Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

elvismail bende tucson 4*4 dizel elite plus en full olan paket 152 bin fiyat aldım artı seramik kaplama ,kauçuk paspas , ve bagaş havuzu hediye etti son 3 araç kalmış ve bu aydan sonra elite plus modeli bizim alacağımız banda giremeyecek

elvismail

2018 modelinde 4x4 yokmuş. 2019 modellerinde getirmişler, ve diğer donanımları da getirmişler.

4x2 Prestige Paket liste fiyatı 189.500 TL olmuş. Bu paket Hyundai Elite donanım ile kıyaslanır.

Sportage +Özellikler
-Isıtmalı Direksiyon
-Elektrikli Sürücü ve Yolcu Koltuğu
-Arka Koltuk USP Giriş

Tuscon + Özellikler
-Kablosuz şarj
-Karartılmış arka camlar
- 8' Mutlimedya
-Navigasyon
-Tam Deri Koltuklar(Spoartege'da parçalı yazıyor.)

Kablosuz şarj-Karartılmış Camlar-Alka Koltuk USP gibi donanım farkları düşük maliyetle halledilir. Ama Isıtmalı direksiyon, elektrikli koltuk, Multimedya ve Navigasyonu halletmek çok maliyetli olabilir.

Donanım farklarını çok düşünmeseniz, fiyat farkı çok fazla. Yakın fiyatta olsalar belki ama liste fiyatından 18.000 TL fiyat farkı az bir fark değil.

https://www.kia.com/tr/satis-merkezi/fiyat-listesi.html#none
Mehmetyilmaz

Yine tepki göstereceksin ama al geç. Fiyat çok iyi, araçta yok yok. :)

StratoS

yorum için teşekkürler ama beni çeken araç subaru yakıtı göze alıp subaru alacağım heralde

Subaru her yönden iyi değil ve kasası yenilenecek illa alacağım diyorsanız yeni kasasını bekleyin derim

StratoS
niye tepki göstereyimki soran benim zaten ,ama en son yazdığınıza kırıldım doğrusu bidaha cevap yazmıyacaktım . ben size 3 suv arasından bilgi istedim arkasındanda özellikle volvoyu dikkate almayın dedim yani yazdığım 3 suv arasından nedir demek istedim biri t-roc tu ikincisi pejo 3008 di son olarakta tucsonu yazmıştım (volvo artık bana kalmış bişi) ,buna rağmen anlaşılmaz bir tepki koyarak ,yok öyle araçmı bakılır yok böyle araçmı bakılır diye bişeyler yazdınız bende artık size yazmıyayım dedim öyle yani durum bu .
işte bu 3 araç arasında kaldım benim açımdan bukadar yani ama tucson en dolusu ve 4*4 renk kum beji güzelde bir renk elinde son 3 tane var diğer bayiler 158 diyen oldu 160 mış diyen oldu 156 diyen oldu en uygunu bu verdi büyük bir ihtimalle bunu alıcam sadece acaba acelemi ediyorum yoksa beklesemmi ,ama beklersem 2019 modeller daha zamlı gelecek ve bu donanım bizim alama sınırımızın üstüne çıkacak haliyle diğerleride zamlanacak bi yandan çok mereak ettiğim c5 aircross eylül ayına kalmış zannedersem gelmesi aslında onuda görmek istiyordum ama çok beklemekte fiyat konusunda ne olur bilemedim,zannedersem yarın evraklardan ok alırsam kapora verip aracı ayırttırıcam çok fazla düşününce kafa çok karışıyor.

Mehmetyilmaz

O kadar konuşup, hala Volvo diyince bende artık tepki gösterdim :) Kırılmayın...

Fiyat güzel, araç güzel.

Kafanı biraz daha karıştırayım o halde, 150 lere çıkabiliyorsan, neden X1 deşünmediniz? Alın size Premium. :)

StratoS yok artık bmw işine girmek istemiyorum malum 320d olayı atlattık . hem zaten bizim neyimizi bmw :) o arabayı kapıya getirdikmi sokaktakileri düşünemiyorum bile nasıl bakacaklarına ki 320 olayındada göz kalma olayı kafama çok takılmıştı zaten.
hem bize en boş paketi oluyordur zaten oluyorsada boşver hiç kafamı bulandırmıyım gerçi bi borusanı arıyım bakım ne diycek :)

x1 artık 247 bin sınırına girmiyor bursa bayi öyle dedi bana

Mehmetyilmaz

Sportline oluyormuş, bahsetmişlerdi ya?

Net söylüyorum, eğer SUV alacak olsam, 150.000 TL de param olsa 1 sn düşünmezdim. Geçtiğimiz hafta okudum, Otohaber di sanırım, X1 Audi Q3, XC40 değerlendirmesi yapmış, X1 galip gelmiş.

1 ay kullandım hem de kiralık araçtı. Ona rağmen yol disiplinine, konforuna hayran kalmıştım.

arkadaslar wosvagen caddy otomotiği 2.0 motor alabilirmiyiz ötv si 100 % kac hususi si varmı alabilirmiyiz tşkler yardımlarınız için hayırlı günler

asidadaş

https://ticariarac.vw.com.tr/vwticariarac_files/2018_Caddy.pdf

Ticari araçlarda SRC zorunluluğu var diye biliyorum. Birde muayeneleri sık ve hız limitleri düşük.

Ayrıca ÖTV leri de zaten çok düşük. Verdiğim linkten de görebilirsin. Engelli durumunda Ticari araçlarda ÖTV düşük olduğu için çok fark etmez. 2.0 belirttiğiniz %100 ÖTV durumu binek araçlarda geçerlidir.

StratoS
aradım borusan bayiyi X1 için sordum henüz açılmadı abi dedi eğer olursa zaten seni hemen arıyacam dedi şuanda 318i lerin açılmasını bekliyoruz dedi , fiyat ne olur dedim açılırsa x1 ler 156 bin dedi ,anlamıyorum ben bu satış danışmanları tucsonda 247 bin sınırında 152 binliraya olur dedi x1 de 247 bin sınırında 156 bin oluyor ilginç ya bunlar

X1 benim hiç hosuma gitmedi. Basit ve herseyinden calinmis bi arac. Zf şanziman yok. Guclu bir motoru yok. Donanim cok zayif. Hacim konusunda sikintili.

Hyundai tucson elite plus modeli gercekten ust duzey bir arac benim gozumde.
4 koltuk isitma
Apple car play
Led farlar
Adaptif hiz sabitleyici
Serit takip, kor nokta uyararici
360 derece kamera
Direksiyon isitma
Genis ic hacim
Arka koltuk sirtlari yatabiliyor
Gercekten adamlar araba yapmis
Diger modellerinin tasarimi da cok hisuma gidiyor. İ20 i30 harika tasarima sahip araclar

Rıdvanb

Selamlar,

Elbette hoşunuza gitmemesine birşey diyemem. Sonuçta sizin zevkinizdir. Ancak Vites Kutusu ZF'siz bile ödüllüdür. Hatta dediğim gibi OtoHaber bile Audi ve Volvo'dan öne çıkan şeyin vites olduğundan bahsetmiş.
1.5 Benzinli motoru 140 beygir. Tuscon Dizel 136 beygir. VAG serisi SUV'lar da 150 beygirlerde. Yani Ağırlıklarına göre, 130-150 beygir güçler tatmin edicidir. Bu arada sadece motor gücü önemli değildir. Lastiklere aktarılan güçte önemlidir ki bu konuda BMW en iyi markalardan birisidir.

Donanım konusunda, evet hiçbir sistemi yok diyebilirim. Ama otomatik bagajı, deri spor koltukları, cam tavanı, Angel farları göz dolduruyor. Ama tabiki kör nokta, acil fren desteği, akıllı cc gibi donanımları alamıyoruz. (Limiti aşıyor.)

Tuscon kullanıcısı olarak zaten öneririm. Ama dediğim gibi bu bir tercih meselesi. Bazı arkadaşlar madem 150 veriyorum BMW'ye bineyim diyebilirler. Ne söylersek söyleyelim, 5 yıl sonra bile BMW'nin angel farlı böbrek ızgaralı yüzü popüler olmaya devam edecek...

Hocam o arabaya o şanzıman ve motor yakışmıyor bence.

Çift kavrama alacak olsam gider dsg alırım.

Motor desen 1.5 motor 3 silindir 116 beygirlik 1450 kb lık bir araç.

Herkesin tercihi farklı tabi ama mercedes 1.6 motor 160 beygirlik dizel motor geliştiriyorsa, motor uzmanı bmw de bi zahmet 1.4-1.5 yada 1.6 adam akıllı emisyonu düşük bir motor geliştirsin.

Çift turbo koyup olayı bitirmeye bakıyor ama çokta verimli değil kanımca.

Dediğim gibi herkesin beklentisi farklı tercihi farklı.

Mami Junior

Dizel versiyonundan mı bahsediyorsunuz? Ben benzinli motoru yazdım yukarıda. Ve onu öneriyorum. Hatta yukarıda da belirttiğim, D SUV diyorsanız motor gücünün min. 130-150 arasında olması önemlidir.

DSG şirket aracımda kullandım ve hiç önermem çevreme. Çift kavramanın bana göre en düşük derecesine sahiptir. Mercedes düşük hacimde dizel geliştirmiyor. Nissan&Renault ile ittifakı var. Energy serisi motorları modifiye ediyor. BMW de böyle ittifaklar yaptı, kötü diye anlatmıyorum. Ama BMW dizel çephesinde ittifakı genişletmektense elektrikli araçlara yoğunlaştı.

Ben açıkcası BMW'yi hiç dizel motorda düşünmemiştim :)

Rıdvanb ve Mami Junior

Bu arada araştırdım, BMW X1 de 8 ileri Steptronic şanzıman var. Bu vites ZF ürünüdür. Ve ödüllüdür. Rıdvanb ZF değil demiş ama doğru değil.

Kesinlikle Çift kavrama DSG ile kıyaslamanızı öneririm.

https://www.bmw.com.tr/tr/all-models/x-series/X1/2015/drivingdynamics-efficiency.html

@StratoS

Aynen hocam.
Şu an engellilere bmw x1 dizel öneriliyor direk ordan girdim konuya o bakımdan :)
Dizellerde çift kavrama kullanıyor, benzinlilerde zf olabilir bakmadım çünkü.
Diğer konularda dediğin gibi zaten.

Öneriyi düzelteyim o halde, 150.000 TL lere çıkacaksanız, X1 Benzinli 140 HP 8 İleri Steptronik Vites öneririm. Daha önce bir arkadaş, Sportline donanımda bu fiyatlara satacaklarını söylemişti. Umarım isteyen alabilir.

Ben çok istemiştim ama hem param yetmediği için hem de limit olmadığı için alamadım. Belki o kadar büyütülecek bir araç değildir, duygusal yaklaşıyorumdur, bilmiyorum ama gelin arabası ve balayı ve sonrasında 1 ay kullandığım bir araçtı. Çok fazla araç kullanmışımdır, X1 kadar zevk aldığım araç hatırlamıyorum.

pejo 3008 1.6 dizel kullanan varmı nasıl arac konfor yakıt iç dizaynı cok güzel. bırde sıtesınde 5008 ucuk fyat onu ındırıme sokarlar mı acaba

2.0 dizelinde zf var. Onden cekerler de 7 ileri gedrag marka sanziman var. İyidir kotudur bilemem ama. 8 ileri zf degil.
1.6 dizeli 116 bg
Benzinlisi de cok yakar
İci b segmenti arac gibi duruyo
Bu ara 3008 de aklimi celmiyo degil.

Rıdvanb

Yurt dışı kaynakları da dahil 8 ileri steptronik(jostcik) vitesin Zf olduğu yazıyor. Muhammet'in söylediği gibi Dizel 6 ileri otomatik ZF değil.

Bence bilgilerinizi kontrol edin.

Ben 1 ay benzinlisini kullandım. Ortalama 7 lt yaktım. D segmenti bir araçta 7 lt çok normal bir tüketim.

İçi çok ferahtı. Gelinlikle eşim arka koltukta çok rahattı. Bende arkada bacak bacak üstüne attığımı hatırlıyorum.

Söylediklerinize genel olarak katılmıyorum. Ama elbette beğenmeyebilirsiniz.

Rıdvanb

Mesele siz alın Zf ye binin değil. Doğru bilgi vermek. Bilmeden atıp tutarsak, buradaki bilgilerin hiç anlamı olmaz.

Dizel'i 6 ileri çift kavrama ile satıyorlar. Benzinliyi geçen yıl 7 ileri çift kavrama ile satmışlar. Ama gelen tüketici talepleri 8 ileri Zfnin olması yönündeymiş ve bu şekilde satmaya devam etmişler.

Yeni aracınız size de hayırlı olsun.

Bak tekrar ediyorum. 2.0 dizel harici modellerde zf yok guzel kardesim ara sor borusana. 1.5 benzinli ve dizel modellerde 7 ileri dct getrag uretimi sanziman kullaniliyor. Zf 8 ileri onden ceker araclara uyumlu olmadigi icin bu sanzimana gectiler zaten.

Rıdvanb

BMW resmi sayfasında, 8 ileri Steptronic ile ilgili bilgi var.(Ve yurt dışı kaynaklarında öyle yazıyordu.) Bende buna istinaden iddaa ettim.

https://www.bmw.com.tr/tr/all-models/x-series/X1/2015/drivingdynamics-efficiency.html

Sadece aşağıdaki bilgide belirttiğiniz durumdan bahsedilmiş.

BMW Uzmanı: BMW X1 (F48)

Kafam karıştığı için BMW'yi aradım. Evet, haklısınız, sadece 2.0 4X4 de varmış.

Ciddi bir hayal kırıklığı oldu. 7 ileri çift kavrama elbette kötü değil. Ama 8 ileri ZF efsaneydi :(

Bilgilerimi düzeltiyorum. İdda ettiğim için kusura bakmayın.

Çok teşekkür ederim.

Az önce Mercedes bayii aradım C ve gla serisi fiyatları yüksek 247 bin sınırına girmiyor yani alamıyoruz :(( ama bunu geçtim daha önemli bir sıkıntı yine Amerika ile aramız füzeler yüzünden bozuluyor gibi alacak arkadaşlar bence göz önünde bulundursun bu durumu fiyatlar her an fırlayabilir

Üst Alt