Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

StratoS

Allah razı olsun üstadım :) Kocaman kocaman dualar ile geldi sonunda iki gözümün çiçeği :) Amin cümlemize kaza bela vermesin :) Hele bi kapıya getireyim inşallah ağır ağır kullanacağım :)

bacioglu

araç bilgisi nerden aldın kardeş ne kadar hangi araç var diye nerden öğreniyoruz? Kazasız belasız sürmeyi nasip etsin allah...

Green54

Araç bilgisi almadım, araç bilgisi olmaksızın kapora yatırdım. 3.20d herhangi bir model için, rica ettim M paket olursa onu istiyorum diye. Nasip 3 araçtan 1 tanesi bana oldu. Tamamen kısmet, 2 gün önce kapora gönderdim ve beklemeye başladım. Bayiyi arayın ve ben 3.20 d kampanyasından yararlanmak istiyorum deyin, herhangi bir bayiyi aramanız yeterli. Ben Bursa Teknik otodan teslim alacağım nasipse :) 126.000 TL ye aldım..

Eyvallah tüm söylediklerinize katılıyorum yalnız şunu belirtmek isterim Ford Kuğa özellikle kış aylarında yolda kalırım korkusu yaratmıyor ,ayrıca trafik güvenliği için de çok önem verilmiş donanımları var örneğin benim aracımda otomatik park ,şerit takip ,şeritte tutma ,otomatik far,sync uygulaması gibi Bir çok özellikleri var ve ben elden tertibatı kullandığım için çok rahat ediyorum malumunuz ülkemizde şu an telefonu kulağına getirsen ceza yazıyorlar hal böyle olunca bu da bir artı özellik oluyor 2014 yılında otomatik park ve bu özellikler olan dosdoğru bir araç yoktu iyikide almışım ve aldığım içinde pişman değilim çok bir kronik sorunu yok Yerden yüksek olduğu için benim araca inip binmem zor olmuyor YouTube de 4x4 nasıl çalıştığı ile ilgili videoları var

Arkadaslar herhangi bir bayiyi aramak yeterli mi..bende niyetlendim..veya alan arkadaslarimiz hangi bayiden aldi..arac paketi hangisini alabiliyoruz.birazcik detay rica edicem mumkunse...

2.0 dizelde bi kac paket var..bi arkadasimiz m paket almis..tum hepsini okudum ama...

erhan112

Herhangi bir bayiyi arayıp, ben 3.20D almak istiyorum, bu konuda kapora gönderiliyormuş yardımcı olur musunuz demeniz yeterli :) Geri kalan bütün işlemler beklemekten ibaret :) Ben aldım M paket, daha teslim almadım sadece. 2 yada 3 paket var, premium line - comfort line - M sport , bayinin ve danışmanın hatta mağaza müdürünün insiyatifine bağlı :) Bana beyaz M nasip olacak 5-10 güne inşallah :)

bacioglu

hocam hayırlı olsun.
Mesajlarini yeni gördüm, bende günlerdir bu araba peşinde koşuyorum.
Bugun gidip görüştüm ins bende yarın kapora yatırıcam.
Sende ki heyecanın aynısını bende şu an yaşıyorum 😁
irtibatta kalalım hocam😁

Yarin sabah kalkar kalmaz arayacagim..bu paketler icinde en dolusu spor m paket o zaman...birde 320 dizel degil mi ..bende suv dusunuyordum..xtaril aralik kampayisi gibi bi kampanya yaparsa diye martta olmadi tuscona kayacaktim..nasip artik..sabah burdan yazarim..araaciniz hayirli olsun tekrarr

Mami Junior
Allah razı olsun üstadım :) İnşallah heyecanlarınız hayır ile sonuçlanır üstadım :) Çok ayrı bir duygu anlatamam :D

erhan112
En dolusu luxry line fakat oda sipariş ile geliyor diye biliyorum. Onlar haricinde en dolusu M sport'ları. Xtrail ben test ettim fakat hiç beğenmedim, test etmeden almayın o aracı bence. Tucson efsane bir araba fakat ciddi oran'da yakıtı var, hemde çok ciddi oranda ama adamlar araba yapmış :)

@bacioglu

Hayırlı olsun, kaçtan indi bu fiyata ve hangi bayi? birde suvlarda var mı bu tarz bi kampanya? alçak araç alamıyorum maalesef

bacioglu

Tuscon 1.6 136 beygir dizel otomatik aldım. İstenirse 4x4 de alınabilir. Karmada 6 lt yani25-30 kuruş arası yakıyorum :) çok ciddi yakıt eski benzinlide kaldı. Sen alınca tüketimini paylaşırsın :)

Bu arada 3.20 alanlardan ricam, alınca foto atın mutlu olalım bizde...
jonjon

300 küsür araç, üst sınır 247 ye iniyor. %100 ÖTV ile 126 ya geliyor.

X1 dede aynı durum var ama o 1.5 olduğu için ÖTV %60 ve 150.000 tl lere geliyor.

Her açıdan 3.20 avantajlı. Sadece satarken 2.0 MTV alanlara sıkıntı olabilir. Birde kasko ile bakımları diğer araçlara göre pahalı. Onun dışında araç, donanım, kalite süper...

Merhaba arkadaşlar bende bacıoglu arkadaşımız gibi kapora yatırdım bakalım hayırlısı diyorum bekleyip görücez .

Bazı fiyat bilgilerini vereyim dedim sizinle paylaşmak için malum bmw nin kasko ve bakım ücreti diğer araçlara göre daha maliyetli biraz bunları araştırdım fiyatlar şöyle:

bakım ücreti: Tucson yıllık sıfır araç bakımı yaklaşık 1000 lira olmuş bahsedilen bmw nin ve ben volvo v40 ada bakmıştım ikisininde 1700 lira civarı.
yılllık kasko ücreti: kaskocumdan fiyat aldım honda cıvıc lerden eski müşteri olmasına rahmen yani indirimli fiyat 2500 lira civarı dedi bmw yi sordum bende eski olduğum için (max indirimde şua anda ) banada 3500 liralarda dedi fazlasıda olabilir azıda dedi yani artı eksi 300-500 oynayabilir .

yani kasko ve yıllık bakım fiyatları bu şekilde evet gerçekten fiyatlar uçuk ama sadece bmw de değil tüm araçlar geçen seneye göre uçmuş karşılaştırma yapıldığında tabiki yeni araç alırsak ona göre söylüyorum eski araçlarımızın fiyatları yenilere göre bi nebze daha iyi ama aracını yenileyecek arkadaşlar hangi aracı alırsak alalım kasko ve bakım çok yükselmiş %40 gibi belki dahada fazla bu durumda sanki bmw nin yada benzeri aracın kasko ve bakım masrafları diğer daha uygun araçlara göre fiyat olarak kötü gözükmüyor bu benim fikrim tabikide ,bu çok büyük bir avantaj . ben kapora vermeme rahmen hala eşimle konuşuyoruz mesela böyle bir araç biz niye alıyoruz diye çünkü hakketen hem isim olarak hemde donanım olarak iyi bir araç artı masrafları yüksek ama napalım bizde 5 sne sonra satarsak bu harcadıklarımızı geri alır kullandığımız be bmw nin zevki yanımıza kar kalır dedik bakalım kısmet artık ne olacak .mevlam herkeze hayırlısını ve kısmetini nasip etsin inşallah.

Mehmetyilmaz

Araç sahibi olarak Tuscon'a göre söyleyeyim:

Bakımlarının fiyatlarını Hyundai zaten Web sayfasından paylaşmış, 5 yıl yıllık ortalaması 1.000 TL dediğiniz gibi.

BMW 3.20 içinde 2.000 TL altına ineceğini düşünmüyorum. 5 yılda 5.000 TL fark yapar.

Kaskoda engelli indirimsiz 2.500 TL almıştım. Aracın Kasko değeri 190.000 TL şuan. BMW'nin de 350.000 TL dersek, 3.500-4.000 TL den daha uygun kasko teklifi alacağınızı düşünmüyorum. Fark 1.000 TL desek 5 yılda 5.000 TL.

Trafik Sigortası da araç değerine göre, ortalama 500-1.000 TL fazla olacağını düşünüyorum. 5 yıl diye düşünürsek 5.000 TL.

Toplamı 15.000 TL ye geliyor. Garantisi bittikten sonra işlem olursa oda sürpriz ama BMW kalitesinden onuda düşünmeyelim.

Son olarak yakıt tüketimleri de 1.6 Dizele göre ortalama 100 km de 1 lt fazla yaksa, 5 yılda oradan da 5.000 TL fark hesaplayalım kabaca.

Yani 126.000 TL lik araç, 1.6 dizel Hyundai ye göre 146.000 TL ye geliyor 5 yılda. Tek fark Hyundai SUV ama kalite olarak elbette BMW tek geçilir.

Dediğim gibi bu kişisel bir karar, önemli olan bu araçları engelli arkadaşların alabilmesi ve alabiliyorlar, ne mutlu.

StratoS

trafik sigortasını sordum kesinlikle araç ile alakalı değilmiş yani yeni aracıma alcağım trafik sigortasıyla eski aracımın fiyatı aynı olacak dedi kaskocu onda fiyat değişmez dedi kasko olarak aynı söylemişiz zaten. yıllık bakım olarakta bmw nin sitesinde var 5 yıllık 80bin km sınırlı, paket fiyat var 7800 lira yıllığa bölününce uygun çıkıyor 1560 lira gibi.
bilmiyorum yani hesaplar böyle işte dediğim gibi bakıp görücez

@bacioglu

Hayırlı olsun, kaçtan indi bu fiyata ve hangi bayi? birde suvlarda var mı bu tarz bi kampanya? alçak araç alamıyorum maalesef

370 den 126 ya düştü, teknik oto bursa dan alacağım aradı. Suv x1 ler indirime gelecek diye duydum ama 140 150 bandına iner diye düşünüyorum.

bacioglu

Tuscon 1.6 136 beygir dizel otomatik aldım. İstenirse 4x4 de alınabilir. Karmada 6 lt yani25-30 kuruş arası yakıyorum :) çok ciddi yakıt eski benzinlide kaldı. Sen alınca tüketimini paylaşırsın :)

Bu arada 3.20 alanlardan ricam, alınca foto atın mutlu olalım bizde...
jonjon

300 küsür araç, üst sınır 247 ye iniyor. %100 ÖTV ile 126 ya geliyor.

X1 dede aynı durum var ama o 1.5 olduğu için ÖTV %60 ve 150.000 tl lere geliyor.

Her açıdan 3.20 avantajlı. Sadece satarken 2.0 MTV alanlara sıkıntı olabilir. Birde kasko ile bakımları diğer araçlara göre pahalı. Onun dışında araç, donanım, kalite süper...

Baş göz üstüne paylaşacağım tabi ki :) Benzinlisi ateş ediyordu o arabanın :D Ama dizel'i az yakıyormuş maşallah :) Paylaşacağım mutlaka :)

Bakımlarını'da yeni bakım yaptıranlara sordum, 1000 ile 1400 arası gördüğüm en yüksek rakam :)

Mehmetyilmaz

Trafik sigortasında emin misiniz araca göre değişmediğini? Ben Hayat sigorta bıraşında çalıştım, elementerde çalışmadım ama aracın marka modeline göre trafik sigortasının değiştiğini biliyordum. Size yanlış bilgi verilmiş olabilir mi?

https://www.sigortam.net/trafik-sigortasi/trafik-sigortasi-primleri-neye-gore-belirlenir

bacioglu

BMW'de 1.000 TL Bakım? Emin misiniz?

2018 başında Mercedes A180 vardı. 45.000 bakımına 2.5000 TL ödemiştim Frenler yoktu. İlk bakımınada 2014 yılında 1.500 TL ödediğimi hatırlıyorum. Ki 3.20 den bahsediyoruz. Neyse şevkinizi kırmayayım, alın yaşayın siz paylaşırsınız...

Mehmetyilmaz
Güneş sigorta, 6200 e kadar düştü abi :) Mini onarım cam değişim dahil :) İlk kasko olmasına rağmen çok güzel teklif aldım :) Ama sen samet'i bir ara abi, adam bekliyor :)

StratoS
Bakım vs elbetteki belirli paralar tutacak, bence marka algısından ziyade bence içine sinerek aracı sürmek, 5 yılda 15.000 TL göz ardı edilebilecek bir rakam diye görüyorum :) Bende Tucson benzinliye binmek istedim 113 bin TL teklif aldım dolu dolu fakat 13 14 litre yakıt benim için daha önemli bir soruydu çünkü ben gezen adamım o yüzden benim dert ettiğim inanın bu değil. Bu arada ilk aracımız olacak o yüzden ben kasko 6200 , sigort 1136 TL teklif aldım, kasko da mini onarım cam değişimi vs dahil fiyatı. Sene devri ile düşer dediler. Bayilerde servis bakım ücretleri istedim, 1000 ile 1500 arası değişir, ağır bakımları 3 ile 4 arası dediler. Ama normal insan gibi kullanılan hiç bir BMW aracı çok yüksek maliyetlere uğramamıştır dediler, bunu yapan tamami ile sürücüdür dediler :) Ama en son dediğiniz nokta önemli, böyle arabalara istesekde binemeyiz biz, Tucson'da dahil. 3-5 fazla verip, clio yerine Tucson'a binmeyi tercih ederim. Bu kesinlikle Clio yu yerlemek değil, aynı paraya daha üst segment bir araca binmek :)

Araç sigortasının bana da araca göre değişmediğini söyledim ? Sigortam neti arayarak sordum, acentelere sordum, minumum 1139 TL teklif aldım, nakitte 1100 dediler. Bakım olarak da 15000 bakıma giren bir kişi 1400 TL ödedim dedi, bayide aracı kullanım ile alakalı hor kullanmazsanız, rutin bakımları her zaman böyle olur dediler. Genelde insanlar 2013 2017 arası BMW lerden korkuyorlar, Zincir kırma ve sandık motor ihtiyacı duymasından dolayı dediler ( f30 bmw grubu facebook 50 bin kişilik ). 2018 kasalarda motor değiştiği için böyle sorunlar ortadan kalkmış. 184 HP olanlarda varmış bu sorun söyleninler bunlar :)

bacioglu

Elbette abi dediğim gibi tercih meselesi. Ben şuan istesemde 20.000 TL fazla veremem. 20.000 bana göre ciddi bir fark ama sonuçta fazla verseniz bile BMW'ye binebilmek çok güzel. Önceden limit yüzünden soramıyorduk bile...

Bu arada kasko çok yüksek. Mutlaka engelli indirimi yaptırtın. Bununla ilgili forumlarda başlıklarım var, takip edin. En azından 4.000 TL lere düşüreceğinizi düşünüyorum.

Ben 2.500 TL teklifi 1.500 TL lere düşürdüm. Aracın değeri dediğim gibi 190.000 TL.

Birde bir yanlış anlama var ama. Trafik sigortasında aracın modeline göre tutarı değişiyor diye okuyorum ve biliyorum. Sizlere değişmediğini mi söylüyorlar?

StratoS

Bu konuda çok yazdım, hani dile getirdim. Sigorta Tahkim Kurulunu aradım fakat kasko için bir türlü bir şey yapamadım. Sizin söyledikleriniz dile getirip sordum, aracın değeri 370.000 TL dediler, ondan dolayı kasko 6200 dediler. Yani şöyle diyeyim, 7400 verdiler ( sigortam.net ) aynı kasko bmw bayisi içinde, aldığım bayinin üst katındaymış ,6200 TL dediler. Sigortam 7400 Güneş Sigorta - Oto teknik 6200 Güneş Sigorta

Ayrıca evet acentalar dahil, sigorta değişmez diyorlar..

bacioglu

Sigortada yanlış bilgiler çok fazla. Neyse uzatmayacağım.

Ben Kaskonun ÖTVsiz tutar üzerinden hesaplanması ile ilgili çok şey paylaştım. Acente ile falan bu iş olmaz. Direk Genel Müdürlükle çözebilirsiniz. Ve şuan engelsiz tutarı uygulayan 2 şirket çıktı. Onların üzerinden gidebilirsiniz, ya da yeni şirket bulabilirsiniz.

Herkese merhabalar. Farklı bir konu üzerinden bu sayfa paylaşılınca heyecanla hemen üye olup bu güzel aracı alacaklara hayırlı olsun demek istedim.
Birde bir sorum vardı; Kardeşimin üstüne 2014 Mayıs’ta Passat almıştık. Hayırlısıyla bu Mayıs’ta aracı satabileceğiz.
BMW bayisi 320d indiriminden yararlanmamız için kapora versek Mayıs’ta teslim için yardımcı olabilir mi? 3 ay ile bu güzel fırsatı kaçırmak üzüyor çünkü bu durumda olanlar var mı kapıda yatırıp bu süre için anlaşanlar. Herkes için teşekkürler, alana hayırlı olsun; alamayanlarda en kısa zamanda yararlansın inşallah. :)

bacioglu Arkadaşım herşey i bir kenara bırak % 100 ötv avantajlı bir bmw alıyorsun ve çok uygun alıyorsun 5 yıl sonra satarken üzerine çok avantajlı fiyata satarsın.Benim 520i 1,6 motor bmw var 4 yıldır biniyorum sorunsuz bir araba yalnız 6 ay da bir bakım ekranda gösteriyor bakımları 1500 tl ile 2000 tl arasında 2 yıl servise yaptırırsın garantisi bitince piyasada bosch servisinde 750 tl ye yapıyorlar .Benim 1 yıl daha beklemem gerekiyor bu gün alabilsem hiç kaçırmam .2000 motora fazla takılma zaten vergi vermeyeceksin yakıtı bir benzinliden çok avantajlı.Kısaca ötv avantajı yüzünden dizeli benzinliden ucuza alıyorsun bunu dikkate al bence.

UmuT_CaN

Üstadım öncelikle geçmiş olsun ve yeni alacağınız hangi araç alırsa hayırlı olsun :) Bana size bi müşteri danışman numarası ileteceğim mesaj ile, benim adımı soy adımı verin size her türlü bilgiyi aktaracaktır :)

bacioglu ARKADAŞIM EUROKA SİGORTAYI BİR ARA (KASKO İÇİN) ÖTV SİZ FİYAT ÜZERİNDEN FİYAT VERDİLER BANA.

abukcuoglu

Öncelikle değerli bilgi ve paylaşımızın için çok teşekkür ederim :) O zamanın fiyatlarını bilmiyorum ama bugünden bakınca, o zaman bu aracı satsam yerine başka araç alamam diye düşünüyorum. Öncelikle kasko konusunda çok aradım ama sanırım artık 6200 den aşağı bir fiyat bulamayacağım ve ilk araç olduğu için, bunu yaptırıp seneye düşmesini bekleyeceğim. Ardından dediğiniz gibi yapıp arabanın tadını çıkartacağım, zira ucuza alıyor hatta çok ucuza alıyor olmam büyük avantaj ve kasa değiştirme zamanına denk gelmesi, sanki eksi yön gibi . Fakat bayiler, euro dolar kurundan çok şikayetçi ve 2019 da sınırlı araç gelecek, çünkü araç satamıyoruz diyor, F30 F10 kullanıcıları da araçlarınızın değerini bilin, yeni gelen arabalar dan sonra fiyatları daha da artacak diyor. Hayırlısı ile bi kapıya getirsem de artık rahat etsem. Rabbim size kaza bela vermesin üstadım güle güle kullanın :)

Araç alımında bmw nin kendi kredi çıkarılması var mı doğuş otoda vtf kredi gibi? Bmw alıp kredi kullanan arkadaş varsa bilgilendirirseniz sevinirim

senugu
Bilgim yok fakat 150.000 TL krediyi 15 ayda, ayda 10000 olarak ödeyebiliyorsanız bence kredi çekmeyin :) Ama şu an kredi kullanacağınızı yani bayiden düşünmüyorum, 1.75 e kadar kredi veren bankalar var, bi aramanızı tavsiye ederin, internete en uygun kredi bul diye bakarsanız mutlaka bir sonuç çıkacak oradan bakabilirsiniz. Bayilerden kredi daha fazla geliyor, ben hesaplattım 2.36 dediler.

abukcuoglu
Aradım, proforma gönderdim, yarın bilgi verecekler :) Aradığınızda genel müdürümüz yanımızdaydı, öyle bir uygulama varmış dedi dedi, bakalım haber bekliyoruz :)

Üst Alt