Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otopark için engelli park kartı nereden alınır?

Bülent bey

bende işitme engelliyim (H sınıfı ehliyetli) adıma kayıtlı aracım var hiçbir muafiyetten yararlanmadım.ötv kdv ve yıllık araç bandrol vergisini paşa paşa ödüyorum.acaba bana park kartı verirlermi..malumunuz olduğu üzere engelli kartımı gösterıyorum bazıları kabul edıyor bazıları kabul etmıyor.kanunlar her yerde aynı uygulanmıyor.

adıma araç yok ama abimin araçını kullanıyorum çoğunlukla
ona alamazmıyız yahu :mad:

Sadece engelli kimlik kartını on cama koymak yeterli olmuyor mu

Ben sağ gözümü kaybettim b a2 ehliyetim var idi.şimdi baş vursam %42 oranlı raporum ile ehliyetime zararı olurmu olmaz ise ben bu engelli otopark kartı na sahip olabilirmiyim.
Ve yıl 2016 hangi evrakları istiyorlar .
Bu kartı Türkiye içinde her yerde kullanmak mümkün mu ve haklarımız nelerdir. Bilen arkadaşlardan bilgi rica ediyorum İNŞALLAH

Bende H ehliyeti yada engelli aracı yok, lakin %82 engelli raporum ve normal Aracım var, otoparklar için nasıl engelli kartı temin edebilirim?

otoparklara engelli kimliğinizi gösterdiğiniz anda ücret alınmıyor. (istanbul) için. otogar,havaalanı avm ler ispark ben ödemiyorum kimliğimi gösteriyorum

ozgurmeric74
ispak da çalışan elemanlar tolerans sağlaya biliyor ama aracınızın plakasını ispark'a kayıt ettirmeniz gerekiyor olası tatsız tartışmalara fırsat vermemeniz adına.

ewet aslında plakaya bakıyorlar. o biraz görevlinin insafına kalıyor. kıl birisi ise plakaya bakıp reddediyor. ama benim başıma gelmedi daha. bursada bile yol kenarına parkettim kimliğimi cama koydum. almadılar.

ozgurmeric74
Her zaman şans bizlerden yana olmaya biliyor ispark bir şekilde ücreti ödene bilir ama bazı engelli kimlik kartı olan ama aracı engelli aracı olmadığı halde araçlarını engelli park yerlerine bırakıyor ve polis plakadan teyit edip engelli olmayan aracı çekiyor ve bu sefer engelli kartı olan arkadaşlar sitem ediyor sadece engelli kartı olan arkadaşlar araçlarını engelli park yerine bırakmamalı bu şekilde defalarca engelli arkadaşların engelli aracı olmayan araçlarını çekerlerken gördüm kimi zaman da ben şikayet ettim plaka normal çıktığı için araçları çektiler mağdur olmamak için engelli kartı olan arkadaşlar biraz daha dikkatli olmalı yoksa her türlü çekici+otopak+trafik cezasını ödemek zorunda kala bilirler.

Ben geçen ispark aradım. Dedim engelli raporumuz var aracı Kaydettirmek istiyorum. Dedi engelli plaka olmak zorunda. Eldeki araç normal plaka. İlla satıp engelli plakalı araç mı alalım. Ruhsatta engelli aracı olması zorunlu dedi. Aracın engelli üzerine kayıtlı olması yetmiyor.

isparka kayıt için raporunuzu ve araç ruhsatını e mail veya faks aracılıyla ispark a gönderiyorsunuz. aracın engelli aracı olma zorunluluğu var.
ama yinede gönderin.belki plakayı tanıtabilirler.

geçtiğimiz hafta bende ispark müdürlüğüne gittim şahsen müracatta bulundum.Otoparklardan yararlanmak için

Arkadaşlar merhaba,

Başvurmaya fırsatım olmadı ama aşağıdaki bağlantıda yazan şu şekilde;

Sayfalar - ozurlu_park_kart

ÖZÜRLÜ PARK KART İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yalnızca üzerine araç tescil edilmiş özürlü vatandaşlarımız için ;

- Vesikalık fotoğraf ( 2 Adet)
- Nüfus cüzdanının aslı ile birlikte fotokopisini
- Hak sahibi 18 yaşından küçük ise vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Kendisi yerine başvuran vekili ise noterden alınan vekaletnamenin aslı ve fotokopisi
Vasisi ise ilgili mahkemeden alınan karar aslı ve fotokopisi
H Sınıfı Sürücü Belgesi Sahipleri için ;

- Vesikalık fotoğraf ( 2 Adet)
- Ehliyetinin aslı ve fotokopisi
- Kendisi yerine başvuran vekili ise noterden alınan vekaletnamenin aslı ve fotokopisi
Vasisi ise ilgili mahkemeden alınan karar aslı ve fotokopisi

İspark 'ta yazan ise şu şekilde;

İspark?a Sor ? İSPARK

Engelliyim iSPARK otoparklarından ücretsiz yararlanabilmek için ne yapmalıyım?
Araç ruhsatında Engelli ibaresi olması şartıyla Engelli vatandaşlarımız adlarına kayıtlı bulunan engelli tescilli araçlarına ait ruhsat fotokopisi ve imzalı dilekçelerini tarafımıza elden, kargo veya posta yolu ile ulaştırması gerekmektedir.

Neden ruhsata engelli ibaresi istiyorsunuz?
Sisteme sadece engelli tescilli araçlar kaydedilmektedir. Emniyet Müdürlüğünün engelli aracı olarak tescil ettiği araçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararına göre ruhsatında engelli ibaresi bulunması gerekmektedir. Kişinin engel oranı baz alınmamaktadır.

Bu durumda ruhsatında engelli yazmadan B sınıfı ehliyetlilerin (ki ben de böyleyim) İspark 'a kayıt olmasına ve bu kişilerin emniyetten geri çevrilmesine şaşırıyorm.

İzmir'de geçtiğimiz ay ben aldım. Bana göre çok saçma bir uygulama. Kesinlikle değişmesi gerekiyor.

1-3 yıllık veriliyor. Aracınız 5 yıl satılmamak kaydı ile ötv den muaf ama park kart 3 yıllık. İzmir Bölge Trafik Müdürlüğüne işinizi gücünüzü bırakıp gideceksiniz. Engelli kartınız, raporunuz, aracın engelli oluşu bir anlam ifade etmiyormuş.
2-Ana yollar hariç 15 dk kısa süreli parka izin veriliyormuş. 4'lüler açık olacak. Hatta memur normal vatandaşa parka kuralı ne varsa sizin içinde o dedi.

Peki ne işe yarıyor?
Kamu Kurumlarının ücretsiz park alanlarında engelli alanını kullanmanıza yarıyor.
Engelli kartı park yerinde kabul edilmiyormuş, ama özel kurumlar kabul ediyor?
Ayrıca hastane gibi büyük kamu kurumlarında artık ücretsiz alan yok. Ücretli alanlarda da zebellak gibi park/engelli kartı olmaz ruhsata işli olması lazım deyip ruhsatı istiyorlar.

Sözün özü bana göre engelliye zorluk çıkarmaktan başka bir şey değil.

Aracınızı değiştirmediğiniz müddetçe İSPARK dan güncelleme gerekmez.

Benimde engelli kartım var %52 ama araç engelli aracı değil. Ankara'dan kayıt ettiremiyoruz mu şimdi?

Üst Alt