Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otoskleroz sebebiyle işitme kaybım ilerlemiş. Ameliyat olmaktan çekiniyorum!?

Merhaba Mehmet Akşit hocam benim yaşım 35 üç yıldır işitme Kaybım vardı fakat doktorlar teşhis koyamadı gecen sene doktorun biri otoskleroz teşhisini koydu ve kulaktaki organlar ölmeden ameliyat olmamı tavsiye etti fakat ben korkumdan hep engellemiştim gecen haftalarda tekrar test yaptırdım ve bana kulaktaki organlarımın öldüğünü artık ameliyat sansımın kalmadığını söyledi
Ne yapacagımı bilemiyorum sizin tavsiyelerinizi de merak ediyorum
İyi akşamlar

Merhaba
İşitme testlerinizi yüklermisiniz.
Ona göre değerlendirelim.

doktor size isitme kaybinizin ne sinirda oldugunu soylemis. yani ameliyat olacak zamani gecirmissiniz. doktor ameliyattan faydalanamayacaginiz soylemis. isitme cihazi alarak bizler gibi devam. cokta kotu bisey degil cihaz kullanmak. vallahi cihazim olmasaydi ne yapardim.

Merhaba Prof. Dr .Orhan Ozturan hakkında bilgisi olan var mi

Bende de kireçlenme var doktor ameliyat dedi ama ameliyattan belli bir süre sonra normal doğum yapabilirsin dedi bu ameliyatı olup normal doğum yapan var mı ???

Gsa

Geçmiş olsun.
Bu tarz bir ameliyattan sonra normal doğum her zaman risklidir.

santomarine teşekkürler bende şaşırdım bunu söyleyen profesör ısrarla sordum hatta risk herkes için var üç ay geçtikten sonra normal doğum yapabilirsin dedi çok şaşırdım çok kararsızım zaten ameliyat olmakta ileri tarihe mi ertelesem bir an önce olsam mi ameliyat olanlar tavsiye verebilirse sevinirim

Merhaba arkadaşlar Otosekleroz tedavi ve ameliyatı için ankarada ve istanbul'da önerebileceğiniz ameliyat alıp güzel sonuclar aldıgınız doktor önerisinde bulunurmusunuz
Ve bu ameliyatı devlet ödüyor mu maliyeti nedir

Selam 26 yasindayim iki kulagimda yuzde elli duyuyor 50 db kemikler 22 23 izmirde iyi doktor kim var ameliyat olacagim cok korkuyorum tavsiye verirmisiniz bana ayrica ameliyat olanların durumlari ne yillar gecince tekrar aıkıntı cokıyormu

Mervess

Merhaba,

Geçmiş olsun.
İşitme testinizi ekleyin yardımcı olalım.
İzmir de bir kaç iyi dr. var.

İzmirde enis alpin güneriye ameliyat olan var mi varsa bişgilendirebilir mi lutfen

İstanbulda nazim korkuta ameliyat olanlar varmi varsa mesaj atabilirsmisiniz bende ona olacagm

Stapedektomi ameliyatı sonrası hayatınızda bir kısıtlama oluyor mu ? Ameliyat olanlar paylaşabilir mi acaba ? Fitnes , araç sürme , yüksek bir yerde baş dönmesi vs gibi

Brozek

Halter kaldıracak kadar ağır sporlar ile uğraşmazsanız hayatınızı gayet normal bir şekilde yaşarsınız.

santomarine abi mesela pazara gittim elimde torbalar var bu torbaları taşıyorum diyelim ya da bağda bahçede çalışıyorum bunlar sorun olur mu acaba ? Bir de çınlama devam eder mi ameliyat sonrası ya da çınlamada bir değişiklik oluyor mu ?

kul yapisiyla duymak ne kadar zor seymis. en iyisi isitme cihazlari.

pazardan agir sey getiremicen,spor yaparken cok dusunucen,belki ziplamican, atlamican bu nane piston yerinden oynamasin diye.

kucucuk cocuklari altalta ustuste zevkle bogusmalarini yasaklican,kafasina bisey gelcek diye astronot basligi giydirmeyi bile dusunucen koklear implant ameliyati yaptirsan.
allah muhazafaza trafik kazasina ugramican. alnina yazildiysa isitmeye veda.

en iyisi isitmedigimizi kabul ederek isitme cihazi.

Hocam çok karamsar konuştun insan biraz kalbimizi yumuşatırdı.Bu ameliyatı olup halinden memnun olan kimse yok mub

@Brozek
Günlük yaşantınız neyi gerektiriyorsa yapabilirsiniz. Hiçbir sorun yok. Dediğim gibi 100 kilo kaldırırsanız risk olabilir. Çıkacak diye bir şey yok ama risk var. Çınlama her ameliyat sonrası soru işareti. Geçende var aynı kalanda. Testleriniz nasıl ameliyata uygunmusunuz.

GRAHAM BELL
şukufe seni eskiden beri tanırım yazdıklarını ve çektiğin sıkıntıları az çok biliyorum.
Ama yazdıkların otoskleroz ameliyatı için çok geçerli değil.
Piston yerinden çıkarsa ki çok zor bir ihtimal tekrar bir operasyon ile eski haline getirilir. Yani işitme kaybolmaz asla.
Emin ol normal kulakla duymak işitme cihazına hiç benzemiyor.
Ameliyata uygun kişilerde cerrahi müdahale konusunda çekinceye düşülmemesi gerektiğine inanıyorum.
Kulak ameliyatlarının en başarılı operasyonları kulak kireçlenmesi ameliyatlarıdır bunun bilinmesinde yarar var.

Son düzenleme:
Abi çok iyi izah ettiniz gerçekten sağ olun Allah razı olsun.Testlerim sağ kulak 41db. Ameliyat için günüm belirlenecek.Doktor eksploratif timpanotomi yapılacak otoskleroz için kesin tanı cerrahi müdahale sonrası konulacak dedi.Tomografi de stapez tabanında çok hafif kireçlenme görüntüsü var ama yeterli bir bilgi değil dedi doktorum

santomarine

once sukufe degıl shukufeydı.bılgılere tesekkurler.

pıston yerınden cıkarsa tekrar yerıne koyunca ısıtmenın yok olmaması cok guzel bısey. ama sonucta zaten duyan bırı ısıtmesı kaybolursa cok yazık olurdu.

bana bakmayın sız. koklear ımplanta garez oldugum kadar hıcbıseyden boylesıne nefret etmedım sımdıye kadar.

GRAHAM BELL

Türkçe okunuşunu yazdım :)
Koklear implant çok farklı bir konu. Çokta uzman olduğum bir konu değil.
Küçük yaşlar için total kayıplarda bence kesinlikle implantın gerekli olduğunu düşünenlerdenim.
Ama insanların duymasına çok katkı sağlayan bir şey olmadığını sizde biliyorsunuz.
Hem uzun ömürlü de değil. Zaten amaç sadece insanları hayati risklere karşı korumak.
Sesleri ayırt etmek zordur koklear da.

Brozek

İşitme testiniz var ise gönderin bir yorumlayalım.
Operasyon yapılmadan net tanı konamıyor maalesef. Ama yapılan öncü testler büyük ölçüde fikir veriyor.
"Eksploratif timpanotomi" 'nin yani hali hazırda ameliyatın zaten amacı önce tespit sonra tedavi odaklıdır.
Doktorunuz kesin konuşmamakta haklı.

Haklsınız okuduğum her yerde aynı bilgi mevcut zaten.İşitme testim var fakat şu an yanımda değil.Çınlama ile ilgili R-tms diye bir yöntem var işe yarıyor mu acaba ? Ameliyattan sonra biraz olsun azalma olsa ona da razıyım .

Brozek

İşitme testinizi görmek lazım Kemik iletimleri önemli kemikler ilerlediyse başarı şansı düşer.
Çınlama olduğuna göre yüksek frekans kaybınız da olmalı. Kireçlenme ameliyatları yüksek frekansları tedavi etmez.
Sadece düşük frekanslar iyileşir. Zaten çınlamanın genel olarak geçmeme sebebi de budur.
Şu an çınlama için etkin bir tedavi yöntemi yok diyebilirim.

Abi akşam test sonucunun görselini paylaşırım sadece değerler yeterli olur ise aklımda kalan ;
Sol Hava : 10
Sok Kemik :10
Sağ Hava : 48
Sağ Kemik : 16

Brozek

Hava kemik açıklığınız çok iyi fazla vakit kaybetmeden sağ kulaktan ameliyatınızı olun.
Başarılı bir ameliyat sonrası işitmenizin 20-23 db arasına inme olasılığı yüksek.

İnşallah abi , Allah razı olsun böyle bir durumda insan bilgiye muhtaç durumdayken çok yardımcı oluyorsunuz Allah işlerinizi rast getirsin. Akşam görseli tekrar paylaşırım. Mahsuru yok ise sizin mesleğiniz nedir acaba ?

Brozek

Tamamdır testinizi bekliyorum mutlaka bu şekilde daha sağlıklı bir yorum yapabilirim.
Serbest meslek :)

Üst Alt