Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Arkadaşlar ÖTV indirimi 31 martta bitecek acaba indirim bittikten sonra satışlarda daralma olacağından bu tarihten sonra firmaların bizim için kampanya yapma ihtimali daha yüksek değil mi yanlışmı düşünüyorum?

Green54

Marttan sonrası için konuşmak zor. Benim uzmanlık alanım ekonomi. Ama ben bile Nisan ayından sonra neler olacağını öngöremiyorum. Bana göre Yabancı para %20-25 civarında değerlenecek. Ama ben bu durumun şimdi olmasını bekliyordum olmuyor. Seçimlerden sonra bu sıcak para uygulamaları uzatılırsa, olması yıl sonunu da bulabilir. Eğer YB yükselirse, zaten ithal araçlar olması sebebiyle otomatik olarak araç fiyatları yükselir. Kampanya falan yapamazlar. Ancak kredi vb kampanyalar yaparlar...

ÖTV konusununda Otomobil Dernekleri tarafından yıl sonuna kadar uzatılması talep ediliyor. Yani ÖTV aynen devam da edebilir.

Ben şu dönemde hazır araç fiyatları stabil giderken, limitte yükselmişken, hiç vakit kaybetmeden araç alınmasını öneriyorum. Yoksa yıl sonuna alınamayabilir...

@erhan112 BEN EUROKA SİGORTADAN ÖTV SİZ FİYAT ÜZERİNDEN KASKOMU YAPTIRDIM GENEL MERKEZİNE MAİL YAZARAK HERKES FAYDALANABİLİR .

@bacioglu Bütün kasko firmaları sonuçta olası pert durumunda aracın o günkü rayiç değerinden ötv sini düşerek ödeme yapacağını zaten poliçelerde açık açık yazıyorlar bu şartlarda bizim yapacağımız ötv siz fiyat üzerinden kasko yaptırmamız bunu kabul eden bir tek euroka sigorta çıktı bende yaptırdım zaten teminatlar aynı .

Cevap icin tesekkur ederim..o zaman bende euroka ya bakicam..fiyat ne aldiniz sizde 5200 mu. StratoS arkadasimiza da tesekkur ederiz bilgiler icin...

Ben bugun evraklari toplamaya basladim..araci ayirdilar..Daha sonra yararlanmak isteyen arkadas olursa.surecte sunlari istediler..vekaletname vericem bayiye...birde raporun noter onayli 2 fotokopisi..eski aracinizida satmak zorunda degilsiniz..yalnizca notere gidip engelli arac statusunden dusuruyosunuz..sonra maliyeye gecip ordan da plakayi mtv muafiyetinden cikartiyosunuz..sonra mtv odeyim..yeni arac plakasini kaydettiriyoruz..trafiktende kontrol ettirin engelli statusunden cikmis mi diye...simdilik surec boyle...

abukcuoglu StratoS 123.666 TL üzerinden yapıyoruz diye mail gönderdiler. Fakat anlamadığım nokta şu, diğer firmalar 6200 TL dediler Güneş kasko - Bu neye göre fiyat arttı ya da azaldı ? Hayır anlamadığım, değer 390.000 TL gözüken araç için 6200 de, 123.666 TL için 5200 mü ? Ben mi yanlış anlyıorum yoksa bu işte bi yanlışlık mı var ?

bacioglu

Abi o şekilde oranlama. Senin daha önce kasko durumun, hasarın var mı yok mu bir sürü değişken var. Birde sonuçta parça hasarda tutarın tamamı karşılanıyor. Ve BMW olması sebebiyle orada farklı bir fiyatlama yapıyor olabilirler.
Fiyat sadece aracın pert olması durumunda hesaplanacak tutar için hesaplanıyor.

Ben 4.500 civarı bekliyordum ama bu yıl zam geldi her şeye.

En azından 1.000 TL düşmüş, bunu sağlayabiliyor olmak bile güzel. Yoksa 6.200 TL yi verecektin?

Arkadaşlar 320 alan kaç kişi, alanlar hangi paketi aldılar, Trafik sigortası ne çıkıyor?

Araç alan arkadaşlara hayırlı olsun, Rabbim güle güle binmeyi nasip etsin inşallah

Mansion haklı.

247 alt limite düşüyorlarsa, en düşük %100 ÖTV li aracı 140.000 TL lere alabilirsiniz. 128 olmaz. 140 + %18 KDV den 165.000 TL ye gelir.

redkit

01.01.2019 itibariyle sınır 247.400 TL oldu.Y
Yanlışlık yok arkadaşım bizzat ben aradım ötv siz alacağımı söyleyince şu an elimizde yok ama bu ayın sonuna kadar 10bin tl kaparo yatırırsanız 125bin tl ye alabileceğimi söylediler.Hesabınızda yanlış bçünkü arabanın ötv li fiyatından 1500tl kadar tescil masraflarını düşüp yarısını alıyorsunuz buda yaklaşık 123bin tl oluyor buna tescil masraflarını ekliyorsunuz faturanız kesiliyor.

cabbar0101

Bu konuda yazışmıştık arkadaşlarla ama heralde o mesajları görmemişsiniz. Ben aracı 300 bin hesaplayarak ötv düştüm ve o yüzden yanlış demiştim. Halbuki aracı 247.400 TL ye alıyorsunuz, o tutar üzerinden hesapladığınızda 123.000 civarı çıkıyor zaten.

arkadaşlar bmw 320d aracta son işleme gelen varmı ? yani artık araca binip evine giden varmı ? inşallah herhangi bi sorun çıkmaz ,özellikle maliye konusunda ,maliyenin bişey diyeceğinden baya bir tedirginimde . bi sorun çıkmaz umarım herkez istediği aracxa sahip olmuş olur

2018 Honda 1.5 Benzinli CRV 247 bin bandının altında satılabiliyor. Limitiniz var ve Benzinli düşünüyorsanız bence sağlam araç.

Bende 2017 dizel 1.6 4x4 160bg var çok memnunum...

fevzieryilmaz

ÖTV oranı kaç CR-V'nin ÖTV'siz kaça geliyor? Full donanım mı?

O kadar para verip şu dönemde benzinli almak bana mantıklı gelmiyor. (Çok az km yapacaksanız ve performans odaklıysanız belki düşünülebilir.)

Turbolu 1.4 ve üzeri benzinli araçları büyük şehirde 10 lt altına yani 60 kuruşların altına yaktırmak zordur...

Bu gün aniden karar verip Borusan otoya gidip kaparoyu verdim hiç bir şekilde kaparoyu yakmadıklarının garantisinide verdiler.Üstelik şansına düşen arabayıda almak zorunda değilmişiz.Sıramız geldiğinde kalan arabalardan tercih ediyormuşsuz eğer hiçbirini beğenmezsek sonraki partiyi bekliyormuşuz.o partide öncelik alıyormuşuz arabamada fiyat verecekler eğer kötü fiyat verirlerse netten satarım.Bence dandik arabalara vereceğiniz paralara bu kalitede araba alın.

Arkadaşlar BMW 3,20 araç konusunda neden farklı farklı paketleri hep aynı fiyattan satıyor.Halbuki donanımlar arasında bir çok fark vardır.Bir de BMW X1 satışları yok mu bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

metehan50*

Aynı fiyattan satıyor çünkü engelli için baraj olan 247.000'e indiriyor fiyatlarını. Normalde 300 küsür binlerden başlıyor en boş paketi zaten. O nedenle tüm paketleri zaten ederinin çok altında sattığından baraj fiyatta tutuyor. X1 ile ilgili bilgim yok.

StratoS
diğer markalarda fiyat niye fazla çıkıyor acaba subaru da motor ama 235 bin fiyat veriyorlar

fevzieryilmaz
bakım maliyetleri yüksek diye yorumlar var durum nedir doğru mu bu ?

metehan50*

X1 ile ilgili de 150.000 TL lerden bahsetmişti arkadaşlar. İsterseniz BMW'yi bir arayıp sorun.
elvismail

Anahtar teslim 235'tir. ÖTV'siz 110.000 TL lere falan gelir diye düşünüyorum.

pardon yanlış yazmışım subaru ötv indirimli fiyatı 135 bin veriliyor bmw 126 ya düşüyorsa buradaki fiyat farkı kaynağı ne acaba ikisi de 2 motor sonuçta

Merhaba arkadaşlar bende ötv indirimli araç araştırmaktayım. 3.20d motor şanzıman ve fiyat olarak makul olmasina ragmen boyutlari cok yetersiz kalıyor. Engelli hastamizi bu tip kucuk araclara indirip bindirmek gercekten cok zorlasiyor. Bu fiyat araliginda %100 otv muafiyetli genis arac tavsiyenize ihtiyacim var. Subarularin hangi modellerini otv muafiyetine sokuyorlar. Rav 4 hybrid alip kullanan var midir.

Normalde sifir arac alirken tescil ve mtv odemesi dahil oluyor fiyatlara. 247.400/2
123.700 tescil dahil almamiz gerekmiyor mu? Hatta bayi mtvden muaf oldugumuz icin mtv de yatirmiyor. Konuya hakim bi arkadas aciklama yaparsa cok memnun olurum. Bayiler isi bilmedigimiz icin bizi kullaniyor olabilirler.

bacioglu Merhabalar,bende 2014 model bmw 520i var ve kaskoda 4 yıl sonunda%50 hasarsızlık indirimi var aracımın bu günkü değeri 202 000 olarak sistemde gözüküyor bundan %45 ötv yi düştüler benim aldığım zaman %45 idi onun için.daha sonra onun üzerinden kasko yaptılar 2900 tl çıktı %10 da bonus kartıma puan yüklediler garanti banka sigortası olduğu için 2610 liraya kasko yaptırmış oldum.

Merhaba, sormak istedigim bir konu var.

Allah göstermesin arac pert olursa Kaskonun ödeyecegi para, kaskoyu Ötv muafiyetli ya da Ötv muafiyetsiz fiyat üzerinden yaptırmamıza göre değşiyor mu?
Örnegin Eureka'ya 5000 TLye Ötvsiz 1236000 üzerinden, Generaliye 6500TL'ye 300000 fiyat üzerinden sigortaladık. Arac pert olursa sigortanın ödedigi miktar degisir mi?

elvismail

Yanlış vermişlerdir. Üst limit %100 ÖTV li aracın ÖTV'siz fiyatı 124.000 TL masraflarla 125-126.000 TL ye gelir.Onlar %60 ÖTV yi hesaplıyor olabilirler.
Rıdvanb

Limit anahtar teslim fiyatı 247.400 TL oldu. Bunun içinde 1 Dönem MTV ve tescil masrafları var. Bazı bayiler ayrı bir takip şirketi üzerinden bu işleri yürütüyor, onun içinde 500-1.000 TL gibi para istiyorlar.

Yukarıda belirttim, %100 ÖTV li 2.0 hacimli araç alabilirsiniz. Onunda KDV'li en düşük fiyatı 124.000 TL den başlar saydığım masraflarla 126 lara kadar çıkabilir.

3.20 D segmenti bir araç. Yani boyutları Subaru Forester-Rav4 ile aynı. Sadece SUV olmadığı, sedan olduğu için yüksekliği az ve dolayısıyla bagaj hacmi SUV'a göre az. Bagaj yüklemesi de SUV'a göre zor.

Forester 2.0 Benzinli 4X4 araç güzel, lafım yok. Ama servisi az, yedek parçası nispeten yüksek, 5 yıl sonunda satmak isterseniz MTV'si 1.6 motorun 3 katı ve son olarak yılda 15.000 Km civarı yapacaksanız yakıt tüketimi yüksek. Özellikle şehir içi kullanımında 10 lt yani 50-60 kuruş aşağısına ineceğinizi sanmıyorum.

Rav-4 bulunmuyormuş. Arkadaşlar bayilere sormuşlar ama araç yokmuş. Hybrid olduğu için yakıt tüketimi Forester kadar olmaz ama MTV si yüksek kalıyor, birde hatırladığım üst limite giren aracında arka park sensörü bile yoktu, eğer eklemedilerse...

Ben illa yüksek SUV D segment istiyorum derseniz X-Trail öneririm. Dizel otomatik, sadece 4X4 değil. Donanımları çok iyi. ÖTV'si de %60.

birde BMW X1 de üst limitte kampanyalı satıyormuş, ama Xtrail gibi ÖTV'si %60 olduğu için 150.000 TL lere geliyor.
quadratic

Kasko her halukarda size ÖTV'siz tutarı öder. Genel Riziko kabul yönetmeliği böyle. Bu yüzden madem ÖTV'siz tutarı ödüyorsunuz, ÖTV'siz hesaplayında bizde kaskoya az para ödeyelim diye tırmalıyoruz işte...

Merhabalar, bahsi geçen aracı aldım, 3.20 d msport donanımlı..127.500 tl ye mal oldu

zapatista hayırlı olsun arkadaşım.
peki aracı tam anlamıyla aldınmı yoksa sadece parasını verip aracın gelmesinimi bekliyorsun

Teslim aldım salı günü kullanıyorum resim atmayı beceremedim ruhsat ve fatura atacaktım

3.20d fiyati 247.400
6 aylik mtvsi 2.500
Tescil masrafi 500
Bu hesaba gore;
247.400-2500mtv-500tescil=244.400
244.400/2=122.200
Arti 500 tescil eklesek 122.700 e almamiz gerekmiyor mu.
Alan arkadaslar fatura tutarlariniz ne kadar. Ben mi hesabi yanlis yapiyorum.

Yoksa bayi 2.000 islem parasi mi aliyor.

Rıdvanb

244.400 TL ye kadar ok. Ama 244.400 TL yi niye 2 ye böldünüz?

Devlet önce ÖTV'yi sonra ÖTV+Aracın fiyatının KDV'sini alır. Siz 244.400 TL yi 2 ye bölgerseniz, ÖTV'nin KDV'si alınmış halini 2 ye bölmüş olursunuz.

244.400 den KDV yi çıakrakcasınız, sonra 2 ye bölüm ÖTV'yi çıkaracaksınız. Sonra o rakımn tekrar KDV'sini alacaksınız...

Hocam sizin anlattigiz yontemle de ayni rakami cikartiyorum. Siz paylasirminiz anlattiginiz hesabi. Ben yaniliyor olabilirim.

Üst Alt