Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Mehmetyilmaz

Az KM yapacaksınız elbette Benzinli tercih edebilirsiniz. Aircroos C+ konumlandırılacakmış. Bu yüzden en dolusunu limitler dahilinde alabileceğinizi düşünemiyorum açıkcası.
tetraplejikc5

Delinin biri ortaya birşey attı. Dizel araçlar yasaklanacak muhabbetine döndü. Dizelde başarısız olan Toyota, akıbeti belli olmayan Hybrid için Dizeli kaldırıyorum dedi, bu arkadaşlar bak gördünüz mü demeye başladı...

Dizel değil, çok emisyon salan araçlar bitecek/yasaklanacak. Buna benzinlilerde dahil. Avrupa da başladı bile... Ama yeni Dizel araçlar zaten en optimum emisyon seviyesinde geliyor hatta Addlue gibi katkı sistemleri kullanıyorlar. Benim aldığım Tuscon bu şekilde mesela.

Hele Türkiye pazarında min 20 yıl dizelin devam edeceğini düşünüyorum.

StratoS [FONT=sans-serif]@[/FONT]tetraplejikc5
değerli yorumlarınız için çok teşekkürler ,yalnız volvo v40 için bişey dememişsiniz ,suv araç bakarken volvonun böyle bir fiyatla bana gelmesi kafamı bulandırdı bir anda volvoyamı dönsem diye düşünüyorum

StratoS

hocam nası yani delinin ortaya attığı birşey;)

sağlık örgütlerinin açıkladığı raporlar ve ülkelerin daha şimdiden almaya başladığı kararlar var.dizel motorlar havayı en çok kirleten motorlar.elbet ilk sınırlama ve yasak dizele gelecek.ne yani yok yere mi oluyo bu küresel ısınma,mevsimlerin değişmesi,kutupların erimesi,ozondaki açığın büyümesi;)ama ben de bizim ülkede daha geç karar alınacağını düşünüyorum ama 5 ama 10 ama 20 ne zaman olur hükümete bağlı

bu konuda son sözüm..gelecek elektrikte,yaşasın tesla;)

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Mehmetyilmaz hocam çok bilgim yok o araç hakkında yanıltmak istemem..xc90 filan olsa kesin alın derdim;)

bugün bursa bmw servisine gittim..x1 için 158 bin fiyat çıkardılar..ayrıca 318 i ve 3.20 dizel de alabiliyormuşuz fatura 247 limiitinde olacak şekilde ayarlanıyormuş 3.20d 2.0 motor olduğu için 128 e falan gelir bunuda düşünün dediler

Mehmetyilmaz

V40 C segmenti bir araç. C segmentinde o rakamlar bana yüksek geliyor. Volvo olabilir marka önemli ise sizin için düşünün. Ama pahalı yedek parça, bakım, servislerin az oluşu düşünmeniz gereken bir konu olabilir.

Ben parasal olarak imkanınız varsa C segmenti yerine SUV C ya da limitler dahilinde D segmenti bakabilirsiniz diye düşünüyorum.

tetraplejikc5

Deli derken elbette seni kastetmedim hocam. Bu konuda birçok kulüp ve foruma üyeyim. Benzer tartışmalar oluyor, geçmişte de konuşmuştuk. Onları kastetmiştim.

Dizelin bu kadar parlama sebebi, Dieselgate aslında. Vw'in yalanları sayesinde (Birçok markada da bu yalanlar çıktı.) iş Dizel'e kaldı. Dizel de emisyonu yardımcı sistemlerle düşürüyorlar şuan.

Benim araçta Addblue sistemi koymuşlar. Ayrı deposu var. Ve emisyonu Euro6D ye düşürmüş durumda. Şuan Emisyon yasaklanan bölgelerde Euro3 yasaklandı diye biliyorum. Önümüzdeki yıllarda Euro4 ve 5 diye gidecek. Yaptıkları açıklamalara göre şuan Euro6'nın yasaklanması 2030 gözüküyor.

Şuan satılan 6D'nin yasaklanması şuan en istenilen düzey olan 80 ölçümünü karşılıyor ve yasaklanması düşünülmüyor diye açıklanıyor. Bu tarihleri Avrupa veriyor. Türkiye'de daha böyle bir adım yok. Dediğiniz gibi olursa da 5-10 yıl geriden geleceğimizi düşünüyorum. Ve son çıkan haberde bazı Avrupa ülkeleri 2040 dan itibaren hem benzinli hem de Dizeli yasaklayacağı yazıyor. Yani sözün özü, fosil yakıtlı araçların geleceği 2030 dan sonra yavaş yavaş tehlikeye girecek gibi gözüküyor.

Buda 20-25 yıllık bir süreç demek. Ben 5 yıl sonra satacağımı hesaplarsam, şuan ve önümüzdeki 10-15 yıl boyunca bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.

Son olarak dediğiniz gibi gelecek Elektriğe gidiyor. Ama o araçları ancak teşvikler olursa alabileceğiz gibi gözüküyor :)

dryusuf9436

Harika fiyatlar. Gerçi üzülmüyorum. ben 4 ay önce aracı 123.000 e mal ettim. Şuan istesem de 150 lere çıkamam. Ama alınabiliyor olması da çok güzel.

BEnim fikrimi soracak olursanız, X1 derdim. 1.6 motor, 2.0 a göre yakıtı daha ekonomik ve satmak istediğinizde MTV den dolayı daha anlamlı bir motor. Zaten genişliği ve boyutları da harika.

Ama şunu sormak istiyorum acaba X1 in hangi modelini düşüyorlar? Baz modeli mi?

dryusuf9436

Hocam en düşük paket şuan liste fiyatı 330.700TL nasıl 128 e gelior anlayamadım.

BMW 320d Sedan

Otomatik

Dizel

330.700

baz modeli demişti bayideki çalışan StratoS

haklısınız bende eve gelince baktım dediğiniz gibi ama ordaki çalışanın söylediğini aktardım sizlere mansion

mansion
bence orda klavye hatası olmuş olabilir ama o aracın ötv miktarı yüzde 60 değil 100 olması bu yüzden de fiyat oralarda olabilir

[FONT=sans-serif]@[/FONT]StratoS
yok hocam estağfurullah bana dediğinizi düşünmedim zaten.amaç birbirmize yardımcı olmak zaten dediğiniz herşeye noktasına kadar katılıyorum:)

dryusuf9436 Arkadaşım 320d için 128 bin tl ye geliyor demişşin bir yanlışlık olmasın şu an en boş fiyatı 330 bin tl nasıl bir fiyat düşümü yaptılar bende heyecanlandım daha önce yanından geçemiyorduk normal fiyatı kaç lira idi böyle bir indirim oldu merak ettim.

@StratoS
onlar 200,000 sınırını geçmiyor mu nasıl alınıyor ? bu limit yıllık artışlara göre güncellenmeyecek mi

200,000 ₺ sınırlaması 2019 yılında güncellendi mi güncellendiyse kaç oldu?

Mansion haklı.

247 alt limite düşüyorlarsa, en düşük %100 ÖTV li aracı 140.000 TL lere alabilirsiniz. 128 olmaz. 140 + %18 KDV den 165.000 TL ye gelir.

redkit

01.01.2019 itibariyle sınır 247.400 TL oldu.

dryusuf9436 Acaba 3 serisi kasa değişecek fiyatları onun için düşürmüş olabilirlermi genelde kasa değişeceği zaman fiyatlar çok düşer?

arkadaşlar ben servisteki elemanın bana söylediğini aktardım sizlere..bana dediği x1 baz paket dün sattım 158 bin liraya diye bana faturalarıda gösterdi..artı dediki sizler 3.18 ve 3.20 d alabiliyorsunuz hatta 3.20 modelimiz 2.0 motor olduğu için onda daha uyguna geliyor 128 gibi dedi..sizler de haklısınız liste fiyatlarına göre bu mantıklı gelmiyor ama bana söylenen bu.ben x1 için konuştum not aldılar ellerine yeni araç geldiğinde arayacaklar beni

, kasa değişecek olabilir yalnız bir tane satış temsilcisi bana yüzde ondan fazla indirimi devleti kabul etmiyor dedi. Az önce ben de bir tane bayii aradım Bursa'da. 125 buçuk fiyat verdi.5 yaşında 8 tane bu fiyata araç çıkarmışlar çıktığı gibi tükenmiş tekrardan borusandan araç bekliyorlarmış

StratoS merhabalar 247 000 lik araç eğer 2000 motor ise ötv % 100 olduğu için 124 000 tl ye gelir belki birkaç aksesur farkıyla 128000 tl olabilir ama 330 lik arabayı 247000 e düşmesi ilginç

Arkadaşlar fiyat gerçekten doğru az önce bana en yakın bayi olan mersini aradım premium line paket 125 bin lira cam tavanlı. Aynı bayi yaklaşık bir buçuk ay önce X1 alamayacağımi söyledi. Ama artık fiyatın bizim seviyemize geldiğini BMW X1 için 160 320d için de 125 bin lira istediler

abukcuoglu

Abi haklısınz. 247 fiyatı düşünüp, hesaplamayı 330 dan yapıyorum :)

Bu durumda o zaman, X1 yerine 320d almak daha mantıklı oluyor. Ne kadar satışı zor olsa da, benim Hyundai Tuscon'da 123.000 TL aldığım fiyatta 3 serisi alınıyor. Daha ne olsun...

Arkadaşlar doğru bir haber bu. BMW kasa değiştirdiği için STOK eritiyor. 3.20 D 190 HP araçlarını 125 den başlayıp bayi bayi 128 e kadar götürüyor. Doğru haber olduğunu size şöyle dile getireyim KAPORA VERDİK BEKLİYORUZ :) Suv alabilirdik ama fiyatlar aldı başını gitti, C segmenti de aynı paraya geliyor. Kasa değiştirmesi 5 yıl sonra satarken sorun olur mu bilemem, ama 125 bin tl ye 320d ye binmek bence bir ayrıcalık :) Yakıt konusunda da sıkıntı yapmayın, dizel motor 4 ile 7 arasında yakıyor şehir içinde :) Bakım masrafları yıllık 1.500 - Kasko için hala uğraşıyorum ( firmalar zorluyor, bende zorluyorum ). Gönül Suv dan yana ama bu fiyatlara 320d bence en ideal olanı, kaçırmayın pişman olursunuz :)

bacioglu

Hayırlısı olsun, kazasız belasız şimdiden. Beni Dizel zaten yakıt değilde 2.0 olduğu için MTV yüksek oluşu düşündürüyor. 5 yıl sonra kasa değişimi ve MTV'sinin yüksek olması ile aynı fiyattan araçları satsak bile, siz en azından BMW'ye binmiş olacaksınız.

Sadece bakım ve ek maliyetler biraz yüksek olabilir. Malum parçası pahalı. Neyse boş verin, hayırlısı olsun.

5 yaşında 8 araba derken ben o kısmı anlamadım kardeş

Bayi tesadüfen aradı bizi, çok bmw istedik araç alamadık adam dedi siz çok istediniz almamışsınızdır :D Aradılar sağ olsunlar kapora yatırdık. Arkadaşın dediği olay şu- İlk olarak bu uygulamayı bayilerde beklemiyorlarmış ve stoğa 10 araç girmiş, 15 dakikada hepsi satılmış ( bütün bayiler aynı şeyi söyledi ). Stokta 250 ye yakın araç olduğunu ve hepsinin tükeneceğini söylediler. Yani arkadaş doğru söylüyor. 2 ayrı bayiye kapora yatırdım haber bekliyorum ben.

bu 2 litrelik motorda mtv muafiyeti var mı veya ekstra herhangi vergi. [FONT=sans-serif]@bacioglu na katılıyorum bu ülkede bu dolar kuruyla 125 bine 3 kasa dizel bmw ye binmek büyük ayrıcalık[/FONT]

StratoS Allah razı olsun umarım pişman olmayız. 2.0 olması beni de düşündürüyor en çok da bakım masrafları düşündürüyor, kaba taslak bir hesap ile kasko hariç yıllık araç için en kötü 2 bin tl ayırmak gerekiyor kenara. 5 yıl sonra vergi ya da vergilendirme ne olur bilmiyorum, ülke ne olur bilmiyorum ama böyle bir fırsatıda kaçırmak istemiyorum işin aslı. Parça pahalı, bakım pahalı, ek maliyetler vs derken astarı yüzünü geçecek fakat bugün C segmenti araç için bile aynı parayı istiyor olmaları, bunu almaya itiyor gibi. Mantıklı mı hareket ediyorum bilmiyorum ama BMW olması sanırım göz boyuyor

lanet olası otomatik düzeltici;)5 yaşında değil borusan olcak.8 araç almışlar hemen tükenmiş

Ekstra bir vergi yok, sadece 5 yıl sonra ( şu an ki baz vergi üzerinden ) 5 bin TL yıllık vergisi var. Bakım masrafları biraz düşündürücü ama bayiler ile görüşüp onları da az çok hesap ettik. En güzel avantajı şu, bu aracın 2011 fiyatları 120 bin tllerde geziyor, arada 7 yıl var. Ülkede gelecek kaygısı var ve 3.18i benzinli 3 silindir bir araç için 156 bin tl istiyor bayi. Onun yerine 4 silindir 190hp dizel bir aracı ve olursa ( M paket ) en iyi tercih diye görüyorum. Yarın öbürgün takas ile bile aradığım suv'a binebilirim diye düşünüyorum.

arkadaşlar yalnız şöyle bir şey var en baz paketler çok kötü diye biliyorum ,tamam bmw bir ayrıcalıktır ama koltukları bile dandik kumaştan verip basit bir radyo cd çaları varsa gerek iç gerekse dış dizaynını en vasattan tutuyorsa başka markaların dolu versiyonlarını ben kabul ederim . Tabikide henüz dediğiniz bmw lerin modellerini incelemeden bu fikrimi söyledim çünkü bundan 3-4 sene önce hem bmw hemde mercedesin bizim için olan modellerine bakmıştım bize tabi en baz modeli uygun oluyordu ,abartısız söylüyorum araçta cd çaları okadar komiktiki bekide sadece radyosu vardı, klimalar manueldi yeni özllikerin hiç biri yoktu hepsi ilave paket istiyordu . zevkler ve renkler tartışılmaz ama yine bu arçların en baz paketi bize veriliyor ve içindeki donanım sıfırsa ben ne mersedes nede bmw alırım bu sadece benim düşüncem ve henüz incelemeden yazdığım düşüncelerim ama en kısa zamanda hatta bu hafta bayiye gidip bakıcam,umarım eskiden olduğu gibi araç bomboş değildir.

Süper walla ya fiyatlar daha 5 yıl dolmasına 1,5 yıl ım var benim :( maalesef değerlendiremedik

Üst Alt