Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otoskleroz sebebiyle işitme kaybım ilerlemiş. Ameliyat olmaktan çekiniyorum!?

@sedefon Bence diğer kulağı da vakit kaybeden ameliyat olsan iyi edersin. Çünkü vakit geçtikçe ameliyattan alınacak verim düşüyor. Evet bu ameliyat tiz seslere katkı sağlamıyor. Ameliyatın en büyük başarısı 500 ve 4000 arası frekanslarda görülüyor. Üstü frekanslara yapacak çok fazla bir şey yok maalesef.

@shukufe Ben odyoloji camiasından değilim :) ama bence yanlış bir düşünce. Sana bir link atayım incele. "İnsan kulağı teorik olarak 20 Hz ile 20000 Hz arasına tepki gösterse de, en iyi 250 Hz ve 3000 Hz arasındaki konuşma frekansı bölgesini duyar ki zaten işitme testi yaptırdığında ortalama işitme eşiği db cinsinden bu bölgeler ortalaması alınarak hesaplanır.

https://medium.com/sercansolmaz/ses-frekans-nedir-cb24477d83fa

Otoskleroz başlangıç aşamasında daha çok alçak frekansları etkiler. Bu dönemde ameliyat yapıldığında doğal olarak düzelen bölge alçak frekans bölgesidir.
Hastalığın ilerleyen sürecinde tüm frekanslarda işitme kaybı görülür. Zamanla orta kulaktaki kireçlenme iç kulağa da yayılabilir. İç kulağa yayıldıktan sonra ameliyatın da faydası olmaz.
...........................
Odyolojide kullanılan "saf ses ortalaması"nın hiç bir tanısal değeri yoktur. Tanı testlerinin henüz çok geri olduğu yıllarda kullanılmaya başlanmıştır. Bugünün gelişmiş teknolojik tanı yöntemleri, "saf ses ortalaması"nı tümüyle anlamsız hale getirmiştir. Ama nedense kullanılmaya devam ediliyor. "Bilimsel muhafazakarlık" böyle bir şey!
...........................
Konuşma sesleri genel olarak 250-6000 Hz arası kabul ediliyor. Ama konuşmanın anlaşılmasında 10.000 Hz'in bile önemi var. Özellikle gürültülü ortamlarda konuşmanın anlaşılmasında yüksek frekans bilgisi çok önemli.

isitme kayiplilarin gurultude konusma anlama zorlugunu ne kadar guzel anlasilir bir sekide acikladiniz mehmet aksit bey. hep merak ederdim az isitme kayiplilar bile sikayet eder bu gurultude anlama sorununu.

size cok tesekkurler.. ayrica bizim kahrimizi cektip bizleri aydinlatmaniz ne kadar mutluluk verici bizler icin....

İşitme kaybı lütfen yardım edin

İşitme kaybım vardı sol kulakta kireçlenme (otoskleroz) ameliyatı oldum
şimdi sağ kulaktan olcam 6 ay önce soldan olmuştum şimdi sağdan olcam ama solda çok bir faydasını görmedim

sizce ne yapmam gerekiyor

Uğultu işitmemi bastırıyor iş yerinde sorun oluyor 6 ay önceki odyo testine göre sağ kulak testinde çökmeler var bu çökmeler ne ifade ediyor

isitme testini yukle. mehmet aksit hocamiz gorurse size bilgi verir.
ameliyattan bi kazancin olmadan aleme bi daha ameliyat olayimmi demene sasirdim simdi.

korkmayin, sgir olup ben olmedim:eek:gerci duymamak pekte kolay degil. is olacagina varir diyip sakinligi muhafaza etmek daha iyi.
isitme kaybiniz baya ileri gibiymis gibi gordum ben ameliyatinizin konusuna gore. neyse mehmet hocamiz bilir dogrusunu.

Teşekkürler çok sağolun moral verdiğiniz için inşallah Mehmet hocam da görür bir cevap verir

Selman38 öncelikle geçmiş olsun..

Sorununuzun Otoskleroz olduğu kesin mi?
Biliyorsunuz ameliyat öncesi ön tanı konur kulak açılınca ise net tanı konur.
Dr. değilim ama işitme testlerinize göre kemikçik zincirinde bir kopukluk var gibi algıladım ben. (3 senedir bu işi araştıran biri olarak)
Tam olarak dr'unuz ne söyledi ameliyat sonrası?

santomarine
derdimiz icin elverdigi kadar bilgi ediniyoruz degilmi:) tevekkeli degil bii suru tuycuk oldugunu bilirdim ic kulakta simdi ortakulakta zincirler...

Aynen öyle @shukufe :)

Ben elvermenin ötesine geçtim bu konuda :)
Çekiç örs üzengi arasında kopukluk var demek istiyordum aslında.
Kayıp yine iletim tipi. Hatta bazı uzmanlar mikst tipte diyebilirler.

Doktorum bana kireçlenme vardı açtık yapışık bir doku vardı ayırdık güzel oldu ben bundan daha fazla düzelme bekliyordum dedi şimdi özellikle bir haftadır uğultuyla birlikte ciddi bir kayıp var aniden haftaya mr ve tomografi çekilecek bunun alttaki sebebi bulmamız lazım dedi sonra ameliyat dedi benim tek beklediğim cevap ameliyat dahi olsa ki razıyım normal seviyelere gelecek mi ve sol kulak için yapılacak başka birşey var mı tek istediğim bunlar

hepimiz daha iyi olur diye ameliyata yatiyoruz, sanssss:(obur kulaginizi elletmeyin bu kulak sifaya kavusmadan. isitme cihazi kullanin. tam duymasada cok ise yariyor cihaz.
birde kaybiniz az buna sevindim. insallah hakkinizda iyi olur ne yapsanizda.moral onemli.

Selman38

İşitmenin 2. bir ameliyat sonrası maksimum geleceği seviye 20 db dir.
Buda normal işitme seviyesine yakın bir değer.
Ancak her şey yolunda giderse ve çok başarılı bir ameliyat olursa tabi.
Bu iki kulağınız içince geçerli.

Ben ona razıyım bende hemşireyim cihaz kullanmam hem olmuyor hem de istemiyorum ama düzelme ihtimali olduğunu bilmek bile rahatlatıyor beni

dayanamıyorum lütfen yardım edinnn

Mehmet Akşit

şubat ayında otoskleroz dan sol kulaktn ameliyat oldum ama ameliyat başarısız oldu daha sonra geçen cuma daha bir hafta olmadı aniden işitme kaybı geçirdim şu anda aşırı bir uğultu var gitmediğim doktor kalmadı hiçbiri kortizon ve oksijen tedavisi yapın dememe rağmen yapmadılar ne yapacağım yardım edin lütfen

sen doktor degilsinki, o tedaviler kemikciklerin yerli yerinde olup acil isitme kaybina olur.
anlasilan senin ameliyatla takilan kemikcikler yolculuk etmis.
mehmet beyin yazdiklarini bekliyelim

Otoskleroz ameliyatı her KBB hekiminin yapabileceği basit bir operasyon değildir.
Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Levent Sennaroğlu'nun görüşlerini almanızı öneririm.

Buna tamamen katılıyorum sağolsunlar deneme tahtası yapıyorlar bizi

levent beye gitmeye karar verdiyseniz hemen harekete gecip randevunuzu alin. cok sira bekleniyor randevu gunu icin bile. randevuya saatinde gitseniz bile mukemmeliyetci doktorumuz hicbir hastasini ustunkoru muayene diye sallamadan en ince teferuuatina kadar ilgileniyor. buda sizin daha cok beklemeniz demektir.
basida oyle bir kalabalikki. vallahi doktor beyin yorgunluktan bitap dustugu oluyor. cok pek cok hastasi var.

Merhaba her iki kulağımda otoskleroz tanısına ait protez yerleştirilmek üzere ameliyat oldum sizce ne kadar engelli raporu alabiliriz

AzrQYX

https://hizliresim.com/nl0V5g

Üst Alt