Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otopark için engelli park kartı nereden alınır?

Bende %51 oranında engelliyim. Sakaryada yaşıyorum. Çok uğraşmama rağmen bu engelli park kartını alamadım!

kridvan arkadaş sen park kartını tam olarak nereden aldın? Orayla görüşüp bende alabilirmiyim acaba?

Engelli park yerlerini neden diğer engellilerin kullanamıyor. Ben bedensel engelli değilim ve %90 raporum yok. Bu yüzden H sınıfı ehliyet ve özel tertibat kullanabilir raporu alamıyorum. Bu sebepten ötürü engelim mi kalktı yani. Ben gene engelliyim. Yürüme zorluğum var.

Ama park kartını kimlere veriyorlar?

Yalnızca şartları sağlayan bazı engelli arkadaşlara! Bu konuda da bir değişiklik yapılmalı diye düşünüyorum.

arkadaşlar burda yazılanlara bakarak (krıdvan) b sınıfı ehliyetede verdiklerini gördüm,bunun sonucunda ankara trafik denetlemeye gittim ve

sadece bana söyledikleri h sınıfı ehliyete sahip olan ve aracı özürlü aracı olanlara veriyoruz.başka kimseye vermiyoruz dediler.

Yani boş boşuna öğleye kadar orda bekledik b sınıfı olanlara vermiyorlar................

kridvan;
Başkomser ile görüştüm,H sınıfı ehliyeti olmayanlara vermiyoruz,b sınıfılarına verilmiyor ama alan olursada hem iptal ediyoruz hemde ceza yazıyoruz dedi....çünkü doldurulan form dilekçesinde h sınıfı ehliyetim vardır diye beyan etmiş oluyorsun altına imzanı atıyorsun dediler.

Bende başkomserle epey görüştüm bu konuyu. Yönetmeliği en ince ayrıntısına kadar okudum ve b sınıfı ehliyeti olanlara verilmez diye bir ibare olmadığını söyledim. Orda alınma şartlarında h sınıfı veya aracın engelli olarak tescillenmesi falan yazıyor.

Bende dedim ki devletin bana vermiş olduğu raporla %51 oranında özrüm var? Yürüme zorluğu çekiyorum. Ama özrüm ortapedik olmadığı için vergi indirimli araç değil de normal araç alıyorum. Vergimin tamamını ödüyorum. Şimdi özrüm gitti mi yani? Sizde kendinizce haklısınız ama benim yapabileceğim birşey yok dedi.

Derdinizi Özürlüler idaresi başkanlığına yazın. Onlarda yönetmelikle alakalı değişiklik için başvuruda bulunsunlar. Bir dilekçeyle başvuracağm yakında belki birileri sesimi duyarda yaptıkları yanlışı düzeltirler..

arkadaslar bende bugun trafik denetlemedekı memur arkadaslarlada görüştüm araç sahibi engelli olursa verılıyormus baska türlü verilmiyormuş alan arkadaslar ne yapmış nasıl yaptıkları konu hakkında bilgilendirirlerse sevinirim

Benimde B sınıfı ehliyetim var ve kendi adıma aracım var vergi indirimli değil engelli aracı değil.

Şimdi Ankara Trafik Şubasi Müdürlüğüyle görüştüm,engelli olduğumu %74 raporumun olduğunu fakat aracımın engelli araç olmadığını fakat ruhsat kendi adıma kayıtlı B sınıfı ehliyetim var ben bu Özürlü Park Kart hak sahibimiyim diye sordum önce yok cart curt dedi daha sonra İstanbul Trafik Denetleme Şubesi Müdürlüğü sitesinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bu sitede yazan yazıyı okudum tamam ozaman 1 fotoğraf ruhsat fotokopisi rapor fotokopisi getirin 5 dk lık iş verelim dedi.Kartı alana kadar sesimi çıkartmamalıyım dedim sustum neden ilk başta alamazsın dedi daha sonra sitede yazan yazıyı okuyunca evraklarını hazırla gel dedi kartı alınca çatacam kendilerine...

bende o bahsettiğin yazıyı gösterdim ama birşey değişmedi. vermediler anlayacağın!

Bugün gidip yüz yüze görüşeceğim yazarım buraya detaylarıyla.

arkadaslar sizlerin en azından üstünüze kayıtlı aracı var bizim aracımız babamın üstüne benim herhalde hiç sansım yok gönülyarası benim durumumuda sorarsan sevinirim

Daha gitmedim yemekten sonra gideceğim gidince sorarım ama dün telefonda araç sizin adınızamı kayıtlı diye sordu olmayabilir size ama yinede sorarım tabiki.

İş yerime şimdi geldim hemen attım kendimi buraya,
Ankara Trafik Denetleme Şubesine gidip Engelli Park Kart alacağımı söyledim yönlendirdiler Baş polis memuruymuş kendisi karşılaması süperdi buyur otur dedi oturdum ne istediğimi sordu anlattım aracım var ehliyetim var fakat ehliyetim B sınıfı aracım engelli plakalı değil normal araç ama ruhsat kendi adıma dedim.
Engelli kimliğin varmı dedi evet var dedim bahçede fotokopi çekiliyor 1 tane çektirip gelirsen vereyim hemen dedi gidip engelli kimliğimin fotokopisini çektirdim bi dilekçeye imza attım kartı istediğime dair oradan kendisi veriyor tarih isim soy isim telefon yazıp veriyorsun.

İstenilen evraklar :
1) adet resim
2) rapor fotokopisi
3) engelli kimlik kartı fotokopisi

hepsi bu 3 dk sürdü bütün işlem.

safakyıldızı,
Alamıyorsun araç senin adına kayıtlı olacak :(

Özürlü amblemli plakalı araçlar içinde bu kart gerekli mi? Çünkü geçengün aracımı park ettiğim yerden çekiyorlardıki yetiştim. (plakada engelli amblemi var)

park kartı

Arkadaşlar EGM bilgi edinmeye yazı yazdım cevabı aşşagıdaki gibidir

Engelli vatandaşlarımızın araçlarını şehrin muhtelif yerlerinde belirlenen ve özürlüler için ayrılan buna dair işaret bulunan park yerlerine park edebileceği gibi, özürlü derneklerinden veya federasyonlarından alacakları özürlüler için park kartı ile, aracın tescil ve trafik belgesi ile H sınıfı sürücü belgesinin fotokopisi, iki adet fotoğraf ile birlikte bir dilekçe ekinde bulunduğu ilin tescil kuruluşuna müracaat edilmesi halinde, kendilerine park kartı verilerek bu kart ile şehrin muhtelif yerlerinde trafik düzeni ve güvenliğini aksatmadan 15 dakikayı geçmemek üzere park edebilmektedirler.

Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz.

bu yazıdan sonra bandırma trafik tescil bürosuna engelli araç park yerlerinden faydalanmak icin park kartımı almaya gittim %52 işitme engeliyim H sınıfı sürücü belgem var ve ötv siz vergimi ödeyerek aldığım kendime ait araçı kullanmaktayım trafik tescil bürosundaki görevli polisler park kartını alabilmem icin ruhsatıma özürlüdür yazmak istediler ruhsatın değişmesi gerektigini aksi taktirde alamayacagımı beriltti kabul etmedim bilindiği gibi işitme engeliler ticari olmamak şartı ile her türlü araç'ı kullanabilmektedir ruhsatına işletmeden park kartı alan işitme engeli varsa yazarsa sevinirim

Arkadaşlar yeni araç aldıgımızda engeli anblemli plakataktıra bilirmiyiz?

pilaka işlemleri ile ilgilene kişiye söylersen taktıra bilirsin bana sormuştular

TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE
BURSA

Adıma kayıtlı olan ...........tescil plakalı .............. marka aracıma “ÖZÜRLÜLER İÇİN PARK KARTI” düzenlenmesi hususunu arz ederim...../11/22012
Ad Soyad

EKLER:
1-Araç Ruhsat Fotokopisi
2-Sürücü Belgesi Fotokopisi
3-Kimlik Fotokopisi
4-Sağlık Raporu Fotokopisi
5-2 adet vesikalık fotoğraf

ADRES:
………………………………………...

TEL :…………………………
GSM :…………………………

bende özürlüler icin otopark kartımı aldım alamayan arkadaşlar varsa EGM BİLGİ EDİNME BAŞVURU YAZISINI EKTEDİR

08.11.2012 tarihli başvurunuz incelenmiştir.
Özürlü park kartları düzenlenirken;
  1. Şahsın “H” sınıfı sürücü belgesi varsa, sürücü belgesi fotokopisi ve dilekçesi,
  2. Adına tescilli özürlü aracı varsa, araç tescil belgesi fotokopisi ve dilekçesi,
  3. Şahıs gazi ise, gazilik belgesi ve dilekçesi,
Alınması gerektiği, yukarıda belirtilen kişilerin özürlü park kartı uygulamasından faydalanabileceği 81 İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen 06.10.2011 tarih ve 197707 sayılı talimatla açıklanmıştır. İyi günler dileriz.
22239

arkadaşlar bu lartı hangi otoparklarda kullanabiliyoruz acaba, birde engelliler için kaç adet park yeri olacağı ile ilgili nasıl bir kanun yada uygulama var , belediyeye yazı yazacağımda ona göre yaazayım

İstanbul'da engellilere İSPARK hizmetleri[/h]İstanbul gibi büyük bir kentte araçların park etmesi, başlı başına büyük bir sorun oluşturuyor.
Bu sorunun en büyük mağdurları arasında ise hiç şüphesiz engelli araç sürücüleri ve engellilerin kullanımı için alınmış araçlar geliyor.
İstanbul'daki otopark keşmekeşine çözüm bulmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan İSPARK, engellilere belli süreler için ücretsiz park etmek olanağı da sunuyor.
Konuyla ilgili olarak İSPARK Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü yetkilisi sayın Mücahit ERGİN, sitemiz için şu açıklamayı yaptı:
"Güvenle Park, Güler Yüzle Hizmet" sloganıyla İstanbullulara hizmet veren ve insan odaklı bir hizmet anlayışı benimseyen İSPARK, engelli vatandaşlarımızın kullanımına sunulmak üzere engelli park alanları oluşturmuştur.
Kurumumuz, bu bağlamda engelli vatandaşlarımıza kent genelindeki yol üstü otoparklarında 3 saat, açık ve katlı otoparklarında ise 9 saat süre ile ücretsiz hizmet vermektedir.
İspark, yol üstü otoparklarında kısa süreli parklanmayı teşvik ederek sürücüleri açık ve katlı otoparklara yönlendirmektedir.
Bu amaçla engelli vatandaşlarımıza ve diğer resmi araçlara kurumumuzun sağladığı ücretsiz parklanma süresi yol üstlerinde 3 saat ile sınırlandırılmıştır.
Belirtilen zaman dilimi aşıldığında yol üstündeki elektronik sistem ücretlendirme yapmaktadır.

İBB artık park kartı vermiyor..

İstanbul'da ikamet eden arkadaşların dikkatinedir,
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü de Sakatlara Mahsus süreli park kartı vermekte idi. Kartın süresi dolduğunda da bir dilekçe ile müracaat edildiğinde yenisi verilmekte idi. Ancak geçen hafta süresi dolan kartımın yenisi ile değiştirmek için adı geçen müdürlüğe gittiğimde İBB'nin artık bu kartı vermediği, söz konusu uygulamaya son verildiği bildirilmiştir. Adres olarak da emniyet gösterilmiştir.
Bilgilerinize.

arkadaşlar ben plakayı ispark a bildirdim artık ispark a ait otoparklarına gittiğimde kart vs göstermiyorum normal oto parklara park ediyorum engelli parklarına bırakmıyorum(emniyetten park kartı almadım tertibatı da taktırmadığım için)

walla benım aracımda esımın adına ben sadece kımlıgımı gosterıyorumm bısey derlersede zaten burda amac arabayamı yoksa ozurluyemı kolylık saglıyosunuz dıorum agazlarını acamı yolarrr:)

İSPARK kayıt için bilgi lütfen !!

Merhaba arkadaşlar, % 64 engelli kartım var, isparka kayıt yaptırmak istiyorum, şuhan sahip olduğum araç kendi üzerime ama engellli araç değil, satmaya kıyamıyorum. duyduğuma göre ispark kayıt alırken engelli kartını ve ruhsatını istiyormuş ( yalnız ruhsat engelli kişinin üzerinde olmak şartıyla ) araç benim üzerime, kartım da var, ama aracımın ruhsatında engelli araç yazdırmadım, daha doğrusu aracı aldığımda engelli kartım yoktu. şimdi ben isparka kayıt yaptırabilirmiyim. araç benim, kartımda var. bilgi verebilirmisiniz. tşkler.

Evet yaptırabilirsiniz.
Başbakanlık engelli kartınızın fotokopisi ve ruhsat fotokopisini bir üst yazı ile isparka fakslamanız yeterli oluyor.

Vallahi çatlayacağım nereyi aradıysam başka bir telefon numarası veriyor.Trafik şubede emniyet genel müd.bilen kimse yok.Bana engelli federasyonuna sorun dediler.arkadaşlar nereden alacağım ben bu kartı plakam yeni ,araç engelli aracı Ankarada yaşıyorum lütfen yardım edin...

Ankara'da yaşayıp bu karta sahip olan arkadaşlar prosedüre dair bilgi paylaşabilir mi lütfen?

elif74elif;

İstanbul'da ruhsat fotokopiniz ve aslı, ehliyet fotokopiniz ve aslı ile plakaların tescil edildiği birime gidin.Trafik tescile yani.Orada çaycıya, kantinciye falan sorun anlatırlar.

http://trfdenetleme.iem.gov.tr/kart.aspx

ÖZÜRLÜ PARK KART İÇİN GEREKLİ BELGELER Yalnızca üzerine araç tescil edilmiş özürlü vatandaşlarımız için ;
  • Vesikalık fotoğraf ( 2 Adet)
  • Nüfus cüzdanının aslı ile birlikte fotokopisini
- Hak sahibi 18 yaşından küçük ise vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Kendisi yerine başvuran vekili ise noterden alınan vekaletnamenin aslı ve fotokopisi
Vasisi ise ilgili mahkemeden alınan karar aslı ve fotokopisi
H Sınıfı Sürücü Belgesi Sahipleri için ;
  • Ehliyetinin aslı ve fotokopisi
  • Kendisi yerine başvuran vekili ise noterden alınan vekaletnamenin aslı ve fotokopisi
Vasisi ise ilgili mahkemeden alınan karar aslı ve fotokopisi Gazilik Belgesi Sahibleri için ;
  • Gazilik Belgesi aslı ve fotokopisi
  • Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi
Vasisi ise ilgili mahkemeden alınan karar aslı ve fotokopisi

İşitme engelli ve H ehliyetli olarak,normal plakalı aracım var. (arka camda Sticker takılı) ÖTV ve KDV muafiyeti olmadan aldığım yıllık MTV vergisini ve diğer ve park kartı alablirmiyim...

Üst Alt