Kuman Bey; osteomyelit sağ bacak femurda parçalı kırık sonrası izmir asker hastanesinde yapılan ameliyatta kullanılan platinin mikroplu olmasından dolayı oluşmuş(platini aldırdığım doktor söyledi)Hiperbarik tedavi İstanbul GATA asker hastanesinde bir ay yattım,antibiyotik destekli yaklaşık 15 kez,30'ar dakika oksijen odasında gruplar halinde tedavi gördüm.Bu süreler hastaların tedaviye uygunluğu ölçüsünde dr gözetiminde değişiklik gösterebiliyor.Ben burda gördüğüm tedaviden hemen sonra kurtulmadım osteomyelitten,yaklaşık iki yıl daha sürdü akıntılar, ordu vazife malül maaşı bağlandıktan sonra İzmir 9eylül üniversite hastanesinde 56 gün yattım,doktor gözetiminde pansuman,enfeksiyonun sonuna gelen dirençte düzenli antibiyotik tedavisi,yani bu dirençte antibiyotikte etkili olmasa ameliyat kaçınılmazdı,akabinde hastaneden çıktıktan sonra 6 ay boyunca dakikasını dahi geçirmeksizin yine antibiyotik kullandım,beni asıl kurtaranın hastaneden çıktıktan sonra 27 yıl içtiğim sigara belasını bırakmam olduğunu önemle siz ve bu yazdıklarımı okuyan herkese aktarmak istiyorum.Benim bundan başka belkemiğimde L3-4-5 kırığı,buna bağlı nörolojik,kronik,sistemik rahatsızlıklar,ağrılar,sızılar mevcut,benden ayrılması zor olan bu rahatsızlıklarla dost olma bilincimi geliştirerek,kötü alışkanlıklarımdan kurtulmam gerektiği inancıyla,kararlılıkla yapmam gerekenleri yerine getirme gayreti içinde oldum,sonuç aldığımı düşünüyorum,tüm rahatsızlıklarımla dostum,kötü alışkanlıklarımla onların bana düşmanlıkları kadar düşmanım.Kurtuluşumu kendi potansiyelime inanarak,herşeyin süreçleri olduğunu bilerek,saygıyla,sevgiyle,çalışarak elde etme gayretime bağlıyorum naçizane.osteomyelitten kurtuldum diyorum;çünkü onu sigara gibi kurtulunması gereken bir düşman olarak gördüm ve sonuç aldım.Değerli Dostum bugünü yaşarken gelecek kehanetinde bulunma yeteneğim olmadığı için ilerde ne olur bilemiyorum,bütün bunlara bağlı olarakta tekrar endişesinden fersah fersah uzağım.Bir noktanın altınıda özellikle çizmek istiyorum;rahatsızlıkların hemen hepsinin ortak isimleri vardır,ancak bunların hepside kişiye özel olması hasebiyle farklı seyredebilir,onun için benim tedavi sürecim bir başka arkadaşımın tedavi sürecine uymayabilir,sizinle bu satırlardaki paylaşımım,bir fikir vermeye dönük ve tavsiye niteliğindedir.Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.Mutlu,güzel günler diliyor,saygılar sunuyorum.