Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
benim de yüzde 40 engelim var halim vaktim yerinde ötvsini ödediğim araca biniyorum ama senin 70bin tl lik araclar daki güvenlik ve diğer opsiyonların fiyatlarından haberin var mı? Neden istisma yapanlara ceza değilde istismar yapmayanın hakkı elinden alınıyor.

Mesela trafik denetimine kural konsun engelli yakını arabada olmadan 1 kere yakalanan 200-300 tl ödesin, 2 kere yakalanırsa 6 ay ehliyetine el koy. 3 sünde sürekli men et. Alttakiler alabilsinmiş ya arkadaş bu ötv yi de depreme kaynak için alıyordu devlet, çok hazırlık var bak toplanma alanlarına görürsün hazırlığı.Gelmiş burda dandik vergiyi savunuyorsun.

SiyahPelerinliAdam

Aynen Katılıyorum usta bir tık ileri gideyim engeli kullanıp duygu sömürüsüyle hakaret edip rantın kesilmesini istemiyorlar siyahpelerinli adam da ben de veya bir başka arkadaşımızda mevcut yasadan yararlanıp milyarları cebimize indirebiliriz ama ne yapıyoruz imkanımız varken yanlış olduğunu savunuyoruz

mevcut ötv düzenlemesinin e devlet engellesin suistimal edenlerin diyorsunuz alan adamlar zaten kanunsuz almıyor ki kanune göre alıyorlar devlet dediğiniz gibi bu şekilde çözüm getirmek istiyor başka formüllerde olabilir bir arkadaşımız önceki sayfalarda söylemişdi hiç duygu sömürüsüne gerek yok kral çıplak artık yasa böylece geçmeli..

aliş şerif

Teşekkürler Aliş, az sayıda da olsa senin gibilerce anlaşılabildiğini görmesi ümit veriyor insana...

Sitenin sahibi&yöneticisi bile bu yasal düzenlemeyi insanların sakatfobikliğine bağlıyor. Aklım almıyor. Ya insanlar sakatlardan nefret etmiyorlar, korkmuyorlar. Sakatlığını paraya çevirmeye çalışanlardan nefret ediyo şunu bi anlayın... Düzenlemeyi savunana sakatfobik demek nasıl kompleksli bir cürettir arkadaş!

SiyahPelerinliAdam

Benim cebime nereden para giriyor söyler misiniz? Ben kendi ihtiyacıma göre kendi paramla aracımı alabilmek istiyorum.. Ancak 70 bin yerine 72 bin olan aracı almak istememin neresi rant? İnsanları nelerle itham ediyorsunuz tekrar bir okuyun isterseniz. Tamam bu yasayı doğru bulabilirsiniz ancak sürekli insanların edinilmiş haklarını çeşitli sebeplerle korumak istemelerine saygı duymadan, sahtekar yerine koyamazsınız.

O kadar imkanınız varsa ve bu görüşü o kadar ateşli bir şekilde savunuyorsanız ötv muaf almasaydınız? Kendi fikrinize kendiniz sadık değilsiniz. Hani nerede bu yasada sizin savunduğunuz tez? Kdv kaldırıldı mı? Hiç alamayan kişinin alabilmesi için yapılan düzenleme nedir burada?

dikkat edin siyah pelerin li zat bir çözüm sunmuyor, sadece alamazsınız diyor.Suistimalin yakalanması için bir fikri de yok.Hak alınsın o kadar diyor. Ayrıca devletin diğer carcur ettiği vergi gelirlerine de sözü yok gönlü siyah kardeşimizin. Derdi engelliyle.

ousenmez kardeşim takılma sen bu yasa geçmez biz burda fitne fesat ve %90 üstü alamayan engelli arkadaşların zeytinyağ gibi suyun yüzüne nasıl çıkıyorlar onu görüyoruz.

özellikle %90 üstü alamayan arkaşlar ben alamıyorsam kimse alamasın diyor bencillik buna denir

BOŞ KONUŞANLARI MUHATTAP ALMA HOŞLARINA GİDER KARŞILIK VERİYORSUN DİYE

Sİyahpelerinliadam; bindiğim araba 240 bin lira ve devlet indirim yapmasın diyorsun, ötv den yararlanıp alma madem bu kadar ötv nin kalkmasını istiyorsun yiğitsen bundan sonraki aracını ötv den yararlanmadan al, ama dişinden tırnağından artırıp da alana da dil uzatma, ayrıca "Önce okuduğunuzu anlamayı deneyin" derken sen ilk önce ne anlatmak istediğini nasıl anlatacağını öğren her kes senin ne anlatmak istediğini anladı zaten

Son düzenleme:
Damla sakızı ve Ousenmez adamın dediğini tekrar kopyalıyorum iyi okuyun anlayın [FONT=Georgia]Bindiğim araba 240 bin lira ve indirim yapmasın diyorum devlet bana, daha ucuz araçlara daha fazla indirim yapsın ki hiç alamayan belki alabilsin. Ben zaten alabiliyorum diyorum....

Özeti diyorki yüksek fiyatlara indirim yapmasın da daha düşük fiyatlı arabalara daha FAZLA İNDİRİM Yapsın bunun neresini anlamıyorsunuz veya anlamak istemiyorsunuz böylece belki KDV yide almazlar bu rant ortadan kalkarsa devlet alamayana daha fazla imkan sunma fırsatı bulur...indirimden kdv den kasıt bu
[/FONT]

aliş şerif

Sizi bilmem ama savunduğunuz kişi ötv muaf olarak lüks bir araç almış.. Denetlenmeli dememizin nedeni engelli adına alınıp engellinin istifade etmediği durumların tespitidir. Suistimal tam da buradadır. Sistem aynı sistem rant dediğiniz az veya çok fark eder mi? 70 bin lira altı olunca sorun değil mi yani?

Kaldı ki sırf rant elde edeyim diyerek o kadar parayı bulup 5 yıl satamayacağı bir arabayı almak bu arada sigorta, kasko, muayene, bakım vs. masraflarını karşılamak ne kadar mantıklı? Öyle olsa bütün engelliler lüks araç alabilirdi benim almam mümkün değil mesela ama alabilen engelli kardeşim alsın bu beni neden rahatsız etsin ki aksine mutluluk verir ne var yani.. Kimseden alınmaması gerekir bu kadar verginin

Arkadaşlar kazanılmış haklarınızı kolay kolay teslim etmemenizi öneririm.Zira bugün bunu kısıtlayanlar yarın başka haklarınızıda bir bahane bulup kısıtlayacaktır.İleri görüşlü herkes şunu görüyor bu aslında gizli bir ötv istisnasının iptali durumudur bir basamaktır bugün buna ses çıkartmayacak olursak devamı kesin gelecektir Yasa bu haliyle gecse bile 5-10 sene sonra kimse ötv siz araç alamıyacak duruma gelecektir

aliş şerif

Ben okuduğumu çok iyi anlıyorum beyefendi bu yasa sizin dediklerinizi içermiyor..Size bakarsak belki böyle birşey yaparlar diye umacağız.. Elimdeki hakkı verip havadan düşsün diye avcumu açıp bekleyeceğim

Meclisteki yetkin isimlerden aldığım haberlere göre,bu yasanın çıkması an meselesi ve kesin Kabul edilecek.

HAYIRLI OLSUN :)

Kimler o kişiler bir kaç isim paylaşır mısınız bizimle?

Arkadaşlar,

Gereksiz konuşmalarla kendimizi oyalamayalım lütfen. Doğru dürüst argümanı olmayan insanlara bunu anlatamazsınız.
Birlik olalım ki bir sonuca varabilelim. Benim- senin demeden lütfen her platformda ve her yerde hakkımızı arayalım. Bu saatten sonra zor ama en azından mücadelemizi vermiş oluruz.

Bazıları hala saçma sapan yorumlar yapıyor.
Bundan 5 yıl önce 80 bin TL olan araba şimdi 180 bin TL ..
ilk kez araba alacaklar icin zaten bu fiyatlar çok yüksek hatta imkansız ama önceki arabasını satıp yeni araba alacak icin eski arablarini satıp üzerine biraz para koyup alabilirler.
Malasef TL her geçen gün değer kaybediyor fiyatlar artıyor.
Simdi bunun sebebi engelliler mi?
indirim oranını fazla olması bizim sucumuz mu?

Simdi diyorlar ki alt düzeydekilere indirim olsun.
İyide kardeşim Yeni araç alacaklar Bu fiyat araliginda yine alamayacaklar ki.

Duzenleme yapılsın ama bizlerde mağdur edilmeyelim.

Suistimal edenlerde en ağır şekilde cezalandırılsın.

Kusura bakmayın bu suistimalleri arayıp bulacak olan ben değilim, devletin resmî kurumlarıdır.

enes 75 benim meclisteki yetkin kişilerde diyorki

FİTNE FESATA YAPANLARA KAPILMAYIN

YASA İPTAL OLACAK DİYOR
:))))))))

devletin verdiği haklardan yararlanmak istemeyen arkadaşlar o verilen hakkı kullanmassın olur biter. Ayrıca insanın durumunun iyi olup olmamasından size ne. Param var diye devletin verdiği haktan( yardım demiyorum ) neden yararlanmıyayım onuda anlamadım. İnsanların maddi durumuna bakılarak yardım edilebilir yada edilmez hak geri alınmaz. Siz böyle haklarınızdan kolay çabul geçerseniz vah halimize. Burda oturun düzeni eleştirin insanların maddi durumlarını yada engel durumlarını değil.

Savunan kişilerin ya araba piyasasından haberleri yok, ya da indirim ile araba alamayan ve kendileri alamadığı için başkasının da almasını isteyemeyen kişiler. Piyasada otomatik ve biraz güvenlik donanımı olan, bagaj hacmi büyük olan (tekerlekli sandalye vs.sığacak) araçların şu anki fiyatlarına bakmalarını tavsiye ederim.

Ben de şu an passat 1.6 otomatik trendline (en boşu) var. 2014 yılı başında satış fiyatı 85.000,00 TL'ye gelmişti. Şu an 2017 model aynı aracın satış fiyatı 156.000,00 TL. Sizin mantığınızla gidersek ve elimizden alınan hakkı savunursak 10 sene sonra o paraya ancak el arabası alınabilir.

Yıllardır bu forumları takip ederim ama yorumlara katılımım olmamıştı açıkcası. Fakat, yukarıdaki [FONT=Georgia]@[/FONT]SiyahPelerinliAdam isimli şahsiyetin yorumlarına cevap vermek bir vatani vazife oldu.

Öncelikle hakaret etmek istemem ama "kötü kalp" "pis kalp" "kibir" "haset" gibi özellikler şeytandandır; isteseniz de değiştiremezsiniz. Ve kesinlikle sende bunları açık ve net görüyorum, kusura bakma.

Sayın [FONT=Georgia]@[/FONT]SiyahPelerinliAdam gel tartışalım. Ben senin yazdıklarını gayet iyi okuyup anlayabilen bir arkadaşınım. Bu bağlamda ve yazdıklarının doğru olduğunu varsayarak senin kötü kalbin ve düşüncelerinle senin yazdıklarına baksam, kendin araç alabilecek düzeyde gelire ve/veya servete sahipsin nasıl olsa alabiliyorsun diye başkalarının da almasını çekemiyorsun, "trafikte benim gibi lüks araca kimse binemesin", "bir farkımız olsun" "şu fakirle aynı araca mı biniyorum" kıskançlığı içerisinde olduğunu söylerdim. Fakat, biz temiz kalpli insanlar öyle bir yapıya sahip olmadığımız için iyi gözle bakıyor ve yazdıklarını görüş farklılığı olarak değerlendiriyoruz!

Ancak, yukarıda arzuhalini ve yaşadığı sıkıntıları üzüntüyle okuduğum değerli insan @Pegasus[FONT=sans-serif] un şahsen beni derinden sarsan engel hikayelerini "sakatfobik bir duygu sönmürüsü" olarak nitelemen, dahası sonraki yorumunda bir çok engelliyi rant peşinde koşan, aç gözlü ve iki yüzlü insanlar olarak değerlendiremen affedilebilir gibi değil. İnsanın kalbini sadece Allah bilir. Öyle olduğunu düşünsen de bir insana ithamda bulunamazsın. Özür dilemeni bekliyor ve özür dileyince kadar ben de seni "pis kalpli" ilan ediyorum.

Gelelim yasaya; cevap verdiğin arkadaşın okuyup anlamadan cevap verdiğini eleştirmişsin ama sen acaba bu yasayı vesonuçlarını yeterince anladın mı? Bu zeka ile çok iyi anladığını düşünüyorsun elbette ama acaba öylemi. Forumda ve bu konuda yazılanları okusaydın engellilerin araç alımının sadece maddi boyutu ile vdeğil, fiziksel ihtiyaç ve duygusal boyutunun olduğunu da hesaba katabilirdin. Ve fırsat eşitliğinin aslında zümre/sınıf/gelir ayrımı olmaksızın her isteyenin, istediği şartlara sahip olmasını sağlayacak bir olgu olduğunu düşünebilirdin. Fırsat eşitliği, senin söylediğinin tam tersine gerekli şartları sağlayan her bireyin eşit şartlara kavuşma özgürlüğüdür. Yani otomobil alımlarına getirilen üst tutar kısıtı aslında fırsat eşitliğini ortadan kaldırmaktadır.

Ben kendimi hafif engelli sayan ve maddi durumu iyi sayılacak derecede olan orta düzey bir yönetici olarak ağır engelli arkadaşlarımızı anlayabiliyorum. Engelli ötv indirimi sadece maddi boyu ile değil asıl manevi boyutu ile engellilere destekleyen bir haktır. Bütün yapamadıkları, yaşayamadığı güzellikler ve yaşadığı zorluklar adına bir yaşam sevinci, bir umut, bir hayal ve belkide zaman zaman kendini sağlıklı insanlardan üstün hissettiği tek gurur kaynağıdır. Bu hakkın hayal edilebilecek üst sınırlarını kısıtlayıp, sadece 70 bin altı araç ile sınırlandırılması herşeyden önce bunu sadece maddi bir indirim haline getirip pozitif ayrımcılık ilkesini zedelemektir.

Engellilerin araçlarını değil, kısıtlı dünyasında hayallerini ve yaşam sevincini almaktır. Peki, bunun bütçeye, tasarrufa bir katkısı var mı, hayır! 1 tl bile yok. Olsa, inanın bir yerden sonra "boynumuz kıldan ince, vatan soğolsun" diyecek garibanlık ve anlayıştadır benim engelli arkadaşım. Kısıtlamanın bütçeye bir katkısı var diyen varsa buyursun tartışalım. Hatta kdv geliri azalacağı için bütçeyi, otomotiv ve akaryakıt sektörünü aşağı çekecektir. Öyleyse, bu haliyle bunun bir tasarı haline gelmesi (fikri bile) sadece ve sadece engelli düşmanlığı ve güzel, donanımlı araçlara "binmesinler ulan" hasetliğinden kaynaklanabilir. Oysa onlar için bir yaşam sevinciydi bu. Bir engellinin parada pulda ne kadar gözü olabilir ki, top bile oynayamazken.

Öyle ki, bu düzenleme suistimali de kesinlikle bitirmez. Suistimalin azı çoğu olmaz, suistimal eden bu kez 70 bin altı için suistimal etmeye devam edecek. Hatta 70 bin altı aracı alıp takas ya da hülle yolu ile almak istediği aracın fiyatından düşüp diğer araçlardan edinmek yolunda formül de geliştireceklerdir. Peki, Ötv indiriminden yararlanan ihtiyaçlı ve dürüst bir kişi ötv indirimi varken sizce indirimsiz bir araç alır mı? Almaz,kesinlikle Sen alır mısın? almaz. Zaten engellinin maddi durumu da belli. Engelli, durumu birazcık varsa 3. araçtan sonra üstüne koya koya ancak insan onuruna yakışır derecede bir araç alabiliyor. O nedenle mecbur gidip 70 bin altı alacaktır. Ha, demekki kısıtladık diye 70 binden yüksek fiyatlı araçlardan ötv geliri olmayacak devletimizin. Bu haliyle bakıldığında bu aynı zamanda bir sınıflamadır, ayrımcılıktır; engelliler şu nitelikteki araçlarla dolaşabilir şeklinde..

Bu konuda çok şey yazılabilir. Ağır engelli arkadaşlarımızın zaten güvenlik, donanım ve genişlik ihtiyaçlarına değinmeye bile gerek yok. Durum zaten ortada. Zaten 1600 motor sınırı var. Öte yandan, daha pahalı araç alan bir engelli daha fazla ya da daha uzun süre çalışmış, gelirinden daha fazla tasarruf etmiş ve aldığı araç için daha fazla kdv ödemiş demek oluyor. Herkesin çalışarak daha iyi şartlarda [/FONT]
[FONT=sans-serif]yaşayabileceğine dair de bir motivasyon oluyor. Engelli bireyler de çalışma ve gelişme düzeyine göre diğer insanlarla fırsat eşitliği oluyor. Öteki türlü, sen ne kadar çalışırsan çalış ne kadar gelişirsen geliş şundan öteye gidemezsin, şundan başkasına layık değilsin anlamına gelmez mi?

Bana göre durumda bir suistimal de yok, bu hakka sahip olan bir engelli hakkını kendi iradesiyle kullanıyorsa istediği gibi kullanmakta serbesttir. Eşini çocuğunu mutlu etmekte engelli için bir hak kullanımıdır. Ama devlet diyorsa ki suistimaldir bunlar ve Samimi ise, kendi yaptığı suistimale açık yasayı, suistimal edenler açısından düzenlemelidir. Bakınız, önceden 1. dereceye kadar yakınlar engelli araçlarını kullanabilirken, bunu 3. dereceye kadar çıkararak yasayı genişleten de bu hükümettir. Bunun için çok teşekkür ederiz. Ama suistimal dedikleri de ondan sonra büyük boyutlara ulaştı . Yararlanma durumu yeğenlere, halaoğullarına, böyükşehirdeki bankacı kuzene kadar düştü. Çözüm mü? Size hemen akla gelecek basit onlarca çözüm sunabilirim bu konuda; otomobili kullanan ile engellinin aynı ilde,mahalle ya da aynı evde ikamet ediyor olması şartı, üçüncü derece engelliye kadar olan kullanıcı koşulunun 1. dereceye indirilmesi, caydırıcı ağır cezalar, hak sahibi engellinin istediği an suistimal şikayetinde bulunabilmesi (araç alacak olan bu riski gözönüne alamaz, çekinir) vs gibi. Önemli olan hükümetin neyi engellemek istediğidir.

Kdv indiriminin de yapılıp 70 bin tl altı olmasına sıcak bakan arkadaşlara sesleniyorum. İçine binemediğin , tekerlekli sandalyeni sığdıramadığın aracı bedava verseler ne işine yarayacak. Ayağına olmayan ayakkabıyı sınırsız hibe etseler ne işine yarar. Bu engellileri ömür boyu belli araçlara mahkum etmek değil mi? Adam senin gibi ani refleksle fren yapamıyor onun için çarpışma önleyici donanım lüks mü? Gözleri iyi görmüyor, park sensörü ya da kör nokta uyarıcının olması lüks mü?. Eli kolu yok far asistanı, otomatik silecek lüks mü? Siz bunları anlayabiliyor musunuz?

Bu yazışmalardan çıkardığım son önerim ise şu: Devletimiz düşünme özürlüleri de engelli sayıp engelli raporu versin ama hiçbir hak vermesin. Düşünme özürlüysen her haktan mahrum olasın, en başta da oy kullanma hakkı![/FONT]

Son düzenleme:
kaptan tito

inşallah iptal edilirde gerçekten hak edenlerin hayrına olur ama bana kalırsa devletin bu işin arkasını bırakmaması gerekiyor, hak etmeden araç sahibi olanlara gerekli cezaları vermesi gerek

yazıklar olsun ne diyim başka. engelimden dolayı otomatik vites, yağmur sensörü ,ışık sensörü, anahtarsız çalıştırma .. olmazsa olmazlarım arasında.Bu donanım seviyesi araçın en dolusu demek.Benzinin 5.5 tl olduğu bir ülkdeyiz dizel otomatik araç almak en doğal hakkım. yani alacağım araçın fiyatı tavan yapıyor. resmen bana b segment üstüne çıkma, sedan araba alma, benzine 5.5 tl ver.evlenme evliysen çoçuk yapma ,çoçuk varsa arabaya kendinden başka bir eşya koyma. küçüçük bir araç al idare et diyor..

Yukcells, yukarıda vaktim olmadığından bir kaç cümle ile alelacele yazdım ama çok güzel dile getirmişsin gerçekten teşekkür ederim. Aynen katılıyorum.

Biz dedik araç alma süresi 5 yıldan üç yıla insin, siz dediniz 2000 cc araba alalım...
Biz dedik KDV muafiyeti de tanınsın zar zor geçinen engelli en azından ikinci el araba alıp, sanayi kapılarında usta peşlerinde koşmasın, siz dediniz 70 bin sınırı asla tanımayız...
Biz dedik engelli araçlarına ötv indirimli belli bir miktarda aylık akaryakıt verilsin, siz dediniz mercedes, bmw...
Biz dedik 2022 maaşları daha insani boyuta gelsin, siz dediniz ben zenginim... 2022 ne?
Biz dedik engelli kadroları yeterince dolmuyor, bu kadrolar dolsun, siz dediniz benim tuzum kuru...
Biz dedik bu uygulama gayet yerindedir, siz dediniz Ali DESİDERO...

Yanınıza yandaş çekmeyin, yolda görseniz o lüks arabanıza almayacağınız engelli kardeşlerimi, kendi çıkarınız için kullanmayın kardeşim... Kendi bireysel başvurunu yap, buna kimse karışmaz karışamaz, ama sakın çok masumane görünüp de timsah gözyaşlarını dökmesin kimse burada. Bunu site yöneticisi olarak değil, üyesi olarak söylüyorum ayrıca. Bu böyle biline. Yok neymiş can güvenliğini güvence altına almak için passata biniyormuş, mercedes çarpışma testinden 5 yıldız almış da opel, toyota almamış. Yaww geçin bu masalları. Mızrak çuval içinde saklanmıyor arkadaşlar.
Saygılarımla.

KDV muafiyetide kalksın , akaryakıtta verilsin , engelli kadrolarıda dolsun tabikide dedikler çok güzel hepsine katılıyorum ama bunları isterken neden hakkımdan vazgeçiyorum onuda anlatsana . İnsanların isteklerine sen masal dersen bende senin isteklerine derim böylece bir halt yiyemez burda engelliler olarak hep ezilen taraf oluruz.

UZAKLAR

Burda 1 elın parmagını gecmez 2000cc ve uzerı araba almak ısteyen arkadasım . yakıt fıyatları malum yakıtta indirim yok bıze. Benım gecen yıl aldıgım arac 45bin tl ıken aradan 11 ay gecmıs ve 61bin tl olmuş . Seneye 70 üzerini cok rahat görür parası olan mercredese olmayan Daha uygun bir araca biner. İSter engelli ol ister olma . Ancak 70 bın altı şart koşmak sınıf ayrımı yapmak demekdır . Burda aklı selim olan herkez ıster 3 yıla insin araç değişim süresi . ANcak bız elımızdkeını kaybederken sen yanınıza yandaş cekmeyın dıyorsun .. Tanınmıs bır ımkan var ıse adamın da parası var ise alır .Suistimal edenlerı yakalamak devlet olarak senın görevin. Mızrak çuvalda tasınmıyor sa , pire için de yorgan yakmak dır bu savundugunuz olay .

UZAKLAR https://www.engelliler.biz/forum/members/162.htmlSen bu dar persfektif ile, kazanılmış hakkını vererek kazanılmamış hakların peşinde koşacak kadar kısıtlı bir bünyeye sahipken ve bir engelli sitesinde engellinin hakkını elinden alan bir yasaya hararetli bir şekilde evet naraları atacak kadar partizan, gönül gözü kapalı bir arkadaş olarak buraya yönetici yapılmışsan, siteyi de sorgulamak gerekir. Buradan gereğini yapmak üzere seni forum moderatörü yapanlara sesleniyorum, herkes görüş bildirebilir ama yöneticiler taraf özellikle de engellinin haklarının alınmasına taraf olamaz. Gereği lütfen.

UZAKLAR,

bizim haklarımızı savunmak savunmak dan öte daha fazla hakkı elde etmemiz için çabalamanızı beklerdim, bu forumu yıllardır takip deyim ve bilgilerime çok şeyler kattı ama sizin bu şekilde hareket ederek konuşmanız kabul edilemez. Özellikle son cümlenizi hiç tasvip etmiyorum.
Biz dedik bu uygulama gayet yerindedir, siz dediniz Ali DESİDERO...

yukcells polemiğe girecek kadar zavallı değilim, kimseye kendi fikirlerimi empoze etmeye çalışacak kadar da partizan. Ben kendi doğrularımı söylerim isteyen beğenir, istemeyen beğenmez. Ben yönetici kimliğimle yazmıyorum diye bas bas bağırırken, sizin olaya hangi açıdan baktığınız çok belli. Sen 12 yıldır üye ol, etliye sütlüye hiç karışma, ne zaman ki yılan geldi seni soktu, çık ortaya mesaj yaz. Öyle ucuz kahramanlık yok arkadaşım.
fatih1980 biraz daha edep, biraz daha terbiye. Tüm o kötü kelimelerini size iade ediyorum. Çapını belli ettin bize sağol...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt