Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otoskleroz sebebiyle işitme kaybım ilerlemiş. Ameliyat olmaktan çekiniyorum!?

Merhaba. Bende 5-6 yıldır otoskleroz hastayım ve sağ kulağımda cihaz kullanıyorum. Artık ameliyat olmayı düşünüyorum ancak doktorum biraz geç kaldığımı ve ameliyatın yeteri kadar başaralı geçmeyebileceğini söyledi. Başka doktorlara da gitsem mi, ameliyat olsam mı kararsız kaldım. Test ve tomografi sonuçlarını yüklüyorum konunun uzmanı varsa bana bir yol gösterebilir mi?

https://eksiup.com/p/at239632ry7j
https://eksiup.com/p/ez239637udfh

Bu test sonuçları doğruysa, ameliyat olabilirsiniz. Ama önce doğruluğunu teyit ettirmeniz lazım. Testi tekrarlatırken, "kemik yolu eşiklerinin maskesiz değerlerini" de öğrenin. Bu ameliyatta bu değerler oldukça önemli. Sizin işitme testinizde bu sonuçlar yok.
Önerim Hacettepe üniversitesinde önce KBB'ye sonra da odyolojiye muayene olmanız.
Prof.Levent Sennaroğlu veya ekibinden birini bulmanız önemli.
Geçmiş olsun

Teşekkür ederim hocam. Bende Levent hocadan randevu almayı düşünüyordum sizin yazdıklarınız üzerine kesin gideceğim artık kendisine

Arkadaşlar ,

Çarşamba günü Allah izin verir ise Eksploratif Timpanotomi ameliyatı olacağım.( otoskleroz ? )
Açıkçası biraz heyecanlıyım ve doktorlar maalesef yeterince açıklayıcı bilgiler vermekten kaçınıyor.
Otosklerozum var ise ve ben bu ameliyatı olmaz isem ilerde ne gibi sorunlar ile karşılaşırım.
yani sadece işitme kaybım ilerlemiş mi olur yoksa başka sorunlar da çıkabilir mi ?
Bu konuda tecrübeli arkadaşlarımız yazabilirse şimdiden çok teşekkür ederim.

@mustafa0606
Evet biraz geç kalınmış gibi gözükse de bu başarı sağlanmayacağı anlamına gelmez.
Ameliyatınızı olmanız iyi olur yoksa ilerlemeye devam edecektir.

Brozek
En büyük sorun ilerlemesidir. Harici bir şey sorun sadece kireçlenme ise çıkmaz.
Geçmiş olsun şimdiden. Sonuçları paylaşırsanız seviniriz.

inşallah sonuçları burada paylaşacağım.
sorun sadece kireçlenme ise iç kulakta tahribat artar mı ve bu durum başka sorunlara yol açar mı mesela ?
41 db işitme sonucum.işitme kaybı beni çok rahatsız etmiyor ve protez takılmasından korkuyorum.
bir de ilerde bu hastalığıa meliyatsı bir çözüm bulunur mu diye düşünüyorum. çok endişeliyim açıkçası.
Bir de son olarak doktorum ameliyatı olsan da ilerde işitme kaybın olabilir dedi bu neden kaynaklı acaba ?

Brozek

Şu an rahatsız etmese de 2-3 sene sonra işitme cihazı kullanacak kadar ileri bir seviyeye gidebilir. Kireçlenme böyledir. İlerlerse ve bu iç kulak ile birlikte olursa mikst tip bir işitme kaybına yol açar ve bu durumda ameliyat ta çok fayda getirmez maalesef.

Herkese merhaba ben uc gun once ameliyat oldum suan sargılı kulagim cinliyor arada sizliyor aci giriyor icindeki jel akıyor ama ins guzel sonuclar alicam paylasicam Zor bir süreç ama yuz guldurucu olmasi motivasyonunuz olsun herkese gecmis olsun

Geçmiş olsun Allah tez zamanda acil şifalar versin.Stapedektomi mi oldunuz ? Ameliyattan önce çınlamanız yok muydu ? Bir de baş dönmesi ne durumda ? Mervess

Evet uzengi kemigimi aldilar protez taktilar bas donmesi bulanti hic olmadi aci var sadece sanci gibi arada kulaga gelıp gidioyor cinlamam yoktu tamponluyken var hic durmadan cinliyor bide dilde tat alma sorunu var baska birsey yok sagolun

Merhaba @Mervess hanım bugün nasıl hissediyorsunuz ? Her şey yolunda mı ?

Bugun ameliyattan sonraki 4. Gunum aci arada oluyor ama şiddeti azaldi daha iyiyim enerji olarakta ameliyattan sonraki uc gun en sıkıntılı gecen oldu bende ins gittikce daha iyi olurum

çınlamanız vardı devam ediyor mu bir de ayakta dolaşabiliyor musunuz , ameliyat olduğunuz tarafa yatamıyorsunuzdur muhtemelen ?

Cinlama ozellikle haraket edince oluyor devam ediyor ama haraket edebiliyorum yuruyprum hergun biraz ama genelde dinleniyorum bir sorun yok yurumede kulagim sarili oldugu icin uzerine yatamiyorum bas donmem hic olmadi o yuzden ayakta dolanabiliyorum ama enerjiniz halsizliginiz azalıyor gun gectikce her ameliyat sonrasi olur bu bugun daha halim yerine geldi bide agzinizi yemek yerken cok acamiyorsunuz tampondan ve dikisten sanirim ama gittikce oda duzeliyoe yani benim ameliyattan sonra dilde tat almama oldu aneliyatli kulak tarafinda sadece o devam bide kulaga aci giriyor bide cinlama var suan gecer die dusunuyorumve halsizlik cok sukur baska sikayetim yok suanda

Merhaba siz doktorunuzla gorustunuzmu ne dediler neden boyle oldugu hakkinda birsey varmi bide pistonu yerinden cikartacak birsey yaptinizmi

Merhaba , dün akşam 18:15 te ameliyattan çıktım.Sağ stapedektomi yapıldı.şimdi hastanede kbb servisteyim. şuan için çok şükür bir sorunum yok.ayağa kalktığımda yürüyebiliyorum fakat dikkatli yürümem gerekiyor.Doktorum ilk 3 ay ağır kaldırma , ıkınma , uçak yolculuğu , dalış , yasak dedi.Bir de kulağımdan zaman zaman tuhaf sesler geliyor.ilk gün tecrübelerim bu şekilde

Dilde tat alma nasil ve zaman zaman aciyormu sizlama varmi kulagınızda ? Ve cinlama varmi bide siz kime ameliyat oldunuz

Sağ taraftan tat alamıyorum
Acı hafif derecede mevcut
Sızlama şimdilik yok
Çınlama devam ediyor.
Baş dönmesi / mide bulantısı olmadı

Cok gecmis olsun allah herkese şifalar versin ins kısa surede saglimiza kavusuruz Benim durumla aynisiniz ozaman bende sag kulaktan oldum yarin tam bir hafta olcak pazartesi tamponlar alincak ins guzel sonuclar paylasicam bende de agri artik yok ama bicak gibi kısa süre aci girip cikiyor azaldi şiddeti ama gene oluyor cinlama devam nabiz seside devam siz kime oldunuz ameliyat

Çok teşekkürler Amin cümlemize.Çınlama konusu en çok merak ettiğim konu.Acaba ilerleyen dönemde azalacak mı ? çün ki ameliyat sonrası çınlama bir miktar arttı. Ameliyatımı Kocaeli üniversitesinde oldum.Doktorum Yrd.Doç.Fatih Mutlu beydi.Siz nerede olmuştunuz ?

Çinlama bende hic yoktu ameliyattan once sadece sag kulagimda nabiz sesi hep vardi cinlama ameliyatla eklendi benim doktorum geccegini soyluyor ama bakalim ben istanbulda oldum nazim korkut doktorum sizinde sikayetleriniz az basarili duyuyor ameliyatiniz bide ceneninizi acabiliyormusunuz ben tam agzimi acamiyorum gittikce duzeliyor ama kulak yolum dar oldugu icin iki dikis attilar biraz daha acmak icin disina ondan sanirim bide cabuk yoruluyorum bir hafta olcak ama genelde yatıyorum

Yorgunluğunuz anesteziye bağlı olabilir.Endişe etmeyin birkaç gün sonra kalmayacaktır.Bana dikiş atılmamış , çenenizi dikiş sebebiyle açarken sorun yaşıyor olabilirsiniz merek etmeyin o da çok kısa bir zamanda düzelecektir .sol kulağınız da çınlama var mı sizin ? Bende var

Benim sol kulagimda cok derinden var cinlama geceleri duyuyorum bazen oda nabiz seside yok seneyede ondan ameliyat olcam iki kulak esitledi birbirini sag kulagim cok hizli ilerledi sol kulagim cok yavas ilerledi ilk onda baslamisti zaten cinlama yok gibi ama ameliyat cinlama yapıyor anladigim kadariyla ama duzelebilir ben doktora nabiz sesi gecermi dedim gecebilirde gecmeyebilirde dedi cinlamada o sekılde sanirim akibeti zamanla belli olur benim kemigim baya sertlesmis zor cikti yerinden dedi doktor yapımıs yuzeye uzengi sizde hangi protez markasi kullanildi bide akinti gelmeye basladimi kulaktan ilac jel

Daha dün akşam bu saatlerde ameliyattan çıktım. Kulağım henüz sarılı olduğu için kulaktan akıntı jel gelme durumunu henüz bilmiyorum.Yarın kulağıödan sargılar alınacak ardından kulağıma antibiyotik ve kortizonlu damla verildi.bu ikisini kullanmaya başlayacağım.Protezin markasını sormadım.

Sargilar alincak derken tamponunuz degil dimi benim bir haftadir sarili hastaneden cikmadan tekrar bi sivi sıktılar pansuman yenilediler dort gun sonrada doktor cagirdi yanina gittim pansumaninyeniledi gene bir ilac surdu tamponun aralardan akti 10 gun sonra tampon cikicak baska bisey henuz vermediler bide haraket edince cinlama siddetleniyorantibiotik agumentin kullaniyorum iciyorum

Evet tampon değil.pansuman demek istemiştim.tamponlar kendiliğinden eriyecekmiş fakat 28 ekim de eridikten sonra da kalan parçalar olabileceği için onları temizleyeceğiz dediler.çınlama bende de aynı şekilde hareket edince arttığını fark ediyorum.9 aralık ta ilk işitme testim.

Beni pazartesi cagirdi doktor antibiotigim iki gune biticek zaten tamponun yogunlugu evet azaldi hissediyorum ama cikarcaklar kulagini bosaltiriz dedi sonrasinda damla vs verirmi bilmiyorum paylasirim sureci bir ay sonra kulak testi yaptiricam bende

İlk 3 ay çok dikkatli olmak gerekiyor dedi doktor.Size bu konuda ne söylediler ?

Doktor bana sadece dalis 30 metrede yapamazsin omur boyu dedi kafani suya cikarip sokabilirsin dedi bide bir ay ıkınma yok dedi baska biseye takılmadi hapsurmayı sordum hapsurabilirsin dedi buyuk darbe alma dedi kafana agir bir trafik kazasi gecirirsen piston sıkıntı olur dedi suana kadar piston yerinden cikan ben gormedim dedi cok ustunde durmadi sizinki neler dedi neler yapıp neler yapamicaksiniz

İlk üç ay ıkınma , 2 kilodan ağır hiç bir şeyi kaldırma , hapşırırken ağzını kapama , uçak yolculuğu , uzun kara yolculuğu yapma , rakım değişikliği yok dedi.uzun yolculuk yaparsan da mola vererek defam et dedi.3 aydan sonra sinirler iyileşecek ondan sonra bir sorun yok dedi

Ben istanbuldan izmire gidecegim otobus yolculuguyla bir ay sonra doktor gidebilirsin diyorda ben korkuyorum

Üst Alt