Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Farketmez ABD ile ilişkilerimiz rahip olayında gerildiğinde %120 ek vergi koymuşlardı.Hatta 135 e çıkmış olabilir.Volvo s60 dan dolayı takip etmiştim.

arkadaşlar dün honda servisine uğradım crv den ötv muafiyet kapsamına giren aracınız var mı dedim hepsi giriyor dediler elegance paket 265 executive paket 285 yazıyordu ama ikiside giriyor ve ikiside aynı fiyat dediler..kaça geliyor dediğimde kampanya yaptık 159.900 diye ilan ettik ama en son 159 a bırakıyoruz dediler bilginiz olsun

Tucson dizel en fullü kaça bırakıyorlar arkadaşlar. Elit plus olanı.

tahman 152 bin en fuluna fiyat aldım 4*4 dizel elit plus artı cam fim kaplama,seramic kaplama havuz paspas ve kauçuk pas pas hediye

arkadaşlar toyota corolla 2019 modeli için bayii aradım 156 fiyat dedi ötv oranı ise %30 dan hesap yaparız dedi doğrumu acaba bilen arkadaşlar yardımcı olun100 % ? olması gerekli ilk arac olacak tecrübem yok hiç

asidadaş

Hybird mi?

Hybird değilse, matrahı 70 bin lirayı aşmayanlar için (Yanlış hatırlamıyorsam) %45 olan ÖTV, %30'a, matrahı 70 bin TL ile 120 bin TL arasında kalan %50 olan ÖTV %45'e düşüyor.

%100 ÖTV 2.0 motorlu araçlarda geçerli.

Mini Cooper Countryman alınabiliyor şuanda. 1.5 Dizel ve 1.5 Benzinli modelleri 247 bin Tl'nin altında. Mini deyip geçmeyin SUV sınıfında büyük bir araçtır. :)

Yeni Kia Sportage 1.6 dizel Prestige dct şanzuman öneririm. Donanım olarakta karizma olarakta güzel araç. Yeni kasa kia ceed kullanıcısıyım ve markadan oldukça memnunum. Sorunsuzluk sağlamlık anlamında bir şikayetim olmadı 5 yıldır yine tercihim bu markadan yana olacaktır.
satış fiyatı 189 bin tl ötv indirimli 140 bin tl fiyat verdiler bana. Suv segmentinde alınabilecek ideal araçlardan biri ;)

tahman NEV OTO İstanbul
mutineer901 ailece mini cooper lara baktık çok geniş aile olmamamıza rağmen içi bize çok küçük geldi resmen oyuncak gibi bir araç ön konsol harika ama arkası anca iki kişi alabilir gibi duruyor ama tabi zevk meselesi olabilirde suva binerken miniye bakınca bize ufak gelmiş olabilir tıpkı volvo v40 çok beğenmeme rağmen onunda içi özelliklede arkası çok ufak gelmişti ,ama ikiside bence bakılması gereken araçlar.

Merhaba Arkadaşlar,

2018 Kasım ayında, ani bir fiyat ile çok kısa bir süre ile ( 2. gün araç satışı bitti ) 192.000 liste fiyatına inen Nissan X-Trail aracı 142.000 TL fiyattan satın almıştım.
Aracı, 5 aydır kullanıyorum.
Konfor, sürüş zevki, bagaj büyüklüğü, arka koltukların oturma mesafesi ile tam bir aile arabası.
Bakım maliyeti olsun, parça fiyatı olsun pahalı olabilir. Artık ucuz araba yok, 5 yıl zorunlu kullanacaksın, 3 yıl aracın garantisi var zaten.

Araç işi görecelidir, araştıracaksın tabiki ama daha çok araştırdıkça işin içinden çıkamayacaksın....
Her kese kazasız belasız hayırlı günler dilerim.

Tracvision

Şuan Nissan sitesindeki fiyatlarla sizin araç alınamıyor. Sadece Design Pack alınabiliyor ki oda üst limitle muhtemelen 150.000 TL dolaylarına gelir.

Yani sizin araca göre daha pahalı ve donanımları çok daha düşük.

D SUV segmentinde beğendiğim bir araç. Sadece 10.000 Km de bir bakım ve sizinde belirttiğiniz gibi servisi rakiplerine göre daha maliyetli.

+2 yıl garantiyi sonradan 5-6 ay önce 2.000 TL lere satıyorlardı.

Ben arkadaşlara araç önerirken Fiyat/sunulan anlamında segmentinde parlayan araçları söylemeye çalışıyorum. Yoksa her aracın bir ruhu ve kendine has güzelliği vardır.

-------------------------------------------------

Genel Önerilerim:

Şuan Bayi elinde olan SUV araçlarda Sportage parlıyor. Tusconda elite yok yazıyor arkadaşlar. Elite Plus tercih edilebilir. Emin olun, Elite Plus alan son engelli arkadaşlar siz olursunuz. Ben yeni dönemde kesinlikle limitler dahilinde Full Tuscon alınamayacağını düşünüyorum.

Forester var, devam ediyor. Ama onunda %100 ÖTV sebebiyle 120 bandında olması gereken fiyatı bayilerin aç gözlüğü ile 130 lara satılıyor diye duydum.

BMW, 3.20 sıkıntısından sonra X1 üzerinden süreci devam ettirmek istiyormuş. (1.6 motor olması sebebiyle 150 lere geliyor.) Premium SUV D segmentinde değerlendirilebilir.

Sedan D segmentinde araç bakıyor olsam, Volvo S60 kampanyasından başım dönebilirdi. Üst limitlerde 150 bin tl lere deri ısıtmalı koltuklu, sadece otomatik yol sistemleri olmayan full Volvo'yu bırakıyorlar.

Sedan D segmentte 120-130 bin TL bandını aşamam derseniz, kasa değiştirecek (Ama gördüğüm kadarıyla çok değişikliği olmayacak) bir SuperB alınabilir.

İn kardeşim, ne 120 si 100 ün üstünde param yok derseniz, C segmentine bakarız. Şuan o segmentte de yeni olması sebebiyle Focus parlıyor. Rakabetin çok olduğu bir segment olduğu için araçlar arasındaki fiyat/sunulan farkları çok çok az. Bu yüzden satış sonrası hizmetler ve tasarım birazcık belirleyici oluyor, bu segmentte.

Ben olsam ne alırdım diye sorarsanız, Sedan için Focus/Corolla arasında kalabilirdim. Ama Sedan araç hiç sevmiyorum. Bu yüzden HB araç aldım hep, onda da Astra göz kırpsa da Leon'u çok beğeniyorum. (Ama Servis biraz geri itiyor)

Biz SUV'cuyuz yüksek olsun ama 100 den çıkamayız derseniz, B SUV Kona ve biraz daha düşük fiyatla Captur çok hoş araçlar. Hatta Kona bildiğim kadarıyla 177 beygir ve 4x4. C segmentine göre araçların ağırlıkları ve boyutları nispeten düşük olduğu için çok aman aman fazla yakmaz araçlar bu segmentte.

Çok paramız yok ama 2. el almayalım 0 alalım 60-70 i geçemiyoruz derseniz, orada ben Sandero Stepway'i daha parlak buluyorum. Yüksek, servisi ucuz, konforu en eksik ne fazla ve boyutlarıda nispeten iyi. Aynı fiyatlara orta donanım Clio ve yanlış hatırlamıyorsam arka camları manuel Micra alabildiğinizi düşünürsek Stepway'i öneriyorum.

//EK: 3 ay önce kuzenime en uygun otomatik vites aracı Hyundai İ10 olarak aldık 0. Stepway pahalı kalmıştı. Gerçi i10 A segmentine giriyor. A segmentinin B ye göre farklı bagajı, bagaj çok küçük ama iç hacmi aynı. Eğer 40-50 bandında paranız varsa ve 7 yıl garantili 0 otomatik vites bir araç alacaksanız ve ailenizde çok kalabalık değilse, İ10'da tercih edilebilir.

O kadar yazıyorum ama umarım faydalı oluyordur :)

StratoS

Captur için taa .... gelmişim ama yine kafam karıştı

Full icon dizel otomatik capturu 92 ye veriyorlar

Ama ben corolla sedan yada vw polo düşünüyorum şimdide :(

StratoS

Eline saglık hocam, yazdıkların insanların için fikir oluyor.
Araba alırken en büyük hatamız, önceliklerimizi belirlememiz yada yanlış belirlememiz.
Kriterlerimizi belirledikten sonra araç sayısı otomatik azalacak zaten ondan sonrası kendi zevk ve beğeninize kalmış..

WaDa

Hocam bence yanlış ilerliyorsunuz. Muhammet hocamın belirttiği gibi önce segment belirleyeceksiniz. Polo B, Corolla C segmenti, biri sedan biri Hb.

Captur yine B segmenti SUV. Yani daldan dala gitmeyin.

Size en uygun araç hangisi onu belirleyin, sonra model bakarsınız.

Hocam bana hepside gider valla

Ama şimdi

Dizel otomatikler

Orta paket polo 95 bin tl

Full paket captur 92 bin tl

Benzin manuel Boş paket yeni corolla 80 bin tl + lpg takmak lazım

Bu şekilde fiyat kısıtınız varsa ve Dizel otomatik olmazsa olmazınızsa elinizdeki seçeneklere göre Captur alın.

5 yıl garanti de hediye isteyin.

Teşekkürler elinize sağlık çok aydınlatıcı bir yazı olmuş.

2 yıl once subaru-forester aldım. Memnunum.Genelde şehir dışı ve arazide kullanıyorum. Köy, av , balık gibi.Rahat bir araba . Şehir içi babamın polo suna biniyorum.
Forester i tavsiye ederim.
!ay önce yağ +filitre değişti bakım yapıldı 900 tl.

Ben nissan aldım gayette memnunum yok şöyle bakımı varmış böyle enfeksiyonu gribi varmış takılma bütçene göre en mantıklısı neyse ona bak unutma burası Türkiye at arabası alsan masrafın yinede çok olur:D

SystemError

Şöyle bakımı varmış böyle bakımı varmış değil. Nissan Dizel lerinin en eleştirilen yanı 10.000 de bir bakımı olması. Buda 5 yılda yılda ortalama 15 bin yapan birisi için ek bir bakım maliyeti demek. Min. bakımları da 1.000 TL diye düşünürsek, sonuçta değerlendirilmesi gereken bir husus. Elbette sadece bakımı yüzünden al/alma gibi birşey yok.

Arkadaşlar Hundai Tuscon fiyatlarını takip edenlere bir sorum olacak.Sanki tuscon için indirime gidilmiş gibi gördüm.Doğru mu acaba?

metehan50*

Nasıl bir indirim hocam? ÖTV teşviğinden beri fiyatlar hemen hemen aynı. Ama her ay çok hissettirmeden net fiyatına 2.000 TL zam yapıyorlar :)

StratoS

belki şeyi demek istemiş olabilir elite plus donanımı alamıyorduk sırf biz alalım diye 250 binden 247 bine düştüler belki mete onu duymuş olabilir yoksa bi indirim yok

Ne güzel bilgiler. Engelli olsakta arabaya meraklıyız :)
Yeni bi başlık açabilirmi meraklı arkadaşlardan birisi.
Ne aldım, kaça aldım, nerden aldım, kimden aldım gibi.
Çok fazla lüzumsuz kelam etmeden sadece bunlar yazılsa güncel takip Harika olur.

Mini Cooper Countryman araca bakmanızı tavsiye ederim hem yüksek hem büyük hem de bmw motoru var sağlam araba :)

Üst Alt