Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Bmw 216 d active tourer luxury line !?
Full pack Kaç lira olur, bunlar limitleri aşıyor mu acaba ?

Liste Fiyatı: Yeni BMW 216d Active Tourer Luxury Line 2018 Otomatik Dizel 261.900

Tecrübeye istinaden söyleyebilirim: Premium dediğimiz BMW/Merc/Volvo tarzı markaların kurlar ile ilgili her zaman %5 opsiyonu vardır. Yani %5 indirimi sıkı pazarlık ile alabilirsiniz.

Bu araç için %5, yaklaşık 13.000 TL yapıyor. Çıkartırsak, 248.000 TL yapıyor. Bence limit altına rahat düşerler.

Peugeot 3008 1.5 130hp hdi gt-line
Eat 8 ileri şanzıman(aisin-japon)
Nisan gibi gelecek diyorlar bu araç.
Bakalım ötv muafiyete girer mi?

Ayni motor ve sanziman opel grandland x ile de gelecekmiş.

[FONT=sans-serif] [/FONT]@Rıdvanb Pejo 3008 için bize olan model buydu 3 bayiye sormuştum hepsi aynı söyledi[FONT=sans-serif]

PEJO 3008 PRİME EDİTİON 2019 MODEL 142 BİN

GT LİNE ise fiyat olarak bize gelmiyordu [/FONT]

Prime editionlari vergi levhasi olanlara kobi indirimiyle 178.000 den otv dahil veriyorlar. 142 cok yuksek fiyat.
2019 modellerde allure selection diye bi paket gelecek muafiyete girme olasiligi yuksek. Ki bence gtline donanimi otv muafiyetine sokamadiklari icin boyle bi paket getiriyorlar.
Selection paketi de oldukca dolu bir paket.
Prime editionu kovalasam 132 ye alirim

Bugün kosiflere 320 bmw kampanyasını sordum.Bakanlık kararıyla durdurulmuş.☹
Bmw 216 dizel Twin turbo Active tourer fiyatı’da 313.668 TL .

Zafer serin

Belirttiğiniz araç ile ilgili Web sitelerinde neden öyle fiyat vermişler peki sordunuz mu?

Bu araçları 216 d bmw Actve tourer artık satışa getirmek istemiyorlarmış X1 ve 116 dizellerin önünü kesti herhalde !?Almanyada üretim devam ediyormuş gördüğüm çok donanımlı bir araçtı ki o da satılmış. fiyat extralardan farklı çıkıyor!? araba hiybrit gibi 100km/4lt mazot yakıyor full full manyak bişey tam çekirdek aile aracı...
X1’lerin içi bunların yanında bomboş

Anladım. Üzüldüm, çok istemiştiniz.

zaferserin
Burada yalandan bmw 2.16d reklami yapma kardesim. 2 serisi nasil x1 den daha iyi oluyor. Acikla!

4.3.2019 tarihinde X1 için sizin yazdıklarınız; aynen copy’dir.
““-X1 benim hiç hosuma gitmedi. Basit ve herseyinden calinmis bi arac. Zf şanziman yok. Guclu bir motoru yok. Donanim cok zayif. Hacim konusunda sikintili. “”-
Bende böyle düşündüm hepsi bu !?
Başka da bişey yazmam!?
Galerici değilim ,oto experi hiç değilim sadece bazen gözler farklı bakar.

Arkadaşlar selam,

Vergi teşviklerinin bitmesine az kaldı. Maddi açıdan bu durum ÖTV'siz araç alması sebebiyle engellileri ilgilendirmiyor gibi gözükse de, limitten dolayı alınamayan bazı araçların alınabilir olması bizim için önemli hale geliyor.

Birde, Nisan itibariyle 2019 model araçlar geleceği için kurlar aynı kalsa bile araçlarda zam göreceğimizden araba alacak arkadaşlar daha uygun fiyat için bu dönemi tercih edebilirler.

Başlığımız olan SUV araçlarda 15 gün kala segment bazında hangi araçlar olduğu, nelerin satıldığı, nelerin alınabileceğini kısa kısa paylaşmak istedim:

B Segment SUV - 2018:
CITROEN C4 CACTUS B7 - Fransız PSA Grubu - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 112.000-118.000 TL - Otomatik Dizel var.

CITROEN C3 AIRCROSS B7 - Fransız PSA Grubu - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 116.000-128.000 TL - Otomatik Benzinli var.

FIAT 500X B7 - İtalya Fiat Chrysler - Satış rakamlarında sonlarda-Fiyat Aralığı: 128.000-145.000 TL - Otomatik Dizel var.

FORD EcoSport B7 - Amerika Ford Motor Grup - Satış rakamlarında ortalarda - Fiyat Aralığı: 128.500 TL - Otomatik Benzinli var.

HYUNDAI KONA B7 - G.Kore Kia Hyundai Grup -Segmentinin en çok satanları -105.000 TL -145.000 TL -4X4 Otomatik Benzinli var.

JEEP Renegade B7 - İtalya Fiat Chrysler - Segmentinin en çok satanları - 160.000 TL - Otomatik Dizel var.

KIA STONIC B7 - G.Kore Kia Hyundai Grup - Satış rakamlarında sonlarda - 111.000 TL - 123.000 TL - Otomatik Benzinli var.

MAZDA Mazda CX-3 B7 - Japonya Mazda -Satış rakamlarında sonlarda -Fiyat Aralığı: 160.000-250.000 TL -4X4 Otomatik Dizel var.

NISSAN Juke B7 - Japonya Nissan&Renault -Satış rakamlarında üstlerde-Fiyat Aralığı:97.000-136.000 TL-Otomatik Benzinli var.

OPEL CROSSLAND X B7 - Fransız PSA Grubu -Satış rakamlarında ortalarda-Fiyat Aralığı:142.400-162.400 TL-Otomatik Dizel var.(2019)

OPEL MOKKA X B7 - Fransız PSA Grubu -Satış rakamlarında sonlarda-Fiyat Aralığı:151.400-173.400 TL-Otomatik Dizel var.(2019)

PEUGEOT 2008 B7 - Fransız PSA Grubu - Satış rakamlarında sonlarda-Fiyat Aralığı:138.000-148.000 TL-Otomatik Dizel var.

RENAULT Captur B7 - Fransız Renault S.A&Nissan-Satış rakamlarında ortalarda-Fiyat Aralığı:92.000-137.000 TL-Otomatik Dizel var.

SEAT Arona B7 - Almanya Volkswagen AG- Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı:137.000-145.000 TL- Otomatik Dizel var.

SSANGYONG TİVOLİ B7 - G.Kore SsangYong M.- Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı:135.000-157.000 TL- Otomatik Dizel var.

SUZUKI VITARA B7 - Japonya Suzuki Motor- Segmentinin en çok satanları - 122.600- 154.600 TL- 4X4 Otomatik Benzinli var.

SUZUKI JIMNY B7 - Japonya Suzuki Motor - Satış rakamlarında sonlarda - 151.000-152.700 TL - 4X4 Otomatik Benzinli var.

---------------------------------------------

Bu segmentte, Fransa 6, Japonya 4, G.Kore 3, İtalya 2, Amerika 1 ve Almanya'nın 1' aracı var. Segmentte Fransızların baskınlığı ve sonrasında Japonya ve Güney Kore'nin takibi gözüküyor.

9 Araç modelinde Dizel Otomatik seçeneği var. Ayrıca 4 modelde 4X4 seçeneği de mevcut.

Bold yaptığım modeller, ODD raporlarına göre B segment değerlendirse de uygulama ve boyutlarının yakınlığı sebebiyle B+ yani B ile C arası diye geçiyor. (Mazda CX-3 ve Suzuki Vitara modelleri)

Bu segmentte satışlarda en belirleyici faktör fiyat gibi gözüküyor. Fiyat rakiplerine göre uygun olanlar daha avantajlı kalıyor. 4x4 seçeneği de segmentte önemli bir farklılık gibi gözüküyor. Renegade enterasan bir şekilde Premium model olarak değerlendirildiği için fiyatının yüksekliği satışlarını engellemiyor.

Benim favori 3'lüm: Kona, Captur ve Vitara.

Eğer ilgilenirseniz, C ve D segmentleri ile ilgili de bu şekilde tablolar paylaşabilirim.

Son düzenleme:
StratoS

Çok iyi olmuş bence gelsin devamı konu biraz dağıldı sağa-sola toplu halde bulunması daha iyi olur:)

Emeğine sağlık kardeş birde daha üst SUV araçlarıda yazarmısın X-trail kuga x5 gibi...

Arkadaşlar selam,

Başlığımız olan SUV araçlarda 15 gün kala segment bazında hangi araçlar olduğu, nelerin satıldığı, nelerin alınabileceğini kısa kısa paylaşmak istedim:

D Segment SUV - 2018:
AUDİ Q5 - D7 - Alman Volkswagen AG - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 672.000 TL - 4X4 Otomatik Dizel var.

BMW X1 - D7 - Alman Bavyera Motor Grubu - Segmentinin en çok satanları - Fiyat Aralığı: 286.600-455.800 TL - 4X4 Otomatik Dizel var.

BMW X2 - D7 - Alman Bavyera Motor Grubu - Satış rakamlarında ortalarda - Fiyat Aralığı: 270.700-394.700 TL - 4X4 Otomatik Dizel var.

HONDA CR-V - D7 - Japon Acura Honda Grup - Segmentinin en çok satanları - Fiyat Aralığı: 275.000-289.000 TL - 4X4 Otomatik Dizel var.

JAQUAR E-PACE AWD - D7 - Hindistan Tata Motor Grup - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 401.000-513.000 TL - Arkadan itiş - 4X4 Otomatik Benzinli var.

LEXUS NX - D7 - Japon Toyota Motor Grup - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 700.000- 890.000 TL - 4X4 Otomatik Benzinli var.

MERCEDES GLA - D7 - Alman Daimler AG - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 285.600- 360.000 TL - Otomatik Dizel var.

MINI Countryman - D7 - Alman Bavyera Motor Grubu - Satış rakamlarında ortalarda- Fiyat Aralığı:176.000- 308.000 TL-Otomatik Dizel var.(4x4 Benzinli var.)

NISSAN X-Trail - D7 - Japon Nissan&Renault -Satış rakamlarında üstlerde- Fiyat Aralığı:247.000- 270.000 TL-Otomatik Dizel var. (7 Koltuk)

PEUGEOT 5008 - D7 - Fransız PSA Grubu - Satış rakamlarında ortalarda- Fiyat Aralığı:322.000- 327.000 TL-Otomatik Dizel var. (7 koltuk)

RENEULT Koleos - D7 - Fransız Renault S.A&Nissan- Satış rakamlarında ortalarda- Fiyat Aralığı:237.000- 257.000 TL-Otomatik Dizel var.

SKODA Kodiaq - D7 - Almanya Volkswagen AG- Satış rakamlarında ortalarda- Fiyat Aralığı:277.500-289.000 TL- Otomatik Dizel var. (4X4 Benzinli var.) (7 Koltuk)

SUBARU Forester - D7 - Japon Fuji Heavy Industries&Toyota- Satış rakamlarında ortalarda- Fiyat Aralığı: 239.000-326.000 TL- 4X4 Otomatik Benzinli var.

SUBARU Outback - D7 - Japon Fuji Heavy Industries&Toyota- Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı: 366.000 TL- 4X4 Otomatik Dizel var.

TOYOTA Rav4 - D7 - Japon Toyota Motor Grup -Satış rakamlarında ortalarda- Fiyat Aralığı: 245.000- 327.000 TL- 4X4 Otomatik Hybrid var.

-------------------------------------------------------------------------

Bu segmentte, Almanya 6, Japonya 6, Hindistan 1, Fransa'nın 2 aracı var. Segmentte Alman ve Japonların hakimiyeti açıkça görülüyor.

5 Araç modelinde 4X4 Dizel Otomatik seçeneği var. Ayrıca 2 modelde 7 koltuk seçeneği de mevcut. Sadece Toyota, Dizel verilerinde Hbrid otomatik 4x4 satıyor.

Bu segmentte engelli arkadaşların en büyük avantajı limitler dahilinde 2.0 motor hacimli bir araç gibi gözüküyor. Onların ÖTV oranı %100 olduğundan ÖTV'siz rakamı daha uyguna geliyor. Ama bayiler bunu bildikleri için ek hizmet bedelleri talep ediyormuş, aman dikkat.
Bu şekilde olan Subaru Forester göze çarpıyor. (Ancak limitler dahilinde Dizel değilde Benzinli seçeneği alınabiliyor.)

Ancak ÖTV oranını düşünmeden, dizel/hybrid ekonomik, donanımlı ve 7 koltuklu bir araç istendiğinde maalesef limitler dahilinde alınamıyor.
7 koltuk olmayan dizel seçeneklerine bakıldığında, MINI Countyman, Nissan X-Trail, Toyota RAV-4 ve Reneult Koleos tercih edilebiliyor.

Ama 247.400 TL olan üst sınıra nispeten yakın olan, BMW X1-X2, Honda CR-V, Mercedes GLA ve Skoda KODİAQ içinde Bayiler ile görüşerek hareket etmenizi öneririm. Yani limit üstünde nasılsa diye düşünmeyin. Elinde araç varsa, stoğu varsa satabiliyor. Elbette böyle durumda, renk/donanım seçme şansınız olmuyor.

MINI Countryman, X1 platformunda üretilmiş bir araç. Ama tasarım odaklı yapısı gereği iç hacmi özellikle bagaj hacmi kimseye büyük gelmiyor. Bu yüzden piyasa bu aracı genelde C segmentinde değerlendiriyor. (İsmi gereği de insanlar kafasında küçültüyorlar bu aracı :))

Liste Fiyatlarına bakarak Limitler Dahilinde Benim favori 3'lüm: Koleos, X-Trail ve Rav-4.

Ancak fiyatı gereği ve limit sınırında olmaları gereği Koleos tercih edilirse, donanım olarak daha donanımlı bir araç alınabilir.

Şu bir gerçek ki, 247.400 TL sınırı ve ÖTV'siz 150.000 TL nin üzerinde ödeme ile ben Reneult tercih etmem derseniz de X-Trail'a bakabilirsiniz. İkisinin platformu ve motorları aynıdır. Eğer onuda beğenmezseniz park sensörü olmayan bir Rav-4 tercih edebilirsiniz.

Sonuç olarak bir yanda daha uygun fiyatlı gibi gözüken Forester ile Koleos-X-Trail-Rav-4 3'lüsün den hangisini tercih ederdiniz derseniz, sanırım tercihte bulunmazdım :) Ama illaki bir araç söyle derseniz, X-Trail'ı söylerdim.

C SUV segmenti ile ilgili yazımı yarın yazacağım.

İlginize Teşekkür Ederim.

gönülyarası

Liste 2018 model listesi, belirtmiştim. 2018 de var. 2019 benzinli oldu. Ama hiçbir modelde 2019 fiyatlarına girmedim. Amacım zaten şuan tercih edeceklere rehberlik etmek.

StratoS

Abi elegance paket stonic buldum sanrooflu falan 80 bine bırakıyor

1.4 Benzin otomatik özellikle sordum lpg takabiliyormuşuz

WaDa

Araç B SUV segmentinde zaten listede yazmıştım. Sen söyleyeseye kadar sadece ismen biliyordum. Detaylı bir analiz yaptım:

=>1.4 MPI Benzinli (6 İleri Otomatik) motor geleneksel Hyundai motor 100 beygir. Viteste sanırım CVT yani çift kavrama değil.

*Performans olarak çok büyük şeyler vaad etmez, ama geleneksel motor&vites kombinasyonu olduğu için sorun çıkarma olasılığı da düşüktür.
*Evet LPG takılmasında sıkıntı olmaz ama yeni nesil takmanı öneririm. Motor gücü sınırda, ve 2. nesil bir LPG kiti gücü daha çok aşağı çeker, ve bu sefer araç gitmiyor dersin. (Yeni sistem LPG lerde 2-3.000 TL den başlıyor sanırım)
*Fabrika garantili LPG'li araç 2 yıl kullandım. Tek söyleyeceğim, araç için araç sahibi X saat mesai yapıyorsa, LPG de 3X saat yapar. LPG hassastır, bakım ister, gerektiğinde ayar ister, muayene ister, ek ücret ister.
*Normal tüketimi 7,5 lt/100 km civarı çıkar bu aracın. LPG ile biraz daha yükselebilir ama LPG'nin ucuz olması ile 30 kuruşlara düşersin diye düşünüyorum.

=>B SUV lerde zaten beklenmiyor ama arka süspansiyon bağımsız değil.

=> Donanımlarında artık her araçta olan ama Stonic de olmayan gözlemlediğim eksiklikleri çok az. Bu yüzden arac donanım anlamında başarılı buldum:

*Start&Stop yok.
*El Freni klasik.

Sonuç olarak, B SUV segmentinde donanım/fiyat oranında iyi bir araç. Ama yeni bir araç oluşu sebebiyle 2. elinin olmayışı, eski model klasik motor&vites kombinasyonu, LPG için ek maliyet ve zaman konuları beni biraz düşündürüyor. Ölçülerinde iç ölçüleri fena değil gibi(Canlısını görmedim) ama bagaj ölçüsüne de bakmak lazım.(Bulamadım.)

Bu çıkarımlarla sen bu aracı alır mıydın, derseniz; ben yeni teknolojileri sevdiğim için 1.4 6 tam otomatik tercih etmezdim. LPG taktırmayı hiç düşünmeyeceğimden, ekonomik bir araç bakıyorsam bu araçlara hiç bakmazdım.

Dostum c segment yazını bekliyoruz sen tucson çok önermiştin şimdi x-trail diyorsun karıştımı?

Green54

Tuscon C Segment (Boyut uygulamasında C-D arası ama resmi kayıtlarda C segment)
X-Trail D Segment araçlardır.

C ile ilgili zaman bulduğumda paylaşacağım.

Bu arada UmuT_CaN arkadaşın belirttiği gibi ÖTV indirimi Haziran sonuna uzatıldı. En azından 2018 stokları bitince veya Haziran sonuna kadar bu fiyatlar geçerli olur diye düşünüyorum.

StratoS

Forumda gözlemlediğim karşılıksız bilgi verici bir adam olman beni çok mutlu ediyor umarım herşey gönlünce olur abi, evet bende yeni teknolojileri çok sevdiğim için ilk başlarda tek tercihim hybrid araçtı ve yeni corollayı bekliyordum sonra hybrid pilinin arıza verebileceği ve 5 yılda biteceğini falan söylediler kafamı karıştılar ayrıca evdeki hesap çarşıya uymuyor maalesef

Sonra sportage herşeyi karşılıyordu suv cam tavan dizel otomatik bunlar beni cezbeddi adama kapora bile gönderdim sonra vazgeçtim tucson alayım dedim bulamadım sonea bi bütçe hesaplaması yapınca bir araca 100 binden fazla veremeyeceğimi gördüm hepsinden vazgeçtim

Şu zamanlarda eco civic yeni corolla vision paket lpg takarım dedim falan bilmiyorum kafam çok karışık :(

WaDa

Rica ederim, engelli arkadaşları seviyorum. Bu yüzden her zaman bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.

Senin kafan çok karışmış :)

Ama bütçen kadarıyla hiç C'ye çıkma bencede. B segment senin için iyi. Çok km yapmıyorsan, dizel yerine düşük hacimli gerektiğinde güç kullanabileceğin Turbo destekli motorları tercih edebilirsin. Bir de yanına çift kavrama varsa, hem ekonomi yaparsın, hemde bastın mı gidersin.

Captur neden düşünmedin? 1.2 120 hp çift kavrama iconu 100-110.000 TL arasına bırakıyorlardı?

Üst Alt