Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Peugeot 3008 1.5 130hp BlueHdi eat8 gt-line aldim arkadaslar. 155.000 tescil dahil. İstanbul aktif-iriyıl bayisi. Bu hafta teslim alacagim. 2-3 aylık arac arama maratonu sona erdi cok sukur. Forumdaki herkese paylasimlarindan dolayi tesekkur ederim.

UmuT_CaN 30 bin olsa iyi 70 bin istiyorlar dsg şanzıman için. Numara derken anlamadım ben de numara yok direkt kendilerini aradım Onur diye bir satış temsilcisine bağladılar. İkinci el için 180 bin lira fazla gibi ama size kalmış tabii

Tansiyona baglı olarak sağ gözden %40 kronik raporum var.. bende araç alma şartları nasıl

%94 rapor ile Araç Alımı

Arkadaşlar iyi bayramlar.Bir yakınım %94 rapor (yatalak) ile araç almak istiyor tüm evrakları tamam.uzun zamandır takip edemedim siteyi .son zamanlarda araç alımlarında muafiyet sınırı ne kadar ve en önemlisi hangi araçları önerirsiniz .

Rıdvanb

Hayırlısı olsun, kazasız belasız.
fevzieryilmaz

Sınır 247.000 TL.

Çok başlık var, Segment olarak ayrı başlıklar...

Biraz foruma göz atın isterseniz... İstediğiniz bir segment varsa, net olarak belirtirseniz yine de yardımcı oluruz.

Selamlar,

SUV ile ilgili bugün bir haber dikkatimi çekti:

SUV’lar Cumhuriyet altını gibi

İkinci el online satışlarda SUV araçların değer kaybı sedan araçlara göre daha az. SUV’lar bir yıl sonunda yüzde 30 değer kaybederken, sedan araçların değer kaybı yüzde 32

Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de SUV araçlara olan talep artıyor. 2006'da SUV'ların yüzde 5 olan pazar payı, bugün yüzde 23'ü geçerken, hatchback'lerin payı ise yüzde 21.2 oldu. Böylece SUV araçlar, sedan'lara hızla yaklaşırken, hatchback'leri geçti. Sıfır kilometre otomobil satışlarında olduğu gibi ikinci elde de SUV'lara büyük ilgi var. Talep ikinci el pazarında SUV'ların ikinci elde değerini korumasını sağlıyor. Bu nedenle Cumhuriyet altını benzetmesi yapılıyor.

Indicata'nın Auto Ajans için hazırladığı raporda da bu durum açıkça görülüyor. Buna göre ikinci el online satışlarda SUV'lar Türkiye'nin en çok satan sınıfı C Sedan'a göre daha az değer kaybediyor. İkinci el online'da 1 yaş/30.000 km SUV'lar yüzde 30 değer kaybederken, C Sedan'ların değer kaybı yüzde 32'ye çıkıyor. C hatchback'te bu oran yüzde 31. İkinci el online'da SUV'ların daha az değer kaybı yaşamasında C Sedan'da tüketicilerde oluşan filo algısı önemli rol oynuyor.

Rapora göre SUV'ların pazarda satılma süreleri Türkiye ortalamasına yakın. B ve C-SUV'lerin ortalama satış süresi 37 gün, D-SUV'ların 66 gün. Bu arada ikinci el on-line SUV'lar içinde en çok 2 yaşında ve 30.000 km araçlar satılıyor.
Hemen ardından en çok 2015 ve 2016 model SUV'lar tercih ediliyor.

AVRUPA'DA İKİNCİ EL HAREKETLİ
SUV'ların pazar payının yüzde 36.8 paya ulaştığı AB'ye bakıldığında ikinci el online satışlardaki hareketlilik buna paralel seyrediyor. Yılın ilk çeyreğinde 2018'in aynı dönemine oranla ikinci el online'da SUV satışları Polonya'da yüzde 29, Portekiz'de yüzde 27, İtalya ve Avusturya'da yüzde 25, İngiltere'de yüzde 23, Almanya'da yüzde 17, Fransa'da yüzde 14 arttı.

Alıntı: Sabah - Ufuk SANDIK

SUV araçlarda güncel haberler

Arkadaşlar selamlar,

Engelli olarak raporlarının süresi ve bütçe ayarlamaları sebebiyle ileri vadede araç planlarını sıklıkla yapıyoruz.

Özellikle yüksek fiyatlı SUV segmentinde bu planlamalar daha uzun ve daha detaylı oluyor. Bende otomotiv dünyasını takip ettiğim için, ilerde bu planları yapan arkadaşlara fikir vermek amacıyla bu başlıktan aldığım, duyduğum ve gördüğüm bilgileri düzenli olarak paylaşacağım.

Katkı sağlarsanız da sevinirim.

Engelli arkadaşlara araç önerisinde en çok önerdiğim segment SUV - B - C ve D segmentidir. Ancak D segmentinde limitler aşıldığından o segment ile ilgili pek konuşamıyoruz.

Dolayısıyla ana ilgi alanımız SUV B ve C oluyor.

Bu segment ve araçlar ile ilgili aldığım güncel haberler şu şekilde:

--------------------------------------------------------------------------------------

=>Nissan Quashqai: Araçlara güncelleme yaptılar ve fiyatları yükselttiler. Yapılan güncellemeler aslında eleştirdiğim tüm konuları kapsıyor diyebilirim:

1-1.3 litre 160 beygir benzinli motor geldi.
2-1.5 115 beygir Dizel motor güncellendi. (Bana göre bu motorunda gücü arttırılabilirdi.)
3- Demode CVT yerine çift kavrama DCT şanzımana geçildi. (CVT vites tekrar tozlu raflara geri dönüyor.)
4- Multimedya cihazı güncellendi. Artık car play telefon bağlantısı yapılabiliyor. Çözünürlüğü de arttırıldı.

Bu güncelleme ile otomatik vites QQ fiyatları 175.000 TL den başlıyor, 267.000 TL ye kadar çıkıyor. Bana göre en alınabilecek donanımları yeterli Sky Pack modelinin 238.000 TL liste fiyatı beni biraz şoke etti diyebilirim. 1-2 ay içinde mutlaka kampanya ya gidip fiyatları düşürürler. Ama yinede 200.000 TL bandının çok aşağısına inebileceğini düşünmüyorum.

2020 sonunda yeni QQ' ya merhaba diyeceğiz. Muhtemelen boyutları daha büyüyecek bir araç olacak.

SpeedS21

Şuanda fiyatlar vergi teşviklerinin bitmesi sebebiyle çok değişken. Biz ÖTV'siz araç aldığımız için vergi durumları çok önemli değil gibi gözükse de anahtar teslim fiyatları etilediği ve hesaplamaları değiştirdiği için önemli.

Yani şuanda fiyat/performans anlamında şua araç cazip diyemem.

Ama model ve yapı itibariyle, D segmentte KODİAQ, C segmentte QQ, Tuscon ve 3008 genel olarak arkadaşların sorduğu ve takip ettiği araçlardır. (Ben Tuscon tercih ettim.)

Kodiaq düşünüyorum ama onu da benzinli alabiliyoruz tavsiye eder misiniz?

Sizin aracınız Tucson yakıtından memnun musunuz, ne yakıyor?

Ayrıca Ford Kuga hatırı sayılır indirime gitmiş onu da düşünmüyor değilim ama onunda ikinci eli pek iyi sayılmaz, siz ne dersiniz?

SpeedS21

Kodiaq Style yani orta donanım 1.5 Benzinli motorunu sınırlar dahilinde alabiliyorsunuz diye biliyorum. Ama cam tavan ve 7 kişilik versiyon istediğinizde sınırların üstüne çıkabiliyor, o donanımları alamayabilirsiniz.

Genel olarak iyi bir araç. Bildiğim kadarıyla 2020 de oda yenilenecek ama çok fazla bir değişiklik olmayacakmış. Mutlaka 7 kişilik araba istesem 5008 ile KODİAQ bakardım. Ve sınır dahilinde hangisini en çok donanımla alacaksam, onu tercih ederdim. (5008 sanırım şuanda hiç alınamıyor. Yıl sonunda yeni sınır ile belki alınabilir.)

Benim aracım, yeni Tuscon Dizel, 136 beygir. Araç 2 tona yakın olmasına rağmen yakıtından çok memnunum diyebilirim. Genel ortalamam 6 lt/100 km seviyesinde.

Yani 100 km yi 37-38 TL arasında gidiyorum. (Ben bu segmentte 100 km de 40 TL altında yakan araçları ekonomik buluyorum.)

renault kadjar çok iyi donanım zengin. 125-130 bin tl civarına geliyor

redkit

Kadjar da bir çok donanım ek satın alınıyor. (Deri koltuk - ısıtmalı koltuk - 19 ' jant vs. ) Ben Tuscon da aynı donanımda bir dizel otomatik Kadjar yaratmak istediğimde rakam 220.000 TL ye geliyor. Buda indirim olsa bile ÖTV'siz 140.000 TL demek. Eee Tuscon da aynı? Aynı fiyata 7 yıl garantili Tuscon yerine niye Kadjar tercih edeyim sizce?

Kodiaq fabrika Şehir İçi Ortalama Tüketim 7.2 lt, ki buna en az 1 lt eklemek lazım o zaman çok yakıyor demektir.

hyundai servis ücreti nasıl ? ayrıca periyodik bakım aralığı kaç km.?

StratoS[FONT=HyundaiRegular] Yeni HYUNDAI ELENTRA 1.6 MPI 6 İleri Otomatik Elite Plus (Benzinli) için düşüncelerinizi alabilir miyim[/FONT]

redkit

Limitin üstünde satılan BMW 5.20 modelini 247.000 TL ye çekip satmak istediler. Birkaç arkadaş aldı ama talep artınca Vergi Dairesi müdahale etti ve kalan arkadaşlar alım yapamadılar.

SpeedS21

Ne zaman bir Ford aracına baksam, hem fiyatların 1 tık üstte olduğunu hem de tüketimlerinin daha verilerde afaki fazla olduğunu gördüm. 120 beygir 6 ileri Çift kavrama vitesi bana göre yetersiz. 1.5 tonda yerden yüksek bir aracı 120 beygirle çok etkin kaldıramazsınız ki, vitesiniz de 10 yıl öncesinin 6 ileri çift kavramasıysa...

Min 130 beygir ve 7-8 ileri vites kombinasyonu ile Kuga ekonomik olabilir. Benzinlisine hiç girmiyorum 12 lt/100 km de yakan var. Alıp tanker çekmek isterseniz tercih edilebilir.

Turbo Benzinli ve 7-8 ileri vitesi olmayan SUV araçlarında 7-8 lt altına mümkün değil yakamazsınız. Bu sakin kullanımdır. Ama siz gazı seviyorsanız 10 lt nin altına inmeniz zordur.

Hyundai benim gördüğüm en şeffaf araba markalarından... Adamlar servis tavan ücretlerini internette yayımlıyorlar. Gidip bayiler ile pazarlık yaparak aracınızı bakıma sokabiliyorsunuz. Bu arada bakımlar 15.000 km de / Yılda 1 dir.

http://upload.social-hyundai.com/Hyundai_Periyodik_Bakim_Tablosu.pdf

KCETAŞ

Araç yeni, donanımları yerinde ve iyi. Motor standart atmosferik. (Turbo yok diye biliyorum.) Vites standart otomatik vites.

Çok iyi performans ve çok iyi yakıt tüketimi beklemeyin. Standart bir araç ve motor/vites kombinasyonu. Elbette bu en sorunsuz araçlardan olma avantajını da getirir.

Yani genç iseniz ya da ruhunuz genç ise gaza bastığınızda tatmin olmazsınız. Ama sakin ve dingin bir kullanımınız varsa araç sizi mutlu eder.

[FONT=sans-serif]StratoS [/FONT]
[FONT=toyota_displaybold][FONT=Verdana]YORUMUNU VE BANA GELİŞ FİYATI NE OLUR [/FONT]Yeni Corolla[/FONT][FONT=toyota_displaybold]1.6 Passion X-Pack Multidrive S
Tavsiye Edilen 2019 MY Fiyatları (TL) 163.900

HONDA CİVİC
[/FONT]
1.6 Executive EcoOtomatik | 1597 cc | Benzin/LPG158.300 TL
[FONT=toyota_displaybold]

[/FONT]

Son düzenleme:
KCETAŞ

Honda ve Toyota ile ilgili yorum mu yapayım?

Öncelikle ben LPG olayına karşıyım. Fabrika garantili LPG araç kullandım. Ve çekmediğim sıkıntı kalmadı. Maddi avantajı olsa da, araç ve ayrıca LPG ile ilgili harcadığınız enerji o avantajı öldürüyor.

Ticari araçlar yüksek km ler için LPG kullanırlar, mantıklı olabilir ama hususi araçlarda özellikle engelli araçlarında önermiyorum.

Araçların ikisini de benzinli olarak düşünürsek, gördüğüm kadarıyla motorlar atmosferik. Standart CVT vites. Ne çok performans ne çok hissiyat...

Yani tam emekli arabaları...

Toyota'nın tasarımı bana göre daha iyi. Kalite konusunda, şu C sütünü vakasından sonra Honda beni hep güldürüyor.

Donanımlarına bakardım ve öyle karar verirdim. Ama illa ki hızlı bir şekilde 2 araç arasından seçim yapacaksam, Corolla'yı seçerdim.

Size 120.000 TL civarına gelir.

[FONT=sans-serif]StratoS öncelikle cok ama cok TEŞEKKÜR ederim sorularıma aydınlatıcı cevap verdiğin için benim 2012 model citroen c3 var. aracı satıp geniş sedan tipi araç almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım nasıl bir araç alıyım diye[/FONT]

Arkadaar ben ilgiyle takip ediyorum benimde yardjma ihtiyacim var. Ben sanliurfda yasiyorum 2012 model opel astra var onu satip 80 bin tl civari bir arac ariyorum onereceginiz bir arac var mi ve birde onereceginiz bir bayii

KCETAŞ

Geniş sedan dendiğinde aklıma hep Octavia gelir.

1.6 Dizel liste fiyatı 156.000 TL lerdeydi. 0-100 ü 10 sn. civarında(Yani hantal bir dizel değil.), çift kavrama vites, tüketimi 5-6 civarında yakar yani 100 km de 35 TL den fazla yakmazsınız. (Benzinli tercihlerinize göre hemen hemen yakın performansı çok daha ekonomik bir şekilde elde edersiniz.)

En önemlisi bagajı 568 lt. Arka cam yekpare bagaj ile havaya kalkıyor. Tıpkı HB gibi rahat yükleme yapabiliyorsunuz. (Corolla yanılmıyorsam 471 lt hacme sahip.)

Bana göre genişlik olarak başarılı bir araç.

Mihmet

Nasıl bir araç istiyorsunuz? HB/Sedan, C-B Segment? SUV mi? Detay verirseniz elimden geldiğince yardımcı olurum.

Benim 70 en fazla 80 tl cikar buna uygun sifir 2018 de olur hb arac otomotik

Donanım olarak bizim alabileceğimiz sınırlarda seat ateca mı? Skoda karoq mu?

Ötv muafiyetinden yararlanarak alınnan aracın rayiç bedeli (120/1) hane gerilirine dahil ediliyor mu? Araç ticari değil.

Üst Alt