Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yukarıda bazı arkadaşların dediği gibi şikayetimizi Bimer vs. yerine doğrudan milletvekillerine ve özellikle komisyon üyelerine iletmemiz daha yararlı olur. Ben facebook üzerinden yaşadığım ilin milletvekillerine ulaşıp mesaj atmaya başladım.

musty35

%40 ve üzeri engelli raporu olan herkes ÖTV muafiyeti ya da indirimi ile araç satın alabiliyor mu şu an?

Erdogan Er

Otv indirimi almak icin mutlaka arabaya tezchizat takılmali yoksa her engelli otv indirimi alamıyor.

Bu mecliste ne zaman oylanacaksa birgün öncesinde Ankarada protesto etmek gerek bu kadarda olmaz engellilere engel olmaktan başka birşey değil bu.

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'e kadar olan araçları kapsayacak

metehan50*

Yurt dışı seçeneğine de bir yasa çıkarırlar merak etme sanki ötv hakkını alan onu sana bırakırmı hiç.

ilk olarak bir sorum olacak:

Bu torba yasa 2018 de mi uygulanacak?

İkinci olarak:

Bu duruma ses çıkarmayan veya engellik oranı bundan fazla olanlara uygulansın diyen cidden durumun farkında değil. Bu ülkede milyon dolarlar israf olurken engelliye verilen bir hak resmen gasp ediliyor. Tüm yasal haklarımızı kullanmaya davet ediyorum.

Biz bu durumu değiştirebiliriz. Yeter ki sessiz kalmayın. En iyi ihtimalle BİMER e yazalım arkadaşlar.

ahmetonerge

hocam maalesef taksi konusunda çok haklısınız. bizim buralarda bile var böyle yapan. mokka, kadjar dizel alanlar var. mercedes alanlar var diğer şehirlerde. adam 3 sene sonra çok rahat ötv indirimsiz fiyatına veya daha pahalıya satar onu. maalesef haksız kazanç devlet eliyle yapılıyor. iyiden iyiye saçmalamaya başladılar. bunun sonu seçimlerde hüsran olacak haberleri yok...

arkadaşlar bende toyota var bu ay 5 yıl doluyor kanun yasalaşmadan 70.000 üzeri araba alayımmı sonra olmazmı bide bu kanun çıkarsa mtv mi ödeyecez

Her kezin agzinda bir su istimal önlemek gerekcesi var. Rapor oranı %90Az kişiler için (ortopedi engelli) bir tek kişi dahi siistimal olamaz.
Kaldiki amacı dışında kullanılan araç var ise caydırıcı cezalar verirsin sorun biter.
Mesela amacı dışında kullanılan araç var ise 4000tl ceza ver olsun bitsin.
Emin olun çok az sayida engellilerin kullanabildiği bu hak'dan bile guzu olan vatandaşlarımız var...
Ötv açılımı =Deli dumrul vergisi.

Her kezin agzinda bir suistimal önlemek gerekcesi var. Rapor oranı %90Az kişiler için (ortopedi engelli) bir tek kişi dahi siistimal olamaz.
Kaldiki amacı dışında kullanılan araç var ise caydırıcı cezalar verirsin sorun biter.
Mesela amacı dışında kullanılan araç var ise 4000tl ceza ver olsun bitsin.
Emin olun çok az sayida engellilerin kullanabildiği bu hak'dan bile guzu olan vatandaşlarımız var...
Ötv açılımı =Deli dumrul vergisi.

Kendi kendimize konuşmakla olnaz buraya yazacağınıza bimere yazın.. Birileri duyar elbet.. Ben bimere yazdım

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar bu yasa meclisten geçerse (İnşallah geçmez) NE ZAMAN UYGULANIR?

Bu konuda net bilgi nerede yazar? Teşekkürler...

Yasa meclisten gecmis mi bilgisi olan var mi? Ortada bilgi kirliligi var sanirim gecmis diyen de var gecmemis diyen de.02.01.2018 de gecse dahi yasa meclise sunulduktan sonra arac alanlardan vergi ve odemedikleri miktar alinacakmis diyorlar. Bilgisi olan var mi

01.01.2018 tarihi nerede yazıyor. Taslakta göremedim. Bilgi için çok teşekkür ederim.

Maliyenin sitesin de hala var kaldırılmamış

Bu gidişle çok lüks, en lüks arabalarımızı sanırım artık yurtdışından almak zorunda kalıcaz, memleketten bize fayda kalmadı...
Ben alıştım bikere bu lüks yaşantıya, birden bire böyle bir fakirliği kaldıramam :cool::p

Master

O kadar hizli gecicekki gormek icin slow motion seyretmek gerekicek .

hatta D ve ustu segmentlerde muafiyet 0 olsa daha süper olur. Mtv yi de kaldirsinlar bu araçlarda zenginle fakir belli olsun.

Son düzenleme:
1431cl.png

Komisyondaki tasarıda bizi ilgilendiren bu 78. madde.İçerik belirtilmemiş.MTV için olan maddeye de baktım tablo halinde ve 31.12.2017 ye kadar alınan araçlar eski usülden mtv ödeyecek felan detaylıca belirtilmiş ama bizimkinin içeriğini göremiyoruz.

Aslında yeni rapor alacaklar,vasii kararı çıkartacak olanlar,süre yılbaşına kadar olsada zor yetiştirir.Suistimal edecek olanlar için yeteri kadar vakit olmadığı için yılbaşı denilebilir ama benim şahsi fikrim çok kısa süre içinde çıkacağı yönünde.Benim raporum oğlum adına ve elimde,sadece noterden eşimle bir belge almak kaldı.Buna rağmen ben bu hafta araç alacağım.Hiç riske atmam.Aradığım aracı bulamazsam ne bulursam onu alacağım.Passat Volvo S60 Tucaon ne denk gelirse artık.Geçen salı bakan baklayı ağzından çıkarınca direk parayı denkleştirmeye başladım.

Şöyle bir haksızlık var. Ben sol ayağından engelli biri olarak otomatik vites kullanabiliyorum. Eğer elimde engelim olsaydı manuel araç alıp donanım taktırabiliyorum fakat aynı aracı şanzıman farkından dolayı 70.000 i geçtiği için alamıyorum. Oysa otomatik vites bana özel donanım sayılıyor bu adaletsiz bir davranış oluyor. Lütfen bu konuya bir el atılsın. Ben bimer e yazdım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt