Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otoskleroz sebebiyle işitme kaybım ilerlemiş. Ameliyat olmaktan çekiniyorum!?

İnşallah bakalım heyecanla beklıy0rum ☺

Hıc cekmedım 2016 dan berı butun testlerımı aldılar .

Mehmet Akşit hocam merhaba.
dcumali ye tamponlarına damlatması için 2 adet damla verilmiş. Bana dr. Um böyle bir damla vermedi.
Uygulamada bir farklılık mı var acaba bir yanlışlık mı?

Hocam ıyı gunler ben amalıyatı oldum uzman cavus olmamda sıkıntı olur mu ayrıca o 2 kulagın kac Db olması gerek uzman cavus olmam ıcın

Cumali ne yaptın testi yaptırdınmı yoksa. Benim bayramdan sonra yapılacak bakalım.

Hocam amalıyat 02.05 2018 de oldum , geğirince baş dönmesi geçmiyor bugu 23.06.2018 korkmaya basladım bisiklet sürerken geğirmede yarım sanıye ble surmese bas donmesi var ...

Bu soruyu doktoruna sorman lazım. Bilmediğim bir ameliyat sonucu hakkında nasıl yorum yapayım?

elimizden geldigi kadar kulaga ameliyat yaptimamak bence:(
yaptidinmi sonuc......
bende doktoruma gittim su koklear implantin serrine ugrayan kulaktan defalarca ameliyat olarak. agriyor dedikte-ben ilac vermeyi sevmiyorum- diyor:(
cek bakalim agriyi. kendimiz ezbere ilac arastiriyoruz sozde:p

shukufe

Merhaba shukufe durumunu çok iyi anlıyorum.
Bende ameliyat oldum yazdıklarımı hatırlarsın belki. Ameliyat öncesi ve sonrası pek bir şey değişmedi.
Dr lar tekrar ameliyat dedi ama yaptırıp yaptırmamakta kararsızım.
Hakkımızda hayırlısı diyelim.

santomarine

yanı ısıtmende bır fark yaratmadı dıyorsunuz:(bu acı bır hayal kırıklıgı olsada baska bır zarar gelmedıgıne ısıtmenızde daha fazla kayıp yaratmadıgına komplıkasyon olmadıgına sevınmenız lazım. kulak amelıyatları en nazık amelıyatlardan yasadıgım sorunlara gore dıyorum.
yerınıze olsam basarı saglanmadıktan sonra tekrardan bıcak altına yatmam sahsen.

tekrar tekrar amelıyatı kaldıracak ısıtme her babayıgıtte yoktur dıyorum.

ısıtme cıhazı sagolsun hıc olmazsa bızım ısıtme kaybımıza pekte zarar vermıyor azda olsa ısıtmeye faydası var. bosverın doktor elı opmeye:mad:hem bı suru paralar dokuyosun hemde bıı suru helecenlar cekıyosun.
ıyı olursa doktor cok becerıklı bılgılı kotu olursa sans dıyolarmı adamı olduruyo ıste:mad:

shukufe

Maalesef yaratmadı. Sadece 5 db bir iyileşme görünüyor. O da sanırım ölçümler arasında oluşabilecek bir fark ile ilgili.
İşitme cihazı düşünüyorum.

Açıp bakmakta fayda var belki piston yerinde olmayabilir de diyorlar ama kafam karışık.

Her bir ameliyat hem maliyet hem psikolojik ve bedeni bir yorgunluk..
Anlamsız bir karmaşa işte.

Hakkımızda hayırlısı diyelim.

santomarine

pıston nereye kacıcakmıs:pkulak zarı olmadan sana pıston taktıkmı dıyolar.acıcaz bakıcaz. bıda acıcaz bakıcaz:p ıyııı can onların degıl cunku.

ıyıde bu kadar dogradıklarına gore barı duysan.

@shukufe

Biliyorsun teflon piston takıyorlar ameliyatta.
Bu piston olması gereken yerden çıkıp sağa sola kayabiliyormuş.
Bu bir ihtimal sadece ya da diğer kemikçiklerde de sorun olabilirmiş.
Tabi açmadan görmek mümkün değilmiş.
Açacağız bakacağız zaten sorun yoksa yapacak bir şey yok.
Açıldığı gibi kapanacak.

santomarine

desene kı ılla bıcak:(bız kulakta sorun olup doktora gıdınce
once ısıtme testı
sonra emar
sonra ılaclı mr dıye bosuna paralar verıp surunuyormusuz.
otoskleroz nanesı bunlarda gozukmeyen esrarengız:pbısıymıs:)
allah yardımcınız olsun.

shukufe

Maalesef şukufe.
Muhtemel filmlerde bir şeyler çıkıyordur.
Ama biliyorsun parçanın hareketi doğru noktaya basması sıvı kaçağı falan bir sürü nane var.
Bizde kbb uzmanı olacağız bu gidişle.
İşitme testini bana da yapıyorlar.
Sıkıldım artık.
Odyocuya diyorum senkronize olarak azaltma sesi.
Yüksek başla birden düşür :) :)
Alışmışım gelecek olan sese bazen yanlışlıkla basıyorum ses duymasam da :)
Allah yardımcımız olsun.
Bizi neler bekliyor neler göreceğiz bakalım :)

Bu arada senin ameliyat var mı yakın zamanda?

santomarine
:eek:bıde cınlamadan bahsetmedınız hıc.benım kulaklar felaket cınlıyor. ısıtme testıne gırıncebasılan sesmı cınlamamı ayıramıyorum:(allah ne verdıyse dıye kararlama oluyor benım testler o kadar dıkkat etsemde.
ara ara koklear ımplant cıkarılan kulagım agrıyor. bıde kulak agzında acaıp bır sıslık olustu dıye doktora gıtmıstım. tahlıl tetkık derken PROTEINOZ dıyor ne mene seyse:(obur tetkıktede koleastotama dıyor.
doktor ıllede koklear ımplant takmaya kararlı:ptekrar teklıf edınce kesınlıkle ıstemedıgımı soyledım. o da bana bır yıl sonra gel.hem sozde duyan kulagına koklear ımplant yapalım. obur kulaktakı proteınoz buyuyebılır onuda amelıyat ederız dedı:(
yagma yok:mad:ıkı kulagıda bı guzel dogruyacak:mad:
bu zamana kadar duymayan ben kulak dograta dograta duyacakmısım:pben sagırlıgımdan memnunum. yeterkı saglıklı yasıyayım.

shukufe

Tek doktora bağlı kalmanı önermem.
Farklı tecrübelerden de yararlan bence.
Ben bugüne kadar 6 dr. gezdim.
Hepside prof. konularında uzman insanlardı.
Tümü ameliyat dedi ve oldum.
Çınlama bende de var maalesef ameliyat sonrası geçmedi.
Dr lar büyük ihtimal geçmeyecek zaten demişlerdi.
Koklear otoskleroz ile alakalı olduğunu söylediler.
Ameliyat işte başarı sağlayabildiği gibi bazen de boşa yapılmış olabiliyor.
Ne diyelim Allah başka dert vermesin.
Umarım kendin için en doğru kararı verirsin.

Arkadaşlar merhaba, siteyi yeni gördüm ve bir faydam olur belki diye yazmak istedim.Bende 8 yıl once otoskleroz amelıyatı oldum sağ kulagım neredeyse hiç duymuyordu sol kulakla idare edıyordum.

Doktorum Op Dr Bülent Deniz Çuhalı gerçekten gördüğümde tek güvenebılırım dedıgım doktordu başarılı bır amelıyat gecırdım amelıyattan sonra odaya cıkar cıkmaz kontrole gelıp sargınızı actıgında eger basarılı bır amelıyatsa hemen duyuyorsunuz zaten o anda yanı zaman gecmesıne gerek yok.benımde dilimin yarısında tad alma sorunu oldu bir ay işe gidemedım basım anormal döndü hep yattım ama cok sukur suan piston sayesınde duyuyprum ıns bır sıkıntıda yasamam en ufak bır darbe alsam düşücek diye korkmuyor deılım ıns sızlerınde duyma sorununuza çözüm bulunur doktorumu tavsiye edıyorum süper bir doktor

sedefon

Verdiğin bilgiler için teşekkürler arkadaşım.

Darbe konusuna çok takılma dr. um bana ancak çok ciddi darbelerde yerinden oynar dedi. Kafa travması geçirecek kadar şiddetli olursa yani..

Bende de tat olma sorunu oluştu. Yaklaşık 4 ay oldu eskiye göre daha iyi ama tam düzelme yok. Bu arada sizin tek kulakta mı sorun diğer kulakta da mı var mı?

Ben sanırım diğer kulaktan da olacağım ileride.

yediginiz yemek saman gibi olsada illa duymak diyorsunuz yane:eek:tekrar ameliyati goze aldiginiza gore baya bi isitme kazanciniz olmus olmali.
ne kadar db kazandiniz, sakincasi yoksa bize yazarmisiniz.

shukufe

Kısmen başarılı bir operasyon sonrası 15 Db bir kazanç oldu.

Ameliyat öncesi
500 hz. 60 db
1000 hz. 60 db
2000 hz. 55 db

Ameliyat sonrası
500 hz. 45 db
1000 hz. 45 db
2000 hz. 40 db

santomarine
odyoloji egilimi genellikle pes tonlari es gecip tiz tonlara egilimli olup bizim isitme cihazlarina ver ediyo tiz sesleri:(
sizin ise burda tizleri es gecmeniz biraz garibime gitsede odyoloji isi mi diyelim:)
tizler eksik olsada isitme cihazi kullanmak zorundasiniz o kadar emege eziyete ragmen.
bide ameliyatli kulaklara kalip, tikac kullanmak sorun.

shukufe
Tizlerin bence çok bir önemi yok.. Zaten günlük yaşantı bahsettiğim frekanslar üzerine döner.
@Mehmet Akşit hocam bizi aydınlatabilir bu konuda.
Benim ameliyat sonrası yüksek frekanslar şöyle.

4000 - 35 db
6000 - 25 db
8000 - 25 db

Ayrıca otoskleroz ameliyatları pes tonlarda başarı sağlar. Tizler de çok iyileşme görülmez ameliyat sonrası. Hatta benim 4000 frekans ameliyat sonrası 10 db kötüleşti ilginçtir.

aksıne konusmayı anlamak ıcın tız frekansların daha onemlı oldugunu ıdda edıyor odyolujı camıası. ve cıhaz satıcılarının reklamları.
frekans kaydırma dıye bangır bangır bagırdılardı phonak nanesının reklamlarında:)
mehmet aksıt hocamız bızlerden vaz gectı galıba:(formda olup bızlerı bılmedıgımız konularda o kadar cok aydınlattıkı. burdan gıtse bıle kendısını her zaman hayırla anacagım.

Diğer kulağım iyi duyuyordu amelıyattan once ben onunla idare edıyordum zaten ama doktorum ameliyatın bır hafta sonra dıgerınıde yapalım git gide duymayacak dedı cidden suan az duyuor ameliyat olmalıyım ama tektar aynı seyler yasamak ıstemıyorum sankı bas donmelerı falan .tiz sesleri sankı ameliyat lı kulakla duyamıyorum tiz vermıo yanı diğerinden amelıyat olursam daha kötü olacak gıbı gelıyor .sizlerinde mi öyle bılmıorum kendı kulagın gıbı olmuyor

Üst Alt