Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

StratoS

Siz fiyatlara çok hakimsiziniz vergisiz fiyatı 120 üstü olan Suv modellerinden hangisini tavsiye ediyorsunuz?

Green54

Orada 247.000 TL'lik sınır devreye giriyor. Çünkü %60 ÖTV oranına sahip limit altı 227.000 anahtar teslim üstü araçlara bakmanız lazım. Hatta sınırı düşünmeyin, satmak için ek indirimle 120.000 TL altına çekebiliyorlar.

Dolayısıyla anahtar teslim fiyatı 230.000 TL üstü araçlara baktığınızda 247.000 TL ye kadar %60 ÖTV'li olur.

Bu tür araçlarda SUV C segment full araçlar var. SUV D segment baz donanım sanırım Koleos alabilirsiniz.

Sedan araçlarda D segment İnsignia ve Passat alabilirsiniz.

StratoS

Sedan tercih etmek istemiyoruz Suv tercih edeceğiz gibi şuan arayış içindeyiz bakıyoruz araçlara Ateca,Karoq,Tucon bakıyordum ancak indirim oranları düşük diyorsunuz hesaplamaya göre yüksek fiyatlara avantaj daha fazla gibi...

Green54

Farklı bir bakış açınız var anlamadım.

İndirim oranı düşük derken?

Şuan %35 ÖTV ile 200.000 TL ye satılan araç, yarın vergi indirimi bittiğinde %50 olacak. Net fiyatı 120 yi aşarsa %60 olacak. Ve fiyatı da 200.000 TL yerine, atıyorum 240.000 TL olacak. Ama siz zaten ÖTV ödemediğiniz için aynı rakamları ödeyeceksiniz.

Yani şuan %35 ÖTV de bir arkadaşım ne ödüyorsa, yarın siz %60 ÖTV de yine aynısını ödersiniz. (Araca zam gelmezse.)

Örneğin Tuscon'da %60 ÖTV ile satılan Elite 4x4 araç 240.000 TL ye satılırken(Engelliye 154.000 TL ye geliyor), Style Plus bir alt donanım araç 190.000 TL ye satıyor. (Engelliye 140.000 TL ye geliyor. )

Yani ödediğiniz rakam farkı 14.000 TL ki oda donanım farkı zaten.

Siz eğer anahtar teslim ile ödediğiniz farkı söylüyorsanız, 5 yıl sonra satacağınız bir araçta bunları düşünmeyin derim. Fiyatı yüksek araçta daha çok kazanacağım gibi düşünsenizde, onun amortismanı daha fazla olduğu için satarken kaybınızda fazla olur.

Yani şuan 240 bin olan Elite'i o zaman belki 250.000 TL ye zor satacaksınız. Ama Style Plus'ı 220.000 TL lere satabilmeniz daha muhtemeldir.

Ve birde kredi ile alacaksınız, 14.000 TL (Aradaki fark) %2 faiz oranı ile 36 ay vadede, yaklaşık 8.500 TL daha fazla faiz ödemenize sebep olacaktır.

gönülyarası

Pick uplar kasaları gereği "Kamyonet" sınıfında araçlardır. Bu araçlarda bilmeniz gereken hususlar var:

1- Bazı özel tanımlı yolları ve İstanbul 1. Köprüyü kullanamazsınız.
2- Her yıl muayeneye girmeniz gerekir.
3- Otomobil'e göre hız sınırları düşüktür.
4- 4X4 lerde MTV standart Otomobilde motor ve fiyata göre uygulanan MTV olur. Yani yükselir. Engelliler MTV ödemediği için onları etkilemez, ama 5 yılı doldurup satarken, 1.6 araca göre 3 kat daha fazla MTV ödediğini bilen alıcılar için sıkıntı olur. (Özellikle 2.0 ve üstü motorlu araçlarda.)

Sorunuza gelince, Hilux alınır.

Pick Up'ların ÖTV oranı %4'dür. Ortalama 200.000 TL bir araçta 8.000 TL fark eder. KDV'den kabaca 1.500 TL fark eder desek, Engelli raporunuzla bu aracı yaklaşık 10.000 TL indirimli alabilirsiniz.

Şu dönemde almak isterseniz özellikle tavsiye ederim, çünkü Teşvik ile %18 olan KDV %1'e düştü.

HiluX, Ranger, Amarok vb modeller gerçekten çok güzel. ÖTV avantajı da olduğu için yüksek hacimli motorları bu araçlarda kullanabiliyoruz.

Ama araziye uygun kullanımları sebebiyle araca iniş binişlerin zor olması, tekerlekli sandalye gibi eklentiler için kasası sebebiyle nispeten aracın iç hacmini kısıtlı olması, kasa kapatma, arazi eklemeleri, muayene ve yüksek hacimli dizel motorların nispeten bakım fiyatlarının da yüksek oluşu gibi ek maliyetler sebebiyle ben 5 yıl gibi uzun vadede kullanacak Engelli arkadaşlar için çok uygun araçlar olarak bulmuyorum.

tiguan ın adı biraz tuzlu diye mi geçmiyo..highline yani en üst paket,dizel manuel 2018 170 bine alınır gibi

tetraplejikc5

Aydoğan, aşağıda linki var. Tiguan'da sınır altında bir tek Tendline modeli var. Ve oda heralde 155.000 TL ye falan gelir Engelli arkadaşlara...

Birde %60 ÖTV ile en 247.000 TL nırıda en fazla 155.000 TL verilir. Daha üstü olursa sınır aşılmış olur :)

Abi doğru diyorsun ama 2018 dizel manuel highline 261 görünüyor şu an.stokları eritmek istediklerini düşünürsek sıkı pazarlıkla bizim istediğimiz seviyeye gelebilir. O da olmadı orta paket comfortline 236 bin görünüyor;)

tetraplejikc5

Engelli arkadaşların çoğu otomatik kulalnıyor, otomatikte de 247 altına düşmezler. Comfortline olabilir ama oda 1.4 Benzinli.

Volkswagen Binek Araç Tavsiye Edilen Aksesuar Vergiler Hariç Net Fiyat Listesi Net Fiyat (TL)
Metalik Renk(*3-5) 2.240,00 TL
Panoramik Açılır Cam Tavan(*3-5) 5.730,00 TL

Yani 242.000 TL lik araç, 8.000 TL daha ilave edersen, 250 oluyor. Evet 247.000 TL ye düşer.

Comfortline'da Halojen far var?

https://binekarac2.vw.com.tr/apps/fiyatlar/fiyatlar.html

Abi senin dediğin doğru ama 2019 modeli için bakmışsın benim bahsettikleriim 2018;)

Merhaba,
aynı yazıyı buraya da koyuyorum belki görmeyen olur diye. Eşimin babası için ötv muaf araç alacağız. Peugeot 3008 ile ilgileniyoruz. Şu anda 3008 in GT Line donanımını ötv muafiyeti sınırına sokmuşlar. Araçlar 1.5 130 beygirlik dizel otomatik yeni nesil motor. İlgilenen olursa değerlendirebilirler. Aynı şekilde 5008 Allure Selection araçta aynı fiyat geliyor. Her ikisi de 155000 tl. Hatta biz İstanbul'dan bakır turuncu renginde ve 19" jant olan bir aracı opsiyonladık(araç için 159000 tl diyorlar-ekstra olarak boya koruma, cam filmi,yan basamak, kaput koruma vs. full bakım paketi var. Paketsiz satmıyorlar. Yan basamağı almazsanız fiyat 158000 tl oluyor.) Ancak bulunduğumuz yerde aynı özellikte başka bir araç bulduk ve onu alacağız. Tabi ki kaporamı geri isteyeceğim. Aracı almak isteyen olursa, görüştüğüm kişinin telefonunu verebilirim. Almayı düşünen kişilerin elini çabuk tutması gerekiyor. Bu ayın sonunda bu araçlar artık sınırın üstünde olacakmış. 5008 ile ilgilenen olursa yine görüştüğüm kişinin numarasını verebilirim.

tetraplejikc5

Tekrar bak fiyatlara :)

2019 olanı: Tiguan 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Comfortline 274.300,00 TL
tsipower

Diğer başlıkta cevap verdim size. Sınırda araçlar 155.000 TL ye gelir. Üstüne sözde zorla aksesuar satıyorlar. Ama Zorlama gibi birşey olamaz. Şikayet edin direk distrübütöre.

Yaklasik 1 ay once 2018 tiguan 1.6 tdi manuel higline cam tavanli 192.000 liraya otv dahil verildi.
Suan en mantikli suv arac peugeot 3008 gt-line 1.5 bluehdi 130hp eat 8 sanziman veya 5008 allure selection modeli gibi gorunuyor. Gt-line cok dolu bir arac. 155.000 liraya veriyorlar.
Hyundai tucson 2019 1.6 dizel 4x4 elite plusi otv muafiyetli vermiyorlar.

3008 gtline arayanlar icin batman veya elazig bayisi. 154.500 fiyat vermisti. Kum gri renk icin. İstanbul teslimi de yapiyorlar.

3008 gtline Kocaeli nazer bayisi de 155.000e veriyor.
Tucson elite plus dusunen arkadaslara tavsiyem bazi bayilerin elinde 2018 kalmis olabilir. Hyundai musteri hizmetlerini arayip turkiye geneli stok bilgisi alabilirsiniz. 155-160 arasi veriyorlardi en son.

Biraz karmasik yazdim kusura bakmayin arkadaslar. Aklima geldikce yaziyorum :)

Rıdvanb

Tam cevap verecektim, 2. yazınızı gördüm :)

Tuscon evet, 2018 veriliyor, araç bulmak kaydıyla.

5008 Allure Selection modeli 295.000 TL diyor opsiyonlar hariç. Bu aracı 247.000 TL ye mi çekiyorlar?

3008 GT-Line 1.6 THP 180hp EAT8 Tam Otomatik 287.000 TL opsiyonlar hariç?

Siz fiyatlarda başka bir yere mi bakıyorsunuz arkadaşlar?

Daha öncede belirttiğim. Direk markaların web sitesinden bakın. Diğer baktığınız yerler güncel değil bana göre.

StratoS abi rıdvan haklı.sadce web sitesinin fiyatına bakarsak işin içinden çıkamayız.herkes bi yana ben kendim web fiyatının ciddi anlamda altında aldım.özellikle 2018 modelleri için indirim yapıyolar.beğenilen araç varsa 20-25 takmayın.bayiye gidip pazarlık yapın.TELEFONLA DEĞİL...ciddi alıcıları kaçırmak istemiyolar.hele ki eldeki stok düşünülürse..hatırla bmw 320 olayını.bi şekilde direkten döndü ama istediklerinde keyiflerine göre indirim yapıyolar.maliyetine bile satsalar 2018leri 2 taraf da win-win;)

rıdvanın söylediği araçlar dolar kuru düşükken alınmış şimdi satılmak isteniyo olabilir

bu arada dün yine anlaşamadık tiguan konusunda.ben sana hak veriyorum verdiğin fiyatlar doğru ama sen 2019 a bakıyorsun ben 2018;)

tetraplejikc5

İlk verdiğim fiyat 2018 di, neyse.

Elbette liste fiyatına bakılıp araç alınmaz. Ama liste fiyatları fikir verir. Zaten bende limit üstü bile olsa beğendiğiniz araç için mutlaka bayi ile görüşün diyorum.

Ama şu bir gerçek ki, 247.000 sınırda 300.000 TL araç bakmayın. BMW'de oldu ama patladı, aynı maduriyete düşmeyin...

Az önce benim araç aldığım İstanbul avek otomotiv i aradım. 2019 comfortline dizel manuel araç cam tavanlı 132 bin lira ben şaşırdım tabii hayırdır ya ne iş bu Arac zaten 140 bin lira ile geliyor. 80 ÖTV 40 KDV var dedimtoplamda 260 bin küsür lira oluyor dedim.Evet efendim doğrudur kampanya var dedi.. ısrar ettim bakın yanlışlık olmasın arkadaşlara önereceğim dedim. Yok fiyat doğru efendim dedi. Almak isteyen arasın sorsun ben de merak ediyorum 132 çok iyi fiyat. Avek otomotiv Tekstilkent Onur bey'i sorun bakalım ne diyecek .... Ondan 5 dakika önce de Adana'daki Volkswagen bayi aradım 182000 fiyat verdi nasıl oluyor bu işler anlamadım bir sizde arayan özellikle alacak arkadaşlar. Araba 2018 değil bu arada çünkü hiç kalmadı bu söylediğim araçta yeni gelecek dedi 20 gün sonra

Rıdvanb araç 140 bin ile tr ye giriş yapıyo.80 bin ötv si var 40 bin de kdv yani toplamda 260 bin civarı.bizim ödememiz gereken araç fiyatı+kdv yani 140+40 180 ediyo..o fiyatı verince çok şaşırdım.hala hata olabilceğini düşünüyorum

Vw grubu arac dusunen arkadaslara skoda 1.6 tdi 7 dsg karoq onerebilirim. Opsiyonlu araclar tek tuk geliyor bayilere. Deri koltuk hayalet ekran adaptif hiz sabitleyici vs. opsiyonlu araclara denk geldim. İstanbul alturda cok dolu bir karoq vardi akibeti noldu bilmiyorum.

Rıdvanb

Araba güzel dediğiniz gibi ama ek opsiyonlar yok ve ekletince pahalı kalıyor. Hatta onları istediğinizde Ateca'ya bakın bile diyorlar.

Araç varsa, ve istediğiniz donanımlarla geldiyse, elbette tercih edebilirsiniz.

tetraplejikc5

Abi bu doğruysa Highline bir şekilde alabiliriz bu adamlardan sen ne düşünüyorsun? Yarın ilk işim bir şekilde bu adamlara ulaşmak o zaman. Şuan 2. El Highline bakıyoruz bir iki aya gelir derlerse vallahi her gün ararım Avek’i.. :))

Euro biraz geriledigi icin tiguan 1.5 tsi dsg highline otv muafiyetine girebilir arkadaslar. Ama benzinli iste sehirici 8-9 yakar bu arac.
StratoS
Peugeot 5008 1.5bluehdi eat8 allure selection 2019 model liste fiyati 295.000 liraydi. Ankara goral bayisinden 154.000ne alan arkadaslar oldu. Benim anlamadigim o zaman 287.000 olan 3008 gtline modelini de 150.000 liraya vermeleri gerekirdi. Nasil bi fiyat politikasi var pejonun anlamis degilim.

tetraplejikc5

Abi şimdi Avek’i aradım. Senşn dediğin fiyattan da bahsettim yakın dönemde böyle bir satış fiyatımız imkansız Comfort Otomatik Sunrofsuz 152.000 dedi :((

UmuT_CaN
onur bey diye biriyle görüştüm.hatta yanlışlık var diye tekrar teyit ettirdim ama hata yok dedi.20 gün sonra gelcek cam tavanlı,app-connectli 1.6 manuel dizel comfortline..bana dediği bu

Yalnız senin verdiğin 152 bin fiyatı da listenin aşağısında görünüyor. Araç 144 üzerine KDV eklenince yine 180 bin lirayı geçiyor. Yine indirimli fiyat vermişler yani. Ayrıca bu Volkswagen otomatik vites için neden bu kadar uçuk rakamlar istiyor anlamış değilim

tetraplejikc5

Abi ham fiyata ÖTV+KDV 244.000 dedi 152'ye geliyor dediler bende anlamadım 20-30 bin otomatik farkı nedir bu kafayla kendilerini bitirecekler, farkında değiller. Rica etsem numarasını buradan yada özelden atma şansın var mı? Birde abi engelliden engelliye de bakıyoruz:
1.6TDİ DSG 2018 Highline 10.000'de 180.000 istiyorlar bakıldığında yüksek görünüyor belki ama bu gidişle bize ne düşecek onuda bilemiyoruz, pazarlıkla 175'e kapatırsak sence mantıklı mı almak?

araca acil ihtiyaç varsa 2 el alıp yıl sonunu beklemenizi öneririm

MUR37
Acil ihtiyaç yok ancak bugün Avek artık sunrooflu comfort bile veremiyoruz yeni gelecek partide dedi. Onu alamazsak VW sene sonu bize ne verir bilememekte bu durum hocam. :/

Üst Alt