Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

WaDa stoniç için fiyatı hangi bayii den aldın bilgi vere bilirmisin özelden yazdım size.

WaDa

HYUNDAI KONA baksana o halde? 7 yıl garanti opsiyonu da var. Araba çok şık. 125.000 TL lere bırakıyorlardı. ÖTV'siz 95.000 TL ye falan gelir?

1.6 T-GDI 7 İleri DCT Elite 18AJ (Benzinli)

Arkadaşlar,vergi indirimi süre olarak uzatılmış.Sizce bu vergi indiriminin uzamasının engelli bireylerin araç alımlarında kar ve zararları nelerdir.bence vergi indirimi engelliler için zarar olarak düşünüyorum.% 15 ötv indirimi olmasaydı fiyatlar biraz yükselirdi.Fakat bayiler zaten % 10'lara kadar fiyat düşürebiliyorlardı.

metehan50*

Bana göre hem avantajlı bir durum hem de değil.

Avantajı, %50 ÖTV de olan bazı araçlar sınıra çok uzak olduğu için hiç almayı düşünemiyorduk. Ama şimdi en azından bunlar alınabiliyor. Örneğin Tuscon Elite Plus yani otomatik sistemleri olan Full modelini arkadaşlar alabiliyorlar. Ama benim araç aldığım dönemde indirimle bile sınıra 20.000 TL fark vardı. (Tabii bu durum sadece ÖTV indirimi değil, aralıkların düzenlemesi ile de biraz değişmişti.)

Dezavantajı ise, pazarlık ve araç bulma şansını azaltması. Önceden örneğin araç alırken istediğiniz aksesuarı da hediye isteyebiliyordunuz ama şimdi vermiyorlar. İstediğiniz rengi seçebiliyordunuz, şimdi stokta olanları öneriyorlar gibi.

Birde bu bilgiyi teyit etmedim ama bir arkadaş bahsetmişti, örneğin geçen yıl %50 ÖTV'siz araç aldınız. Bu yılda işler kötü gitti ÖTV'sini ödeyerek satmanız gerekiyor. ÖTV'yi bugünün mevzuatı üzerinden talep ediyorlarmış. Yani %50 değil de %35 ÖTV ödüyorsunuz. Bu durumda engelli arkadaşlar için ufak da olsa olumlu sayılabilir.

StratoS

Abi kia cerato alınırmı

1.6 dizel otomatik 136 hp

Araçta yok yok

Fiyatıda iyi

WaDa

Sen KİA'cı olmuşsun. Sportage ile başladık, Picanto'ya kadar gideceksin sanırım :)

Rio B segment. Dediğim gibi SUV C den B segmente düştün.

Dediğin motoru ben kullanıyorum memnunum, donanımları da iyi ise, içine sindiyse al.

Çok karışmışsın, daha fazla karşışırsan hiç araç alamayacaksın.

KİA merakın beni benden aldı :)

C sedan...

Evet tek Prestige model satıyorlarmış, onda da araçta olması gereken her şey var. Tamam içine sindiyse al geç :)

Sen KİA almak istiyorsun. SUV de Benzinli önermemiştim. Bu dizel, Tuscon da kullandığım motor. Bana göre başarılı bir motor. Al geç.

Hayırlı olsun.

WaDa arkdaşım ben de kia ya bakıyorum hangi bayilerden fiyat aldın benimle paylaşır mısın bana stoniç 88 bin lira teklif verdiler. paylaşırsan Sevinirim.

Arkadaşlar selam,

Başlığımız olan SUV araçlarda segment bazında hangi araçlar olduğu, nelerin satıldığı, nelerin alınabileceğini kısa kısa paylaşmak istedim:

C Segment SUV - 2018:

AUDİ Q2 - C7 - Alman Volkswagen Grup - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 241.000-285.000 TL - Otomatik Dizel var.

DACİA Duster - C7 - Fransız Renault Grup - Segmentinin en çok satanları - Fiyat Aralığı: 107.900-136.900 TL - 4X4 Otomatik Dizel var.

DS D7 Crossback - C7 - Fransız PSA Grup - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 325.600-331.600 TL - 4X4 Benzinli Hybrid var. (2019)

FORD Kuga - C7 - Amerika Ford Grup - Satış rakamlarında ortalarda - Fiyat Aralığı: 160.500-399.400 TL - Otomatik Dizel var.

HYUNDAİ Tuscon - C7 - G.Kore Hyundai Grup - Segmentinin en çok satanları - Fiyat Aralığı: 138.000-256.700 TL - 4X4 Otomatik Dizel var.

JEEP Compass - C7 - İtalya Fiat Chrysler - Satış rakamlarında ortalarda - Fiyat Aralığı: 270.000 TL - Otomatik Benzin var.

KIA Sportage - C7 - G.Kore Hyundai Grup - Satış rakamlarında ortalarda - Fiyat Aralığı: 167.200 TL - Otomatik Dizel var.

KIA Niro - C7 - G.Kore Hyundai Grup - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 181.900 TL - Otomatik Hybrid var.

MAZDA CX-5 - C7 - Japonya Mazda -Satış rakamlarında sonlarda -Fiyat Aralığı: 334.325-336.655 TL -4X4 Otomatik Benzin var.

MITSUBISHI Eclipse Cross - C7 - Japonya Mitsubishi Motor Grup - Satış rakamlarında ortalarda - Fiyat Aralığı: 130.900-192.442 TL - 4X4 Otomatik Benzinli var.

NISSAN Qashqai - C7 - Japon Nissan&Renault - Segmentinin en çok satanları - Fiyat Aralığı: 120.000-160.000 TL - Otomatik Dizel var.

OPEL GRANDLAND X - C7 - Fransız PSA Grubu -Satış rakamlarında ortalarda-Fiyat Aralığı:174.800-249.500 TL-Otomatik Dizel var.

PEUGEOT 3008- C7 - Fransız PSA Grubu - Satış rakamlarında ortalarda-Fiyat Aralığı:246.200-296.200 TL-Otomatik Dizel var.

RENAULT Kadjar- C7 - Fransız Renault S.A&Nissan-Satış rakamlarında ortalarda-Fiyat Aralığı:171.050-188.700 TL-Otomatik Dizel var.

SEAT Ateca - C7 - Almanya Volkswagen AG- Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı:183.500 TL- Otomatik Dizel var.

SKODA Karoq - C7 - Almanya Volkswagen AG- Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı:150.200-182.400 TL- Otomatik Dizel var.

SUBARU XV - C7 - Japon Fuji Heavy Industries&Toyota- Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı: 152.400-191.600 TL- 4X4 Otomatik Benzinli var.

SsangYong XLV - C7 - G.Kore SsangYong Motor Grup - Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı: 158.000 TL- Otomatik Dizel var.

TOYOTA C-HR - C7 - Japon Toyota Motor Grup -Satış rakamlarında ortalarda- Fiyat Aralığı: 146.500- 175.000 TL- Otomatik Hybrid var.

VW TİGUAN - C7 - Almanya Volkswagen AG- Segmentinin en çok satanları - Fiyat Aralığı:160.600-354.200 TL- 4X4 Otomatik Dizel var.

VOLVO XC40 - C7 - Çin Geely Motor Grup - Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı: 336.100-401.600 TL- Otomatik Dizel var.

-------------------------------------------------------------------------

Bu segmentte, Almanya 4, Çin 1, Japonya 5, Fransa 5, G.Kore 4, İtalya 1 ve Amerika'nın 1 aracı var. Segmentte Almanya, Fransa, G.Kore ve Japonların hakimiyeti açıkça görülüyor.

3 Araç modelinde 4X4 Dizel Otomatik seçeneği var. DS D7 modelinde, Dizel verilerinde Hybrid otomatik 4x4 satıyor. hiçbir modelde 7 koltuk seçeneğinin olmayışı büyük bir kayıp olarak gözüküyor.

Bu segmentte de engelli arkadaşların en büyük avantajı limitler dahilinde 2.0 motor hacimli bir araç gibi gözüküyor. Onların ÖTV oranı %100 olduğundan ÖTV'siz rakamı daha uyguna geliyor.

Ancak ÖTV oranını düşünmeden, dizel/hybrid ekonomik, donanımlı bir araç istendiğinde tam limitte ve limit altında kalan araçlar var.

Bold yaptığım 2 model kendisini D segmenti olarak tanıtsa da resmi verilerde C segmenti olarak geçiyor. (Tiguan ve CX-5)

Premium olarak kendisini Volvo XC40, Tiguan, Jeep Compass, DS D7 ve Audi Q2 konumlandırıyor ve bu yüzden fiyatları nispeten yüksek kalıyor.

Fiyat/Performans/Ekonomi/Donanım olarak baktığımda, C-HR, Qashqai, Tuscon, Sportage ve Duster öne çıkıyor.

Özellikle Duster yeni modeline bazı donanımlar ekleyerek atak yaptı ama güvenlik testlerinde hala istenildiği performansı gösterememesi tam bir aile arabası gruplamasına sokmuyor.

Sportage yeni geldi ama bana göre donanımlarına göre fiyatları yüksek kalıyor.

Tuscon aktif kullanıcısıyım. Araç C+ segmenti olarak geçiyor. Bagajı 510 lt üzerinde. (Bu segmentte hacminde ilk sıralarda diyebilirim.) İç hacmide sınıfının üzerinde. Ayrıca sınıfında olmayan ya da çok yüksek fiyatlarda olan donanımları orta donanımda veriyor. (Deri Koltuk, Isıtma Sistemi, Navigasyon - Car Play - Kablosuz Şarj vb.)
Birde 7 yıl garanti verebilen tek marka.

Quasqai özellikle fiyatlarda çok iddalı. Fiyatına göre sunduğu donanımlarda iyi. Ama en büyük yumuşak karnı boyutları ve iç parça kalitesi diyebilirim. Bagaj boyutu segmentinin sonlarında. İç multimedya ekranı şuan çocukların oyuncaklarındaki ekranları andırıyor. Car play vb bağlantı yapamıyorsunuz. İç malzemede piano black sebebiyle her araç sahibi çiziklerden muzdarip. Son olarak far ışıklandırmasından memnun olanı duymadım. Ama Duster'dan sonra ucuzluk anlamında öne çıkıyor.

Toyota C-HR Hybrid içinde Devlet teşviki ile fiyatlar çazip gözüküyor. Ama araç resmi olarak C segment olsa da, teknik olarak bagaj ve iç hacimde B segmenttir. Özellikle 1.70 üzeri şöförde arka koltuklarda çocuk dışında oturmak çok zor.
Boyut dışında donanım ve fiyat olarak iyi bir araç. (Tasarım konusuna girmiyorum.)

Sonuç olarak Benim favori 3'lüm: Tuscon, Duster ve Quasqai diyebilirim. Ama ÖTV'siz 150.000 TL lere çıkabiliyorsam, Duster'ı çıkarıp Tiguan'ı listeye dahil edebilirim.

Ama 120-130.000 TL bandında C SUV arıyorsanız Tuscon'dan başka bir şey önermem.

İlginize Teşekkür Ederim.

Son düzenleme:
sevgili StratoS cok tesekkürler paylaşımlarınız benim gibi tecrübe sahibi olmayanlara klavuz niteliğinde. Çok tesekkürler tekrar..

StratoS sana özel mesaj attım ama mesaj kutun dolu olduğundan gitmedi bende mecburen buradan yolluyorum.

merhaba kolay gelsin tucsonu aldım. sana sorum olacaktı

- bizim otomatik şanzımanla ilgili bir sitede istanbul trafiği gibi yoğun trafik olan yerlerde spor modda kullanılmasını tavsiye ediyordu normal modda ise uzun yollarda yada trafiğin açık olduğu zamanlarda kullanılmasını tavsiye etti ,nedenine gelince ise dur kalkta araç normal modda iken hemen vites arttırdığı için hep ikinci viteste araç kalkmaya çalışıyormuş ve buda bizim çif kavrama şanzımanı zorluyormuş bu yüzden sıkışık trafikte spor modda kullanın dedi.
sen nasıl kullanıyorsun ?

- senin arabanda varmı bilemedim ama hani durunca 3-5 saniye sonra araç motoru durduruyorya frenden çekince tekrar çalışıyor start stop sistemi bunu vitesin yanından iptal edebiliyoruz sende varsa sen iptalmi ediyorsun yoksa start stopu kullanıyormusun?

şimdiden çok teşekkürler arada böyle sorular sorabilirim.

ece45

Nazik teşekkürünüz için ben teşekkür ederim. Yaptıklarım işinize yarıyorsa ne mutlu...

Mehmetyilmaz

Özel mesaj sorunu düzeldi, hayırlı olsun, kazasız belasız.

- Yeni makyajlı kasa ile bahsettiğin sorun yaşayanı şuanda kadar duymadım, viteste güncelleme yapılmış.
Ben 6 aydır İzmir şehir içi trafiğinde kullanıyorum, 2. Vites durumu ve buna bağlı zorlama durumu yaşamadım da.

Birde şundan bahsedeyim: Çift kavrama otomatik viteslerin ısınması aslında bir sorun değil, Hyundai Tuscon bu konuda çok dürüst. Diyor ki, sen vitesi bazı koşullarda zorluyorsan ısınırım. Göstergesi var, orta seviye ısınmaya geldiğinde uyarırım, frene bas derim. Tam seviyeye geldiğinde, sen vitesi zorladın, hasar oluşmaması için kontağı kapat derim, diyor.

Ben şehir içi değilde, bu uyarıyı dik yokuşta geri geri çıkarken aldım. fren kullanmadan sadece gazı kullandım ve frene bas yanlış yapıyorsun dedi. O gün bugündür, eğimlerde gaz fren kombinasyonu kullanırım.Bu şekilde yokuşta hiç uyarı almadım.

AMA, sen 4x4 diyip dağ bayıra çıkarsan, özellikle dik eğimlerde belirttiğim gibi de kullanmazsan, evet araç kendini kullandırmaz. Çünkü bu araç arazi aracı değil, 4x4 sadece güvenlik donanımıdır.

- Ben hem start stopu kullanıyorum ben de auto holdu kullanıyorum. Frene tam basınca durduğunda aracı durduruyor ve frenden ayağını çeksem de kaldırmıyor, ne zaman gaza basarsam o zaman kaldırıyor. İşte bu olası ısınmayı da engelliyor, hemde ayağın devamlı pedalda yorulmuyor.

Sor, her zaman.

Rodaj ile ilgili konuşalım...

StratoS hocam,

Öncellikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Size bir konuda danışmak istiyorum.

Ben de hyundai tucson 1.6 otomatik dizel almayı planlıyorum, ancak verilerde 100 km'ye hızlanmanın 12 saniye olduğu söyleniyor, ayrıca motorun gövdeyi kaldırmadığı da anlatılıyor. Siz aktif kullanıcı olarak bu konuda ne düşünüyorsunuz? Çekiş olarak yeterli mi?

Arkadaşlar B engelli ehliyet aldım. Şimdi Bayiden engelli sağlık raporu gerekiyor mu? Yani evrakları için

kkalkan47

Selamlar,

Şu test siteleri kanalları vb her şey artık bana çok saçma geliyor. Bilmem ne abi, Prof bilmem ne... Bunlar yalan yanlış atıp tutup, hit toplayıp bu işten haksız para kazanıyorlar. Ve ben gerçekten çok üzülüyorum.

C segmentinde 0-100 değeri 10 sn altındaysa araç performanslı dır. Bu genelde benzinli turbo araçlarda ya da Porshe gibi 3.0 litre vb motorlarda mümkündür.

Ancak dizel ya da ekonomik motorlarda 0-100 12 sn ortalaması idealdir. Bu değerde bu segmentte aracın ekonomik bir şekilde hızlandığını gösterir.

Dolayısıyla 1.6 ton bir araç 0-100 değeri 12 sn ise, buna kim gövdeyi kaldırmıyor diyorsa ben ona gerçekten gülerim. Çünkü bu işten hiç anlamayan, atan birisidir.

Bu araçtan önce Dacia Sandero 1.5 90 beygir kullandım. Ondan önce Mercedes A180 AMG kullandım 1.5 Reneult&Nissan motorlu 109 beygirlik versiyonu. Mercedes de 1.5 tondu.

Kullandığım hiç bir motorda hantallık görmedim. Çünkü yeni nesil motorlar, Turbo beslemeli motorlardır. Gaza bastığınızda turbo salyangozu çalışır ve size istediğiniz ivmeyi verir. Bu araçlarda bakacağınız tek şey performansa göre tüketimdir. Yani standart hızlanayım derken, araç afaki tüketimlere ulaşıyorsa o zaman kasayı taşımıyor vb yorum yapabilirsiniz.

Ben amatör yarış pilotuyum. 0-100 hızlanma konusunda neredeyse her trafik ışığında drag yaparım. Ve şuan tüketim ortalamam 6 lt / 100 km de.

Sizce Tuscon hantal mı? :)

Araç bulabiliyorsanız alın.

StratoS

Bak bu son cümleyi beğendim.. Yakında satın alabileceğiniz doğru düzgün araç kalmayacak piyasada.. Yanlış konuları konuşuyorsunuz.
Size sunulanı değil hakkınız olanı isteyin..

engelli olup araç kullanan; kullanmayan yada gelecekte sürücü adayı olabilecek tüm engellilerin bir araya gelip bu "DELİ SAÇMASI" kanunun yürürlükten kaldırılması için ortak bir platform oluşturması gerekiyor.

Bu kanun anayasanın "eşitlik" ilkesine aykırı ve bireyleri sınırlıyor.

Yoksa bir kaç ay sonra burada konuşabileceğiniz türde araç kalmayacak piyasada..

@VİRGO

2 konu var. Birisi mevcut ile neler yapabiliriz. Diğeri ise, mevcutu nasıl değiştirebiliriz. Çok şükür ki 2 konu ile ilgili de kendimce mücadele veriyorum.

Kanun çıkarken zaten birçok sivil toplum kuruluşu ve muhalefet partileri sınırın uygun olmadığını ve geçmişte kazanılmış hakkı törpüleyeceğini savundular. O dönemdeki meclis tutanaklarında tüm konuşmaları ve tartışmaları bulabilirsiniz.
Ama iktidar partisi yine de bu şekilde çıkmasını istedi ve çoğunluk elinde olduğu için çıkardı.

Biz şuan sadece YDO'nun 2 kat arttırılması ile ilgili yetki Cumhurbaşkanına verildiği için o konuda bastırabiliriz. Diğer girişimler şimdilik sonuç vermiyor.

Ortak bir platform oluşturma ile ilgili öneriniz varsa, ya da bu konu ile ilgili başka girişim önerileriniz varsa değerli desteğinizi beklerim...

Bu şekilde sizin tabirinizle yanlış konuları konuşmayız belki...

https://www.engelliler.biz/forum/di...adele-ve-kazanimlar-engellilerin-haklari.html

Arkadaşlar Selam,

Bir konuda daha bilgi vermemin doğru olduğunu düşündüm. Yeni araç alan/alacak olan genelde tüm engelli arkadaşlar bu başlığa bakıyorlar.

Birçok deneyimli şoför arkadaşım bunu biliyordur, ama bilmeyen arkadaşlar için bahsetmek istedim: "Rodaj Dönemi"

Özellikle Dizel motorlarda aracı yeni aldığınızda kullanma kitapçıklarında da gördüğünüz bu tabir, halk arasında motorun açılma dönemi anlamı gelir.

Araç modeline göre KM azalır ve artar ama ortalama ilk 5.000 KM rodaj dönemi diye nitelendirilebilir.

Peki bu ilk 5.000 KM de neler yapmamız önerilir:

1- Motorun açılması, segman ve pistonların tam yağlanması için ve parçaların yüksek ısı ile birbirine daha iyi kenetlemesi için devirli kullanım önemlidir. Ama bu şu demek değildir: Ben devir sayacında kırmızı çizgide devamlı gazda kullanayım... Hayır, gazsız özellikle kırmızı çizgiden uzak devirli kullanımdan bahsediyorum.

Aracı çalıştırın, ilk yola çıkın. Kırmızı ışık yeşile mi döndü, sanki yarıştasınız gibi ani hızlanma ile Deviri 3-4.000 lere çıkarın. Motor sesi sizi rahatsız etsin, ayağınızı gazdan çekin.

Önünüzde ışık var, yol boş ve kırmızı yanıyor. Kesin duracaksınız... Otomatik vitesli araçlarda manuel moda alın. Vites düşürün. Aracın motor sesini hissedin ama gaz vermeyin, gaz pedalına basmayın. (Menuel araçlarda direk vites küçültün.)

Eğim aşağıya iniyorsunuz, araç hızlanıyor, belirttiğim şekilde vites küçültün ayağınız gazda olmasın devirle inerek motor sesini hissedin.

Trafikte hemen bu şekilde hızlanayım, ani frenleyeyim gibi durumlara girmeyin. Ben motoru devirli kullanmaktan kasıt olarak ayağınızı gaza basmadan mevcut motor gücünü enjektörler yakıt püskürtmeden yapın diyorum. (Motor kendi kinetik enerjisi ile içeriye yakıt almadan devirlenip içindeki parçaların birbirine daha iyi temas etmesi sağlanır.)

2-Belirttiğim gibi her ne olursa olsun ani frenlerden kaçının.

3-Bu dönemde özellikle motor yağınızı ve hidrolikleri kontrol edin.

4-Bu dönemin bittiğini, aracın tüketimi düştüğünde, hızlanması fabrikanın belirttiği değerlere ulaştığında ve somut olarak motor sesi değiştiğinde anlarsınız.

Not: Yeni nesil araçlarda kullanım modlarında bu dönemde Spor Modu kullanabilirsiniz.

Bu şekilde aracınızın motorunu açarsanız, hem ömrü daha uzun olacaktır, hem tüketim değerleri istediğiniz seviyeye gelecektir, hem de hızlanması daha seri olacağı için sürücü olarak sizi mutlu edecektir.

Rodaj dönemi önemlidir. Kafanıza bu dönemde takılan soru olursa, mutlaka araç kitapçığınıza bakmanızı ve Fabrikanın size önerdiği ek aksiyonları almanızı öneririm.

Sevgiler,

Forester 130 bin e bırakıyorlar ben Ankara dan aldım. İlk izlenimler araç iyi (Yakıt Hariç:)

elvismail

Hayırlı olsun ancak 125 binin üzerine veremezler matematiksel olarak mümkün değil

Ayrıca dizel mi ?

ÖTV sınırı geçmeyen SUV tipi araçlardan hangilerini önerirsiniz?

Qashqaı seçeneği ağır basıyor ama bazı kronik sorunlar oldugu söyleniyor.

Alanlar veya araştıranlar varsa önerilerini bekliyorum. Mümkünse aldıkları fiyatlarıyla paylaşınız.şimdiden teşekküler

WaDa

Hizmet bedeli diye fatura kesip ek para alıyorlar işte, bende bundan bahsetmiştim.

Engellilerin sınırda alabildiği Forester Benzinli oluyor.

WaDa
benzinli modeli kalan kısmı ile aksesuar veriliyor

StratoS
aynen hocam. aynı donanıma sahip dizel tucson a fazladan 25 30 vermek mantıklı gelmedi.elite tucson olsa onu alırdım.

elvismail

Abi haklısın da sadece Tuscon için söylemiyorum. Ama yılda 15.000 KM yapıyorsan, 5 yılda 15.000 TL civarı da yakıta fazla para ödüyorsun.

Yani 25.000 TL lik fark 10.000 TL lere düşüyor. Buna ek parça maliyet/işcilik/bakım farkı gibi detayları da eklersen başa baş bile gelebilir.

Gerçi başında düşük ödemek ve sonrasında azar azar ek maliyetleri karşılarım dersen elbette buda bir bakış açısı.

Neyse, hayırlısı olsun. Kazasız belasız.

Selamlar,

Yavaş Yavaş 2019 model araçlar gelmeye başladı. Şuan için D segmentinde ilk fiyatları kabaca paylaşayım:

PEUGEOT 5008 - D7 - Fransız PSA Grubu - Liste fiyatları itibariyle 247.400 TL sınırı dışında.
Benzin
5008 GT Line 1.6 THP 180hp EAT8 Tam Otomatik 286.000 TL
Dizel
5008 ALLURE Selection 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 Tam Otomatik 269.000 TL
5008 GT-Line 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 Tam Otomatik 286.000 TL

SKODA Kodiaq - D7 - Almanya Volkswagen AG- Orta donanım ve Baz donanım şimdilik sınırda gözüküyor.

1.5 TSI 150 PS ACT DSG Ambition 228.900 TL
1.5 TSI 150 PS ACT DSG Style 249.900 TL
1.5 TSI 150 PS ACT DSG Prestige 279.900 TL
1.5 TSI 150 PS ACT 4x4 DSG Prestige 294.900 TL

Diğer araçların daha 2019 model fiyatları belli olmamış. Ama şuan için, Kodiaq Style Paket orta donanım bir aracı limitler dahilinde alabiliyor olmak güzel. 7 koltuk seçeneği ile %3-4 bayi indirimi ile %60 ÖTV oranı ile tam sınırda kalıyor.

Bu araç engelli arkadaşlara 150-160.000 TL civarına gelir ki iyi bir fiyat. Sadece Dizel olmadığı için 150 beygir ve bu boyutlarda bir araçta ortalama 8-9 lt yani 50-60 kuruş tüketimleri düşünmek gerekiyor.

StratoS hocam bugün VW 2019 Model fiyat listesini güncellemiş. Her modelde 10.000 TL civarı zamlanma var gibi.

Üst Alt