@
VİRGO
2 konu var. Birisi mevcut ile neler yapabiliriz. Diğeri ise, mevcutu nasıl değiştirebiliriz. Çok şükür ki 2 konu ile ilgili de kendimce mücadele veriyorum.
Kanun çıkarken zaten birçok sivil toplum kuruluşu ve muhalefet partileri sınırın uygun olmadığını ve geçmişte kazanılmış hakkı törpüleyeceğini savundular. O dönemdeki meclis tutanaklarında tüm konuşmaları ve tartışmaları bulabilirsiniz.
Ama iktidar partisi yine de bu şekilde çıkmasını istedi ve çoğunluk elinde olduğu için çıkardı.
Biz şuan sadece YDO'nun 2 kat arttırılması ile ilgili yetki Cumhurbaşkanına verildiği için o konuda bastırabiliriz. Diğer girişimler şimdilik sonuç vermiyor.
Ortak bir platform oluşturma ile ilgili öneriniz varsa, ya da bu konu ile ilgili başka girişim önerileriniz varsa değerli desteğinizi beklerim...
Bu şekilde sizin tabirinizle yanlış konuları konuşmayız belki...
https://www.engelliler.biz/forum/di...adele-ve-kazanimlar-engellilerin-haklari.html
Arkadaşlar Selam,
Bir konuda daha bilgi vermemin doğru olduğunu düşündüm. Yeni araç alan/alacak olan genelde tüm engelli arkadaşlar bu başlığa bakıyorlar.
Birçok deneyimli şoför arkadaşım bunu biliyordur, ama bilmeyen arkadaşlar için bahsetmek istedim: "Rodaj Dönemi"
Özellikle Dizel motorlarda aracı yeni aldığınızda kullanma kitapçıklarında da gördüğünüz bu tabir, halk arasında motorun açılma dönemi anlamı gelir.
Araç modeline göre KM azalır ve artar ama ortalama ilk 5.000 KM rodaj dönemi diye nitelendirilebilir.
Peki bu ilk 5.000 KM de neler yapmamız önerilir:
1- Motorun açılması, segman ve pistonların tam yağlanması için ve parçaların yüksek ısı ile birbirine daha iyi kenetlemesi için devirli kullanım önemlidir. Ama bu şu demek değildir: Ben devir sayacında kırmızı çizgide devamlı gazda kullanayım... Hayır, gazsız özellikle kırmızı çizgiden uzak devirli kullanımdan bahsediyorum.
Aracı çalıştırın, ilk yola çıkın. Kırmızı ışık yeşile mi döndü, sanki yarıştasınız gibi ani hızlanma ile Deviri 3-4.000 lere çıkarın. Motor sesi sizi rahatsız etsin, ayağınızı gazdan çekin.
Önünüzde ışık var, yol boş ve kırmızı yanıyor. Kesin duracaksınız... Otomatik vitesli araçlarda manuel moda alın. Vites düşürün. Aracın motor sesini hissedin ama gaz vermeyin, gaz pedalına basmayın. (Menuel araçlarda direk vites küçültün.)
Eğim aşağıya iniyorsunuz, araç hızlanıyor, belirttiğim şekilde vites küçültün ayağınız gazda olmasın devirle inerek motor sesini hissedin.
Trafikte hemen bu şekilde hızlanayım, ani frenleyeyim gibi durumlara girmeyin. Ben motoru devirli kullanmaktan kasıt olarak ayağınızı gaza basmadan mevcut motor gücünü enjektörler yakıt püskürtmeden yapın diyorum. (Motor kendi kinetik enerjisi ile içeriye yakıt almadan devirlenip içindeki parçaların birbirine daha iyi temas etmesi sağlanır.)
2-Belirttiğim gibi her ne olursa olsun ani frenlerden kaçının.
3-Bu dönemde özellikle motor yağınızı ve hidrolikleri kontrol edin.
4-Bu dönemin bittiğini, aracın tüketimi düştüğünde, hızlanması fabrikanın belirttiği değerlere ulaştığında ve somut olarak motor sesi değiştiğinde anlarsınız.
Not: Yeni nesil araçlarda kullanım modlarında bu dönemde Spor Modu kullanabilirsiniz.
Bu şekilde aracınızın motorunu açarsanız, hem ömrü daha uzun olacaktır, hem tüketim değerleri istediğiniz seviyeye gelecektir, hem de hızlanması daha seri olacağı için sürücü olarak sizi mutlu edecektir.
Rodaj dönemi önemlidir. Kafanıza bu dönemde takılan soru olursa, mutlaka araç kitapçığınıza bakmanızı ve Fabrikanın size önerdiği ek aksiyonları almanızı öneririm.
Sevgiler,