Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fox tv yi takip ediyorum. benim tanıdığım fatih portakal bu konuya mutlaka değinir. :)

tanerbudak

Şimdi neyin ne olduğunu bilen var mı başbakan vs. dahil? Ama illa kısıtlama yapılacaksa en azından 200 bin düz hesap yapmaları için bastıralım .s
Bir de yarın erken başlayıp bitirmeyi planlıyorlar derken 130 maddeyi mi bitirmeyi planlıyorlar?

ılgaz20

Hocam yakıtın fiyatı belli 2.0arabayi alıp ne yapacaksınız.. Biz elimizdekileri kaybetmeyelim de...

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

egemmm

1.6 yı bulduk 2.0 lisini arıyoruz. [emoji1][emoji1][emoji1]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Rav4 veya Kuga 2.0 dizel 4x4.
1.6 benzinli Tucson hayvan gibi yakıyor da.

ılgaz20

Peugeot 3008 veya 5008 tercih ederim.

Sağlamlık konusunda Peugeot'tan uzak duruyorum.Ayrıca Peugeot o modelleri 4x4 üretmiyor.
Ötv indirimli 4x4'ler arasında 1.6 dizel X trail-Qashqai-Kadjar ve 1.5 dizel Duster 4x4 var. Renault-Nissan grubu yerine Toyota'yı tercih ederim. Üstelik Rav4'ün vergisiz fiyatı diğer modellere yakın.

ılgaz20

O zaman Mercedes BMW bakican.
Firmalar dünya kadar yatırım yapıyor hemen çöp deme bence.
Git incele ondan sonra karar ver.

Bu arada bu rakam sabit kalırsa 5 sene sonra Polo ya bineriz size diyim.
Bunada bi çözüm gelmesi lazım.

ılgaz20

Peugeot o saydığın arabaların hepsine basar. Ben 308 kullanıyorum imkanım olsa 5008 alırım hiç düşünmeden. Bir sürü araba karşılaştırma sitesi var. Girin bakın hem yakıt konusunda hem performans konusunda reno Toyota falan yanına yanaşamaz.

Şimdi burada marka yarıştırmak istemiyorum ama çevremden ve internetten öğrendiğim kullanıcı yorumlarına göre Peugeot'u tercih listemden çıkardım. Ayrıca Peugeot'nun şu an 4x4 herhangi bir modeli üretilmiyor. Böyle bir arabayı araziye sokmayı düşünemiyorum bile. Sağlamlık ve sorunsuzluk açısından Mercedes veya Volvo gibi markalara ulaşabilecek bütçem de yok. Aklımda Toyota ve Subaru var. Dayanıklılık açısından kötü olan ancak sorun çıkarmayan Duster'ı da düşünebilirim. Ancak 2.0 motorda indirim olursa bir tek Rav4 alırım.

86054e9057e894b011c800a255e6027e.jpg
86054e9057e894b011c800a255e6027e.jpg

06a000106fe1a361e833bb929e0b8d42.jpg

@tanerbudak Zekeriya Temizel'i arayın :

Chp izmir milletvekili : 0 532 312 39 78 .

chp izmir mv musa çam : 532 356 5157 bunlar komisyondalar

Arkadaşlar hepbırlıkte bu numarlara gerek mesaj gerekse arıyarak baskı yapalım ben herıkısıne de yazdım.. En azından 200 bın olması adına bol bol yayalım numaraları hatta baska hattımız var ıse ordan da yazalım ne kadar cok baskı o kadar cok degısıklık gıbıme gelıor..

Kazanılmıs hakları bu kadar kolay kaybetmeyelım..
Hayırlı aksamlar

Vakti olan erken davransın kalanlara hayırlı olsun yazık ya ama şunu gördüm engelli engellinin halinden anlamıyor benciliz ve birlik olamıyoruz sonuç ortada

Yazık Yazık Yazık

Biz bu başlığa bu yasanın yanlış olduğunu anlatmak için yazdık birileri geldi ortalığı karıştırdı bilgi aldı belkide dalgasını geçti

Rabbim herkesin niyetini misliyle karşısına çıkarsın

Boş ver hacı önemi kalmadı sen yeni üye olmuşsun öğrenirsin zamanla

Suriye'den gelen misafirler için harcanan para: 30 Milyar $

2017 yılı Motorlu Taşıtlar Vergi Geliri : 2,7 Milyar $

Bunların karşılığında engelli vatandaşın ÖTV zararı ne kadar çok merak ediyorum!

Makam araçlarına sınırlama getireceklerine bizim araçlara getirdiler.Türkiye'de ciddi bir engelli örgütlenmesi yok.

Bazı zamanlar kulağıma gelirdi, bilmem ne derneğinde yolsuzluk vs vs diye.

Her lafın birinde ağzından inşaallah, maşallah, ya Allah çıkanlar saraylarda saltanat sürerken, altlarındaki mercedeslerin ne motor hacmi ne tl sınırını düşünürken, ekonomimiz almanyayı bırakın tüm dünyayı kıskandırırken, imf ye borcu bitirip üstüne üstük imf ye borç bile vermişken ? ! Bize yapılanı onların Allah ını bilmem ama benim inadığım Allah affetmeyecektir. Kaldı ki bu konuda kul hakkı varsa benden yana helal olmayacaktır. Seçim zamanı birçoğunun balık hafızası devreye girip bu yapılanları unutacak ve yine oy verecek bunlara, zaten bunlarda bunu bilerek istedikleri gibi kendilerine sınırsız hak tanırken benim hakkımı gasp ediyorlar. Yazıklar olsun diyorum başka da birşey demiyorum

Binali Yıldırım dünkü grup konuşmasında kamu araçlarına da kısıtlama getirileceğini, yeni araç alınmayacağını, kamuda "şaaşa" döneminin bittiğini açıkladı. Yarın unutulur, söylemle icraat ne kadar uyar bilinmez. Fakat engellilere uygulanması planlanan engel ile, kamu maliyesinin hiçbir alakası bulunmuyor. Kamu araçları milletin parasıyla alınıyor yani direkt bütçeden gidiyor. Engelli araçlarına ise devletin herhangi bir ödemesi bulunmuyor. Engelliler kendi paralarıyla üstüne kdv, damga vergisi, tescil giderleri vs ödeyerek araç ediniyor. Yani devlet burada vermek değil aldığı vergilerden sadece birini almaktan vazgeçiyor ve diğerlerinden de kazanç elde ediyor.

Bu muafiyet tamamen kaldırılırsa bişey diyemem, ama getirilmek istenen kısıtlamanın kamu tasarrufuna hiçbir faydası olmayacak. Öyle ki diyelim ki vergiler dahil 125 bin tl sınır getirildi alacağımız araçlara. Ötv indirimli araç alma Hakkı varken kim gider 126 bin tl ve üstü araç alıp tümünün üzerinden ötv öder? Hiç kimse. Mecbur gidip sınırdaki araçlardan alacağız. Yani bu uygulama sadece bizim yaşam çıtamızı, standartlarınızı, güvenlik ve özgürlük duygumuzu düşürecek, devlete de daha az kdv ödeyeceğiz. Otomotiv sektörüne daha az katkımız olacak, kaynak azalacak. Akaryakıt tüketimi göreceli düşecek. Suistimal eden varsa evet belki 200 binlik 500 binlik araçta edemeyecek ama yine gidip 125 binlik araçta suistimal etmeye devam edecek. Yani bu yasa ne bahsedilen suistimalleri önleyecek ne de kamuda tasarruf sağlayacak. Belki binde 1 engelli ultra zengin ise ben bunlarla uğraşamam deyip 500 bin tllik araç alır, ona 150-200 ötv öder. Belki suistimal edenlerden birkaç zengin de vazgeçer 150-200 de ondan gelir. Bumudur yani. Bumudur 10 milyona yakın engelli kitlesinin haklarının elinden alınmasına vesile olacak gelir hedefi? Bunun yerine suistimaller var ise onlara yönelik iki tane etkili madde çıkarsak, örneğin desek ki "refakatçisi olarak engelli aracını kullanacak kişi yalnızca 1. derece akraba olabilir. Aracı kullanacak 1. derece yakın, en az son 3 yıldır hak sahibi engelliyle aynı ilde ikamet ediyor olmalı. Usulsüzlük tespit edildiğinde engelli bir daha kullandırılmamak üzere ötv muafiyetinden men edilir, kullanıcıya ödenmeyen ötv tutarının iki katı idari para cezası uygulanır. De bunu, hatta suistimalcilere daha gaddar ol. Bak bakalım buna itiraz ediyormuyuz, suistimal oluyor mu ondan sonra. Bir de ihbar hattı kuracaksın Maliye bakanlığına. Diyeceksin ki sen alsan işini uydursan bile seni tasvip etmeyen çekemeyen biri bir şikayette bulundumu fişini keserim. Sadece korkusu bile caydırır. Böylece zengin birkaç suistimalciyi değil asıl ana kitlenin içerisinde hatta 125 bin tllik dilimden suistimal eden ana kitleyi engellersin. Gerçekten suistimali engellemek mi istiyorsun, çözüm çok!

Değerli arkadaşlar bu aracı kullanma hakkını 2014'te 1. derece yakından 3. dereceye çıkaran da bu hükümetti; iyi niyetliydi bişey demiyorum. Fakat bu suistimale açık kanunu yapan kendileri, hakları kısıtlanan engelli, yardıma ve desteğe muhtaç olan bizler. Bu adaletli mi? Suistimal edilmeyen bir kanun yapmak bu kadar mı zor. Bu nedenle bu derece karşı çıkıyoruz. Engelliye engelden başka hiçbir fayda sağlamayacak olması nedeniyle isyan ediyoruz.

Saygı ve Sevgilerimle.

Sevgili yukcells, durumu çok güzel özetlemişsiniz. Kaleminize ve yüreğinize sağlık...

komisyon bugün 13:00 te toplanacak ve sanırım tüm kalan maddeleri bitirecek. belki yarına da sarkabilir. hadi son bi gayret arkadaşlar.

Çıksa artık da buradaki yazıları takibi bıraksam çok uzadı yahu:)) çalışmıyor milletvekilleri cumhurbaşkanı el atmalı belediye başkanlarına yaptığı gibi kulaklarını çekmeli:)) bu ne yahu her gün ha şimdik çıkacak ha çıktı diye bakıyoruz. Hiç erinmedim şöyle kaba taslak baktım bu yasaya aşırı tepki gösterenlerin büyük bir çoğunluğu sadece bu konuya yorum yağmış enteresan... yorumu sizlere bırakıyorum.:)

ötv muafiyeti olmayan engelli kardeşlerimiz!!! neden yorum yazsın ki ucu onlara dokunmuyor. ama onlar için bir sgk kontrol muayenesi ortaya çıktım mı anında dökülüyorlar yoruma. maalesef birlik olamıyoruz. ben elimden geldiğince bildiğim kadarı ile her konuya yorum yapmaya destek olmaya çalışıyorum. ama bu mevzuu ile ilgisi olmayan Engelli kardeşlerimiz!!! bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığındalar maalesef.

Merhabalar Biz dün itibari ile arac aldık faturası kesıldı bugun işlemler baslıycak ama bu yasa gecerse yarım mı kalıcak bide yasa kabul edılır edılmez gecerlımı oluyor acaba

Verdıgınız numaralara malesef ulaşamadım bilginiz varsa soruma cevap verebılırmısınız acaba

fatura (proforma değilse) kesildiyse firma bağlı olduğu vergi dairesinden ötv muafiyet yazısını almıştır değilse ötv sizi fatura kesemez.

proforma fatura ise bir an önce sigorta kasko vs. yaptırın faturanızı kestirin resmi gazetede yayınlanana kadar süre var:)

Merhabalar Biz dün itibari ile arac aldık faturası kesıldı bugun işlemler baslıycak ama bu yasa gecerse yarım mı kalıcak bide yasa kabul edılır edılmez gecerlımı oluyor acaba

Verdıgınız numaralara malesef ulaşamadım bilginiz varsa soruma cevap verebılırmısınız acaba

fatura (proforma değilse) kesildiyse firma bağlı olduğu vergi dairesinden ötv muafiyet yazısını almıştır değilse ötv sizi fatura kesemez.

proforma fatura ise bir an önce sigorta kasko vs. yaptırın faturanızı kestirin resmi gazetede yayınlanana kadar süre var:)

Portebella cadısı
yasa henüz komisyonda. kabul edilir ise genel kurul ve cumhurbaşkanı onayı süreci yaklaşık 15-20 gün sürer. size yansımaz gibi.

@yukcells Tamda tasarıyı ilk duyduğumda söylediğim şeyleri söylemişsin tebrik ederim.Lüks arabaları ÖTV siz almanın öyle devlete aman aman bir zararı yok.Ben 200k ile 130k lık arabanın devlete vergi farkını 5500 TL gibi hesaplamıştım. Sanıyorlarki sınır koyulunca bu engelliler Passatı gidip ÖTV si ile alacak.Almayacak tabiki gidip Megane alacak.Devlete tek bir faydası olacak o da cari açığa faydası olur.Genelde Alman arabaları alındığı için Almanya'ya ceza kesilmiş olur.Gelgelelim tüm makam araçları Alman.

Ayrıca suistimale nasıl bir önlem koyulabilir çözüm bulamamıştım sizin çözümünüz 10 numara olmuş : Engellinin vekaletini alan kişi engelli ile son 3 yıldır aynı ilde ikamet ediyor olmalı.

Ben geçen hafta Audi A4 aldım.Çokta içime sinmedi,geniş değil içi ama mevcut aracım çok eski idi engelli oğlum ile uzun yola çıkamıyordum dağ başında bozulursa ben bu çocukla ne yaparım yollarda diye.Şimdi içim rahat.Benden sonra tufan demiyorum 5 sene sonra ölmezsek yine araç alacaz inşallah üzülecek bir sonuç çıkmaz ama şu 5 sene,taksicilerde olduğu gibi 3 seneye düşse ne kadar güzel olur.Çünkü 5 senede araçlar kasa değiştiriyor zaten zar zor araba alan çalışma gücü kısıtlı olan engellilerin araçları iyice değer kaybediyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt