elvismail
Yanlış vermişlerdir. Üst limit %100 ÖTV li aracın ÖTV'siz fiyatı 124.000 TL masraflarla 125-126.000 TL ye gelir.Onlar %60 ÖTV yi hesaplıyor olabilirler.
Rıdvanb
Limit anahtar teslim fiyatı 247.400 TL oldu. Bunun içinde 1 Dönem MTV ve tescil masrafları var. Bazı bayiler ayrı bir takip şirketi üzerinden bu işleri yürütüyor, onun içinde 500-1.000 TL gibi para istiyorlar.
Yukarıda belirttim, %100 ÖTV li 2.0 hacimli araç alabilirsiniz. Onunda KDV'li en düşük fiyatı 124.000 TL den başlar saydığım masraflarla 126 lara kadar çıkabilir.
3.20 D segmenti bir araç. Yani boyutları Subaru Forester-Rav4 ile aynı. Sadece SUV olmadığı, sedan olduğu için yüksekliği az ve dolayısıyla bagaj hacmi SUV'a göre az. Bagaj yüklemesi de SUV'a göre zor.
Forester 2.0 Benzinli 4X4 araç güzel, lafım yok. Ama servisi az, yedek parçası nispeten yüksek, 5 yıl sonunda satmak isterseniz MTV'si 1.6 motorun 3 katı ve son olarak yılda 15.000 Km civarı yapacaksanız yakıt tüketimi yüksek. Özellikle şehir içi kullanımında 10 lt yani 50-60 kuruş aşağısına ineceğinizi sanmıyorum.
Rav-4 bulunmuyormuş. Arkadaşlar bayilere sormuşlar ama araç yokmuş. Hybrid olduğu için yakıt tüketimi Forester kadar olmaz ama MTV si yüksek kalıyor, birde hatırladığım üst limite giren aracında arka park sensörü bile yoktu, eğer eklemedilerse...
Ben illa yüksek SUV D segment istiyorum derseniz X-Trail öneririm. Dizel otomatik, sadece 4X4 değil. Donanımları çok iyi. ÖTV'si de %60.
birde BMW X1 de üst limitte kampanyalı satıyormuş, ama Xtrail gibi ÖTV'si %60 olduğu için 150.000 TL lere geliyor.
quadratic
Kasko her halukarda size ÖTV'siz tutarı öder. Genel Riziko kabul yönetmeliği böyle. Bu yüzden madem ÖTV'siz tutarı ödüyorsunuz, ÖTV'siz hesaplayında bizde kaskoya az para ödeyelim diye tırmalıyoruz işte...