Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osteomyelit kemik enfeksiyonu ve tedavisi..?

1.5 sene antibiyotik tedavisi gördüm,ayak tabanımdaki kapanmadı baş parmağımdaki kapanmıştı.Ayak tabnımdakini yara olan bölgeyi kemiği kazıdılar o bölgeyi temizlediler bi sıkıntı sorun yok orada ama,ayak baş parmağımdaki yara tekrar oluştu.Yine antibiyotik tedavisi gördüm kapanmadı ameliyat olacaktım iş değişikliği yaptım hemen raporlu olmamak için laf işitmemek için 7 ay dişimi sıktım geçen hafta pazartesi günü iş yerimde fenalaştım ateşlendim ayağım iltaap topladı iş yerime bildirdim tamam git dediler,salı günü hastaneye gittim geçen hafta çarşamba günü ayak baş parmağımıda kazıdılar temizlediler kemik parçasını patolojiye gönderdiler bakalım sonucu 15 gün sonra çıkıcak,dün pansumana kontrole gittim dikiş gayet güzel gözüküyordu pansumanlarımı ben kendim evde yaparım gelmesem dedim dikişlerin kaynayıp kaynamadığını takip edebilirsen gelme dedi bende tamam geleyim sizin bakmanızla benim bakmam farklı olur dedim eğer dikişlerin kaynamasında sıkıntı görülürse hiper barik oksijen tedavisine başlayacağımı söyledi doktorum.Şuanda raporluyum evdeyim bi sıkıntın kafana takılan olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım özelden yazabilirsin kafana takılan soruları..Geçmiş olsun sizede..

arkadaşlar selam ismim ahmet nart 2005 yılında bir motorsiklet kazası ve yanlış ameliyat sonrası 8 ameliyat sonrası ayağımdan 15 cm lik femur kemiği alındı ve yine sol ayağımdan kaval kemiği arkası tibia damarları ile nakledilmişti bu başarılı operasyonler prof mahmut berkman ve prof.cihangir tetik tarafından gerçekleştirildi nakil yapılan yerde osteomyelit gelişti crp 368 di acilen ameliyata alındım 4 litre iltihap boşaldı 1 ay boyunca yüksek dozda 4 antibiotik verildi rifcap vancomisin ampul sefazolin ve targocid kullanıldo ve ayğıma sonra vac cihazı bağlandı 3 günde bir pansuman yapıldı günlük 9 gr karışık antibiyotik tedavi yapıldı vac cihazı ile yeni doku gelişti ve 40 cm uzunluğundaki 10 cm derinliğindeki yaram 2 3 ayda kapandı tamamen ayrıca vac cihazı masraflarını ssk karşılıyor yüksek maliyetli çünkü sayın admin şu osteomiyelit gelişmeden önce morbit obezite 50.6 kg /m2 diyabet tip 2 ile başvurdum hastane Q özürlü raporu verdiler sonra osteomiyelid sol femur fibula nakli hala kemik tam gelişmedi morbit obezite tip 2 diyabet ile başvurdum malulen emekli etmediler bilgi edinme hakkımı istediğim dilekçe yazdım bu dilekçeyi itiraz dilekçesi varsayıp ankara yüksek sağlık kuruluna göndermişler benim dosyayı oradan da ret cevabı geldi verilen oranlar hakkında hiç bir bilgim yok sadece ret edildi dediler şu anda bu durumdan dolayı sadece mahkeme açabilirmişim itiraz edip tekrar muayene isteyemiyormuşum sizden ricam belirttiğim rahatsızlıklarla cetveldeki rakamsal değerlerinin ortalama sakatlık oranımı yazabilirmisiniz bu arada sürekli bir ödem var diğer ayağımın 2 katı rahatsız olan ayağım komple şimdiden teşekkürler.

slm arkadaşlar bu ostemiyelitten bende muzdaribim tam 30 yıldır çekiyorum bir çok defa tedavi uygulandı kısmi iyleşme oldu ama sonra hep aynı sağ bacağımın diz kapak üstünü yaklaşık bir karış üstünde yara var akıntım devam emekte bu meretten kurtulmak zor en son 10 yıl önce dr gittim bacağımın kesilmesi gerektiğini söyledi bende kestirmedim zaman zaman ağrılarım ve ateşim oluyor kesin tedavi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyoruz düşenin halinden düşen anlarmış nerde kime tedavi olduğunuzu yazarsanız memnun olur ALLAH hepinizden razı olsun (şu an ağrıları artığı için uyuyamadım)

osteomyelit tedavisi oldum Femur kırığı tedavi asamasında birsekilde enfeksiyon olustu, ve bu enfeksiyonla 2yıl kadar ugrastım, antibiyotik destekli hiperbarikoksijen tedavi ile sonuclandırıldı. 7-8 yıl oldu kalan eser 4 santim kısalık, eee birde femur boyunca dekor oluştu... Doktorlarınıza bu bilgiyi sorunuz...

femur kırığı sonrası gelişen osteomiyelitle 2 yıl boyunca yaşadım.İlk akıntı kalçamdaki vidalardan başladı, bu vidalar alındı, ardından akıntı devam edince alttaki vidalar ve platin komple çıkarıldı, uzun süre değneklerle gezdim, o sırada psoudenomas bulundu alınan kültürlerde (5 kültürden anca birinde üreme oldu).Doktorum Bursa'da Prof.Dr.Kemal Durak'tı.

2 hafta Uludağ Üniversitesinde seftazidim ve amikasin aldım.Yara kapandı, bir süre sonra değnekleri bıraktım ve normal hayatıma devam ettim, fakat çok ayakta kalınca ağrı, kasılma hissediyordum.Bir gün yorulsam, bir gün dinlenmek zorunda kaliyordum ağrıların geçmesi için derken tekrar patlak verdi bu sefer bacağımın arkasından yara açıldı ve akıntı başladı.
Aynı doktorum 3 operasyon yaptı apseyi boşalttı fakat 2 hafta sonra biraz altından tekrar akmaya başladı.Kültürlerde üreme olmadı.

Araştırmalarım sonucu Şişli Memorialda Mehmet Kocaoğlu'nu buldum fakat femuru 7cm kesip tekrar uzatmayı önerdi, kabul etmedim.
İzmir' e gittim ve Prof.Dr.Kadir Bacakoğlu tarafından ameliyat edildim.Femur kemiğini tamamen temizledi, ölü boşukları greftledi ve femura pencere açtı, sonrasında akıntı devam etti ve beni Prof.Dr.Kadir Biberoğlu'na yönlendirdi.Kadir hoca inatla 6 hafta meronem kullanmamı istedi ben de dinledim, 6 haftalık meronem bitince de ardından rifampisin ve siproflaksasin verdi.2,5 aylık bir süreçte akıntı, şişlik bitmişti, yürüyebiliyordum, şuan 3 ay oldu ve çok sağlıklıyım.Şişlik, ağrı, ateş, yorulma hiçbiri yok.İlk defa crp ve sedim normal çıktı.

Bu hastalığı çekenlere İzmir'deki doktorlarımı şiddetle tavsiye ediyorum.Ne kadar iyi doktor olursa olsun eğer bu konuda tecrübesi yoksa gerçekten sadece vakit ve para kaybı oluyor.

Anlayacağınız üzere 2 yıldır bir çok doktor ve hastaneye gittim.Bu konuyla ilgili çalmadık kapı bırakmadım.İnancınızı kaybetmeyin.Sormak istediğiniz birşey olursa irtibata geçebilirsiniz.

İnş tekrarlamaz bir dahada,

Herkesin bünyesindenmidir yoksa enfeksiyon çeşidindenmidir aklım almıyor benim bu işe,bende uzun süre antibiyotik tedavisi gördüm kapanmayınca kemği kazıttım temizlendi hissizlikten dolayı dolaşım bozukluğundan dolayı kaynama gecikti.Daha sonra antibiyotikle kapanan baş parmağımdaki yara tekrar tazeledi,özel hastanede parmağımıda kazıtıp kemği temizletmeme rağmen akıntı yok ama yara kapanmıyordu.Hiper barik oksijen tedavisi gördüm 1 ay ha kapandı ha kapanacak derken minnacık nokta kaldı,oksijen tedavisi bitti o minnacık noktada kapandı.Derken yine ayağımda kızarıklık şişme oldu son hafta yine parmak altında morarma olduğunu gördüm geçen hafta cuma gün işten çıkınca eve gittiğimde mos mor olduğunu gördüm ve kendim moraran yeri keserek içindeki toplanan iltihabı akıttım,ve kurudu şimdilik sıkıntı yok gibi bakalım ne zamana kadar..:rolleyes:

miracles;

Kullandığın ilaçlar iğne değil değil mi ? Çünkü bende damar yolu da çok sorunda :( eğer tekrarlayacak olursa doktorumla görüşüp sizin ilaçların ismini verip birde bunları deneyelim diyecem çünkü bu ilaçları kullanmadım ve benim kullandıklarıma vücut artık bağışıklık kazandı ve soğuk algınlığınada verilen antibiyotiği yazmıştı...:rolleyes:

gönülyarası kardeş,

zor zamanlarım oldu benim de bu hastalık yüzünden, araştırma yaparken senin yazdıklarını vs.. okumuştum hep, hala geçmemesine çok üzüldüm.

kullandığım ilaçlar alınan kültürde üreyen bakterinin hangi antibiyotiklere karşı dirençli hangilerine karşı dirençsiz olduğuna göre belirlenip verildi hep.Yani sende ki bakteri de farklı olabilir, kazandığı dirençler de.Yanlış antibiyotik tedaviyi çok zor duruma da sokabilir gerçekten dikkatli olmak lazım.

Son doktorum osteomiyelit ile ilgili şu tedavi yolunu kesin ve net olarak belirtmişti.

1- Yabancı cisimlerin enfekte bölgeden çıkarılması (platin, vida, vs..)
2- Enfekte yerin debride edilmesi.Enfekte dokuların uzaklaştırılması.
3- Ölü boşlukların doldurulması.
4- Uygun antibiyotik kombinasyonu ile 6-8 hafta damardan tedavi.(antibiyotikler antibiyogram ile belirleniyor.)
5- Ardından da 6-8 hafta ağızdan antibiyotik tedavisi.

bu adımların herhangi birisi atlanırsa tedavi başarısız olur demişti.

Malesef hekimler bu konuda tecrübesiz, ben İzmir'deki doktorları bulana kadar çok zaman ve para harcadım.Çok doktor araştırdım, herkes birilerine iyi diyor ama daha önceden böyle bir vakayla karşılaşmamış oluyorlar.

Eğer gerçekten bölgede kan dolaşımı az ve konak bakteri eldeki antibiyotiklerin hepsine direnç kazanmışsa şöyle bir alternatif daha mevcut :

Phage Therapy Center

Gürcistan - Tiflis de bizim gibi hastaları iyileştiren bir tesis.Hakkında az bilgi var fakat yayınlanan istatistiklere göre başarı oranları gayet tatmin edici.Ben doktoruma bahsettim, inanmadı, araştırmaya değer bulmadı açıkçası.İmkanınız varsa bence denenebilecek bir yöntem olabilir..

Bendeki meret nasıl birşeydir aklım almıyor..:rolleyes::rolleyes:

Kanda crp sedim hepsi normal çıkıyor kemik sindigrafisinde osteomyelit çıkıyor mr da çıkmıyor iltihap topluyor doktorun yanında akıyor iltihap kültür alıyor temiz çıkıyor (materyal yara olarak çıkıyor) ameliyatla kazınıyor ameliyatta kemikten etten akıntıdan kültür alınıyor negatif çıkıyor.Enfeksiyon doktorumda şaşırdı kafayı yememek elde değil,bendeki sorun dediğim gibi kan dolaşımı bozuk his kaybı mevcut ama akan iltihap ne ozaman..:confused::rolleyes:

Yok yok bu benimle toprağa kadar gider,kanka olduk zaten.Birde şu var bu zamanlar yoklama çekiyor ufaktan Haziran...Ekim arası coşuyor ş.....z hastalık..:rolleyes:

Doktorlarınızın tavsiyeleri haricinde ben ayak tabanındaki yara ve osteomyelit ile tecrübelerimden yola çıkarak şu tavsiyeleri verebilirim.
1-Sigara mutlaka ama mutlaka bırakılmalı '
2-Diyabet varsa kontrol altına alınmalı
3-Damar cerrahisinin daralan kapanan damarlar açısında ayak ve bacaklarınızı incelemesinde fayda var
4-Protein ağırlıklı beslenin şeker enfenksiyonların iyileşmesini güçleştirir insülin direnciniz varsa tedavi ettirin
5-Vitamin takviyesini doktorunuza danışın
6-Bağışıklık sisteminiz güçlü olmalı bunun için moralinizi yüksek tutun
7-Ben ayağımdaki yarayı serum fizyolojik kullarak dezenfekte ederdim yara bakımı konusuna çok önem verin
8-Diyabetik ayakkabı ve gümüş içerikli diyabetik çoraplar faydalı olabilir .düşük basınçlı varis çorapları kan dolaşımını düzenlemede yardımcı olabilir.
9-Doğru antibiyotik tedavisini bulun ve kaç ay gerekiyorsa ihmal etmeden tedaviye devam edin mutlaka belli aralıkla kontrollerinize gidin

Burası bayadır ölüydü çok şükür canlanmış.Bende adaha önce hikayemi anlatmıştım şimdi girmek istemiyorum çok uzun.
-Sol femur yer yer yaygın kronik osteomiyelit.
-18 yıldır çekiyorum
-Kaza sonrası basit bir femur kırığı ama İst. Samatya hast. bu hastalığı kaptım.
-6 kez ameliyat oldum 7. den Kaçtım :) artık psikolojim aşırı bozulmuştu.
-Tedavi Gördüğüm hastaneler(Samatya 4 kez + Balıklı Rum Hastaesi + Baltalimanı Kemik Hast.)
-Sigara içiyorum hemde çok fazla.
-Etken bakteri ''Staphylacoccus Aureus '' yani meşhur hastane bakterisi MRSA olarak geçer.
-Tek duyarlı olduğu Vankomycin ama onada ölümcül alerjim var.Şimdi Targosid çıktı Allah'tan onunla idare ediyoz tedavi zamanları...
-Bacağım 7 cm kısa ve çapraz kaynadı.
-Şuanda kemiğin her bölgesinde çürükler var.Dr.lar cesaret edip antibiyotikli boncuk uygulyamadı.Kırılabilir dediler.
-Sadece Prof.Dr. Mehmet Kocaoğlu seni iyileştirim dedi o zaman Çapa daydı.Ama ben güvenemedim hem çok para istediler (Hava Parası hariç) hemde M.Kocaoğlu nun tavırları hoşuma gitmedi.
-Ama M.Kocaoğlu nun bir öğrencisi olan bizaman Kırıkkale Ün.Tıp Fak. Doç.Dr.M.Çetik miydi ne ismi unuttum o dediki M.Kocaoğlu benim hocamdır ama bence seni iyi incelememiş, senin bacağa kazıma ve yıkamadan başka hiç bir şey yapılamaz her tarafı gitmiş dedi malesef.
-Ayrıca Baltalimanında gördüğüm tedavileri herkese önerebilirim.Orası aslında tam bu hastalığın hastanesi.Ama çok küçük olduğundan 6 ayda sıra geliyor insana.Şu anda 2006 da orda olduğum geçici ameliyatla ayakta duruyorum.Kemikte delik açtılar ve ordan akıyor akıntı.Şu an biraz iyiyim ama sık sık sıkıntı yaratıyor.
-Benim kemiğin durumuna göre HPO hiperbarik oksijen tedavisini hiç önermediler, çünkü sorunun çok derinlerde olduğunu HPO nun daha yüzeysel yarası olanlarda faydası olacağını söylediler.

Kocaoğlu'nun tavırları benim de hoşuma gitmemişti, ayrıca çok da para istemişti.

Sigara bırakılmalı gerçekten, ben de bırakmaya çalışıyorum 6 aydır, bir başlayıp bir bırakıyorum, genele vurulursa haftada bir paket bile içmiyorum fakat doktorum onu da içmememi söyledi.

@mtunc52 hocam bahsettiğim tiflisteki tedavi merkezini araştırmanızı öneririm.Maliyeti ne kadar olur bilmiyorum fakat adamların başarı hikayeleri gerçekten insanı cezbediyor.

osteomyelit illet birşeydir. benden iyi kimse bilemez... sol bacağıma takılan platin sonucu kemik enfeksiyon kaptı. 3 yıl ağır antibiyotik tedavisi hberbarik oksijen yapılmauan kalmadı ve sonuç amputasyona karar verildi. sol vbacağım dizaltından ampute oldu. o kadar çok çekmiştim ki keşke daha önce ampute olsaydı dedim. şimdi ben ve protez bacağım birbirimizi çok seviyoruz çok mutluyuz.... :)

Slm abla ciddimi diyorsun. neden amputasyon oldu, antibiyotik falan neden fayda etmedi ?
Şimdi benim femurda kötü durumda ama amputasyon kelimesi bile beni ölmeden mezara sokar Allah Korusun.Çünkü kalçadan kesilen bacak ile diz altından kesilen çok farkeder ya.Şimdi bende endişelendim çünkü osteomiyelitte amputasyonun en son ihtimal olduğunu hatta son yıllarda buna hiç gerek olmadığını okumuştum.

mtunç moralini hiç bozma kardeşim. benim bacağım kurtarılamadı diye seninki de öyle olacak diye birşey yok. herşey gönlünce olsun. yürekten diliyorum hiç görmemişe dönersin. sevgiler........

ilknur helvacıoğlu;

Teşekkür ederim ilknur abla.İyi dileklerin için.

2007 de tümör nedeniyle ameliyat oldum.protez konuldu.1.5 sene sonra akıntı başladı ve 4 senedir akıyor.eklemde olduğu için yaranın kapanması hiç söz konusu bile olmadı. hiperbarik oksijen tedavisi aldım. ozon tedavisine gittim 30 seans.çok etkili bi tedavi %60 faydasını gördüm akıntı azaldı ama devam ediyor.doktorlar kesin bi sebep söyleyemiyor.bilginiz olursa paylaşırsanız çok sevinirim:(

Şunu iyice kanıtladım moralim bozulduğunda kafayı birşeye taktığımda birşeye celallendiğimde tekrar aynı yerden nüksediyor,geçenlerde yine celallenmdiğimde ayak baş parmağımda yine yoklama yaptı.Bacağımdada ağrım oluyordu ara ara daha önce duymuştum ama önemsemedim hiç denemeyide düşünmemiştim,15 gün önce bi arkadaşımla sohbet ederken soğan sarımsağı bol tüket dedi.Bende sarımsağı bol yoğurt içine 2 diş sarımsak 1 sade maden suyu yarım limon blendırla köpürtüm o şekilde içtiğimi söyledim,oda yemeklerde ve bütünde iç ilaç gibi dedi ve içtiğim bu karışım sonrası 15 gündür sabah akşam 1 diş sarımsak yutuyorum sabah aç karna akşam yatarken.

Ne o 15 gün önce yoklama çeken yaradan eser nede bacağımdaki ağrıdan bi haberdarım.Miğdemdeki yanma ağrıda kayboldu ve 10 gün boyunca burnumdan sanki iltihap akıyor gibi akıntı oldu (sanki grip olmuşum gibi )bu hafta akıntı yok burnumda düzene girdi ve sürekli baş ağrım olurdu psikolojikmidir nedir 10 gündür şeytan kulağına baş ağrımdan da eser yok.. :)

Senelerce antibiyotik içtim eğer ki tekrarlama olmazsa ömür boyu her gün sabah akşam sarımsak yutmaya razıyım antibiyotikden iyidir hiç değilse.Denemekte fayda var parayla değil bıçakla kesilmeyecek de :) kokarsa diye tereddüt etmeyin kokmuyor resmi kurumda çalışıyorum çünkü sabah evden çıkarken içip geliyorum sıkıntı yok samim arkadaşlarıma soruyorum sarımsak kokuyormu la diyorum yok diyorlar :)

Aleyküm selam Duran,

edecek gibiydi ama sarımsak'dan sonra sorun yok şimdilik sende dene ne kaybedecen sabah akşam yut ilaç gibi :)

Arkadaşlar merhaba, benim ayak bileğimde 1996 yılından beri Osteomyelit var. Denemediğim tedavi yöntemi kalmadı. En son 19.ncu ameliyattan sonra artık cerrahi defterini de kapattım. Uygulanan tedavi yöntemleri: 1. Küreme (cerrahi) 2. Hiperbarik (İst.GATA, Eskişehir Hv. Hsth. ve Rehab. Mrkz.) 3. Aşırı miktarda duyarlı antibiyotik yüklemesi 4. Kemik Grefti 5.Ölü doku ile beslenen kurt tedavisi v.b. 2011 yılında internette gezinir ve çare ararken bir siteye rastladım. Ana Sayfa - biomedsa Umutsuz ve çaresiz bir şekilde üşenmedim, kalktım Isparta'ya gittim. Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesinde Barbaros Bey'i tavsiye üzerine gördüm ve muayene oldum. O da benzer cerrahileri tavsiye etti. Sonra hemen hastanenin karşısındaki teknokentte bulunan biomedsa firmasına gittim. Bana EMTS cihazını tavsiye etti, hiç cerrahiye gerek yok dedi. Cihaz ile ilgili tedavi sürecimi ilgili site mektuplar bölümünde paylaşıma açmış. Oradan okuyabilirsiniz. Uzunca bir süreç ve yaklaşık 2 yıldır ayağımda akıntı olmadı. Şu an yine akıntı var ama ben aynı cihazı kullanmaya devam ediyorum. Benim için 2 yıllık bir iltihapsız süre epey uzun bir süre. Bugüne kadar en fazla 1 yıl iltihapsız bir süre geçirdim. O da çok yoğun antibiyotik kullanımı sonrasında. Fakat sonradan öğrendim ki kemikte damar olmadığından antibiyotik kemiğe çok fazla tesir etmiyormuş. Tavsiye eder misin diye sorarsanız evet. Belki sizde daha uzun süreli fayda sağlar. Artık Isparta'ya gitmenize de gerek yok. Bir telefon ile cihazı alabilir veya kiralayabilirsiniz. İnanın benim firmayla en ufak bir menfaat ilişkim yok. Tamamen "Attan düşenin halinden yine attan düşen anlar" psikolojisi. Telefonumu da vermek isterdim, ama çalışıyorum ve bazen firmadan telefonumu alarak arayanlara çok zaman ayırmam gerektiğinden veremiyorum. e-mail:yzbrozcan72@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Saygı ve selamlarımı sunar sağlıklı bir ömür dilerim.

Osteomyelit_!

selam arkadaslar ankara tip ta bir prof hocamiz var abd de egitim gormus cok iyi bir hoca prof. Hakan Kınık yalnız ozel de bakiyor ve yaklasik 7-10 bin civari masrafiniz gider.
adamlar 100 bin dolara abd de bu tedaviyi uyguluyor. bence gidip gormekte fayda var. ozel muayene ucreti 300 tl. ameliyat ozel hastanede yapiliyo. dedigim gibi toplam en fazla 10 bin gider. kemik enfeksiyonunda 1 numara. ve kemigi discilerin disi oyduklari makina gibi daha buyuk uclu makinayla kaziyo. enfeksiyonlu bolgeyi temizliyo içine antibiyotik bir madde birakiyo.

Merhaba arkadaşlar,bende de 4 senedir ostimiyer kemik enfeksyonu hastalığı vardı.Çok fazla doktora gittim 4 kere ameliyat oldum ancak enfeksyon kesilmedi.En son olarak Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Hastanesinde ortobedi doktorları hasarlı bölgedeki kemiği keserek üst taraftanda tekrar uzatma tedavisiyle enfeksyonu durdurdular enfeksiyon doktorları da sürekli kontrol ediyor ve bittiğini söylüyorlar ve şu an enfeksyon tamamen bitti. Doktorumun ismi ise Mehmet Kerim Bilsen. Hepinize geçmiş ollsun Allah yardımcınız olsun.

osteomyelit geçirenlerden biride benim ama çok şükür geçti.... sene 2006 da başladı gitmediğim doktor ve hastane kalmadı. en son baltalimanı kemik hastanesi iyidir dedim denemekte ne zarar var deyip oraya gittim adam daha ayağımı görünce ilaç vs. hiçbişey sunmadan kesilecek dedi pskoloji sıfır tabi bende. protez bacaklara bakıp araştırıyorum ama ayaktan ümit kesilmiş durumda bu esnada şişli etfalde dr. olan bi arkadaşım hastane içinde bi araştıralım kesilmesine razı olma falan dedi çok ta inanmamıştım. sonra hiçte ayakla ve kemikle ilgisi olmayan plastik cerrahi bölümünde (dr. Gürsel Turgut) Allah razı olsun kendisinden. ortopedi doktoruyla ameliyat yaptılar kemiği kırıp içine antibiyotik verdiler sonrada plastik cerrahları kök hücre tedavisi ile yeni damarlar yapıp deriyi beslediler. 7 yıl üzerinden geçmesine rağmen çok şükür hala ne akıntı ne iltihap hiç bir şey yok. şimdi tedavi diye her ilaca sarılan yanlış yapar çünkü kemiğin içine ilaç fayda etmiyor istediğiniz en etkili ilacı için isterseniz ki benim yapmadığım tedavi kalmamıştı. eğer benim gibi tedaviden sonuç almak isterseniz. ozaman şişli etfaldeydi ama şuan nişantaşında internetten kolayca ulaşabilirsiniz dr. Gürsel Turgut

Herkese merhaba.Ben de kemik osteomiyelit hastası olduğumu geçen sene öğrendim.Debridman(Temizleme) yapıldı.Sonrasında antibiyotik tedavisi.Herşey normaldi ve iyileştim sandım.1 yıl sonra tekrar etti.Şimdi aynı şeyler tekrar yapılacak..!Sizden de tekrar eden var mı?

Benim 10 yıl sonra tekrarladı.Halen çekiyorum,6 kez ameliyat oldum.Benimki femurda yaygın ve kronik sizde hangi kemikte ?

arkadaşım ankara da mahmut kış adında bir dr var senin derdine tek çare olacak dr mutlaka ulaş beni tedavi etti ben 1981 den bu yana çekiyordum şimdi iyim 2009 son oparasyonu oldum hoca alanında tek desem yalan olmaz

Ufuk senin problem nerdeydi,benim femurda ve yaygın.İstersen Amerikaya git Tedavi edilemez dediler sadece geçiştirici tedavi yapılır dediler.

Mrblar gönülyarasi oncelikle geçmiş olsun bende kronik osteomyelit hastasiyim ve sol femur kemigimin yarisi bu yuzden kesildi. 8 operasyon gecirdim pek olumlu bi sonuc olmasada mrsa veya mssa adindaki bu mikrobu atabildim sonunda. Suan kemik nakli oldum yurtdışından kemik geldi takildi 6 ay oncesinde fakat henuz kaynama yok ve kaynamiyacakta yeni bi amaliyat planliyolar doktorlarim. Simdi ise kaval kemiginin bir bölümünü alıp onu nakledecekler. 1 yil fiksator tasidim 1 yil speacerlarla yasadim simdide bu nakil iyimiyim eskiye nazaran iyiyim. Ben 3 yildir baltalimaninda tedavi görüyorum ve doktorlarım gerçekten harika sağolsunlar ellerinden geleni yapıyorlar tavsiye edebileceğim tek hastane diyebilirim kendi fikrim bu. Tekrar gecmis olsun

Arkadaşlar MR sonucum aşağıdaki gibi bana yardımcı olabilecek ortopedi Prof . arayış çabalarım olumsuz ... konuyla ilgi tavsiye edebileceğiniz iyi bir hoca bilen varmı?

Sonuç: Sol tarafta femur orta diyafiz amputasyon yapılmış olguda gluteusta orta hatta yakın lokalizasyonda . uyluk anterior ve posteriorda amputasyon hattı çevresinde Multipl abse odakları izlenmekte olup . Tanımlanan abse odakları hastanın arşivimizde bulunan 03.09.2014 tarihli MRG tetkiki ile karşılaştırıldığında boyutsal kuçulme izlenmektedir. Amputasyon hattı proksimalinde femur diyafizdeki osteomyelit alanları ve sol femur başındaki septik osteonekrozun guncel tetkikde devam ettiği izlenmektedir.

Geçmiş olsun, amputasyonun sebebidw osteomiyelitmiydi acaba

Üst Alt