Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otoskleroz sebebiyle işitme kaybım ilerlemiş. Ameliyat olmaktan çekiniyorum!?

merhaba şu an çok iyi hissediyorum kendimi duyma problemim artık yok çınlama uğultu yok ameliyattan sonraki 35. günü olarak enis alpin güneri hocama çok teşekkür ederim kimin rahatsızlığı varsa hiç beklemeden kendini emanet edebilir. bunu iki kulağımdan ameliyat tecrübesiyle söylüyorum alllahnherkese şifa versin

merhaba geçmiş olsun kardeşim izmir e gelme imkanın varsa enis alpin güneri hocama kendini emanet edebilirsin. ben her iki kulağımdan ameliyat oldum şu an hiç bir sıkıntım yok çınlama uğultu yok sağlıklı bir insandan daha iyi duyuyorum

bu sıkıntıların ameliyattan sonra sona erecek hatta herşeyi o kadar çok iyi duyacaksınki yeter diyeceksin :)

HATTA HERSEYI O KADAR IYI DUYACAKSINKI YETER DIYECEKSIN:p:rolleyes::eek:
bu kadr abartili doktor, ameliyat reklami ne duydum nede gordum:eek:

Bu ameliyat özellikli bir ameliyattır.
Sonuçları kişiden kişiye göre değişir.
Tabi sonuçların %99 u normal kulak gibi olmaz.Teknik olarak çok mümkün değil.
Özellikle frekans bazında bakarsanız.
O yüzden yanlış yönlendirme olmasın.

Merhaba daha test yaptırmadım 3 aydan önce önermediğini söyledi doktorumuz 7 ocak ta yaptırcam testi sizinle paylaşırım

Merhabalar amaliyat iyi geçti 10 gün sonra belli olur yazmışşsınız en son. Ben de amaliyat olmayı düşünüyorum doktor tavsiyesine ihtiyacım var.

Herkese merhaba benim sağ kulak kemik 46 hava 23 db olmuş Erzurum’da üniversite hastanesine gittim doktor ameliyat dedi, hangi doktorun ameliyat bilmiyorum acaba bekleyip bilindik bir doktora mı ameliyat olmalıyım yoksa Erzurum üniversite hastanesine kendimi emanet mi etmeliyim kafam çok karışık

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

TheTurk

Merhaba,

Tam tersi hava 46 kemik 23 tür o.
Farklı şehirde bu ameliyatı olmak oldukça zor. Seyahat yasağı falan da var bir süre denge problemi.
Tercih sizin işini bilen bu ameliyatları çokça yapmış bir cerrah ise sorun olmaz.

@Markina

Oteskleroz ameliyatı oldum, 6.gündeyim, 4.gün tamponu aldılar, doluluk hissi var, duymasa değişiklik oldu mu hiç anlamadım şuan, değişiklik yok gibi, ameliyat sonrası ağrı çok kötü, gece olabiliyor hala,

Siz ameliyat oldunuz mu, ameliyat olan var mı oteskleroz, işitme süreci nedir acaba? Şuan bende bir değişiklik yok gibi :(

Oteskleroz teşhisi ile ameliyat oldum. 4.gün taburcu oldum, tamponu çıkardılar taburcu olurken, iletim tipi işitme kaybı denilmişti ayrıca. Ameliyattan sonra stapes kemiğinin çıkartılarak yerine piston konulduğunu söylediler, yani iç kulağa ileti sağlamak için. kulağımda doluluk hissi var, sesim kulağıma gidiyor, o kadar acıyı boşuna mı çektim diye düşünüyorum şuan, duymamda herhangi bir değişiklik oldu mu farkında değilim şuan,
Oteskleroz ameliyatı olan var mı aranızda, işitme süreci nedir, en önemli sorun da derin nefes bile alsam beynim sarsılıyor :( umarım bu durum geçicidir.
Ameliyat olan varsa yazabilir mi lütfen

Ameliyat oldunuz mu?

Merhabalar, sanırım ameliyat oldunuz, bende 6 gün önce oteskleroz ameliyatı oldum trabzonda üniversite hastanesinde, işitme de değişiklik ne zaman olur, şuan bir değişiklik yok gibi bende, tampon 4. Gün çıkartıldı. Ama değişik yok. Kulağımda doluluk hissi var, sesim kulağıma gidiyor, nefes alsam derinden beynim sarsılıyor, bunlar normal midir?

İşitme testi yaptırıp sonucu görün. Ameliyat öncesine göre işitmenizin düzelmiş olması beklenir.

@Angelline

4.Günde tampon alınmaz. Bir yanlışınız var.
Ayrıca tamponlar varken duyamazsınız.
İşitme kazancı tamponlar alındıktan sonra belli olur.
Farkı hemen hissetmeniz gerek zaten.
Dolgunluk hissi genelde herkeste olur.
Ağrı olabilir. Ancak 6. Günde Şiddetli ağrı olması normal değil.

@Romalı

Bence hiç bulaşma. Kireçlenmenin bitkisel çözümlerle sona erdirilebileceğini düşünmüyorum açıkçası. Kanıtlanmış en etkili ve tek çözüm cerrahi müdahale gibi.

Doğru söylüyorsun Santomarine. Bende huylandım zaten. Ameliyat korkumu atlatabilsem hemen hastaneye gideceğim. Benim ameliyat korkusu olmadan ameliyat olabilmem için eve gelip bir iğneyle uyutup götürüp ameliyat etmeleri, sonra da herşey bittikten sonra gözümü açmam olur. Aşırı heyecanlıyım. Aslında ülkemizin başkentinde yaşıyorum. Birçok hastadan imkan olarak daha şanslıyım. Ama korkularım bu şansı kullanmamı şimdilik engelliyor.

1998 yılında tek kulağımdan stapedektomi oldum.Mutlaka bir iyileşme oldu ama sağlıklı bir insandan daha iyi duymak,hiç sıkıntı yaşamamak cümleleri kurmak insanlara hayal satmak olmuş biraz.Sağlıklı insanlardan iyi değil ama farklı duyma oluyor diyelim;bazı sesleri rahatsız edici yüksek bazı sesleri daha azmış gibi;sonuçta mekanik bir olay artık gerçek kemikle aynı tepkiyi veremez.

Ben Haseki hastanesinde olmuştum bu kadar riskli olduğunu o zaman bilseydim korkardım muhtemelen,şansıma iyi sonuçlandı ancak yıllar içerisinde işitme seviyesi azalmaya devam etti.Diğer kulağıma yaptırmak istemedim.Şu anda iki kulağımda BTE cihaz kullanıyorum.

abahcivan

Durumu çok güzel özetlemişsiniz. Peki ameliyat sizi ne kadar bir süre idare etti yani cihaz kullanmaya ne zaman başladınız. Ayrıca kulağınız çok mu kötüleşti.

Bu ameliyatı 10 yıllar önce olan birilerini bulmak çok zor sizi bulmuşken cevaplarsanız seviniriz :)

ben ameliyat olduğum zaman doktor söylemişti;ameliyat olan bir daha gelmiyor o yüzden hiç geri bildirim yok ameliyat ileride nelere yol açar biz de bilmiyoruz demişlerdi.Bir de bu kadar genç yaşta ameliyat olan nadir hastaydım;genelde ileriki safhalarda teşhis ediliyor ve ameliyat şansı kalmıyormuş.Bu yüzden arada ortaya çıkıp elimden geldiği kadar başkalarına yardımcı olmaya çalışıyorum,Haseki'ye bile gittim beni görün diye ama tüm doktorlar başka yerlere geçmiş:))arada böyle sitelere girip yorumlara bakıyorum.Tecrübelerimi paylaşıyorum.

Benim durum şöyle;2008 yılında hamileliğime kadar iyi idare ettim ancak hamilelikle beraber kötüleşme arttı muhtemelen ve işyerimde sıkıntı yaşamaya başladım özellikle toplantılarda detayları kaçırıyordum.İki kulağımda birden protez olmasını istemedim ve bu sebeple birine cihaz kullanmaya karar verdim.Tek kulağıma cihaz alacaktım araştırma yaparken risk alarak yurtdışından internet üzerinden(Ebay'dan) uygun fiyatla bir çift Resound getirtip onunla başladım.

Hayatımın en doğru kararı çift olarak almak oldu.Cihaz takınca o kulağım protezliden daha iyi duyuyor tek cihaz takınca sesin geldiği yönü anlayamıyorum sersemliyorum.

5 yıl boyunca Resound'ları kullandım sonra biri bozulunca yine aynı yolla bir takım Resound Azure aldım;4 yıl oldu. Cihazları alınca burada Gaes'e gidip bir kez ayar yaptırıyorum cüzi ücretlerle o kadar.Azure dışarıdan kontrol edilebiliyor ister açıyorum ister kısıyorum.Gönlüm Otikon'daydı ama neredeyse çeyrek fiyatına maloldu bana 9 yıl ve üstelik cift cihaz.

Kulağımdaki teflona gelince;o da artık bendim bir parçam oldu :)stapedektomi olmayana göre gayet iyi durumda pil derdi yok cihaz gibi sudan sebeplerle ötme yapmıyor iyi ki ameliyat olmuşum.

Ben bu foruma arada bakıyorum ama gelen kutusu varmış hiç görmedim;bir sürü kişi özel mesaj yazmış.Soru sormak isteyen özelden yazmasaymış görürdüm;başkaları da bilgi sahibi olabilirdi;üzgünüm;yıllar geçmiş o soruların üzerinden.

abahcivan

anlatimlariniz bilgilendirmeleriniz icin cok tesekkur ederim:eek:
bir resoun hayrani olarak birdaha cihaz almak isterseniz gene resoun alin diyorum:)
otoskleroz derdi cekenlerin pes ses kaybinin tizlerden daha cok oldugunu ogrenmis bulunuyorum.
benim eski cihazimda resounddu 7 yil cok memnun kullandim. oticon chili simdiki cihazim. tizleri cok iyi duyuruyor ama pes seslerde fakirlik var:(yeni bir resound dusunuyorum ama. bu pahalilik elimi kolumu bagliyor.

Merhaba arkadaşlar biri yardımcı olabılırmi ..bu konuda çok fazla bilgi sahibi değilim .. Yaklaşık 4sene önce sag ve sol kulagımda işitme kaybı olduğunu öğrendim doktorum işitme kaybımın oldukça düşük oldugunu ve düzenli test yaptırıp takibinde olmam gerektiğini genetik oldugunu söylemişti.. bir sene sonra tekrar test yaptırdım sonuçlarıma göre biraz ilerlemişti başka bir doktora gösterdim oda bana nedeninin otosikloroz olduğunu söyledi tedavisi varmı diye sorduğumda ameliyat var oda suan için sana gerekmiyor riskli bir ameliyat ..vs. şeyler söyledi . yakın zamanda bir test daha yaptırıp başka bir doktora çıktım oda bana otosikloroz olmadığını araştırmaya gitmem gerektiğini soyledi dpgru düzgün hiçbirşey soylemedi.. Testlerimi karşılaştırdıgımda sureklı bir ilerleme mevcut son testimde sol kulagım oldukça ilerlemiş Kafam allak bullak..oldu burda paylaşılanları okudum ve test sonuçlarıma benzer sonuçlar gördüm.. Bunlarda benım sonuçlarım ..siz ne düşünüyorsunuz ?
Sağ kulağım hava 26 kemik 21
Sol kulağım hava 41 kemik 20

Bana onerebileceginiz İstanbul çevresinde bir doktor varmı hocam Mehmet Akşit ? Birde sizin fikrimiz nedir Ameliyat olmalımıyım yoksa işitme cihazı mı kullanmalıyım ? Bu sonuca gore sol kulagımda %kaçlık bir kayıp var ?

Son düzenleme:
Birçiçek

Her 2 kulağınızda da mikst tip bir kayıp var.
Sol otoskleroz olabilir.
Otoskleroz genelde tek taraflıdır.
Ama sağ tarafa bakınca da pek otoskleroz gibi durmuyor.

@santomarine

Otosiklorozun genelde tek taraflı oldugunu bilmiyordum sag kulagımın ilerlemesi sola gore dahaa yavaş çok şükür...

2.gittiğim doktorda bana otosikloroz demişti .. Bana onerebileceğiniz bu konuda iyi bir hastane yada doktor varmı? Siz ameliyat olmuştunuz sanırım bi gerileme mevcutmu ? İlerledikçe ameliyat şansınn düştüğünü, ne kadar erken ameliyat okadr iyi vs .tarzında şeyler okudum fakat otosikloroz oldugunu söyleyen doktor şuan için erken olduğunu söylemişti ondan sonra daha da ilerledi tabi .. Ameliyattan da korkuyorum açıkçası..

Merhabalar
İşitme sorunu çekmem üzerine doktora gittiğimde doktor tarafından bende de otoskleroz olduğu ve ameliyat olmam gerektiği söylendi ama işitme testi ve timpanometri ile bu anlaşılır mı hemen ya da ne bileyim öyleyse bile hemen herkes ameliyat edilir mi belli aşamaları felan var mıdır hiç duymadığım tamamen cahil olduğum bir konu😥

Merhabalar;

Ameliyattan korkmayın, zaten ilerliyor kireçlenme, ben oldum

Sanırım en zoru kabul oluyor, duymadığınızı kabul etmek zor geliyor, sonraki aşama yapılan testler, ilerleyen işitme kayıpları Burada ameliyat olan insanlar var bende site sayesinde cesaretimi biraz topladım. İki yıldır işitme kaybı yaşıyordum, klasik takip ediliyor her altı ayda bir testi yeniliyorduk. Ailemde de işitme kaybı var kimse ameliyat olmadığından tam teşhisini bilmiyorum, çeşitli teşhisler konulsa da..Ameliyat olunca "doktorların açıp göreceğiz" neden dediklerini anladım. Test sonuçlarıma göre kireçlenme olduğu düşünülüyordu, yazın kulağımda işitme kaybı ilerledi ve hayat zorlaştı. Sağ 51 kemik 23, sol 41, kemik 23 olmuştu.

Ben ilk andan itibaren ameliyat olmak istiyordum ama ameliyat sonrasından çok korkuyordum. Geçen Çarşamba İstanbul'da Numune Hastanesinde Prof. Sema Zer Toros tarafından ameliyat edildim. Yanımda yatan hasta 16 yaşındaydı, kulağında kireçlenme varmış ve piston takıldı ve kulak zarı da delikmiş yanlış aktarmayayım ama ameliyatı güzel geçti. Onu da epey gözlemledim, baş dönmesi pek olmadı, verilen ilaçlarla hapşırma vs. gibi kendinizi korumanız gereken şeylere gerek kalmıyor. Hastanelere güvenin. Hatta gidin evinize yakın kulak burun boğaz servisini ziyaret edin, hastalarla konuşun ben kasım ayından beri servise gittim durdum o vakit hastalarla konuşmak aklıma gelmemişti ama ameliyat sonrasında üç gün kalınca herkesle konuşuyorsunuz, sizin gibi değişik vakaları görüyor, sohbet ediyorsunuz.

Şuan hala tamponlar var haftaya Çarşamba çıkacakmış türk filmi gibi çıkınca anlaşılacak. Durumuma gelince benim kulağımın girişi dardı, ne zaman muayene olsam aaa çok dar yorumlarını duymak sinirimi bozardı. Başından beri kireçlenmeden şüpheleniyoruz ama emin değiliz demişlerdi, herkes gibi birden fazla doktora gittim genelde hepsi aynı şeyi söyledi, açıp bakacağız. Genel olarak da ameliyat yapayım diye atlayan doktor olmuyor, hatta ben karar verdiğimde de genelde hepsi daha çok risklerinden bahsetti, çocuk düşünüyorsanız olmayın, olsanız da başarılı geçmezse cihaz kullanacaksınız, acıya değer mi? Gibi sorular sordular. 1.5 yıl önce de nefes almakta çok zorlandığımdan ve kemiğim eğri olduğundan burnumdan ameliyat olmuştum bir de yanlış teşhisler de olabiliyor kulağın da nefes almaz bu durumda demişlerdi o vakit kireçlenme demediler onu özelde olmuştum, popüler ama işinde iyi olan bir doktora. Ben öğretmenim, öğretmenlik, doktorluk gibi mesleklerin vicdanla yapıldığını düşünüyorum.

Diğer doktorum iyiydi ama sırf işinde iyi olan birini istemiyorum en azında kulakta istemedim, çok duygusaldım, ameliyat kötü de geçse, daha sağırlaşsam da olacaktım. Ama çıktığımda bana güzel gülen bir doktor istedim, popüler işinde iyi olan yerine yüreğime dokunan birini. Bu süreçte fazla duygusallaşmış olabilirim, ama çok duygusuzsa beni sadece vaka olarak gören doktorlarla epey karşılaştım. Bu arada amacım doktoru övmek değil, size kim iyi geliyorsa kime güveniyorsanız onu olun. Ben karar aşamasında epey zorlandım. Sema Hoca ilk gördüğümde çok "gençsin ameliyatını yapalım" dedi ve gülümsedi. Görünce hocayı sevdim ama kendime de sırf sevdin diye ameliyat mı olacaksın sorularını sordum durdum. Kulak kireçlenmesi ameliyat videolarını epey izledim bir gün youtube da yorumları okudum orada Cerrahpaşa da ameliyatı başarılı geçen bir doktordan bahsediyorlardı.

Nerde ne okuyacağınız hakikaten ilginç olabiliyor benim siteyi bulmam gibi. Haydar Murat Yener ismi, muayene oldum. Kalbimi dinledim, kalbim hakkında tek satır yazı olmamasına rağmen Sema Hocadan yanaydı. Devlette doktor olan bir arkadaşım hakkında şikayet yoksa iyidir, genelde insanlar kötü şeyleri daha çok yazarlar devlet doktorları için dedi. İki hastaneden de ameliyat için gün aldım 15 tatilde olmak için. Dedim bilgi toplarım bir ay içinde, son gün tek Sema Hoca’ya ameliyat olan ve başarıılı geçen bir hasta ile yazışma fırsatı yakaladım o kadar. Yatış için gittim kulağınızın kenarındaki saçı kazıtın ve saçınızı ördürün dendi, iyi ki ördürmüşüm ve iyi ki söylemişler kuaför güzelce yaptı kendimi kötü hissetmedim hatta saçım hiç bozulmadı daha iyi hissettim.

Ameliyata gelelim, kulağımda kireçlenme yokmuş, kemiğim hiç gelişmemiş bebek kemiği gibi kalmış, yolu gittikçe daralmış kemikler nerdeyse birbirine yapışmış, turlayarak kemikleri aralamışlar. İlk çıkınca sorduğum piston takıldı mı oldu hayır dediler, ben çok karamsarımdır, çok üzüldüm, sonra kireçlenme yok dediler o yüzden. O an sinirler aklıma gelmedi zaten sanki ayıldım ve doktor geldi gibi hatırlıyorum sinirleri sormadım. Ablama doktor ameliyatın başarılı geçtiğini sinirlerin de iyi olduğunu söylemiş ben ablama inanmadım. Gece çok zor uyudum kafaya takmaktan, ağrım olmadı, hafif bir sızı ilk çıktığımda vardı o kadar.

Gece boyunca siteye baktım başka yerlere baktım, sonra yazılan başka yazıları okudum şuan ismini hatırlamıyorum birisi kök hücreyle ameliyat olmuş sonuç mu diyordu odyometrisin kağıtları çevirişindeki sesi duydum, ayağımın altındaki çakıltaşlarının sesini duydum çok etkilendim okurken, dedim sinirlerde hasar varsa da, bu ilerleyecekse de yine deneyeceğim ameliyatı. Hocayı 3. Gün görebildim kafamdaki soruları o vakit sorabildim. Şuan mı? Yüzde beş bile fayda etse iyi ki oldum diyorum. Geçen yıl zil sesini duyan ben bu yıl bazen duymuyorum, elbette fayda etmezse cihaz kullanacağım ama kabul zor, ya da benim için öyleydi. İlk gittiğiniz doktorlar sizi zaten ameliyat olmaya karar verdiyseniz servise yönlendiriyor, konseye orada bir sürü doktor bakıyor uzman görüşleri alınıyor, ameliyat yapamayacaklarsa üniversite hastanelerine yönlendiriyorlar, elbet özel hastaneler de var..Tercih sizlerin bana çok iyi baktılar burun ameliyatım acıbadem hastanesindeydi elbet çok daha konforluydu ama burada da ilgi, alaka, destek, içtenlik hepsini hissettim. Korkmayın deneyin, zaten ilerliyor. Burada iki kulağından ameliyat olmuş bir arkadaşla yazıştım Sedat) Bana o kadar çok yardım etti ki doktor kadar bilgiliydi hatta belki fazla:)) Her daim beni rahatlattı. Çok uzun yazdım ama deneyimlerimi aktarmak istedim, belki benim gibi kafası karışık olanlar vardır diye:)) Sonuçları yine yazarım:)) Herkese acil şifalar:))
Sevgiler

ÇİĞDEM...

Rica ederim bu süreçte bir nebze faydam olduysa çok mutlu olurum.
Tekrardan çok geçmiş olsun.
Güzel haberlerini de alacağız inşallah. :)

Temmuz 2018 de ameliyat oldum 55 db olan sağ kulağımdan 6 ay oldu ilk 10 gün baş dönmesi ve tat alma zayıflığı hissettim. zamanla düzeldi ve şu anda işitmem 30 db e düşmüş durumda. diğer kuağımda 46 db lik kayıp var yazın da ondan olacağım.ikisine de cihaz takmadan rahat iletişim kurabiliyorum. kardeşimde oldu aynı tarihte o 60 küsürdü tam hatırlayamıyorum 34 düşmüş. sonuç olarak çok memnunum.görüştüğüm doktorlar cihazın tedavi değil durumu kurtardığını,kireçlemenin ilerlediğini i kulağa ilerlerse ameliyatla kurtaramayacağını söylediler. yaşım 37 gençken olmak mantıklı ,kireçleme ilerlerse de ameliyat yapma şansı azalıyormuş ki kardeşimin ilerlemiş seneye kalsa yapamazmışız dedi dr. doktorum Bursa Medica Grup ta Cengiz Mıhçı 3,500 e ameliyat oldum. ameliyattan 3 saat kadar sonra taburcu oldum. tavsiyem ameliyat için düşünmeyin iyi dr arayın.

gecmis olsun. 3500 liraya ameliyat:confused:boyle doktormu olurmus:p

Markina

Geçmiş olsun markina.
İşitme testlerini öncesi ve sonrası olarak paylaşır mısın?

Teşekkürler.

Markina
3saat nasıl oluyor endoskopik cerrahi mi bu aralar onu yapan hastanelere bakıyorum da lakin hiç yorum bulamadım

Üst Alt