Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

bacioglu abim aradık, abimiz gerçekten çok ilgili, iyi niyetli. Talep o kadar fazlaki abimiz maalesef rapor süresi Mayıs’ta bittiğinden yardımcı olamıyor. Ama bu fırsatı raporu elinde alıma hazır olanlar kaçırmasın derim. Önümüzdeki aylar için onlarda ne olacağını bilmiyorlar. Malum seçim yaklaşıyor bu süreçte ne koparılsa kâr, sonrası için ne olacağını bilmiyoruz. Hele ki bu fiyata 320d..

UmuT_CaN

Hayırlısı olsun üstadım, rabbim gönlünüze göre versin ama ben stok bitene kadar bu fiyatların süreceği kanısındayım :) Size tavsiyem Borusan'ı da bir arayın, kaporanız yanmaz, eğer yardımcı olurlar ise oralarda yardımcı olacaktır mutlaka :) Ama seçim sonrası, en önemli nokta ABD hükümetinin açılması olacak, hükümet açılınca dolar euro ne olacak çok aşikar. Umarım ülke adına güzel şeyler olur :) Rabbim isteyen herkese en güzelini nasip etsin :)

bacioglu arkadaşım bende 4 yıl önce 520i BMW yi100 bin TL aldım ve senin gibi düşünüyordum bugün 4 yıl bitti şu an arabanın değeri 160 bin 170 bin arası zarar etmezsin kasa değişikliğine takılma BMW nin her kasası güzel çünkü çok radikal değişim yapmıyor müşteri de 2.elde mağdur olmuyor canını sıkma fırsatı değerlendir.

abukcuoglu

Çok teşekkür ederim :) Hayırlısı ile alırsam daha da satmam sanırım :) Nasip diyelim,kaskoda yardımcı olursa çok çok iyi olacak benim için :)

Kaskoyla ilgili gelismeler ne asamada arkadaslar..otv siz fiyat alan oldumu...

Dun itibari ile bende kapora yatirdim ama insan korkmuyo da degil bakim ve herhangi bir ariza yapmasi durumunda fiyatlar cok yuksek...sahsen 6 /7 bin lira veripte kasko yaptirmayi dusunmuyorum..tucondan kaydim bmw ye ..oda yuzde yuz otv ile fiyati cok uyguna geliyor diye..nasip bakalim..simdilik bayilerde arac yok..mart ayina dogru gelecek gibi..geldigi 1 saat icinde tum arabalar bitmis...

şuan araç yok peki kapora verip aracı sonra alsak mesela ağustosta günümüz bitiyo o tarihte teslim alsak olmuyor mu?

Tamamen benim fikrim olmakla beraber kabul edeceklerini hic dusunmuyorum..bende bi kac bayi aradim bazilari listeye almadi bile desem yeri var..cok talep varmis..hatta rapor icin vasi kararli mi diye soran bile oldu..vasi karari gerektiren raporlarda surec uzuyormus cunku...dedigim gibi araclar 1 saat icinde bitmis..hemen islemlere baslamak istiyorlar..satis danismaninin soyledigi bu..isterseniz siz yinede bir sorun...ama kabul edecekleri dusunmuyorum...hemen satabilme imkani varken...

Kasko ile ilgili bi gelisme yok galiba :))

Arkadaşlar corolla hibrit alabiliyormuşuz fiyatını bilen varmı ?

algül

Evet bende bugün gördüm, 1.8 Hibrit Benzinli motor tüm vergiler dahil 176.000 TL çok iyi bir fiyata gelir ÖTV’siz 1.8 motor sonuçta.

StratoS @abucuoglu merhabalar sizin tavsiyeleriniz üzerine Eureko ve Güneş sigortadan teklif aldım. Eureko 5200 - Güneş 5700 TL teklif ettiler, fakat diğer kasko firmaları ısrarla fiyatların çok düşük olduğunu ve bu klozlar içerisinde ÖTV'yi ödemeyi yani devlete ötv ödemeyi kabul etmediklerini dile getiriyor. X firma diyor ki, anlaşmalı servisi yoktur, yok bir şeyleri azdır, yok o yoktur yok bu yoktur. Ben ne yapacağım ? Neye bakacağım ve edeceğim ? Bana bir yol gösterseniz ? Dikkat etmem gerekenler nelerdir ? Olursa mail adreslerinizi paylaşın özelden, aldığım kasko tekliflerini size ileteyim bi inceleyin, şu olur uygun ya da bunda yok gibisinden bir şey deyin. İnanın 2 arada 1 derede kaldım ve hiç bilgim olmayan kasko beni çok düşündürüyor şu anda. Lütfen bana yardımcı olur musunuz ?

Ehliyet değişim için komisyon kısıtlama kodu 78 yazdı. Vergi dairesi 10.02 de yazması gerekiyor demiş. Sadece 78 yeterli değil mi?

Arkadaslar siparis verenler veya alan arkadaslarim hangi paketi sparis verdiniz..m spor paket verdim ama yorumlarda lastik ebatlari kasa agirligi vs.yakit tuketimi artiyo vs vs..comfort pakeket vermek daha mi mantikli acaba..ornegin 17 jant lastikle 18 19 jant lastik arasinda toplamda en az 2 bin tl lastik fiyat farki cikacak ilerde...

Arkadaşlar merhaba, acaba 3.20d M paket hiç kaldı mı bilginiz var mı? O kadar üzgünüm ki :(

Beyler çok inçe düşünüyorsunuz bazı konularda.
Yeni araçların çoğunun lastik ebatları büyük.
Mesela passat higline lar 18 inç lastikle geliyor, comfortline ise 17 inçle geliyor.
Bu suvlarda daha da artabiliyor.
Senede en az bi kere arabayı bakıma sokacaskisinz , passat ta alsanız başka BMW de alsanız 1500 tl den asagi ücret vermeyeceksiniz.
Türkiye’de arabanız ne olursa olsun hep masraf , yakıt fiyatları , kasko, trafik , servis gibi seyler.
Ne yaparsanız yapın bu masraftan kaçamazsınız.

Arkadaslar ben de karar verdim 3.20d almaya. Elinde arac olan bayii ya da satis temsilcisi bilgisi olan var mi? Sansimizi nasil yukseltebiliriz? Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

erhan112
Maalesef sipariş ile olmadı benim işim ve M sözü de almadım, olursa alırım diye aldım ve nasip M çıktı. Lastik ebatı yakıta fark ettirir, konfora fark ettirir diye düşünüyorum ama ne olur kestiremiyorum..

ozkanlar
Paketler sipariş üzerine gelmiyor, yanılgıya düşmeyin lütfen. Siz kapora yatırıyorsunuz, ardından bekliyorsunuz. Kapora sırasına göre,size olursa yani stoktan çıkarsa, M paket eğer yoksa comfort veya premium line araç ayarlıyorlar. Ben kapora yatırdım ve bekledim, nasip M çıktı, kendinizi M pakete odaklarsanız eğer, premium ya da comfort bile alamazsınız, böyle düşünmeyin. Hangi paket olursa olsun, çok mükemmel bir fırsat bu.
@erhan112 maalesef kasko fiyatlarında en ucuza 5200 TL teklif aldım ama daha altını bulamadım, sebebide aracın değeri ve ilk aracımız olduğu için. Sizin 2. aracınız ve kaskoda geçmişiniz iyi ise, 2500 3000 arası teklifler alırsınız, en fazla 4 ödersiniz. Bayilere stok yeniden gelecektir diye düşünüyorum ama emin de olamıyorum, dolar euro kurundan dolayı. Hayırlısı olur inşallah :)

Tesekkur ederim cevaplar icin...evet dediginiz dogru bayilerde bilmiyo hangi paket gelecek...ama satis danismanin soyledigi su hangi paket olursa olsun fiyat ayni olacak sans isi dedi.belki daha dolu gelecek dedi. Belki x drive arac gelecek hic belli degil.ama siteyi aciyosunuz fiyatlara bakinca m paket 30 bin tl gibi donanimsal daha pahali..ayni olacaksa fiyat bu olsun diyesi geliyo insanin..ama m paketin kotu yani daha alcak turkiye yolllari hemde yakit di lastik di derken bakim maliyetleri artiyo...kararsiz kaldim bende..sansima ne cikarsa ..her halukarda guzel..bu kurla birdaha cok zor denk gelir hem kasa degisimi olmasi hem kampanyasi olmasi ..bu fiyatlara veriyolar..yoksa nerde 376 binlik arabayi 247 bin bandina dusursunler...

Kasko bizimde ilk arac degil ama ilk defa kasko yapilacagi icin ayni fiyatlara buluruz zqnnimca...6 bin kasko 8 bin paket fiyat bakim olsa...iste bmv farki dedirtiyo insana...nasip belkide hic bize sira gelmeyecek...bi durum olursa paylasacagim bende...

İmkanı olanlar alsın kardeşlerim. O arabanın ölüsü bir iki parça boyalısı bile 5 sene sonra 250.000 tl nin altında olmaz.

Arkadaşlar 1.8 hybrit 175.000 ÖTV indirimi kaç oluyor bilgisi olan var mı

Evet arkadaslar beklenen cevap geldi..araci bagladilar..m spor paket arti confor paket olarak..126 bin...araclar gelmeye baslamis..tek kotu yani kahverengi dacota koltuklar bence....

erhan112 Rica ederim, aynen garanti vermediler bize de ama nasip dedik bekledik bu çıktı :) Aynen xdrive vs hangisi olursa onu vereceğiz dedi bize de, ama ben şundan eminim bu araçların en dolularıda geliyordur ve üst yönetim bunların müşterilerini bulup çoktan vermiştir. O yüzden M ayrı bir avantaj oluyor. Bakım ve kasko düşündürüyor tabi ama, böyle bir araca binmek de her zaman nasip olmaz o yüzden kapı da bile yatsa yatsın diyor insan :) Sıra gelir merak etmeyin,sadece insan da şu oluyor, acaba beklesek daha üstünü alabilir miyiz :) Bu yüzden ikilemde kalmakta kötü :D

Hemen cevaplayayim..bursa teknik ototan...sabah izmitte mesaj atti..siyah renk istemedim..isteyen varsa ulassin..oda mspor +confor paket...

Ama bende o kahve rengi koltuklari hic istemesemde onayladim...hic sevmedim one kahve rengi...dediginiz gibi bence git gide donanimi artiricaklar...hatta 4 4 leri bile gelir diyorum icimden..ama riskede atamadim..farki vereyim 4 4 olsun dedim maliye girisleri farkli denildi..koltuk rengi dedim..gelenler boyle denildi..sans iste...nasip ya artik ya daha uzulcez ya da iyiki almisiz diyecez..ama marttin sonuna daha cok var otv muafiyetininin sonuna kadar daha iyisi gelir gibi..bizim nasibimiz de buymus...

Ama hala daha 4 ×4 tuscon mu alsqm diyorum..icimden bi ses otur asagiya diyor :))

erhan112
Nasip diyelim :) Hakkınızda hayırlısı olsun üstadım ama ben daha fazla beklemek istemiyorum. Maliye ile girişlerinde sıkıntı yaşıyoruz, o yüzden var olanları çıkartmaya çalışıyoruz dediler. Beklemeye beklenir ama benim beklemem için tek sebep renk olur, 4*4 gerekmiyor bence, çünkü bu araçta çok önemli olacağını ön görmüyorum, netice de yarışa katılmayacağım. Hayalet kadran güzel olabilir,ama midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak istemiyorum :) Nasibimizde bu varmış hayırlısı olsun diyelim, tabi ki renk alternatifi sunsalar, 1 ay bile bekleyebilirim fakat hiç bir bayiden daha renkli M çıktığını görmedim :) Siyah ve Beyaz M dediler, hatta Siyah M paketi istemeyenler olmuşlar, bayilerin elinde siyah M araç bulmak kolay gibi :)

Audi bayilerini arayan var mi hic..audide bazi modelleri otv indirimine sokacakmis galiba..kesin bilgi degil bi arkadasim soyledi...

erhan112

Ben aradım a4 kampanyası yapmışlardı, 1.4 TFSİ benzinli design paket 145+trafik sigortası. Ama ekstra başka bir indirim göremedim

bacioglu

Yurt dışında olduğum için ancak cevap verebiliyorum.

Kasko ile ilgili başlıklarım var ve çok kez yazdım. 6.500 dü sanırım son aldığınız fiyat ve 5.200 tl lere düşmüş. Bu düşüş, teminatlarda düşüş değil aksine aracın değerinin ötvsiz fiyat yani daha düşük değerden hesaplanmasından ileri geliyor.

Ben eski sigortacıyım. Şimdide 4 ay önce aldığım Tuscon araca 2.500 TL den 1.500 TL ye düşürerek Eureko'dan kasko yaptım. Poliçenin her satırını okudum. Mini onarım, ikame araç klozu yani mevcut poliçede olan her şey var.

Diğer sigorta şirketleri bu fiyata çamur atacaklarına, ÖTV'siz fiyattan onlarda hesaplasınlar. Bir cengaver çıkıp, bu sigorta şirketlerini tahkime verse, cezalarını görürüm ben.

Hazine Müsteşarlığının Türkiye Sigortalar Birliğinde yayımlanan bu konu ile ilgili duyurusu var ve ben bunu Forumda ilgili yerde paylaştım.

Bir arkadaş Hybird araçlarda ÖTV'yi sormuş:

Elektrikli araçlardan da ÖTV alınıyor. Elektrik motor gücü 50 KW'ı geçip motor silindir hacmi 1800 cm3’ü geçmeyen araçlardan ÖTV matrahı 85 bin lirayı aşmayanlar için %45; 85 bin lirayı aşıp, bedeli 135 bin lirayı aşmayan araçlar için %50 olarak hesaplanacak. Motor gücü 100 KW'ı geçip motor silindir hacmi 2000-2500 cm3 aralığında olan araçlardan ÖTV matrahı 170 bin lirayı aşmayanlar için %100 ÖTV alınacak.

Corolla sanırım 1.8 ve 50 KW, anahtar teslimi 170.000 TL ise, 85-135 aralığında %50 olarak ÖTV alınır. Buda 170.000 TL anahtar teslim araç için yaklaşık 118.000 TL ÖTV'siz rakam olur. Yani engelli arkadaşlar yaklaşık 118.000 TL öderler.

Yüksek arkadaşlar. Ben Dizel otomatik SUV aracı 123.000 TL ye aldım. C Sedan araç için 110.000 TL üstü yüksek arkadaşlar.

Üst Alt