Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

jonjon %60 ötv yaralanmak için hangi araclar miktarı ne kadar olması lazım ki yaralanalım bilgin varmı

Arac fiyati net 120.000 üstü araclarda % 60 otv var. Yani pazarlikla 226.000 ile 247.000 araligina cekip aldigimiz araclar avantajli oluyor.

Liste fiyati 250.000 - 350.000 olan araclara bakmak lazim. Zaman zaman indirim yapabiliyorlar.

Bu arada tucson elite plus 4x4 modelini ötv muafiyetli veriyorlar mi.

Renault talisman 1.6 dizel 160 hp icon paket 256.000 listesi var. Muhtemelen bunu verirler otv muafiyetli. Bi ara gidip inceliycem. Motoru gayet guclu.

Rıdvanb

Hyundai sorunuz evet, Elite Plus veriyorlar, Engelli indirimli olarak.

Bu arada verdiğiniz bilgiler ve önerilere de katılıyorum.

StratoS

HYUNDAİ ELİT PLUS 153 BİN TEKLİF ALDIM

PEJO 3008 PRİME EDİTİON 2019 MODEL 142 BİN

WV TROCK 132 BİN SUNRUFLU 135 BİN

Ne dersiniz? Ha bu arada volvo v40 var :) croscantry 118 bin

Mehmetyilmaz

Hem CC SUV değil diyorsunuz, hem de SUV araçlarla kıyaslayıp bana laf atıyorsunuz? Ne yapmak istediğinizi anlamadım?

Bir önceki yazımda Volvo ile kıyaslayacağınız araçları yazdım. Örneğin: LEON 1.5 EcoTSI ACT 150 HP DSG S&S Xcellence modeli, liste fiyatına göre, 106.495 TL ye geliyor.

Pazarlıkla rahat 105.000 TL nin altında alabilirsiniz. 150 Beygir, otomatik, özel döşeme, anahtarsız giriş, digital gösterge, sunroof, full led far, ön arka park sensörü, İkincil Çarpışma Freni, Sürücü Diz Hava Yastığı gibi belkide Volvo'da olmayan donanımları da cabası. (Volvo'nun donanımlarını bilmiyorum. Bu yüzden belki dedim.)

https://www.seat.com.tr/modeller/leon/donanimlar/style.aspx

https://www.seat.com.tr/yeniseat_files/20192817534254_LEON.pdf

Var mı başka sorunuz?

@StratoS ben son derece ciddi yazdım yukarıdaki fiyatları,volvoya altarnatif yazdığınız araçları istemiyorum ix35 kullandığım için zaten o araçları istemem ( bir şekilde içime sinmiyor) ama volvoyu gerek marka gerekse içindeki harika işçilikten dolayı çok hoşuma gitti onu oyüzden alabileceklerimin içine koydum illaki alacam diye bişey yok bugünde yukarıda saydığım araç fiyatlarını yazdım dalga falan geçmiyorum suv alırsam bunların arasından olur ama fiyattan dolayı alamazsam volvoyu düşünüyorum

ben yukarıda fiyat teklifi yazdığım suvların fiyatına göre sizce hangisi avantajli diye sormak istedim . volvo içinde dikkat ettiyseniz zaten şaka maiyetinde gülücük işareti koydum ,siz volvoyu dikkate almayın

Mehmetyilmaz

Böyle araç alınmaz. Yaptığınız Range Rover bakıyorum ama Mercedes G serisi de olur, yok yok Volvo S90 hoşuma gitti ona bakayım demekle aynı şey.

Önce segmentinizi seçeceksiniz. Sonra segmentle ilgili araçları belirleyeceksiniz. SUV alacaksanız V40 uygun değil. Ne kadar iyi! işçiliği olursa olsun, boyutları uygun değil.

118.000 TL bahsettiğiniz fiyata SUV alacaksanız Quasqai alabilirsiniz, en uygun seçenek size.

Artık bu konuda başka bir şey yazmayacağım.

Tucson icin 4x2 elit modeli 127.000 liraya veriyorlar. 4x4 elit plus ise 153.000 aradaki fark 26.000 tl. Ki bu otvsiz fiyat farki. Otvli 42.000 lira fark olusuyor. Bence elit plus modelinin fiyati cok sisik.
4x4 elit plus modelinin max. 135-140 olmasi gerekir.

Kodiaq, tiguan, qashqai, xtrail, ateca hepsini inceledim. Hyundai tucson gercekten hem daha heybetli duruyo hemde hyundai olmasina ragmen oldukca kaliteli bir arac olmus. Arkada koltuk isitma bile var :)

Mercedes C200d Comfort modeli ÖTV muafiyetli alınabiliyor, ilgilenenler bakabilir. 247000 üzerinden 154-155 civarına düşüyorlar.

dryusuf9436

Kacinci defa yazdım hatırlanıyorum artık.
Liste fiyatlarına takılmayın.
O fiyatlar gelecek arabalar icin, o arkadaşın dediği 2018 model ve en boş donanımlar icin verilen fiyatlar.
Bayileri arayarak fiyat alabilirsiniz.

Güncel Suv Araç Fiyatlarını Tek Konuya Toplayalım.

Merhaba arkadaşlar,

Suv araçlar ile ilgili bayilerden aldığımız fiyatları buraya yazarsak.
Herkesin birbirine yardımcı olacağını düşünüyorum.
Lütfen sizde suv araç öneri , fiyat ve bayi bilgilerini buraya yazar mısınız ? :):)

Rıdvanb
Hayir hocam, makyajsiz comfort 136 bg, 7 ileri versiyon icin veriyorlar. 160 bg makyajli kasa olarak geciyor, 9 ileri.

darklord1111

Her fırsatta yazıyorum.

D segmentinde X-Trail ve BMW X1 alınabiliyor şuan. X Trail tam dolu bir araç, X1 de biraz performans ve premium algısı yüksek kişilere öneriyorum.

C segmenti biraz karışık. Ben Tuscon'un şuan segment yıldızı olduğunu düşünüyorum, fiyat/performans anlamında.

Ama en ucuzunu söyle, Dacia/renault(Duster) olmasın derseniz Quasqai bu noktada öne çıkıyor.

B SUV da da çok rekabet var. Orada performans arayanlara Kona, Ekonomi arayanlara Captur önerebilirim. Ama dediğim gibi sizin isteğinize göre öneri verilebilir burada.

Talep ettiğiniz araca göre de 3-5 yukarı fiyatları yazabilirim.

makyajsız mercedes c serisinde renault motoru var bu yüzden fiyatı listede 280 binlerde ve yine bu yüzden fiyatı benzinlisinden daha ucuz:)

bu arada bi arkadaş talisman yazmış..benim kuzen renault bayide çalışıyo ondan fiyat alayım dedim ama araçta hatalar çıktığını illaki renault düşünen varsa megane düşünsünler dedi bilginiz olsun:)

tetraplejikc5

Abi şu reneult motoru var tatışmasını ben anlamıyorum. Araçların birçok parçası biliyorsunuz ki ortak üretiliyor. Hele son dönemde artan rekabet baskısından dolayı ittifak ve birleşmeler çok arttı. Mercedes düşük hacimli dizel ihtiyacını Reneult/Nissan ortaklığından aldı. Motorları aldı, kendisi modifiye etti, test etti ve modellere koydu.

Ben eski A serisi sahibiydim. Reneult&Nissan Energy serisi 109 beygir, 1.5 Dizel versiyonu vardı. Reneult da 90 beygirlik motoru modifiye edip, iç blokta birçok güçlendirmeler yapıp, 109 HP ye çıkarmışlar. İnanılmaz atik ve ekonomik bir motordu. Yaklaşık 2 tonluk araçta ben hayatımda ilk ve tek 100 km de 4,7 lt yaktığını gözlerimle gördüm. Bastın mı gidiyordu...

Ve çokta memnundum. Ama hayat şartları sebebiyle satıp, Dacia Sandero almıştım.

Yani Reneult motoru falan diyip yaftalamak yanlış. Her marka zaten sattığı ürünlerde kendi kalitesini kullanıyor ve garantisini bu şekilde veriyor.

Belirttiğiniz modelin ucuz olması, stok olabilir, pazarlama stratejisi olabilir.

StratoS Hocam ben bunu olumlu veya olumsuz bir şey olarak söylemedim tıpkı talismanda söylediğim gibi bilgi amaçlı yalnız kendimden bağımsız kimle konuştuysam genel olarak bu motora karşı bir beğenilmeme durumu var. Düşünen arkadaşlar bunları bilsin ona göre alsın. Gel gelelim bana sorarsan kendi motorlu aracını alamazken bunu alır mısın diye sorarsan tabii ki alırım. Zaten motor için tercih yapacaklar BMW alsın Mercedes daha çok konfor odaklı Mercedes her zaman Mercedestir:)

Stok olmasının sebebi de bu modelin beğenilmeyip diğer modelin daha çok satıldığından olabilir mi;)

tetraplejikc5

Dediğin de olabilir, Dizel'in ülkemizde rağbet görmesinden dolayı ona daha fazla bir pay ayırmış da olabilirler.

Dediğim gibi, kesin konuşmak zor.

Bu arada diğer söylediklerine katılıyorum :)

Ben ilk kez bir araçta görüyorum dizel motorun benzinliden daha ucuz olduğunu. Yalnız geçen aramıştım C serisinin hiçbirini alamadığımızi söylediler. bayiye giderek aradaki fark kapatılabilir bence de özellikle makyajsız kasa için çünkü makyajlı kasa 350 bin liradan başlıyor. Fırsat varken arkadaşlar düşünsün bence

hafta sonu Ankara da baya bayi dolaştım aklımda kaldığı kadarıyla fikirlerim şu şekilde

Forester: (almak istediğim aklımdaki araba) 2.0 benzinli fiyat olarak 132 bin civarı donanım olarak gayet iyi deri koltuk anahtarsız çalıştırma elektrikli bağaj kapısı elektrikli ön koltuklar vs vs ama - olarak yakıt verileri benzinli olması ve 2.0 atmosferik motor ile 10 civarı yaptığım araştırmalarda
Tucson: forester sonrası en beğendiğim 1,6 elite plus donanım olarak forester eşdeğeri ancak dizeli 153 bin e geliyor. Bakım maliyeti daha düşüktür ve yakıt verisi 5lt ortalama neredeyse yarı yarıya görünüyor -bu kadar az yakar mı kullanıcılarına sormak lazım- benzin 4x4 elite paket 119 bin
Sportage:daha küçük motor tucson la aynı ancak donanım olarak 4x4 tek paket var en üst donanım yok ve daha küçük araç diğerlerine göre bağaj kapasitesi olarak ve anahtarsız çalıştırma elektrikli bağaz elektrikli koltuk yok bu donanımda fiyat 130 civarıydı tam hatırlamadım ama ilgimi çekmedi bu araç
Xtrail: iyi büyük araç donanımları ilk iki araç gibi ama fiyat 153 bin civarı görüntü iyi ayrıca en büyüğü bu araç
qashqai: orta donanımı mevcut olan ve en uygun fiyatlı araç 112,5 verilen fiyat bu araç. 10 binde 1 bakıma giriyor ve bakımları yüksek diye yorumlar var net bilmiyorum.
raw4 hiç yok bunun dışında bmw x1 e baktım fiyat sorma gereği duymadım

daha düşük fiyat alan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim en azından buradan fikir paylaşımı yapmış oluruz.

tetraplejikc5

Yok şuanda mesela, Hyundai Tuscon'da da öyle. 177 HP Benzinli motoru, Dizel motor aynı donanımda 3.000 TL daha pahalı. Şuan özellikle avrupa da emisyon sıkandalı sonrası Dizel'llere düşen talebi, bizim gibi gelişmekte olan piyasalara daha ucuza satıyorlar gibi. Ülkemizde de rağbet gördüğü için tam alıcı buluyor :)

elvismail

Dizel Tuscon 4x2 kulalnıyorum. 6 lt ortalaması var İzmir Şehir içi ağırlıklı. 4x4 olan arkadaşlar da 7 lt yakıyorlar. Ama bu ağırlık şehir içi. Karma şehirler arasına biraz ağırlık verirseniz 0,5 lt düşer ortalama da. Ama 5 lt ler zor. 6 gibi düşünebilirsiniz.

Birde Sportage şuan 4x2 satıyor diye biliyorum. 4x2 Dizel Otomatik.
elvismail

X1 de 150.000 TL lerde idi en son. 1.6 motor, bakımı illaki fazladır ama afaki yüksek olacağını düşünmem. 150 bandında tamam donanımları XTrail'a göre daha az olabilri ama X1 e giderdim ben :)

Bende sportage düşünüyordum hatta kapora bile gönderdim ancak buradaki bir arkadaş StratoS aydınlattı sağolsun

Onlarca özellikten bahsetti ve ayrıca piyasa tarafından tutulmayan bir araç

Tucson düşünüyorum

Şu bir gerçek, D segmentinde en çok konuştuğumuz araç Forester, C segmentinde Tuscon.

Subaru harika bir marka motoru her şeyi çok güzel, donanımları iyi beğeniyorum, öneririm de... Ama 2.0 Benzinli motor şu akaryakıt şartlarında adamı üzer. Ve en önemlisi satmak istediğiniz de de alıcı içinde bir sıkıntı. Hatta bir diğer sıkıntı MTV'sidir. Tamam engelli arkadaşlar ödemiyorlar ama engelli olmayan alıcı MTV'yi düşünür. Çünkü 1.6 hacimli motora göre 3 kat MTV'si yüksektir.

Kia Sportage yeni geldi. Motorunu kardeş aracında kullanıyorum, harika. Ama donanım/fiyat da biraz geride. Negatifliği olmayabilir ama üstün alanı da yok.

Bu yüzden ikinci planda öneriyorum genelde.

Üst Alt