahada büyümüş,şu sıra kapandı 2 gün sonra yine açılabilir garantisi yok kapandığına dair.

sayın gönül yarası kardeşim bende senin durumundayım ben çapa tıp fakultesinde önder kılıç oğluna tedavi oluyorum faydasını gördüm sanada tavsiye ederim

ayamın bir çok yerinde var kironikleşmiş işim zor onu farkındayım 10 kere ameliyat oldum zaten

Üst Alt