Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otopark için engelli park kartı nereden alınır?

Yazılanları okudum ama emin olmak için soruyorum. %52 engelli raporum var. Sol kol total amputeydi. Ama yerine tekrardan reiplante edildi. Yani kolum tekrardan yerine dikildi. Hamdolsun çok iyiyim. Şahsıma ait normal bir otomobilim ve B sınıfı ehliyetim var. Engelli park karttan yararlanmam mümkün mü? Şayet cevap evetse Bunun için özürlü kimlik kartı alıpta mı başvuracağım yoksa rapor yeterli mi? Teşekkür ederim...

işitme engelli olarak h sınıfı ehliyetimle, 2 adet fotoraf ve %52 özürlü raporumla mecidiyeköydeki emniyet müdürlüğü içinde trafik denetleme müdürlüğünden 20 dakikada verdiler özürlü park kartını arac ruhsatını istedi bende engelli araca değil ehliyet sahibine alıyorum bu kartı dedim tamam ozaman dedi halloldu sorunsuz

memoten;

Benim aracım engelli aracı değil ehliyetim B sınıfı fakat ben %41 işitme engelliyim.Bu durumda ben de alabilir miyim?

benimde b sınıfı ehliyetim var % 40 engelli raporumla istanbuldaki isparka araç ruhsat ve özürlü kimlik fotokopisin faksladım.15 gün sonra aradım plakanız kaydedildi denildi..istanbulda bulunan tüm isparklarda park ücretsiz..çalışan kişi plakayı girince sistem ücretsiz olduğunu belirtiyor..kapalı otoparkalrda aynısı ücretsiz..fakat dediğim gibi istanbuldaki ispark otoparkaları.

plakam engelli değil.aracım normal.ama engelli parkına park ediyorum..cama engelli kartımı bırakıyorum..sorun yasamadım

labrador;

Arkadaşım bu güne kadar şansın yaver gitmiş. Trafik aracını gördüğünde plakayı sistemden sorguluyor trafikte aracın engelliaracı olduğuna dair kayıt çıkmazsa kartını dikkate almıyor ve aracı çekiyor.Bir gün zor durumda kalabilirsin.

işitme engellilerin aracları zaten en başından beri özürlü arac sayılmıyordu ve özürlü plakası verilmiyordu sadece özürlü kimlik kartı ve h sınıfı ehliyet veriliyor sivaslı b sınıfına vermezler en başta h sınıfı ehliyeti istediler ardından özürlü raporunu arac plakasını yazmadılar benim karta

benim ehliyetimde b,ama otopraktan yararlanıyorum..plakamı girince ücretsiz diye çıkıyor..özürlü kimlik kartı ve ruhsat fotokopisini aldılar.isparkların hepsinden bugünde dahil hergün yararlanıyorum..ama istanbul dışını bilmem.

Denizli de trafik denetleme şubeye gittim Bana ya H sınıfı ehliyetiniz ya da %90 ve üzeri raporunuz olması gerektiği söylendi. Engelli park kartını B sınıfı ehliyeti ve normal otomobili olan %52 özür oranı bulunup özürlü kimlik kartı olan ben neden alamıyorum hayret... Demekki ben engelli değilim :)

İstanbuldan nerden alacağız ki bunu kartal dediler aradım yok biz vermiyoruz dediler..Neresi diyorum ordakilerde bilmiyor.

İstanbulda yaşıyorsanız İBB nin internet sitesinden İSPARK A.Ş giriniz orada engellilerle ilgili birimi okuyunuz buradan doğru bilgiyi alabilirsiniz

iSPARK İçin başvuru yaptım zaten.. bir de trafik veriyor onu soruyorum

Havaalanındaki öküzler ruhsatı görüyor plakayı görüyor hatta beni görüyor üzerine daha engelli kartını istiyor

merhaba, benim aracım yok eşim şirket aracı kullanıyor. samsunda yaşıyoruz. sampark ya da avmlere gıttıgımızde sadece engelli kimlik kartımı aracın ön camına yapıştırıyoruz ne ceza yazıyorlar ne bişey :) hatta avmdekı güvenlik hemen gelıyor yardıma ıhtıyacınız varmı dıye soruyor:)

Ispark ücretsiz park hizmeti için yapılacaklar.

Arkadaşlar merhaba...

Engelliler için ispark ücretsiz otopark hizmeti var bir çoğunuz biliyorsunuzdur.Açık park alanlarında 3 saat,Kapalı park alanlarında ise 8 saat ücretsiz park hizmeti veriliyor.Bunun için yapılması gerekenlere gelince;

1-) Dilekçe
İspark müşteri hizmetleri birimine

34 ABC 123 nolu aracımın engelli aracı olduğunu bildirir ispark engelli araçlara tanınan hizmetlerden yararlanmak istediğimi bildirmek isterim.Gereğinin yapılmasını rica ederim

AD SOYAD
İMZA

2-)ENGELLİ RAPORU FOTOKOPİSİ
3-)ARAÇ RUHSATI FOTOKOPİSİ

Yukarıdaki maddede yazanları [FONT=arial]musterihizmetleri@ispark.com.tr mail olarak gönderiyorsunuz ve 3 gün içinde plakanız tanımlanıyor.
Bugün ilk parkımı gerçekleştirdim ve ücret alınmadı.[/FONT]

Ruhsatı camın kenarına koy engelli aracı olduğunu gören adam ceza kesmez...zaten içinde kötülük varsa keser tabi.

o kadar evrakla kim uğraşır engelli kartın varsa göster geç para almazlar

sen öyle yaparsın sputnik.

Kocaeli emniyetin sayfasında ki dökümanda yazan "Özürlülük derecesi % 90 ve üzeri olan, H sınıfı ehliyeti bulunan, Engelli aracı olarak tescil edilmiş aracı olan ve gaziler.
Şartlardan en az birinin sağlanması durumunda belgelerin fotokopi ve asılları.
"

%44 özürlü raporum, b sınıfı ehliyetim var ve araç bana ait (özürlü aracı değil). Sizce otopark kartı için şansımı denemelimiyim trafik denetleme şubesinde ?

Kendi soruma kendim cevap vereyim. İzmit trafik denetleme şube müdürlüğüne gittim ve park kartı istediğimi söyledim ve yukarıda yazdığım maddelerden herhangi biri tutmadığından olumsuz yanıt aldım. Farklı illerden alınıyormuş dediğimde, bu genel müdürlüğün yayınladığı şartlar olmaz öyle şeyler denildi polis memuru tarafından. Alan arkadaşlar şanslıymış

Arkadaşlar ben engelli kartı almak için gittigim aile sosyal politikalar göztepe müdürlügü bana kaymakamlıga gitmemi söyledi dogrumudur

Selamlar,

Engelli park kartımı bugün Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden(Ankara) aldım. En güncel bilgileri aktarmak için yazıyorum.

Babam %90 engelli, onun yerine ben araç kullanıyorum. Eğer sizin de durumunuz böyle ise yapmanız gerekenler şöyle:

Bağlı bulunduğunuz ilçe emniyet müdürlüğüne gidip trafik tescil bölümüne şu belgeler ile başvuracaksınız:

-Araç ruhsatının aslı ve fotokopisi
-Dilekçe (orada yazıp imzalayabilirsiniz)
Engelli kişinin;
-Kimlik fotokopisi
-1 adet fotoğrafı
-Sağlık raporunun fotokopisi (eğer araç ruhsatında ''engelli aracı'' yazıyorsa buna gerek yok)
Aracı kullanacak kişinin:
-Kimlik fotokopisi
-Ehliyet fotokopisi

Eğer aracı engelli kişiden başkası kullanacaksa doğal olarak H sınıfı ehliyeti olmasına gerek yok, B sınıfı ehliyeti olması yeterli. Engelli kişiyi götürmenize gerek yok, tek başınıza da gidebilirsiniz.

Sorunuz olursa cevaplayabilirim. İyi günler.

2012 de ilk çıktığı sıralar bu belgeyi ben aldım bulunduğunuz il veya ilçe Trafik Denetleme Müdürlüğünden belge olarak aracın ruhsatı ve ehliyet resim bu kadar

Sedat Yıldırım

Engelli kartinin fotokopisi ni cektir kardesim on cama koy sorun olmuyor.ben hic sorun yasamadim.

Her ilde farklı farklı uygulama olmasi saçma değil mi

Ben AVM otoparklarında Engelli Kimlik kartımı ön cama koyuyorum. Bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım.( Ankara' da )
Rapor oranım % 74, Ortopedik engelliyim. ( B Sınıfı Ehliyetim Var, Araç benim üzerime ve Aracım Engelli Aracı değil. Normal bir araç ) Şimdi ben Trafik denetleme şubeye bu malum park yeri kartını almaya gittiğimde ( şayet gidersem ), benim elimdeki B sınıfı ehliyetide kaptırmaktan korkuyorum. Sebebi Ankilozan spondilit hastasıyım. ( % 74 oran içerisinde % 20' lik bir paya sahip Ankilozan hastasıyım. Diğer hastalıklarım Astım ve Proteinuri )
Sizce bu engelli park kartını almalımıyım ? Gerek varmı ? Yoksa Trafik Şubeye başvuruda bulunsam herhangi bir sorunla karşılaşmadan bu kartı alabilirmiyim acaba ? ( Ankara' da yaşıyorum ) ve ayrıca buradan aldığım Park Kartı Türkiye' nin heryerinde geçerlimidir ?

merhaba, ben kullanıyorum engelli otopark kartı.
bu kartı bulunduğunuz ilin Tafik bölge müd. alabilir siniz .
2 ad. fotoğraf ve rapor olması yeterli oluyor.
kartın kullanım süresi 3 yıl ve tekrar yenileniyor. 2 günde çıkıyor

Arkadaslar engelli raporunun fotokopisi ve 1 resim ile hallettim emniyetten

Üst Alt