Hayır Hayati, önce hastaneye gidip "otomatik vitesli araç kullanabilir" ibareli rapor alman, sonra o raporu Trafik şubeye vermen gerek. Onlar da ibreyi dosyana işleyecekler...
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Mehmetyilmaz' Alıntı:Bu değişikliğe sevinen arkadaşları ben hala anlayamıyorum ya değişikliğin sonuçlarından haberleri yok yada kavrayamadılar yada engelliler arasında yapılan sol sağ ayak ayrımcılığı sizleri entarese etmiyor. Özellikle sol ayağından engelli olan arkadaşlar niye tepkinizi hala koymuyorsunuz yoksa haklarımızın elimizden alınması hoşunuzamı gidiyor.
ÖNCEKİ YAZIM:
Mehmetyilmaz ben bu değişikliğe seviniyorum çünkü benim engelim sağ kolumdan. Kolundan engeli olan ben ve benim gibi arkadaşlar zaten önceki düzenlemeye göre ötv indirimi alamıyorduk. Herkesin verdiği parayı vererek herkesin aldığı gibi otomatik vites araç alıyorduk ama damgalı olduğu için eşimiz, dostumuz, yani bizden başkası aracımızı kullanamıyordu, biz onların otomatik vites aracını kullanamıyorduk. Biz şimdi bu düzenlemeye göre araç aldığımızda yine aynı parayı vereceğiz ama eşimle ben tek bir araç alabileceğim mesela. İşte bu yüzden seviniyoruz.
Ama senin için üzüldüm. Gerçi sol bacak da 2004'den sonra gelen düzenlemeye göre ÖTV indirimi alamıyor diye biliyordum ama dediğin gibi ise üzüldüm, umarım sizin için de dilediğiniz gibi bir düzenleme yapılır.
Buarada ben polikliniklere başvurdum, bacak olsa verirdim ama kol için biz veremeyiz, daha uzman bir ortopedist karar verebilir, sizin devlet hastanesinden rapor almanız gerekir dediler.
Bir de devlet hastanesini deneyeceğim bakalım ne olacak...