Tracvision
Şuan Nissan sitesindeki fiyatlarla sizin araç alınamıyor. Sadece Design Pack alınabiliyor ki oda üst limitle muhtemelen 150.000 TL dolaylarına gelir.
Yani sizin araca göre daha pahalı ve donanımları çok daha düşük.
D SUV segmentinde beğendiğim bir araç. Sadece 10.000 Km de bir bakım ve sizinde belirttiğiniz gibi servisi rakiplerine göre daha maliyetli.
+2 yıl garantiyi sonradan 5-6 ay önce 2.000 TL lere satıyorlardı.
Ben arkadaşlara araç önerirken Fiyat/sunulan anlamında segmentinde parlayan araçları söylemeye çalışıyorum. Yoksa her aracın bir ruhu ve kendine has güzelliği vardır.
-------------------------------------------------
Genel Önerilerim:
Şuan Bayi elinde olan SUV araçlarda Sportage parlıyor. Tusconda elite yok yazıyor arkadaşlar. Elite Plus tercih edilebilir. Emin olun, Elite Plus alan son engelli arkadaşlar siz olursunuz. Ben yeni dönemde kesinlikle limitler dahilinde Full Tuscon alınamayacağını düşünüyorum.
Forester var, devam ediyor. Ama onunda %100 ÖTV sebebiyle 120 bandında olması gereken fiyatı bayilerin aç gözlüğü ile 130 lara satılıyor diye duydum.
BMW, 3.20 sıkıntısından sonra X1 üzerinden süreci devam ettirmek istiyormuş. (1.6 motor olması sebebiyle 150 lere geliyor.) Premium SUV D segmentinde değerlendirilebilir.
Sedan D segmentinde araç bakıyor olsam, Volvo S60 kampanyasından başım dönebilirdi. Üst limitlerde 150 bin tl lere deri ısıtmalı koltuklu, sadece otomatik yol sistemleri olmayan full Volvo'yu bırakıyorlar.
Sedan D segmentte 120-130 bin TL bandını aşamam derseniz, kasa değiştirecek (Ama gördüğüm kadarıyla çok değişikliği olmayacak) bir SuperB alınabilir.
İn kardeşim, ne 120 si 100 ün üstünde param yok derseniz, C segmentine bakarız. Şuan o segmentte de yeni olması sebebiyle Focus parlıyor. Rakabetin çok olduğu bir segment olduğu için araçlar arasındaki fiyat/sunulan farkları çok çok az. Bu yüzden satış sonrası hizmetler ve tasarım birazcık belirleyici oluyor, bu segmentte.
Ben olsam ne alırdım diye sorarsanız, Sedan için Focus/Corolla arasında kalabilirdim. Ama Sedan araç hiç sevmiyorum. Bu yüzden HB araç aldım hep, onda da Astra göz kırpsa da Leon'u çok beğeniyorum. (Ama Servis biraz geri itiyor)
Biz SUV'cuyuz yüksek olsun ama 100 den çıkamayız derseniz, B SUV Kona ve biraz daha düşük fiyatla Captur çok hoş araçlar. Hatta Kona bildiğim kadarıyla 177 beygir ve 4x4. C segmentine göre araçların ağırlıkları ve boyutları nispeten düşük olduğu için çok aman aman fazla yakmaz araçlar bu segmentte.
Çok paramız yok ama 2. el almayalım 0 alalım 60-70 i geçemiyoruz derseniz, orada ben Sandero Stepway'i daha parlak buluyorum. Yüksek, servisi ucuz, konforu en eksik ne fazla ve boyutlarıda nispeten iyi. Aynı fiyatlara orta donanım Clio ve yanlış hatırlamıyorsam arka camları manuel Micra alabildiğinizi düşünürsek Stepway'i öneriyorum.
//EK: 3 ay önce kuzenime en uygun otomatik vites aracı Hyundai İ10 olarak aldık 0. Stepway pahalı kalmıştı. Gerçi i10 A segmentine giriyor. A segmentinin B ye göre farklı bagajı, bagaj çok küçük ama iç hacmi aynı. Eğer 40-50 bandında paranız varsa ve 7 yıl garantili 0 otomatik vites bir araç alacaksanız ve ailenizde çok kalabalık değilse, İ10'da tercih edilebilir.
O kadar yazıyorum ama umarım faydalı oluyordur