Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

UmuT_CaN

Haklısın, C segment diye Tiguan'a bakmamıştım ama onunda Allspace modeli vardı. Şuan Tiguan bile 163.700 TL den başlar hale gelmiş durumda :(

%80 psikiyatirden %4 ayagmdan raporum var otv muafiyetinden yararlanabilirmiyim

abdullah58

%90 altı raporunuz varsa sadece ortopedik engelli olursanız özel tertibatlı araç ve ehliyet ile ÖTV'siz araç alabilirsiniz.

Belirttiğiniz engelli durumları için %90 üzeri raporunuz olması gerekiyor.

abdullah58 ayağınızdan %4 almanıza neden olan durum özel tertibat / donanım yapılmasını gerekli kılıyor mu?

hozgul

Ben nedense ayağındaki %4'ü ortopedi diye düşünmemiştim :)

StratoS eyvallah, ama ben de tam olarak abdullah58 'in nasıl bir durumu var anlayamadım. İzah edince anlayacağız...

StratoS

5008 ALLURE Selection 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 Tam Otomatik 269.000 TL

Bayiden aradılar bugn bu aracı %60 indirimle 154.000Tl'ye alabilirsiniz dedi..

dogustan ice doru donukluk cardi ameliyat oldum 1 yasinda simdi,biraz egri basiyorum tertibat gerekturmiyo arac kullanmam icin bu,durumda ben otv den yararlanamiyormuyum

ilk aldıgım saglık kurulu raporboranı %22 ydi yanlis hatirlamiyosam yenisini cikardikca orani dustu

jonjon

Liste fiyatlarından bu kadar düştüklerine göre araç satamıyorlar demek ki. Fiyat süpermiş.

StratoS

satamasınlar da akıllansınlar biraz! fiyat sorarız, indirim isteriz, pazarlık yaparız 1 kuruş inmezler ama canları isteyin bir aracın liste fiytında 30 bin tl indirim yapıp satsınlar.. bu adalet, bu ticaret değil bence.. az karla sürümden kazanıp + servis ücretleriyle de bu işi götürebilirler.. neyse hayırlısı vakti gelince alırız bizde..

5 Mayıs itibariyle kardeşim üstüne araç alabiliyoruz. Gönül ister en iyisine binelim. 2. El sitelerinde E180–520i gördükçe millet neler yapmış daha iyi anlıyorum.

Mami Junior

Hocam dediğim ilanların hepsi engelli aracı, bunlar birde işi ticarete dökmüş 150’ye aldıysa şimdi 250 istiyor üstelik süresi de bitmeden yeni düzenlemeyle artık alınamıyor diye faiş fiyata satıyorlar. Emin olun bir araçtan 2 ilan varsa TR’de rahat 50 katı araçta bu şekilde alınmış trafikte geziyordur.

UmuT_CaN

Engelli aracı demiyelimde engelliler adına alınmış araç demek daha mantıklı olur.

Yakında gt lıne ıcınde otv ındırımlı verırler galıba... Yakındır. Kur cok artmaz ıse...

Peugeot 2008
Bluehdi tam otomatik 2019 model
Almayı düşünüyorum
Görüş ve önerilere açığım.

arkadaşlar honda yeni hrv önerir misiniz alınır mı?

ece45

Araç piyasa bakış açısıyla B segmenti. Ama hondaya göre C segmenti. Ve B segmentine göre 173.000 TL fiyat etiketi var.

Motor 1.5 Benzinli olmasına rağmen 130 beygir. Emsalleri 150 beygir üretiyor. Tüketimi fazla arttırmamak için optimize etmişler 0-100 değeri 11 sn üzerinde.

Fiyat/Performans olarak bakarsam 173.000 TL bu araca verilir mi tartışırım... (ÖTV'siz yaklaşık 130.000 TL ye gelir.)

ece45 Hyundai tucsonu almadan önce Hondayada uğamıştım cıvıc rs e baktım sonra hrv ye de baktım suv görünümlü olmasına ramen cıvıc ten içi daha dar ve küçüktü hrv düşünüyorsan hyundai kona var onada bakmanı öneririm onla kıyasla bence

rambetiko

yaklaşık 1 ay önce Subaru Forester 2.0i Premium Plus EyeSight (benzinli model) aldım. 130 bin ötv muafiyetli fiyatı Ankara dan aldım. Sınıfında bana göre üst sırada model eş değeri donanım olarak Tucson elite plus (dizel) arada 25 bin civarı fark var. Şu ana kadar genel olarak memnunum eski arabam leon du ondan sonra minübüs sürüyor gibiyim :) ama leon dizeldi yakıt ve tork avantajı vardı gaza basınca turbo etkiyle fırlıyordu bu öyle değil daha oturaklı orantılı gidiyor. yakıt olarak şuan
12 litre civarı benzine de aldığımdan beri zam geldi hiç aynı fiyattan alamadım daha :) mantık olarak 25 binlik yakıtı peşin vermeyip zamana yayarak ödemek gibi oldu Tucson a göre. Araç sürekli 4 çeker o da yakıtı etkileyen faktörlerden ancak atmosferik motor istersen tüp takılıyor. Tip olarak ve yakıt olarak Tucson ama onun dışında yanına yaklaşamaz Not: Şahsi fikrimdir.

çok tesekkürler yardımlarınıza Mehmetyilmaz StratoS. Bu konularda hiç bilgim yok görsel yaklaşımdan ibaret fikirlerim.O yüzden tüm yazdıklarınız değerli, tesekkür ederim tekrar.

elvismail

Boyut olarak da birbirine yakınlar. Ama Simetrik 4x4 ün üzerine de tanınmıyor. Güle güle kullanın tekrar.

ece45

Bu başlıkta sanırım 25-26. sayfalarda segment bazında SUV araçları çıkarmıştım. Bir göz atın derim.

@elvismail ilk öncelikle aracını sağlıklı ve güzel günlerde kullanmanı temenni ederim, bende yaklaşık 20 gün önce tucson elite plus aldım senin aldığın subaru ile arasında nasıl farklar var acaba sen tip ve yakıt olarak tucsonu beğenmişsin ama diğer özellikler olarak subaru dedin zannedersem meraktan soruyorum ve bilinçlenmek için sana göre hangi özellikleri tucsondan daha iyi açabilirmisin

Tip olarak ve yakıt olarak Tucson ama onun dışında yanına yaklaşamaz Not: Şahsi fikrimdir.

Mehmet hocam,

Şahsi fikir olsa da, ben bu görüşe hiç katılmıyorum. 4x4 dışında Subaru D segmentini hak etmeyen bir araç. 1-2 ay sonra yeni kasasında beklenen değişimler var. Ama hala yetersiz. Donanım ve boyutlarda daha iyi olmalı ve en önemlisi güvenlik notunda da Tuscon daha başarılı.

Türkiye şartlarına hiç girmiyorum. 2. elinin olmaması, 2.0 olması sebebiyle MTV yüksekliği, parçasının nispeten pahalı olması ve yetkili servisinin az olması vb.

Tuscon'un hiçbir araçta olmayan en büyük artılarından birisi 7 yıl garantisidir. Aracın kaliteli olması sebebiyle arıza yapmaz tezini geçtim, cam tavanın bile 20.000 TL üstü satıldığı bir Dünya'da garanti çok önemli.

(Mercedes'te 1 yıl sonra cam tavan bozulmuştu. Garanti olması sebebiyle ben para ödemedim ama 21.000 TL fatura çıkarıldığını biliyorum.)

Selamlar arkadaşlar.
Arkadaşlar bir engelli yakınım Hundai Tuscon almak istiyor.Elite 1.6 CRDI 7 İleri DCT 4x2 (Dizel) araba 183.821-TL istiyorlar.Öncelikle bu araç alınır mı? Kia sportageler de düşünmüyor değil.Fakat Kiaların ikinci eli,servis ağı ve diğer yönleriyle pek tanınmıyor gibi.Bu konuda Stratos ve diğer uzman arkadaşların yorumunu istiyorum. Hyundai tuscon elit 183,821-Tl lik araç ötv indirimli ne kadar fiyatla alınabilir acaba?Saygılar sunarım.

Ben sordum 140.000 ile 145.000 arası dıyorlar.%30 ötv indirimi ile veriyorlar.
Avantajlı olmaz size.Onun yerine Hyundai Tucson 1.6 CRDi Elite DCT 4x4 232.924 TL listesi 145.000 ile 150.000 arası bunu almanız daha avantajlı sizin için zira %60 ötv indirimi var.Ben Peugeot 5008 1.5 BlueHDi Allure AT almayı dusunuyorum. listesi 269.000 indirim yaparak pakete sokuyorlar. 154.500 fiyat verdiler.

Üst Alt