Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

bmw yi zar zor alanlar servis bakım maliyetlerini de hesaba katsın. renault gibi 800 tl ye servis-bakım yaptıramazlar, tabi bi de kasko var :)

Bmw yi zar zor almadık çok şükür, servis ve bakım maliyetlerini de biliyorum

Rıdvanb

103.500 TL Araç fiyatı

ÖTV: 207.000 TL

ÖTV + KDV = 244,260 TL Masraf ve MTV yi de eklersek kabaca 247.260 TL ye geliyor.

Engelli arkadaşlara bu araç: 103.500 TL + KDV = 122.130 TL + 700 TL Tecil vb = 123.000 TL ye geliyor. 1-2.00 TL de Trafik sigortası var ayrıca, Onunla 125.000 TL lere gelir.

Bazı bayiler Engellilik işlemleri için şirketle çalışıyor. Onun içinde 1-2.000 TL bedel alıyorlar. Dolayısıyla 127.000 TL ler olabilir.

(Bu arada sizin hesapta bu şekildeymiş :))

Tescil ve sigorta ücretini ben kendim ödedim bayiye de 127.500 ödedim

103.500 + KDV = 122.130
Tescil işlemlerini de kendim yaparım max 500-600 tutar. Zor bi işlem değil zaten.
1000 lira da trafik sigortası tutar.

128.000 fiyat veren bayiler var trafik sigortası hariç. Tamam aracı indirimden dolayı uyguna alıyoruz ama böyle hesabını bilmediğim para 1 kuruş bile olsa canimi sıkıyor benim.
zapatista
Sizin faturanızda araç net tutarı ne kadar.

Rıdvanb

Ben bunu 5 ay önce Hyundai araç alırken yaşadım. O zaman 200.000 TL idi sınır. Araç için 200 e düşüyoruz dediler. Ama net tutar aynen böyle 2.000 TL fazla çıkıyordu. Sordum, Engelli raporlarının takibi trafiğe iletimi vb konularda firma ile çalışıyoruz, onun dosya başına parası bu, fatura keseceğiz dediler. İstemedim, başka bayiden 2000 TL daha düşüğe aldım. Yapılan bir işte yok. Böyle birşey alıyor olabilirler...

2000 liraya ben trafige 10 kere giderim. Para kolay kazanılmıyor kusura bakmasınlar. Sanki borusan zararına satıyor araçları. Kazandıkları para yeter onlara.

@zapatista
123.712 fatura kesilmis peki neden 127.500 almislar. Ustelik tescil ve trafik sigortasini da siz odemissiniz. Hesabini sorun bayiye arada 4.000 oynuyor cunku.

Uyguna aliyoruz diye boyun egmeyin arkadaslar otv indirimi bizim yasal hakkimiz. Arac net fiyati + kdv + resmi tescil harci ucretinden fazla para vermeyin.
Muamele ucreti alma haklari yok. Bizim islemlerimizin bi zahmeti yok cunku. Kafalarina gore kural koyuyorlar cakallar.

Eğer araba tertibatlı ise , özel bir durum ortaya çıkıyor ve araç çekici ile TSE ye muayene gidiyor.
Ayrı evrak işleride çıkıyor olabilir.
Zaten faturada detaylar yazar kanımca, kimse faturasız iş yapmıyor sonuçta.

Hizmet bedeli adı altında 3.000 fatura keser yollar hocam. Dikkat etmek lazım.

Tertibatsız araç, tüm aldığım araçlarda fatura hep düşüktü

Bmw yi zar zor almadık çok şükür, servis ve bakım maliyetlerini de biliyorum

5 6 farklı subaru bayisi ile görüşme yaptım hepsi ötv indirimli fiyatı 132-135 bin arası fiyat verdi durumu aktardım bmw örneği 126 bine çıkıyor bu fark nerden çıkıyor diyorum hesap bu şekilde diyorlar

Hesap bu sekilde dedigi neymis aciklamasini isteyin. Net fiyati sorun.

Ya su bayilere yuz vermeyin arkadaslar araba falan sattiklari yok zaten.

Tertibatsız araç, tüm aldığım araçlarda fatura hep düşüktü

İki kere yazmışım özür dilerim.
Haklısınız ama ben çok uğraşmak istemedim, aracı erken teslim almak için birazda kabullendim. Ama mutlaka görüşürüm söylediğiniz hususu, bizim araç teslim oldu artık yapacak birşey yok en azından yeni alacak arkadaşlar için faydam olur belki

quadratic MERHABALAR OTV SİZ FİYAT ÜZERİNDE YAPSALAR ,OTV Lİ FİYAT ÜZERİNDENDE KASKO YAPSALAR SONUÇTA OTV SİZ FİYAT ÖDENİYOR ONUN İÇİN OTV Lİ FİYAT ÜZERİNDEN KASKO YAPTIRMANIN AVANTAJI YOK.

abukcuoglu

Bende aynen bu durumu dile getirdim fakat bana, ÖTV siz alabilirsiniz ama kaza ya da parça değişiminde, araçların parçalarının fiyatları da engelli diye indirimli satılmıyor maalesef. Bu aracın bir farı 10 bin TL, fakat siz pert durumunu düşünüyorsunuz dediler. Böyle olunca mantıklı geliyor. Fakat hiç bir kasko şirketi indirim adı altında yapmıyor bence. Çünkü Eureko kasko ile diğer bütün kaskoları kıyasladım. Verdikleri teminatlar çok farklı, teminattan düşürüp kasko teklifi veriyorlar. İlk kez araç sahibi olacak için ise fiyat çok değişmiyor.

Ek olarak Eureko kasko kocaelinde Ernaz Otomotiv acentası var, Renualt satış bayisi. Dün gidip clio fiyatı aldık ( kardeşim için ) konu kaskoya geldi. Dedim Eureko mu kasko ? Hayır biz 7 ayrı firma ile çalışıyoruz dedi. Kasko da primden çok muhattap önemli sanırım, karışık ve uzun işler gibi gözüküyor ama klozları bir kez okuduktan sonra fiyatın nasıl düştüğünü daha iyi görüyorsunuz. Zira ben 1000 lira altı teklif aldım fakat kendi bayisinin bile tercih etmediği bir kaskoyu yaptırmak çok da mantıklı gelmedi, en azından kocaeli ernaz için konuşuyorum.

bacioglu

Biz ÖTV siz tutardan yapıyor diye süreli öneriyoruz. Neyi kısıyorlar, teminatlarda ne değişiyor?

Ben eski hayat sigortası branş sigortacısıyım. Ben bir fark göremezken sizde neyi değiştirdiler? Böyle iddalarda net yazarsanız sevinirim.

StratoS

Bana gönderdikleri klozlardan birinde İMM mesuliyeti birinde 100 - birinde 250 bin tl
Anahtar kaybı klozu birinde 1500 - diğerinde 3-6 bin tl
Kaza anında araç kiralama, segmentini bayi belirlermiş birinde 7 - birinde 15 gün
Servis, bir tanesinde anlaşmalı olduğu servis - diğerinde kendin belirliyorsun
Rayiç değer - birinde exper belirler 126 üzerinden fiyat verir diyor - diğerinde verdiğiniz 126 yı alırsınız diyor.
Deprem Sel gibi muafiyetler de birinde % lik muafiyeler var - diğerinde muafiyet sınırı yok.

Bu şekilde sıraladığım zaman, karşı karşıya klozlara bakınca fiyatın düşük çıkması pek absürt gelmiyor. Tabi ki siz daha bilgilisinizdir fakat bende okuduğum üzerine bunları söylüyorum. Ek olarak Eureko kasko satan bir yer dahi yaptırma, git başka firmaya yaptır daha iyi diyor. Demek istediğim bunu diyen ben değilim, kasko acentası, bu kasko var ama yaptırma, bunu yaptıracağına 3 kuluv 1 fatiha oku dedi resmen yüzüme karşı. Muhattap bulamıyorsun diyor, ben bana söylenen üzerine böyle bir şey diyorum.

zapatista

bmw bursa teknik oto ile dün görüştüm..alanlar almış oldu ama bundan sonrası için durdurulmuş..maliye ile görüşmeler devam ediyor stokta çok araç var bir hal çaresi bulunur biz size haber ederiz dendi

elvismail

Hesap bu şekilde ne demek ya?

Araç 2.0 değil mi, ÖTV oranı %100 değil mi? İnsanla alay ediyorlar resmen.

Aman arkadaşlar, çok saçma fiyatlar çekmeye başladılar, sakın kanmayın, almayın...
bacioglu

Kasko acentasının sözlerini geçin. O acentalar zaten bu hale getirdi.

Bana verdikleri teklif birebir aynı. Siz inanmıyorum ama velev ki böyle birşey yaptılar(Sizi kandırdılar), bunlar neden farklı diye sordunuz mu? Bir önceki teklifle aynı teminatları, ÖTV'siz tutar üzerinden hesaplayıp, bana dönün dediniz mi?

Daha öncede sizinle konuşmuştuk, önce yedek parçalarda da kesinti yapıyorlar vb birşey söylemiştiniz. Ben olamaz diyince sordum, yokmuş dediniz.

Bana göre acentanın yönlendirmesi altında kalıyorsunuz. Ben şuan sigortacı değilim. Hiçbir şirkette de çalışmıyorum. Yaptığım iş sigorta da değil. Ben girişimde bulundum ve olması gerekeni kanunlar çerçevesinde aldım ve paylaştım. Benimle birlikte 2-3 arkadaşta bu şekilde aldı. Siz ne yapmak isterseniz, kime inanmak isterseniz onu yapın. Sonuçta sizin paranız, sizin aracınız.

StratoS Merhaba,kaskoyu ötv siz değer üzerinden yaptığı zaman parça değişiminde fiyat düşeceğini ben yazmıştım ama tekrar görüşmelerimde böyle bir uygulama olmadığını teyit aldıktan sonra hem ötv li hemde ötv siz fiyat teklifi istedim teminatları aynı idi 4600 tl den 2900 tl ye fiyat indi birde bonus cart a %10- 290 tl bonus puan yüklediler kaskom 2610 tl ye geldi bacioglu arkadaşa anlattıkları gibi olmadı sonuçta arkasında garanti bankası var başkalarını dinlemenin benim cebimden çıkan paraya faydası yok ben çok araştırdım bu konuyu bu şekilde karar verdim@StratoS verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ediyorum .Forumdaki bilgi paylaşımı süper .

abukcuoglu

Abi isimler benzer, aklımda yanlış kalmış, sağol. Rica ederim bu arada.
bacioglu

"Daha öncede sizinle konuşmuştuk, önce yedek parçalarda da kesinti yapıyorlar vb birşey söylemiştiniz. Ben olamaz diyince sordum, yokmuş dediniz."

Bu yazımı dikkate almayın lütfen.

Merhaba!

Arkadaş bende aranıza yeni katıldım bu konuyu görür görmez aradım falan ama maaleaef artık satılmayacak dediler kesin ve net bir dille söylediler bunu maliye falan sıkıntı çıkarmış

Neyse ben kia sportage almayı düşünüyorum sizce almalımıyım ne tavsiye edersiniz

Acaba Böyle kampanyalar olurmu daha fazla

Bana kalırsa bir müddet bekle, sonuç ne olacak, nasıl sonuçlanacak ona göre hareket edersin.

karizmatikmen

Kesin bi dille bir daha da araç gelmeyecek dediler maaleaef

Sanırım kia sportage alıcam

Tavsiye eder misiniz?

WaDa

Abisi Hyundai Tuscon kullanıyorum. Motorları aynı. 4X2 si 6 lt civarı yakıyorum. Ekonomik, geniş ve fiayatına göre tatmin edici. Tavsiye ederim. Tuscon 2018 kalmamış, Mart sonu 2019 lar zamlı gelecekmiş. Heralde biraz Sportage'a kulvar açtılar.

Üst Alt