Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otoskleroz sebebiyle işitme kaybım ilerlemiş. Ameliyat olmaktan çekiniyorum!?

lodos1979

Bu işitme testine göre alacağınız oran % 4
Bence biran önce sol kulağınızdan da ameliyat olsanız iyi olur.

lodos1979

Güncel işitme testinize göre %4 olur evet.
Bu arada nerede oldunuz ameliyatı?

Sağ kulağınızı kim ameliyat etmişse çok başarılı bir operasyon olmuş.

Bu arada sağdan 10 sene önce demişsiniz?
Geçen sene 47db olan işitmeniz 6 ayda nasıl 10 db ye geldi merak ettim?

ameliyat öncesi test 2018 diğer test 2007
sağ kulak (izmir) dokuz eylül üni. enis alpin güneri geçen hafta ise gazi hastanesi(izmir) sol kulaktan yine aynı doktora ameliyat oldum
tavsiye ederim mükemmel cerrahtır

birde bende skolyoz var oranı etkilermi sizce

lodos1979
Tamamdır şimdi oldu. Ben test tarihini 2017 olarak okumuşum. Alpin beyi daha önce duymuştum. İyi bir cerrah evet. Gerçektende çok başarılı bir ameliyat olmuş. Ama burada kulağınızın da etkisi büyük. Çünkü kemik seviyeleriniz çok iyi sol kulağınızda aynı seviyelere yaklaşır. Test yaptırdığınızda paylaşırsanız seviniriz. Skolyoz muhakkak etki eder ama bozukluğun şiddetine ve hayatınıza etkisine göre oranı değişir.

tabiki test sonucunu sizle paylaşırım yorumlar için çok teşekkürler.

Selman38
Testlerini yeni gördüm. Cevap gecikti biraz.
Testlerin güvenilir değil. Hacettepe Üniversitesi'nde tekrar yaptırmanı öneririm. Mümkünse doktora yapan öğrencilerden birinin yapmasını sağla. Otoskleroz ameliyatı ciddi bir iştir.

Değerli arkadaşlar mrb. Ankara'da otoskleroz ameliyatında bildiğiniz deneyimli bir Profesör var mıdır? 10 yıldır bu hastalıkla yaşıyorum. İki kulağımda da kanal içi işitme cihazı var. İşitme cihazlarının belli bir dönemde yenilenmesi gerekiyor. Sürekli aynı kalamıyor. İşitme cihazları artık çok pahalı. Gücüm yetmiyor. Eğer otoskleroz konusunda ameliyat deneyimi çok ve başarı oranı yüksek bir prof. önerebilirseniz sevinirim. Korkum çok. Duyamamaktan yıldım artık.

prof. levent sennaroglu kulak ameliyatlarinda dunya capinda basarili bir doktordur.hastasi olarak tecrubeli ve basarili oldugunu bizzat deneyimlemis biriyim.

Geçmiş olsun @Romalı . İnşallah sağlığınıza kavuşursunuz.
İşitmeniz ne durumda? Kaç yaşındasınız?

Ayrıca odyo testinizi paylaşırsanız ameliyatın gerekliliği ve başarı şansı hakkında da bir fikir verebiliriz.

Merhabalar, uğultu, rüzgar sesi, çınlama gibi problemlerle nasıl başa cıkıyorsunuz? Olumlu geçen ameliyatlar işitme kaybının yanı sıra bu sıkıntılara da fayda sağlıyor mu?

@Mervebzkrttt

Merhaba,
Bende çınlama var hemde ciddi boyutta. Ben onunla yaşamaya alıştım.
Kafaya takmadıkça duymuyor gibi oluyorum. Akşam yatınca zaten uyuyana kadar zorluyor.
Maalesef bu durumun bir çaresi yok. Ameliyat sonrası iyileşenler var. Ancak geneli geçmiyor.
Çınlama zaten tam geçmiyor şiddeti azalıyor.
Ama ameliyat olmanız gerekiyorsa kaçınmadan olun ameliyatınızı.

teşekkür ederim, işitme kaybından çok gelen rüzgar sesi, uğultu beni rahatsız ediyor. bu sebeple ameliyat riskini göze alabilmem için o uğultudan kurtulabilmek önemli bir etken olacak.. siz ameliyat olmuş muydunuz? santomarine

Mervebzkrttt

İşitmenizi takip edin düşüyorsa zaman kaybetmeden ameliyat olmalısınız.
Genelde uğultu iç kulakta da kayıp oluşmaya başladığında ortaya çıkar.
Uğultu, çınlama için bir ameliyat yapılmıyor tabi ki.
Ben oldum iki kulaktan da ama çınlamalar devam.
Bence işitmeye odaklanın çınlamalara takılmayın.

Sağlık dilekleriniz için tşk. ederim. 49 yaşıma girdim. 10-11 yıl evvel bu rahatsızlık beni buldu. Aslında yaşlı insanların hastalığı imiş öyle söyleniyor. Ama bende erken ortaya çıktı. Dortorum, Otoskleroz'da 800 ameliyat yapmış olan bu konunun duayeni Prof. Dr. Nebil Göksu idi. Ama birkaç yıl evvel beni ameliyat edemeden vefat etti. O vefat edince bir daha test yaptırmadım. Testlerim eski.

Şu anda da yüklemeyi başaramadım. Başardığımda görürsünüz inşallah. Son testlerde Hava (sol) 40, (sağ) 35 görünüyor. Timpanogram ve Akustik Refleks Eşiği bilgileri yer almıyor. "Hafif derecede mikst tip işitme kaybı" ibaresi yer alıyor. Ama konuşulanları duyuyorum fakat anlamakta güçlük çekiyorum. Konuşulanın %50'sini dudak okuyarak anlıyorum. Arkadan gelen sesleri anlayamıyorum. Doktor ismi için şimdiden tşk.

Romalı
Ankarada arkadışımında dediği gibi Levet bey iyi cerrahlar arasındadır. Ankarada olacaksanız ona gitmenizi öneririm. Spesifik bir ameliyat olduğundan ameliyat tecrubesi yüksek olan cerrahları tercih etmeniz komplikasyon riskini azaltacaktır.

İşitmenize gelince hava yolu önemli olmakla birlikte esasen ameliyat başarısını gösteren kemik yolu işitme eşiklerinizide frekans bazında görmemiz gerekir. Mikst tip kayıp denildiğine göre kemik iletimlerinizde de bir kayıp mevcut. Onlarıda yazabilirseniz daha net fikir verebilirim.

Saygılarımla.

santomarine

Bende de aynı durum var ama biraz değişik
Çınlamam vardı
İşitmede de sorun var ama sanki sol kulak tamamen işlevini kaybetmiş gibi
Acaba çınlamadan dolayı mı
Sonradan işitme kaybı olanların otoskleroz ameliyatı olması mı gerekli?

Merhaba

Her işitme kaybı otoskleroz değildir.
İşitme testi ve farklı testler yapılarak kesin tanı konur. Çınlama iç kulağın etkilendiği tüm olgularda olabilir. İşitme testiniz az çok fikir verebilir. Bunun yanında ak.refleks weber diyapazon timpanogram bt gibi testlerde yapılmalıdır.

@santomarine

konu disi gibiysede su cinlamalar icin ilac kullandinizmi.ben cok canima yetince betasec kullaniyorum. cokbi faydali olmuyor ama yapabilecek baska birsey bilmiyorum:(

guz geldi artik daha cok muhatap olacagiz cinlamalara:(

Ben bugüne kadar hiç ilaç kullanmadım. Aşağı yukarıda 10 senedir çınlamam var. Tıpta çınlamanın çaresinin olduğunuda düşünmüyorum açıkçası. Yapılan uygulamalarında hepsi para tuzağı gibi. Çınlamanın sebebini düşününce bunların fayda sağlamayacağı gibi boşuna zaman ve para kaybı olduğunu düşünenlerdenim shukufe . sen zaten bu konuda baya bir tecrubeli sayılırsın.

benim doktorum hic ilac onermez. allah muhafaza iltihap olunca augmentin. koklear implant yerinden cikip agridan kivranirken o kadar yalvarmistim agrikesici diye. orali olmamistir. gecen bida bi agrikesici yazsaniz agriyo diye gittigimdede ben ilac yazmayi sevmiyorum demisti:(

can tatli, internet sagolsun. arastiriyorum kendimce. aklima yatani kullaniyorum prospektusleri okuyarak.

bu cinlama icinde cok sizildanmisimdir eskiden ber. pek ciddiye alan olmuyor doktorlar arasinda. onuda netten kendim arastirmisimdir.

hicbir yan etkisini gormedim betasercin. faydasi derseniz; eh iste denize dusen yilana sarilir misali caresiz olunca kullaniyorum bi muddet, psikolojik olarakta kendime telkin ediyorum:)ilac ise yariyacak :pdiye. bi bakiyorum cinlamalar biraz azalir gibi oluyor:)

@shukufe

İlaç gerektiğinde kullanılmalıdır. Bazı dr. lar ilaç yazmamayı nedense övünç kaynağı görüyorlar.

Tabi ki gereksiz ilaç kullanımına herkes karşı. Düşünün kulak iltihaplanmış antibiyotik gerek dr. ben ilaç yazmayı sevmiyorum diyecek :)

@santomarine

yanlis anlatmisim galiba. iltihap olunca augmentini onerir benim doktorum. bende ona bi aralar bir bas sarmisagi yarim bardak yogurda dogruyor her aksam yiyorum bir hafta. sizinaugmentinden daha ise yariyor demistim. inanmadi bana. oyle sey olurmu diye:)

augmentin kullanirken ellerim bosaniyor, ayaklarim yurumuyor:(hele koklear implantta durmadan iltihap oldugunda baska doktor bi dayamisti en yukseginden valla ishalden oluyodum:(hicte kesmezdi o kadar antibiotik. meger her antibiotik baska virus, mikrop icin degilmis. imanimi gevretti o antibiotikler:(

ben oldum olasi ilac karsitiyim. ama kulak agrirken dayanilmiyor. doktor vermesede kendim aliyorum agrikesiciyi. cinlama icinde oyle. bazen canima tak ediyor cinlama.

shukufe

Gayet iyi anladım. :)
Çınlamalar, uğultular maalesef iç kulak etkilendiğinde oluşuyor.
Buda daha çok yüksek frekans kayıplarında karşımıza çıkar.
İlaçların kanıtlanmış bir etkisi yok. Kulak çınlamaları da dönem dönem azalıp artan bir eğriye sahip.
Bununla yaşamaya alışmak zorundayız sanırım.

otoskleroz ameliyatı sonrası ile ilgili bilgi paylaşabilecek olan var mıdır peki? ne kadar sürede iyileşme sağlanıyor? uçağa binme, yüksek basınç oluşan durumlar, normal doğum vs gibi durumlar için riskler nelerdir mesela?
merak ettiğim her şeyin yolunda gittiği bir ameliyattan sonra bizi hayatta neler bekleyecek :)

Üst Alt