ENGELLİ PLAKASI OLMAYINCA KARŞILAŞILAN OTOPARK SORUNUNA BİR ÖRNEK:
geçenlerde engelli arması olmayan otomotik vitesli (ötv ve mtv si ödenmiş) otomobilimle Erzurum hava limanına gittim. Çok saolsunlar düşünmüş hava limanına en yakın yerlere engelli otoparkı koymuşlar. (düşünenlerden Allah razı olsun)
Bende gidip bu yerlerden birisine otomobilimi park ettim. Ancak biraz sonra bir trafik polisi yanıma gelip bu yere araç parkedemeyeceğimi söyledi. Ona engelli olduğumu ama sol bacağından sakatlığı olan kişilerin otomotik vites araçları donanım gerektirmeden kullanabilecekleri için plakamda engelli işareti olmadığını söyledim.
O istemedi ama ben aracımdan çıkıp engelli olduğumu yürüyerek ona gösterdim. (anlayacağınız içki kontrolü gibi bende bir yerde engelli testine tabi tutulmuş oldum
) Sağolsun oda anlayışla karşıladı. Bana park yapmam için izin verdi.
Ama aracımın başından ayrılmamam gerektiğini de söyledi.
Neden sonra bunun nedeni anlaşıldı.
Çünkü hava limanına gelen bütün vatandaşlar beni göstererek neden bu araç park ediyor da biz parkedemiyorz diye beni emsal göstermeye başladıklar.
Polis memuru herkese
- Ya arkadaşlar; engelli plakası yok ama o şahıs engelli o sebepten orda bulunuyor. Ben izin verdim. gibi açıklamada bulunuyordu. Memurun her gelene aynı açılamaları yapması benim yüzümden onun da zor durumda kalması, bazen seslerin yükselmesi, engelli, sakat v.s. şeklinde ki sözcükler v.s. beni iyiden iyiye incitmeye başladı.
Ve nihayet bu aşağılanmalara, küçük düşürülmelere ve memur arkadaşın zor durumda kalması gibi hallere fazla dayanamayıp otomobilimi sürüp oradan ayrıldım.
Yarım yaylak kanunlar çıkarıp başımıza bela edenler utansın diyorum.
Yarım doktor candan eder, yarım hoca dinden eder misali, yarım kanun da işte böyle adamı canından bezdirir.
Bence bu kanunu sil baştan tekrar kaleme almak gerekiyor.
Çünkü işin adeta cılkı çıktı diyebilirim. Her kafadan bir ses çıkıyor. Trafik şubesinde ki memurlar bile her biri başka konuşuyor.
Allah aşkına birileri sesimizi duysun. Şu işe bir çözüm getirilsin.
Vallahi bıktım bu ülkede hele de bu şehirde yaşamaktan. lanet olsun, ÖTV sinede, MTV muafiyetinede. Bir çoğumuz bunların hesabında değiliz. Sadece iinsanca yaşayabilmek için basit seviyede pozitif haklarımızı istiyoruz.
Birilerinin elinde oyuncak olduk adeta
Oysa çözüm o kadar basit ki:
Çözüm = Ön ve/veya Arka cama konulmuş bir Engelli Kartı