Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

byzamane

Çift kavrama her model ve araç için hassas bir sistemdir. Kuru sistem olduğu için zorlamalarda ısınır. Ve kuralına uygun kullanılması da önemlidir. Benim 1 kez yokuş yukarı geri geri çıkarken başıma geldi, sistem sadece ayağımı gazdan çekip hareket etmememi, fren/gaz ile aracı kullanmamı söyledi ve uyardı. Bu uyarı ile çıktım be 5.000 KM oldu, herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Araç bu konuda sürücüsüne çok dürüst davranıyor.

7 yıl için ek para ödemedim. Yan basamaklar, seramik boya koruma ve krom kapı eşikleri toplam 123.500 TL ye geldi yanlış hatırlamıyorsam.

StratoS

Bedava :) nerden aldınız hangi bayii şuan bu fiyata aynı şeyleri alabiliyormuyuz

WaDa

5 ay oldu alalı. Şimdi aynı araç için 130.000 TL üstü fiyat alıyor arkadaşlar. (Metalik renk benim aracım, 1.500 TL ek fark ve aksesuarlar ile biraz daha yükseliyor.)

Araç bulamıyorlarmış. Sadece bazı bayilerde varmış. Türkiye'nin bütün bayilerine araç bulana kadar telefon etmenizi öneririm.

Dediğim gibi, 123.000 TL ye Kia Sportage alacağıma, 130.000 TL ye daha çok donanımı olan Hyundai Tuscon alırım. Aynı motor ve vites sonuçta...

StratoS

Bende bi bayii aradım ve buldum beyaz renk buldum ve bana 131 dedi aksesuarlardan bahsetmedi

Elite 4x2 koltuk ısıtma cam tavan anahtarsız falan herşeyi vardı 125 tteklif ettim

byzamane

ÖTV düştüğü dönemde aracın fiyatları düştü diye tüm araç markaları döviz kurlarının artmamasına rağmen 1-2.000 ufak zamlar yaptılar ama her ay yaptılar. Hatta bu yüzden normalde Aralık ayında araç alımı planımı öne çektim.

Şuan bu durdu ama Hyundai ile ilgili aldığım duyum, Kia Sportage a yer açmak için özellikle Elite donanımda fiyatlar yükselecekmiş. Bu yüzden araç varsa alın, zarar görmezsiniz.

WaDa

130.000 aşağısına bırakmıyorlar. Metalik renk olsaydı, 131 den aşağı inmezdi. Yani 125 zor, 130.000 TL ye bir kaç aksesuar alarak alabilirsiniz. Çünkü şuan araç yok, yeniler zamlı gelecek. İllaki o araçları Mart ayı içinde satarlar.

2019 modeller Mart sonu gelecekmiş.

Stportage ile arasında 7.000 TL fark elbette az değil. Ama Donanımları Sportage'a göre çok iyi. İmkanınız varsa, 5 yıl kullanacağınız için biraz donanımlı araç tercih edin. Sonuçta motoru-yakıt ekonomisi hemen hemen aynı olacak.

Teknik açıdan baktığınızda, 146 kg Tuscon daha ağır. Buda yakıtta 0,5 lik bir fark var diyor teknik veride. 146 kg az bir fark değil. İllaki yakıt fark ettirir ama 100 km'de yarım litre olmasını beklemem.

Bu ağırlık farkı boş değil. Tuscon teknik verilerde bagaj hacminde 513 lt. Sportage da 467 lt. Fark 46 lt ki az bir fark değil.
İç ölçülerde uzunluk ve genişlik de 5 mm Sportage daha iyi olmasına karşın, 15 mm Tuscon daha yüksek.

Performans da Tuscon daha ağır olmasına rağmen 0,2 sn fark gözüküyor. Yani uygulamada aynı diyebiliriz.

Makyajlı tuscon lansmanlarında özellikle yalıtım anlamında birçok noktada ek çalışma yaptıklarını söylediler. Bununla ilgili olarak biz kullanıcıların hissettiği kapı sesleri çok çok iyi. Sözün özü, 146 kg farkın yarısı bunlarla ilgiliyse çok olumlu diyebilirim.

Sonuç olarak, 7.000 TL fiyat farkı ile daha donanımlı ve bagajı daha geniş bir araç alabilirsiniz. Bunun bedeli olarak da teknik verilerde 100 km de 0,5 lt fazla tüketimle araç kullanırsınız. Ama bonus olarak Hyundai'nin 7 yıl 80.000 km garantisini alırsınız. (KİA da 2 yıl)

Herhalde artık tatmin edici bir kıyaslama olmuştur.

WaDa

Hımm pardon. Ben yasal garantiyi okumuşum.

https://www.kia.com/tr/kia-sahipleri/garanti.html

Ama yinede aşağıdaki seçeneklerle Hyundai'nin garanti konusunda daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. KM çok fazla yapacaksanız 3 yıl sınırsız veriyor. Engelli iseniz 5 yılın dışında 5 yıl sonunda garantili araç satarım düşüncesi ile 7 yıl garantide veriyor. Ben yılda 15.000 km yapıyorum. Dolayısıyla 80.000 km de dolmuyor. Ama KİA da 7 yıl seçeneği yok.

https://www.hyundai.com/tr/tr/satis-sonrasi/warranty/garanti-politikasi

Hyundai Garanti: Müşterinin seçimine göre 3 yıl/sınırsız Km, 5 yıl/100.000 Km. veya 7 yıl/80.000 Km (hangisi önce dolarsa biter) ücretsiz onarım güvencesi verilmektedir.

StratoS

Boşver abi ben 7 bintl fazla verip hyundai ye binmem en fazla 125

Değerli bilgiler için teşekkürler

WaDa StratoS

Wadanın aklına kia girdiği için ,stratos sen nedersen de şu anda onun gözü kia dan başkasını görmüyor bu birçok insanda bendede olmak üzere vardır belki sizde bile var tucson hakkkında konuşmalarınızda bunu görebiliyorum . bende mesela ix35 kullanıyorum mart 12 de sürem doluyor ve yeni araba bakıyorum 10 gün önce volvo v40 crosscantrye baktım çok hoşuma gitti. bmw olayı çıkınca bulunmaz fırsat dedim ve bmw ye kapora vermeme rağmen aklım volvoda kalmıştı (eşim ve çocuklarda volvoyu daha çok beğendiler) bmw işi olmayınca hafta sonu volvoyu test sürüşüne gidicem oradan tucson ve toyota hibrit zaman kalırsada wv bakabilirim ama aklımda sadece aynı wada da olduğu gibi volvo var çok büyük bir fark olmadığı sürece ben volvoda karar kılıcam gibi beni tek düşündüren ix35 ten arkası daha dar haliyle ,ama banamı öyle geliyor bilmiyorum suvlarda da şöyle bişey var ben içinde ufak kalıyorum koltuk beni tam olarak sarmıyor ve bu durumda da sanki frene her basışımda ileriye doğru gidiyormuş hissine kapılıyorum ve bu beni oldukça rahatsız ediyor . yoksa suv bir araç hakkatan çok rahat . kıamı tucsonmu sorsanız bende inceledim donanımları kesinlikle tucson derim çünkü kıa biraz çakallık yapmış anca 3.üncü pakette veriyor deri koltuk vs ekstra özellikleri buda prestige donanımı oluyor zannedersem oysaki wada nın alacağı elegance paketi ve elegance paketi seçilince yanılmıyorsam tucsonun elite paketinin fiyatı geçilmiş oluyor tabikide seçim sizin kia sizi şuanda büyülediği için siz onu alacaksınız o belli ama dediğim gibi bu birçok kişide olan bir durum. her şey gönlünüze göre olsun

Mehmetyilmaz

Hocam olmayan özellikler

Koltuk ısıtma
Anahtarsız çalıştırma
Ve deri koltuk

Bunlar için 7 bin tl vermem

WaDa

Yanlışınız var... Bunlar 7 değil 15.000 eder.

KİA Şuan Elegance donanım satıyor. Tuscon'un o fiyata sattığı Elite Donanımla kıyaslıyorum:

Tuscon + Olan Donanım:
-19' Jant - Çift Egsoz çıkışı
-Mercek Ön Far - Statik Dönüş Farı
-LED Gündüz Farı ve Far Kaşı
-Anahtarsız Giriş&Çalıştırma Sistemi
-Tam Deri Koltuk
-Ön - Arka Koltuk ısıtma Sistemi
-Çift Bölgeli Klima
-8" Dokunmatik Ekranlı Multimedya Eğlence Sistemi
-Navigasyon
-7 Hoperlör
-Kablosuz Şarj Sistemi (Wireless Charger)
-Karartılmış Arka Camlar
-Soğutmalı Torpido
-Alarm

Sportage + Olan Donanım:
-LED Arka Stop
Mehmetyilmaz

Hayırlısı olsun şimdiden, kazasız belasız.

@byzamane

volvo v40 full paket bize 112 bine falan geliyor eğer crosscantry olursa yaklaşık 119-120 bin gibi bize geliyor ,croscantry biraz daha modifiyeli (body kitli )ve çok az yüksek

Mehmetyilmaz

V40 C segmenti bir araç. Yani 112.000 TL yi rakipleri ile iyi kıyaslayarak yapmanızı öneririm. (Focus, Corolla, Megane, A Serisi, 1 Serisi, Astra, Jetta - Golf, Leon vb.)

Ancak Croos Country modelini Croosover olarak konumlandırıyor. Araç platformu C segment olması sebebiyle biranda C SUV larla değerlendiriyorsunuz ama değil. Aracın bagajı, yüksekliği, süspansiyon sistemi SUV ayarlı değil, sadece bir parça yüksek kit var üzerinde.

Buna dikkat etmek lazım. Yani fiyatlara baktığınızda C SUV fiyatlarında ama satarken C SUV diye satamaz, C diye alıcı bulur ve C segmentinde de fiyatları nispeten yüksektir.

Ama siz beğeniyorsanız, içinize siniyorsa, alın, geçin.

Yanlışınız var... Bunlar 7 değil 15.000 eder.

Sanırım başardın :)

Ama gerçekten helal olsun hocam gözümü açmama yardım ettin

Bu kadar ek özelliği gözardı edemedim ve bende hemen araştırmaya girdim ve tabi piyasa araştırmasına da bazı yerler 130 dan aşağı fiyat veremedikleri söylerken bi yerden 127 fiyat aldım hatta 125 yapacaz gibi görünüyor :)

Şuan aklımdaki soru işaretleri şunlar

Kia için kapora göndermiştim geri alabilecekmiyim?
Adam bugün aracı alamayabilirim dediğimde kaporan yanar dedi baya tartıştık yasal hakkım var mı ?

Kia ile hyundai nin sağlamlığı aynı mı? Hangisi daha iyi

Kia ile hyundainin motorları aynı olduğuna göre tucsonun motoruda çelik mi?

Kia ile tucsonun yalıtımları aynı mı ?

Ama siz beğeniyorsanız, içinize siniyorsa, alın, geçin.

Tabikide hala araştırma içindeyim kesin karar vermedim ama demişsinizki :crossover olarak konumlandığı için c suv larla değerlendiriyorsunuz . Hayır kesinlikle suv olarak değerlendirmiyoruz ve kimse suv olarakta değerlendirmiyor zaten ben ve satıcıda dahil. Suv için oldukça alçak ,suv hatcbak arası diyebilirsiniz,üzerindeki bodykitten dolayı hafif bir yükseklik katmış hepsi bu suv hissi ne veriyor nede suva benziyor.
Bide şunu demişsiniz fiyatıyla ilgili : Fiyata baktığınızda c suvlarla aynı fiyatta demişsiniz. buna kesinlikle katılmıyorum ,Allah aşkına 112 bine c suv araç bana söylermisiniz ,( badykitten dolayı croscantry 118bin beşyüz civarı)sizin aldığınız tucson c suv değilmi ? onun fiyatı 112 binmi ? arkadaşın almak istediği kia eğer baktığım volvonun özelliklerinde olsun dersen 130 bini geçiyor sizin tucsonda şuanda 130 bin civarı nasıl fiyatı c suvlarla aynı oluyor anlamadım alıcam diye söylemiyorum ama kesinlikle tucsonda bir volvo kalitesi yok ,arabanın içine baktınızmı deri koltukları bile ,sizin tucsonla ve benim ix35 le kıyaslandığında bizimkiler deri değil vinleks gibi bişey zannedersin. Ön konsol ,torpido daki işçiliği gördünüzmü? sizin ve benim araç ta kullanılan (tucsonu biliyorum sürüş testine girdim) konsoldaki malzemeler volvonunki yanında oldukça çok sert ve basit kalıyor kesinlikle kalite farkı bariz bir şekilde ortaya çıkıyor,ses sistemini gördünüzmü harika bir ses sistemi var tucsona eksrta özellikli ses sistemi taktırmazsanız yani aldığınızdaki standart olan ses sistemi volvonunkinin yanından bile geçemez artı bir volvodan bahsediyoruz . (kesinlikle marka takıntım yok)

Birde şunu söyliyeyim kesinlikle v40 ve tucson kıyaslamak istemem aynı kategori yada segment değiller çünkü.

Ben şunu anladım sizin yorumlarınızda: sizin gözünüzde tucson diğer tüm araçlardan bir şekilde daha iyi ,yada daha iyi yönlerini çıkartmaya çalışıyorsunuz . bende beğeniyorum tucsonu ama her araba hakkında fikir paylaşan arkadaşları tucsonla kıyaslıyormuşsunuz gibi geliyor bana ,hatta bmw 320d ile bile kıyasladınız hayır diyemezsiniz @bacioglu ile yazışmalarınızdan hatırlıyorum orada 320 ile tucsonu kıyaslama yaptınız .
özete gelirsek değerlendirmeleriniz için teşekkürler ,ama katılmadığım noktalar var bu benim düşüncelerim tabikide sizde katılmayabilirsiniz.
katılmadığım iki konu:
1-kesinlikle c suvlarla değerlendirmiyorum ve değerlendirilmiyor zaten
2- fiyatı asla c suv lar kadar değil.

merhaba arkadaşlar bugün hyundai bayii aradım i20 için %30 tucson %35 ötv söyledi nssıl oluyor anlamadım gitti fiyat yükseldikcemi ötv yükseliyor bilen biri anlata bilir mi

WaDa

1- 125 çok iyi bir fiyat düşünmeyin.
2- Kaporanızı alırsınız ama kesin ve kararlı durun. Engelli olmanız sebebiyle elinizde bir sürü sebep var. (Vergi Dairesi vb.)
3- Hyundai güvenlik testlerinde hem ncap hem iihs(Amerika) testlerinde ciddi güvenlik başarıları var. Kia da grup şirketi olması sebebiyle güvenlik konusunda benzer olduğunu düşünüyorum. Ama parka pazarlama konumlandırması Hyundai'i bir tık öne çıkarıyor.
4-Dizel 136 hp motorunun birebir aynı olduğunu biliyorum.
5-Yalıtımda Tuscon, makyajlı kasa ile 100 den fazla noktada çalıştığının videoları var. Şuan kullanıyorum ve başarılı buluyorum. Bu noktada Sportage'dan iyi olduğunu düşünüyorum. (Sportage bu konuda bir iddaa ortaya koymadı.)

emre0808

5 koltuklu PPP modelini 247.400 TL limitinde satıyorlardı en son, Ama araç yoktu. Ama 1.6 motor olması sebebiyle ötv siz 150.000 TL nin üzerine geliyor Engelli arkadaşlara. Ben onun yerine X1 (Borusan kampanya ile Sport paketi limitlere indiriyordu en son) bakardım. Olmuyorsa elbette X-Trail düşünürdüm.

Mehmetyilmaz

Bir örceki yazınızda sanırım wada ya "düşüncesi değişmez, siz uğraşmayın" gibi bir şey demiştiniz. Şimdi aynı durumu sizde görüyorum. Ve saldırıya geçmişsiniz. Ama beni tanımadığınız için yazdıklarımı dayanaksız düşünmüşsünüz.

Öncelikle bana " sizin gözünüzde tucson diğer tüm araçlardan bir şekilde daha iyi ,yada daha iyi yönlerini çıkartmaya çalışıyorsunuz" gibi birşey yazmışsınız. Buradaki başlığın adı nedir? SUV Araç önerisi olan, diyor değil mi? Ben şuanda bu araca sahibim onu anlatıyorum. Daha önce Sandero Stepway vardı. B SUV sorsalar başta kullandığım için onu ve diğerlerini anlatırdım. Ondan önce A Serisi vardı. C segment araç sorsalar, onu ve diğer bildiğim araçları anlatırdım. Yani önce tecrübemi sonra bilgimi anlatıyorum. Burada yanlışlık nerede anlamadım? Paylaşımda yapmayalım isterseniz?

"hatta bmw 320d ile bile kıyasladınız hayır diyemezsiniz" konularla ilgili bilgileriniz hatalı. 320d ile X1 i kıyaslamıştım. Ama vergi avantajı sebebiyle 320 alın diye önermiştim. Ama direk atlamayın, hiç düşünülmeyen bakım, 2.el satış, servis konularında yine kullandığım Tuscon ile kıyaslayarak değerlendirme yaptım. Çünkü Tuscon 1.6 motor ve servisi BMW'ye göre daha ucuzdu takdir edersiniz. Kaldı ki orada 320 alınmasını da en çok öneren bendim, görmek istediğiniz gibi değerlendirmişsiniz.

"Fiyata baktığınızda c suvlarla aynı fiyatta demişsiniz. buna kesinlikle katılmıyorum ,Allah aşkına 112 bine c suv araç bana söylermisiniz" Elbette. Dacia Duster ve Nissan Quashqai modelleri C SUV'dur ve fiyatları 112.000 TL ve civarıdır. (Hatta modeline göre daha ucuz.) Sportage orta model satıyor şuan. Marttan sonra diğer modelleri de getirecek ve orta altı modelinin 110.000 TL civarı olacağı söyleniyor.

Benim alıntım: "Ancak Croos Country modelini Croosover olarak konumlandırıyor." dedim. Bunu tekrar yazdım çünkü siz anlamamışsınız. Volvo böyle konumlandırıyor. Yani C SUV'a rakip olarak çıkartıyor. Bunu Dacia Sandero'da, Hyundai i20 modelinde ve daha birçok model yapıyor. Marka konumlandırması, siz ister katılın ister katılmayın.

Hatta Honda H-RV'yi C SUV olarak konumlandırıyor ama aslında B-SUV bir araçtır. Ama marka böyle konumlandırıyor hatta ODD raporlarında da bu şekilde.

Özet olarak, siz istediğiniz gibi değerlendirin. Fiyatı C suvlar kadar olan bir C segmenti araca istediğinizi verin. Hiç bir şey piyasa koşullarını değiştirmeyecek. 5 yıl boyunca da bana göre fiyatı daha düşük olması gereken bir araca yüksek fiyattan, yüksek parça ve bakım maliyetleri ile binin.

Dediğim gibi bu sizin tercihiniz, şimdiden hayırlı olsun.

StratoS volvo yu dusterla kıyaslamışsınızya daha bişey demiyorum.
tekrar söylüyorum suv araç değildir sadece üzerinde bodykitten dolayı 3-5 santim yüksekliği vardır okadar.

Mehmetyilmaz

Anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Bana soru sormuşsunuz, 112.000 TL ye C Suv var mı diye, var dedim ve örnek gösterdim. Ama siz Duster'ı Volvo ile kıyaslamışsınız diyorsunuz.

Olay şu, Volvo V40 CC modelini Croos over diye pahalı satıyor, ben bunu söylüyorum.

C segmeti araçlarda Premium isterseniz, 1 Serisi ve A serisi ile ilgili de fiyat alabilirsiniz. Ama ben Premium anlamam derseniz, LEON bana göre fiyat/sunulan anlamında başarılı bir model, onu tercih edebilirsiniz. Ben kitli araç istiyorum derseniz, şuanda model aklımda yok ama araştırırım.

Ben C SUV istiyorum derseniz o fiyatlara, tam dolu dizel otomatik bir Duster (Anahtarsız çalıştırma, otomatik klima vb donanımda), marka olarak daha iyisi olsun derseniz Quashqai tercih edebilirsiniz. 1 kaç ay beklerseniz, Sportage farklı donanımlarda o fiyatlara gelebilir.

Teşekkürler.

Tuscon ben almayı düşünüyorum artıları eksileri nelerdie birde i30 nasıl

acaba yeni duster edc kullanan varmı aranızda yakıt konfor nasıl bırde indirimli fiyatı kaca gelıyor acaba

Konu ile ilgili olarak birkaç gün önce Volvo bayi aradım. Volvo xc40 2 litrelik motorlar henüz bizim limitte gelmiyor ama yakında bir buçuk litrelik motor gelecek muhtemelen alabilirsiniz dediler yine de bayiye gidip konuşmak lazım. Premium segmentte suv düşünenlerin aklında olsun:) Bir de konudan bağımsız sormak istediğim vasi kararı olmayan arkadaşlar önünüzde hiçbir engel var mı alırken ya da 5 yıl dolup satarken. Vasi kararı ile alırken de satarken de çok problem çıkarıyor hakimler siz de böyle bir durum var mı yoksa her şeyi kendiniz mi hallediyorsunuz

Göktepeli63

+Yüksek fiyat/performans oranı
+7 yıl 80.000 KM garanti opsiyonu var.
+Otomatik Dizel oluşu - İzmir Şehir içinde 6.0 lt ortalamadayım şuan.
+Yalıtımı ve konforu (Premium segmentte standart olan fiyata dahil donanımları)
+Android ve Apple uygulaması ile telefonla tam entegre ve kablosuz şarj edebilme.
+Volvo'da bile zamanında ek paketle gelen Aynaya entegre pusula, soğutmalı torpido gibi donanımların standart olması.
+Arka koltuk konforu. (Bel ayarı, ısıtma ayarı, havalandırma ayarı)
+Harika yüksekliği ve sürüş açısı olması.
+500 lt üstü sabit bagaj hacmi.
+Hyundai'nin Servis bakım fiyatları Web sitesinden duyurması ve bu fiyatlara göre pazarlık edilebilmesi.
+Aracın modifiyeye uygun pratiklikler içermesi.
+Egsoz, kit, tavan barları, 19' jantlar gibi detayların modern görünümü pekiştirmesi.
+Arka aks tünelinin çok az olması sebebiyle 5. kişinin rahat yolculuk etmesi.
+Konforlu sayılabilecek süspansiyonlarının olması.
+Kör noktalarının az olması.
+Multimadya donanımının tüm ihtiyaçları karşılaması ve kullanışlı olması

-Rakiplerine göre bir tık daha az hissiz direksiyon.
-Elite donanımda Mercekli Far ve Statik dönüş Farları varken farların led/xenon olmayışı (Sonradan ek maliyet 1.000 TL)
-Vites çevresi ve kapı cam açma bölümleri plastiğinin mat çizik ve el izi gösteren plastikten oluşu (Krom set 400 TL)
-Elite donanımda ön park sensörünün olmayışı. (Yüksek ön konumu gereği özellikle tampon hizzası alt uç noktaları tespit etmekte zorlanıyorsunuz. Sonradan ek maliyet 500 TL)
-Geri kamerasının çözünürlüğünün düşük oluşu. (Bunu aşmak için plakalık ve geri ışıklarını led yapıyoruz. Özellikle karanlıkta işimize yarıyor.)
-Arka koltuklarının bel ayarının olmasına rağmen bagajda daha fazla hacim elde etmek için ön/arka ayarlı kızaklı olmayışı.
-Aracın tüm iç ışıklarının beyaz led olmasına rağmen makyaj ayna ışıklarının zayıf sarı ışık oluşu.
-Arka camları için tek tuş açılıp/kapanma olmayışı.
-Auto Hold'un otomatik değilde her seferinde manuel devreye alınması. (Özellikle çift kavrama vitesin korunması ve el freni ile senkronizasyonu sebebiyle otomatik çalışsa, isteğe bağlı devre dışı kalsa daha iyi olurdu.)
-Ön kaputun amortisörlü olmayışı.
-Yol Bilgisayarının Yakıt ekonomisi için verimli kullanım önerilerinde bulunmaması.
-Hız Sabitleyici varken, hız limitleyicinin olmaması.
-Sadece görüntüye şıklık katması açısından iç ambiyans ışıklandırmasının olmaması. (İç ışıkları güçlü beyaz led. Harika bir görüntü sağlıyor. Ama araç hareket halindeyken akşamları devamlı yanan bir ambiyans ışığı yok. Bugün C segmentinde bile birçok araçta bu ışık var ve hatta renklerini bile değiştirebiliyorsunuz.)

İlk aklıma gelenler :)

merhaba bende aranıza yeni katıldım. bastan sona cok dikkatli okudum bütün yazılanları bende şöyle bir soru sormak istiyorum. Skoda Karoq 1.6 dizel style paket 191.900 tl satış fiyatı var. Ben hesap kurdu sayfasından hsaplama yaptığımda aracın fiyatı 120.000 tl çıkıyor. ancak bügun bir kac bayii aradım bana 140.000 tl dediler. yanlışlık nerede acaba yardımcı olursanız cok sevinirim.

darklord1111

doğru fiyat vermişler çünkü 190 bin olan araç %35 bandına girer.. şuan ki ötv oranları %30, %35, %60 tır size tavsi hangi aracı seçerseniz seçin müşteri temsilcisine hangi vergi dilimine girdiğini sorun öyle hesap yapın..

Üst Alt